Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 519.5k 770

  • @sesicesei size Viyana’dan gelen maile yanıt mı yazdınız.Biz yazdık otomatik maille Visa navigator sayfasına yönlendirdi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @falsepoet örnek paylaşmanın artık bir önemi kaldığını düşünmüyorum çünkü ekime mülakat alan arkadaşlarımıza bile bu sabah malesef iptal edildiğine dair email gönderildi. Yine de örnek istiyorsanız bu başlığın ilk sayfasındaki 3. ileti olması lazım (dosya taşıma ile ilgili), o iletide örnek metin paylaşıldı.


  • @cembey2012 evet gelen maili cevapladık ve ileti konusunu hiç değiştirmedik, konu başlığını değiştirince navigatöre yönlendiriyor. Gönderdiğimiz maile otomatik cevap veya resmi hiçbir dönüş yapılmadı beklemedeyiz


  • Arkadaslar , excel listemizde Ekim ayina Hongkong ve Bangkok tan randevu alan arkadaslara da randevu iptal maili gitmis mi?


  • Yeni duzenlemenin aleyhimize oldugu kesin ama zannedildigi kadar da kotu de olmayabilir onumuzde ki haftalarda netlesir yeni secenekler olusur yine de bir acik kapi bulabilecegimizi dusunuyorum en zoru da su 3 4 gunu beklemek olacak sanirim


  • Case number’ım 24 binlerde. Green Card sonuçları açıklandıktan 2-3 gün sonra DS-260 formunu göndermiştim. Ancak o süreçten bugüne kadar bazı kişisel sorunlarla uğraştığım için Green Card süreciyle pek ilgilenemedim.

    Ankara üzerinden mülakat sırası gelmeyeceğini biliyorum. Zaten bu numaranın sırasının geleceğine dair umudum da pek kalmadı, çünkü olasılık düşük. Yine de dosyamı taşımayı düşünüyorum; Hong Kong ya da Bangkok seçenekleri üzerinde duruyorum. (bordo passport)

    Asıl sormak istediğim şu: Dosya taşıma için süre geçmiş olabilir mi? Şu anda süreç hangi aşamada, bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

    Teşekkürler, sevgiler.


  • @sesicesei Biz de öyle yaptık ama yine yönlendirdi.Yönlendirme üzerinden devam ederek mail gönderdik.Umarım kısa sürede dönerler.


  • Göçmen vize kategorisinde 1 Ekim 2025’ten önce planlanmış mülakatlar için, açıklamada geçen “Existing immigrant visa appointments will generally not be rescheduled or cancelled” ifadesi, bu randevuların büyük ihtimalle iptal edilmeyeceği ve planlandığı gibi devam edeceği anlamına geliyor.

    Ancak açıklamanın sonunda yer alan “These changes will be applied to Diversity Visa applicants in the DV-2026 program year” ifadesi, DV başvurularının ayrı tutulduğunu gösteriyor. Yani:

    1 Kasım 2025’ten önce planlanmış, DV hariç diğer bütün göçmen vize mülakatları → devam edecek, iptal edilmesi beklenmiyor.

    DV-2026 yılına ait tüm başvurular (yani 1 Ekim 2025'ten itibaren dağıtılan randevular) → yeni kurallara tabidir ve sadece ikamet edilen veya vatandaşlık ülkesindeki designated post’ta yapılabilecek.

    Bence bu nedenle mülakat dağıtımı yapılan arkadaşların randevuları iptal edilmiştir. Muhtemelen Viyana’dan başka bir konsoloslukta mülakata çağırılmış kişiler de önümüzdeki günlerde benzer e-postalar alacaktır (umarım almazlar ama görünen o ki öyle olacak). Benzer şekilde, cut-off olup mülakatı henüz dağıtılmamış kişiler de DS-260 formunda seçtikleri konsolosluğa geri yönlendirilecektir – bizim için bu Ankara olacaktır.


  • @Bertan-Sezkek Ceac dataları daha detaylı incelerseniz dv2025 için Ankaranın işlem yaptığı EU dosyalarında, meşhur son 8368 (ready) case'inden sonra 4 satır daha olduğunu görürsünüz. 9109, 10839, 16344, 18638 numaralı caseler, bazıları ready bazıları issued olmak üzere Ocak-Mayıs ve Ağustos aylarında işlem görmüşler. Ama bunlar münferit, spesifik vs artık adına ne derseniz farklı sebeplerle ankarada görülmüş dosyalar. Bunu farketmek aslında hiç zor değil çünkü kendi binlik sıralamalarında tek dosyalar bunlar. Yani 9bin'ler' mülakat almış mı ankaradan, hayır. 10bin'ler' alabilmiş mi, hayır. Keza 16bin'ler' ve 18bin'ler' diye birşey de yok sadece 1er case var. 18bin'ler' mülakat alabiliyor olsaydı tam ardışık olmasa da en azından 5-10 tane 18k lık dosya olması lazımdı ama yok. 18kdan öncekileri hiç saymıyorum bile. Bunu görmeyip en sonraki 1 adetlik 18638 case numarasını görüp ankara 18binlere mülakat veriyormuş işte yazanlar oluyor malesef, sizin için söylemiyorum bu arada, bana çeşitli yollarla özelden yazanlar da oluyor, "al bak ankara 18kya mülakat vermiş işte" şeklinde :man_facepalming_light_skin_tone: onlara da genel ve detaylı cevap olsun diye bu kadar uzun yazdım. Umarım faydalı olur.


  • Ekran görüntüsü 2025-08-29 142618.png

    Merhaba, öğrenmek istiyorum da bu tabloya göre 2025 talihlileri arasında Ankara konsolosluğundan talihli + ailesi toplam 2040 kişi mi vize sahibi olmuş sadece?


  • @aysegul açıklama için çok teşekkür ederim bir günde bütün psikolojimizi alt üst ettiler sağolsunlar bakalım bekleyip görmekten başka çaremiz kalmadı


  • @gucarslan böyle bir dönüş yaptılar IMG_2859.jpeg


  • @sesicesei Bize de şimdi böyle dönüş yaptılar.Umarım olumlu olur.


  • @sesicesei umarım verilen mülakatlar iptal olmaz .


  • @sesicesei bana da aynen böyle bir dönüş yaptılar


  • @zero hocam Excel’de isminizi gördüm tek Bangkok mülakatı alan sizsiniz sizde bir gelişme oldu mu?


  • @sesicesei Muhtemelen duyurudan sonra henüz detaylı talimatları almadılar. Duyuru gelir gelmez hızlıca aksiyon almışlar ama asıl değerlendirmeyi KCC ya da NVC’den gelecek net talimatlarla yapacaklardır diye yorumladım. Bu benim tahminim @gucarslan durumu daha iyi değerlendirecektir.


  • @Eyupp Hayır, herhangi bir mail almadık. Orada mesai saati bittiği için sanırım Pazartesi sabaha kadar bir haber gelmez ama gelirse paylaşırım.


  • @koci umuyorum en azından 1 Kasım’a kadar mülakat verilenleri bu süreçten muaf tutabilirler. Uçak, otel, schengen tüm masraflar yapıldı her şeyimiz hazırken ve mülakatımıza 34 gün kalmışken bizim için oldukça kötü oldu


  • @Serapp Merhabalar maili attım ve aldığım cevap "The case number you have provided is not a Diversity Visa Lottery case number." oldu. DS-260 formumu zamanında hatasız olarak doldurmuştum. Şimdi de case numberimi de 3 haneli şekilde doğru olarak mailde yazdım bu cevap ne demek oluyor acaba arada atladığım bir süreç mi veya 3 hane yerine başka bir şekilde mi yazmam gerekiyordu?


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 40 Oy
    12k İleti
    679k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    560k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum