Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@kagangibi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar hala daha mülakat maili alamadım. Daha öncesinde DS-260 confirmation maili de alamamıştım normal midir?

İmzanızı düzeltin lütfen. Dosya numaranız 2025 değil 2026 ile başlamalı.
    Confirmation maili gelmiyor zaten.
    Adınıza bir mülakat planlanıp planlanmadığını KCC'ye şu şekilde sorabilirsiniz.

[email protected]
    Subject: CN bilginiz

Dear Sir/Madam,
    I would like to ask whether my interview appointment has been scheduled.
    Thank you for your time and assistance.
    Best regards,
    Adınız Soyadınız

Full Name:
    Case Number:
    Date of Birth: Ay / Gün / Yıl

• @H-A Merhaba, başvuru sonucumuzu öğrendiğimiz siteden ve DS-260 formumuzu doldurduğumuz siteden durumu kontrol ediyoruz.

• Merhabalar arkadaşlar cn numarama göre herhangi bir mülakat maili almadım ancak excell tablosunda benden yüksek sıralamadaki arkadaşların mülakat tarihi aldığını gördüm mülakata tarihimi nasıl öğrenebilirim yardımcı olur musunuz ?

• @Serapp Ben 2 defe bu kalıbla sordum ama maillere cevap vermediler tekrar mail göndermemim sakıncası olur mu ?
    Hello.

My name is AD SOYAD, I am a DV-2026 winner.

Please be kindly informed that I filled out and submitted my DS-260 form. As an interview location, I chose THE US CONSULATE in GEORGIA, TBILISI.

Could you please inform me about my Interview Location?

Case Number:            2026EU00003XXX

Principal Applicant Name:           SOYAD, AD

Date of Birth: FEBRUARY 11,1986

Preference Category:          DV DIVERSITY

Foreign State Chargeability:        AZERBAIJAN

Entrant Name: SOYAD, AD

Passport No: CXXXXXXX

Thank you for your assistance.

Have a nice day.

Best regards,

Ad Soyad

• ⭐⭐⭐⭐

@ozlemguzel77, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera forumu doldurduk zaten şimdi current bekliyoruz.CURENT OLMADAN MI TAŞIMALIYIZ

Nereden bileceğim doldurduğunuzu? Ne excelde var ne imzada. Ben müneccim değilim. İMZANIZA GÖRE DS260 FORMUNU DOLDURMAMIŞSINIZ.

Sanki biz size süs olsun diye imzanızı güncelleyin, excel formunu doldurun diyoruz. Ne formu ne de forumu doldurmamışsınız.

• @yasinaf ben de 99 yılında olduğum apandisit ameliyatının epikriz raporuna ulaşmaya çalışıyorum. Ancak hastane evrakları imha ettiği için veremiyor diyor. Daha önce forumda sorduğumda asıl bakılan şey bulaşıcı hastalık olup olmadığı üzerine. Tabii ki evrak alabiliyorsanız destekleyici belge olarak olsun. Ama alınamıyorsa ki ben hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Gittiğimde sözlü anlatmayı deneyeceğim.

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan @yasinaf

Çok takılmanıza gerek yok bu hususta bahsi geçen basit ameliyatlar doğrultusunda ama içiniz rahat etsin istiyorsanız aynı ana bilim dalında herhangi bir uzman hekimden muayene randevusu alarak, içinde bulunduğunuz süreci anlatarak, hekimden bahsi geçen ameliyatı olduğunuza dair İngilizce kısa bir bilgilendirme yazısı alabilirsiniz.

• @Serapp bilgilendirme için teşekkür ederim. bangkok deneyimlerini okuyup istenilen belgelere ulaşırım diye düşünüyorum. herkese bol şans.

• KCC maillere cevap vermedi birkaç gündür, Bangkok'ta hala mülakat tarihi vermedi. Excel tablosunda da 1 kişi gördüm sadece cevap alabilen oldu mu acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio

8xx ile bir tane Ankara var, bu talihlide kendisinden mülakat tarihini teyit edilmesi istendi ama cevap vermedi. Excel’de konsolosluk olarak Ankara olan dosya numaralarını dikkate almanız gerekiyor sizin, dosya numarası sizden büyük olup yurtdışına dosyalarını taşıyan diğer bazı talihliler mülakat tarihlerini öğrendiler.

• ⭐⭐⭐⭐

@HasanT eğer imzanız doğruysa cn'ınız 2binli bir sırada, mülakat yeriniz de Ankara. Dolayısıyla excelde mülakat yeri Ankara olup sizden yüksek cn'lı kimse mülakat almadı zaten. Alanlar dosyalarını başka konsolosluklara taşıyanlar, ki onların da bilgilerini yine excelde görebilirsiniz. Ankara nın nasıl çalıştığı ile ilgili de, neden insanların dosyalarını taşıdıklarını da, Ankara dan yaklaşık olarak hangi aylarda mülakat randevusu alabileceğinizi de forumu okuyarak öğrenebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@HasanT

Excel’de konsolosluk olarak Ankara olan dosya numaralarını dikkate almanız gerekiyor sizin, dosya numarası sizden büyük olup yurtdışına dosyalarını taşıyan diğer bazı talihliler mülakat tarihlerini aldılar ve süreçlerine başladılar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Araz-Velizade
    Bir kaç gün bekleyin, cevap gelmezse tekrar yazın. Fakat sizin yazdığınız e-posta çok uzun, gereksiz bilgiler içeriyor ve başlangıç ile bitiş kısmı hatalı.
    Şöyle ki:
    "Please be kindly informed that I filled out and submitted my DS-260 form. As an interview location, I chose THE US CONSULATE in GEORGIA, TBILISI." bölümünü yazmanıza hiç gerek yok. Bu onları ilgilendirmiyor.
    Ayrıca resmi e-postalarda “hello” ile başlamak ve “have a nice day” ile bitirmek uygun değil.
    E-posta kısa ve öz olmalı.

Siz benim kalıbımı aynen kullanıp tekrar yazın.

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan ilk 5xx cn sahibi arkadaşlardan bana mülakat verilmedi(sistemde de yok) diyen çıkmadı sanırım ya. Hatta bugün akşam üzeri 4xx cn'lı @selselink23 Ankara için mülakat tarihini girmiş excele. İlk 500 içinde 4 kişi kaldı excelde bilgi güncellemesini beklediğimiz. Ancak malesef herkes günlük yada haftalık olarak foruma giriş yapıp bilgisini güncelle(ye)miyor. 'Bence' 5xx altı herkese mülakat günü verilmiştir (ki çok da fazla değildir zaten bu aralıkta case sayısı), almayan varsa da arada kaynayabiliyor bazı case'ler onlar da sonraki mülakat ayında alacaklardır. Yani şimdilik sıkıntı yok, beklemeye devam, panik olmak için çoook erken, 'bence'.

• ⭐⭐⭐⭐

@yunustg, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba @serapp Hanım bizim ailecek 2024 yazında başvurduğumuz ve mart 2026 ya randevu aldığımız istanbulda turist vizesi mülakatımız var. bu durumla ilgili yapmamız gereken bir şey var mı ?

O zamana kadar DV vizenizi almış olursunuz büyük ihtimalle 🙂 Eğer DV vizenizi almış olursanız turist vizesi randevusuna gitmenize gerek kalmaz. Şu anda herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏

Charlotte 'a gitmeyi düşünüyoruz , ben mimarım eşim de sağlıkçı , (başta uber market tarzı işler sonra bulduğumuzda kendi işlerimizi yapmayı düşünüyoruz )
    Orada ablam var, sponsorlıuk için form doldurmadılar fakat bize maddi manevi destek olabileceklerini sözlü ifade edebilirim ( bir faydası olursa tabi )
    Para ile birlikte anladığım kadarıyla mal varlığı da oluyor üstüme olan bir araba göstersem (7-8 k dolar değerinde )
    Bunların da katkısı olur mu bu noktada takılmak istemiyoruz. Çok teşekkür ederiz

Bu tamamen benim fikrim ama başta Uber tarzı işler yapmayı düşündüğünüzü söylemenin bence mülakatta faydası var. Çünkü bu işlerin başlama kolaylığı var. Yani az kazansanız bile kazanacaksınız, hemen işe başlayabiliyorsunuz, 6 ay süren işe alım/mülakat süreci yok. O yüzden faydalı diye düşünüyorum.

Söylediğiniz bölge ortalama bir yer. Ne çok pahalı ne çok ucuz. Ablam maddi destek verecek demek yerine bence ilk başta gidip onun yanında kalacağınızı söylemeniz daha iyi (sorulursa tabi). Çünkü ablanızın olması hem gidince kalacak yeriniz masrafsız hazır, hem de ev tutarken size kolaylık sağlayacak biri var gibi düşünülebilir.

Eğer yetersiz geldi, sponsor istiyoruz derlerse de yedek plan olarak ablanız var. Gerekirse o zaman sponsor olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, case numberımın 700'lerde olması ancak mülakat tarihi almamam sebebiyle bir endişem var.

Ben DS 260 formunda Green Card'a başvururken bildirdiğim mail adresinden farklı bir mail adresini "şu an kullandığım mail adresi" olarak bildirdim. Bunun sebebi, başvururken bildirdiğim mail adresine çokça mail gelmesi ve herhangi bir gelişmeyi gözden kaçırmamak adına bu süreç için yeni bir mail adresi açmış olmamdı. ( Bu yönde forumda "ben böyle yaptım" şeklinde bir tavsiye okumuştum bana da mantıklı gelmişti)

Bundan dolayı bir problem yaşıyor olabilir miyim ? Excell listesinde de "mülakat tarihiniz nedir" diye sorulmuş bana ve diğer ilk sıralardaki arkadaşlarımıza. O sebeple bi sormak istedim. @gucarslan fikrinizi söylerseniz çok memnun olurum.

KCC’ye kendiniz mail atarak sorabilirsiniz, 2NL gelmese bile. Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan da girip bakabilirsiniz mülakatın planlanmış olup olmadığına.

KCC’ye hangi mail adresinden mail attığınızın da hiçbir önemi yok. İsterseniz komşunuzun mail adresini kullanın. Mail içeriğinde sizin bilgileriniz olduğu sürece KCC size cevap verir gibi cevap verecek maillerinize.

• ⭐⭐⭐⭐

@fuzuli35, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, vize ücretlerinin arttığını gördüm bir kaç yerde. Greencard için de geçerli mi acaba?

O haberlerin doğruluğu nedir, ne zamandan itibaren geçerli bilmiyorum ancak ücretler bu sitede yazıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@fuzuli35 hayır, göçmen olmayan vize türleriyle ilgili bu durum (öğrenci, iş, turist gibi). Yani bizlik bir durum yok henüz.

• Mülakattan onay almak için neler gerek tabi bunun net bir cevabi yok ama genel hatlarıyla

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

168

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |