Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Buse-Demir-0 görünen o ki Hong Kong 1 Kasım’a kadar mevcut randevularına devam edecek. Viyana’dan randevu iptali maili alanlar olarak adminlere sorum şu; sizce Viyana’ya “diğer konsolosluklar planlı randevulara devam ediyorken bizler mağdur edilmek istemiyoruz, lütfen randevularımızı yeniden aktif edin” gibi bir mail yazmalı mıyız? @ATS16 @gucarslan @Serapp

• Arkadaşlar merhaba, bültende 7750 ye kadar current olmuş gözüküyor. ben şimdi dosyamı Hongkong'a taşısam mülakat tarihi kasımdan önce verirler mi

• @melisbasdurmus Evet duyurudan sonra yazdım

• ⭐⭐⭐⭐

@sesicesei

Sizin ekran görüntüsünü paylaşmış olduğunuz email’de de göründüğü üzere VNN konsolosluk “en kısa süre güncellemeler ile geri dönüş yapacağız” şeklinde bildirim yapmıştı size. Geri dönüş yapacaklardır…

• @Buse-Demir-0 Sizin adınıza çok sevindim umalım da süreç 1 Kasımdan önce dosyasını taşımış olan bizler için de böyle devam eder.

• @sesicesei bence bekleyin hongkong konsolosluğu pazartesi tatil Salı günü oradan bi aksiyon alınacak mı bunu kontrol edin ondan sonra mail atın belki Salı günü hongkong da iptal edecek şuan belirsiz her şey

• @Buse-Demir-0 Hanım size 2NL e maili gelmiş ama konsolosluğun size son yazdığı mailde tekrar bir mail geleceğini yazmışlar. O mail nedir acaba bilginiz var mı ?

• Dostlarım selamlar ben de dosyamı Bangkok'a taşımıştım fakat herhangi bir iptal maili gelmedi, mülakat yerimi nereden kontrol edebilirim?

• Arkadaşlar, hem talihli hem de eski bir elçilik konsolosluk vs. Çalışanı olarak naçizane size bir uyarı yapmak istiyorum.. Lütfen bu diplomatik misyonları, mail yağmuruna tutmayın.. Bakın bu hiç hoş karşılanmıyor.. Hatta geçmiş dönemlerde mülakata girdiğinde “ sizi x forumdan tanıyoruz, oradakilerin size selamı var” gibisinden saçma cümleler kuranlar bile olmuş.. Bunlar çok nahoş, çok bilinçsiz ve çalışanı da zor durumda bırakan cümleler.. Misyon şefi neden seni bu kadar popüler görüyorlar” diye sorsa, akabinde onun görevini sonlandırsa veya yerini değiştirse, bunun kime ne faydası olacak ? Türkiye harici bir çok ülkede E-mail yazışmaları resmi evrak olarak nitelendirilir. Müşteri hizmetleri muamelesi yaparak, adamlara her aklınıza geleni yazıp sormayın lütfen.. Bir çok kişinin hayali şu an başlamadan bitiyor gibi. İlk bültende adı olmayanlar, lütfen konuyu daha da bulandırıp içinden çıkılamaz hale getirmesin.. Bir çoğumuz gibi ben de henüz bültende değilim ama hiçbir diplomatik misyona mail atıp biz ne olacağız diye sormadım.. Lütfen sakince gelişmeleri bekleyelim

• @earslann ban yasağı sadece vize türleri için geçerli göçmenlik vizesi için geçerli degil yani İran vatandaşları göçmen vizesiyle ABD ye gidebiliyorlar

• Merhabalar. Dosya transferinin artık sadece oturum izni ile olma konusu hepimizi gerçekten çok fazla üzdü. Sabırla bekleyip, konsoloslukları mail yağmuruna tutmayıp neler olacağını görmemiz gerekiyor. Ben de kendimce aklıma gelen, takılan bir şeyi size aktarmak ve sizlerin de yorumunu almak istiyordum.

Bilindiği üzere birkaç araştırmama dayanarak Green Card Rusya, İran gibi ülkelerde yoğunluklu. İki ülkede de her yıl yaklaşık 5000 kişi GC kazanıyor.

Yapılan düzenleme ile birlikte Ankara’daki konsolosluğa sadece İran vatandaşları dosyalarını getirebilecek. Şöyle bir durum var ki:

4 Haziran 2025’te Başkan Donald Trump, ulusal güvenlik gerekçeleriyle 12 ülkenin vatandaşlarına ABD’ye giriş yasağı içeren bir başkanlık bildirgesi (Proclamation 10949) imzaladı. İran da bu 12 ülke arasında yer alıyordu. Bu belgeyle, bu ülkelerin vatandaşlarının hem göçmen (immigrant) hem de geçici (nonimmigrant) vizeleri sınırlandırılmış ya da tamamen durdurulmuş oldu.

Yani bu durumda 2017 ve 2021’de olduğu gibi İran vatandaşlarına vize verilmeyecek. Bu durumda bu ban kalkmadığı müddetçe İran’lı GC kazananlar red yiyeceklerini biliyor. Bile bile belirli bir masrafa girip Ankara’ya gelirler mi bilemiyorum fakat kendi fikrim ve umduğum şey Ankara’nın bu konuda bi tık daha hafiflemiş olması.

Sizlerin de fikrini yorumunu merak ediyorum. Bilmediğim, yanlış bildiğim bir şey varsa lütfen bilgilendirin..

• ⭐⭐⭐⭐

@earslann, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Yani belki bu sene insafa gelip biraz onemserler artik dosya tasima diye birseyde kalmadigi icin. Ne kadar uzucu kendi ulkemizdeki konsolosluktan bu kadar buyuk bir sansi kullanamamamiz.

2024 ve öncesinde de yoktu zaten oturumsuz taşıma. Ama insafa gelmediler. Onlar kendi derdine bakıyor, onları ilgilendiren hiçbir şey yok.

DV2024ün son aylarında açıklandı bu oturumsuz taşımayı başlatan FAM yasası. DV2024ten sadece case number çok yüksek olanlar faydalanabildi. DV2025 boyu uygulandı. Şimdi ise kaldırıldı. Daha öncesinde zaten böyle bir oturumsuz taşıma yoktu.

Benim tahminim, böyle bir “kolaylık” yapmış olmalarının sebebi kazananların işlerini kolaylaştırmak değil, kendi işlerini kolaylaştırmaktı. Çünkü önce DV2022nin başlarında “evrak onayı” dediğimiz olayı kaldırmışlardı. O zamanlar KCC’nin en basit maile cevap vermesi bile 10 gün 2 hafta sürüyordu. Daha sonra muhtemelen madem evrakla uğraşmıyoruz ve bu bize kolaylık sağladı, o zaman diğer evrak işlerini de kaldıralım dediler. Ama bence bu sefer ters tepti çünkü hem konsolosluklar gereksiz mail aldılar, kendi işleri olmamasına rağmen, hem de KCC evraklı zamanına göre daha çok taşıma talebi aldı. O yüzden de bu kolaylığı geri çektiler çünkü kazananlar için kolay olan onlar için zor oldu.

Bunlar tamamen yıllar içerisinde sürecin ve KCC’nin gözlemlerimden yola çıkarak yaptığım kendi kişisel çıkarımım. Geçmiş senelerde yaşananlar dışında kesin bir bilgi yok elimizde. Tamamen yanlış da olabilir.

Biraz umut kırıcı olabilir söylediklerim ama olsun. Ankarayı aylarca hatta yıllarca, hadi bu ay, bu ay değilse sonraki ay, o da değilse bir sonraki diye umutla bekleyip eli boş dönen çok insan tanıdım maalesef bu süreçte. Davayı kazandık diye sevinen, yıllar sonra kazanamamışız diye tüm umutları sönen yüzlerce kişi bekledi Ankarayı yıllarca. Hem DV21de kazanıp pandemi yüzünden Ankara’dan mülakat alamamış, hem DV25’te kazanıp bu sefer Ankarayı beklemem diyerek dosyasını taşımış ama current olamamış, 5 yıldır hayatını öteleyerek beklediği vizeye bir türlü kavuşamamış çok değerli bir insan tanıdım. Hatta, sırf Ankara’dan vize alamayacağı için başka bir ülkeden oturum ve çalışma izni alarak dosyasını oraya taşıyan, sonra da oradaki hayatlarından memnun olarak Amerika’ya yerleşmekten vazgeçen bir aile de tanıdım. Oturumu olmadığı için dosyasını taşıyamamış, Ankara’dan mülakat alamayacağını bildiği için binlerce kilometre yapıp bir umut belki benim dosyamı oturumsuz kabul ederler diyerek ülkeler gezmiş, en sonunda adını bile belki duymadığınız, haritada yerini geçtim olduğu kıtayı bile gösteremeyeceğiniz ülkelerden çoluk çocuk vize alan aileler tanıdım bu süreçte.

Oturup karalar bağlamayın ama Ankara’nın da insafa gelmesini beklemeyin. Gelmedi, gelmiyor. Başka şekilde yolunuzu çizmeye çalışın, başka alternatifler arayın. Henüz sürecin başı ve seçenekleri değerlendirmek için vakit var. Elinizde olmayan tek şey current olup olamamak.

• @oktay3847 Merhabalar, size kesinlikle katılıyorum. Bu tur durumlarin konsolosluk nezdinde çok nahoş karşılandığını düşünüyordum ben de basindan beri.

Bu sebeple bu olaylar basladigindan beri hicbir sekilde iletisime gecmedim sahsen.

• ⭐⭐⭐⭐

@sekuba, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, bu dosya tasiyamama kararı bizi de inanılmaz üzdü . Bizler DV22 yi bir sene boyunca acaba Ankara insafa gelir mi diyerek bitirdik. Gec DS260 formu doldurup o seneki magdurlar arasina katildik. Ankara malesef insafa gelmiyor , gelmek istemiyor ya da herneyse.. tek fark belki bu sene Iran ve baska ulkere cıkardıklari travel ban olabilir mi onun da tam detayını bilmiyoruz. belki bu sebepten vize vermek istemeyebilirler onlara.
    Su an bizim elimizde tek sans AOS kaldi ama onda da numara yine yuksek , ne olur bulten belirsizlik yine belirsizlik. Viyana ve diger konsolosluklar bu belirsizlige bir umut ısıgı olmusken gecen yıllarda onuda yok ettiler. Bakalım yukarda yazildigi gibi cıkmadık candan ümit kesilmez, belki konsolosluklar yine insiyatif kullanmak ister ilerleyen zamanlarda. Hep beraber yasayıp görecegiz. Umarim bu sene herkes vizesine kavusur , bol sans hepimize

Hali hazırda turist vizeniz varsa AoS kesinlikle değerlendirin. 24k evet düşük değil ama ne kadar yüksek onu henüz bilmiyoruz çünkü daha kazanan sayıları bile açıklanmadı. Eğer 100bin kazanan varsa pek yüksek sayılmaz 24k. Ama 150bin kazanan varsa evet yüksek.

DV22de bir kez bu şansı kaçırmışsınız. Şimdi her şeyi deneyin, daha tecrübelisiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sekuba İranlılar ve seyahat yasağı ile ilgili bir yorum yapmak istiyorum. DV2026 sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra travel ban geldi. Bu süreçte DS-260 formunu doldurmuş olan İranlılara mülakat tarihi verilecek. Ban geldikten sonra formu dolduranlara da mülakat verilebilir, yalnız umarım doldurmayanlar olmuştur.

Mülakat tarihi almış İranlılar mülakata gitmeseler bile, sistemde “No Show” olarak görünecek. Yani onların vize alamaması Ankara’nın performansını yükseltmez, çünkü randevular teknik olarak boş geçecek.

Ayrıca daha önce mahkemelerde de gündeme geldiği gibi, “travel ban vize verilmesini engellemiyor, sadece ABD’ye giriş yasağı getiriyor” şeklinde yorumlar yapıldı. Hatta şuanda da 221g'de bırakılan dosyaların, durumu 30 Eylüle kadar Issued/Refused şeklinde kesin bir sonuçla değişmesini bekleniyor. Söz konusu İranlılara vizeleri verilebilir ama ülkeye giriş yapamazlar gibi bir durum oldu. Benim kişisel ümidim şu: KCC onların dosyalarını “yasak var” diyerek dondurur ve konsolosluğa hiç göndermezse, işte o zaman bizim için daha fazla şans doğar. Bunun olup olmayacağını bilmiyorum, sadece aklımdan geçen bir ihtimal.

Maalesef KCC böyle bir şey yapmaz. Ancak onlara mülakat planlayıp planlamamak Ankara’nın inisiyatifi.

DV2020 sürecinde pandemi yüzünden sadece İran’a değil tüm dünyaya travel ban vardı. Ama bülten current olmaya, evrak onayları gelmeye devam etti. Hatta uzatılmadan önce, 1 Ocak 2021’e kadar DV kazananları için Trumpın çıkarttığı EO yüzünden Amerika’ya giriş yasağı vardı. Ama sadece Ankara değil, tüm dünya Eylülde DV bastılar ve 2020 talihlilerine verdiler. Bu yasak 6 ay daha uzatılsa da, Biden başkan olduktan sonra 2021’in Şubat ayında kaldırıldı. Ve sağlık raporunu erkenden alan DV2020 talihlilerinin vizeleri basılmış olmasına rağmen süresi geçti ve vizeleri iptal oldu, greencardı alamadılar.

Kısaca, bundan 6 ay sonra o travel ban kalkar mı kalkmaz mı bilinmez. KCC buna göre hareket etmez. KCC konsolosluk talebine göre hareket eder. Ankara der ki ben bu ay 100 AS dosyası bakacağım, KCC bu kişilerin mülakatlarını haber verir. Ama Ankara’nın da AS dosyalarına bakmayacağını sanmıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria cok enteresan cidden. Yani GC alsalar bile yanacak zaten Eylul sonuna kadar giremeyecegi icin. Oyle degil mi? Mantiken GC zaten yanacak kisiyi de mulakata sokmamasi lazim

Yaptığımız vize görüşmesinin adı DV. Yani size greencard değil, greencardı almanızı sağlayacak vizeyi veriyorlar. O vizeyi kullanıp kullan(a)mamak size kalmış, sizin sorumluluğunuz. Sadece travel ban değil her şey olabilir vizeyi aldıktan sonra. Vazgeçebilirsiniz, komaya girebilirsiniz, hapse girebilirsiniz, askere gidebilirsiniz, süresini son güne bırakıp uçağı kaçırabilirsiniz, unutabilirsiniz… Vizeden sonra greencard almayacak olamanızın sizden kaynaklı ve sizden bağımsız bir çok sebebi olabilir. Size vizeyi verirken bunları hesaba katmazlar, bunlar sizin sorumluluğunuzda ve Amerika sizin veliniz değil.

Ayrıca vizenin süresi Eylül sonunda bitmiyor. Genelde sağlık raporunuzu aldığınız tarihten itibaren geçerli 6 ay oluyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Buse-Demir-0 Paylaştığınız mailde CN açıkça görünüyor, XX leyin orayı isterseniz.

• Merhaba, mayıs ayında KCC ye mail atıp dosyamı Viyana'ya taşıdım. KCC'den gelen cevap maili ile dosyamın Viyana'ya taşındığı bilgisi verildi. Son gelişmelerden sonra https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx üzerinden kontrol ettiğimde dosya KCC'de görünüyor. dosya numaram 12xxx. Bir teyit maili atmam gerekiyorsa bunu KCC'ye mi yoksa Viyana'ya mı atmam gerekir. Yoksa her ikisine de mi? Ayrıca benimle aynı durumda olanlardan siteye girip durumuna bakan var mı? Merak ediyorum. Paylaşırlar mı durumlarını acaba?

• @EzgiLera Ben Iranlilarin yasagi icin yazmistim kendim icin degil 🙂 dv nin vize oldugunu biliyorum sonunda greencardin oldugunu da. Giremiyeceklerse ulkeye neden versinler diye dusundum sadece.

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera Ben Iranlilarin yasagi icin yazmistim kendim icin degil 🙂 dv nin vize oldugunu biliyorum sonunda greencardin oldugunu da. Giremiyeceklerse ulkeye neden versinler diye dusundum sadece.

DV2020 talihlileri neden Eylülde vize aldılar? Hem de dava açarak? Onlar için de ban vardı. Türkiye’ye 2027 Mart sonuna kadar travel ban gelse, siz vize almaktan vaz mı geçersiniz?

Benzer Başlıklar

• 180
  • 153
  • 7344
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |