@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
@JemappleG Oraya yakın zamanda gidecek biri varsa, Ankara'da yaşayan bir arkadaşınız varsa ya da telefonla ulaşabiliyorsanız belki o şekilde bilgi alabilirsiniz.
-
-
@huf en önemli kısımları anlatmış zaten. 2018 yılında green cardımı almamla başlayan Yesilkartforum yoldaşlığımızın belki de en önemli hikayesi olan bu interview, maalesef istediğimiz gibi sonuçlanmadı. En azından şimdilik istediğimiz gibi sonuçlanmadı diyelim ve herkesin iyi dileklerini rica edelim 🙏🏼🙏🏼 🙂
2022 Haziran ayında USCIS'e başvurumuzu yapmıştık. Green cardımı almamla birlikte her zaman en legal yoldan ilerledik, asla işin katakullisine karışmadık. 2018 yılından bu yana vergi beyanında bulundum. 2022'de taşındığım andan beri Amerikan sistemine uygun hareket ettim, yani iş buldum çalıştım, harcama yaptım, kurallara uydum vs. Olabilecek en istedikleri göçmen profilini oluşturuyoruz aslında, ama gene de böyle tadımızı kaçırmayı becerdiler 😕
Annemin hastalığı olmasa belki inat edip Amerika'da tek başıma sürünmeye devam edecektim. Ama siz siz olun, hayatınız, sağlığınız ve huzurunuz mutluluğunuz en önemlisi, bu yola baş koyduk diye bunları arka plana atıyoruz, yapmayın.
@crazycells seneler seneler önce kaç kere yazıştık, kaç kere yardım ettiniz 🙏🏼 sizi de anmadan geçmek istemedim🥰
umarım en kısa sürede joint sponsor olayımız halledip artık daha fazla tümsek çukur görmeden amerika maceramıza başlayabiliriz🙏🏼
-
@ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra.
Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı.
Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Yogunluktan dolayi interview detaylarini yazamadim ama gorusmeye gitmeden veya belge yukleme asamasinda olan arkadaslar icin onemli bir konu belirtmek istiyorum. Biz joint sponsor olarak bir arkadasimizi gostermistik. Arkadasimizin esi calismiyor ve geliri yok diye i-864a formunu sisteme yuklemedik ve yanimizda goturmemistik fakat gorusmede bizden bu belge talep edildi. Youtube dan izledigimiz videolarda veya arastirdigimiz yerlerde de es calismiyorsa bu belgeyi yuklemenize gerek yok denilmisti ama istenebiliyor demekki. O yuzden surecin uzamamasi adina joint sponsorunuz varsa esi calisiyor olsa da olmasa da bu formu doldurup yukleyip gorusmeye yaninizda goturmenizi tavsiye ederim.
-
@Ronn Soyle, aktif dosya dediginiz onceden girdiginiz randevu kapaniyor fakat tekrar yeni bir randevu kaydi aciliyor. Bu konuda herhangi bir sikinti yasamadik. Yani basvurulari yonet kisminda bir dosya kapanip yeni gorusme tarihli bir dosya acilmis gibi gozukuyor. Elcilik size follow up randevu alin veya pazartesileri randevu gunu aciliyor gibi birseyler soyledi mi?
-
@Houstonian-Life
Vize alacak kişi eşim , kendisine follow up randevusu ya da pazartesi için bişey söylenmemiş, sadece bit kağıt verilmiş randevuyu nasıl alacağına dair ama dediğiniz gibi pek açıklayıcı değil -
@gulsah123 lutfen canınızı sıkmayın benım mulakat tarıhım sayın hanım efendının bunları yazmasından 1 hafta sonra maıl olarak bana geldı.isini yasal yollarla yapan insanları bu hanım efendinin yazdıkları kapsamıyor arkadslar.emin olun ki yasal yollara basvuranları asla magdur etmiyorlar.evet bekleme suresi oluyo bende bekledim ama sonuc hicbir zaman bizleri uzmuyor.lutfen sabır ve umit ile bekleyin. eminim ki hepinizn mulakatları sırası ile verilecektir.sevgi ile kalın
-
Merhaba, ilk defa foruma yazıyorum yanlış bir konuya veya yere yazıyorsam bağışlayın. Eşim ABD vatandaşı fakat Amerika'ya turistik amaçlar dışında uğramıyor. Orada bir yaşantısı veya bağlantısı yok. Bu durum GC başvurusunda herhangi bir engel durum yaratır mı? Orada bir yaşam kanıtlamak veya belgelemek zorunda mı?
-
@Houstonian-Life Bunu tam olarak anlayamadım. Benim eşimin annesi joint sponsorumuz. Geliri istenilenin üzerinde. Eşimin babası da emekli ve onun da geliri var ancak sadece eşimin annesinin geliri yeterli görünüyor bizim için.
İzlediğimiz videolarda ve araştırmalarımızda joint sponsorun gelirini güçlendirmek adına house member eklenebilir ama şart değil deniyordu. Bizim için sadece joint sponsor geliri yeterliyse yine de evde yaşayan herkesin i-184a mı doldurması gerekiyor?
Acaba sistemde eşi household member olarak eklemiş miydiniz? Biz hiç eklemedik.
-
@ozcancavus Merhaba Eşiniz Amerikan Vatandaşı olduğu sürece I-130 Başvurusu yapıp GC alabilirsiniz Fakat şunu unutmayın Eşinizin Amerikada yaşaması gerekiyor. Hemen değil Başvuru iki aşamadan oluşur I-130 Sizin evliliğinizi kanıtlamak içindir 13-15 ay sürer
Bu aşamayı geçtikten Sonra NVC Aşaması var esas eşinizin Amerika ile bağlarını maddi konuları kanıtlayacağınız nokta bu burda Kendiniz için size maddi olarak Sponsor olucak Bir Joint Sponsor bulmalısınız ve eşinizin Amerika ile Bağlarını geri kurup bunun kanıtlarını yüklemesi gerekiyor.
Eğer eşinizin İleride Amerikaya gerçekten taşınma niyeti varsa başvuruyu başlatın ama niyet yok ise başvurmayın çünkü Domicile kısmında tıkanma ihtimaliniz pek ala mümkün...
-
@ozcancavus Merhaba , benim eşimde vatandaş hatta döndükten sonra abd ye hiç gitmemiş bile
sadece vergi formlarını doldurmuş her sene.Ayrıca çocuğumuz var oda otomatik vatandaş olamadı.Halen ikimizde Türkiye’de yaşıyor ve çalışıyoruz.i-130 sürecini benim için ve oğlumuz için 2024 şubat ayında başlattık ve şu an randevu bekliyoruz.Bu aşamaya kadar bizden domicile ile alakalı bir evrak vs istenmedi.Mülakatta sorucaklardır muhtemelen.Abd deki kreş yazışmaları iş başvuruları vs gibi evraklar ile gitme niyetimizi belirticez.Yani tavsiyem başlatın süreci zaten uzun sürüyor o arada planlarsınız. -
@umutmuftahi Merhabalar, süreciniz beni farklı bir açıdan aydınlattı. Anlamadığım anne veya baba Amerikan vatandaşı olduğu halde neden bebeğe kimlik verilmiyor ki? çok saçma? İlla bebeğin ABD'de mi doğurulması gerekiyor? Allah kolaylık versin gerçekten, şimdi oraya gidince çocuğunuz yine vatandaş olamayacak mı? yani tıpkı bizimki gibi 5 sene sonra falan mı vatandaş oluyor?
-
@Seyduna Sizede merhaba, amerikan vatandaşının çocuğunun otomatik vatandaş olabilmesi için bazı şartlar var , benim eşim uygun değildi.Konsoloslukla iletişime geçip durumu anlattık , gittik bile konsolosluğa.Olmayacağını biliyorduk ama denedik :))) Oğlumuzun bazı şartları yerine getirirse hemen vatandaş olabileceğini öğrendikten sonra tabiki onun geleceğine faydası olması amaçlı i130 sürecini başlattık.Vatandaş olan evebeyn ile amerikada yasal oturum izni ile yaşamaya başlarsa vatandaş olabiliyor 3 veya 5 sene beklemesine gerek yok.6 ay gibi sürüyor.Amerikan vatandaşları ile evli eşler 3 senede vatandaş olabiliyor. Herkesin hikayesi farklı amaçlar farklı …. Herkese kolay bekleyişler diliyorum
-
Merhaba, bugun green card elime ulasti. Giris yaptiktan tam 2,5 ay sonra geldi. Yardimci olmasi dilegiyle
-
NVC de adres degişikligi yapmak sürecin uzamasına neden olurmu? Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.
-
Merhaba arkadaşlar tekrardan bugün itibari ile eşimin dosyaları DQ oldu. Ankaradan mülakat tarihi bekliyoruz. Ben de yaklaşık 3 senedir türkiyedeyim tüm sürece türkiyede başladık türkiyede bitiriyouz gibi. Sanırm bu aralar mülakat günü vermesi uzun sürdüğünden önümüzde bi 3-4 ay daha olduğunu düşünüyorum. Eşim hamile ve önümüzdeki ay Türkiye’de doğum yapacak. Çocuğumuz için de konsolosluktan direkt pasaport başvurusu yapacağız.
Randevuların eylül ayında dağıtılacağı hakkında birkaç yazı okumuştum bunun doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
-
@eren123 Konsolosluktan randevu gelmeden önce yaparsanız, DQ sıranız kayar, tekrar DQ beklersiniz, DQ olduğunuz sıraya göre randevu verilir. Randevu geldikten sonra NVC'deki dosyalarda değişiklik yapılıyor mu onu bilmiyorum ama randevu geldikten sonra yapmanız daha mantıklı gibi duruyor ama her iki şekilde de yaparsınız gibi
-
@erncndr Konsolosluk ne zaman randevu vereceği hakkında bir bilgi yayınlamıyor, insanlar genel olarak tahmin yürütüyorlar, çünkü yapabileceğimiz tek şey bu, Eylül'ün ortası gibi verileceğini tahmin ediyoruz çünkü DV kategorisinin randevuları bitiyor ama bilemeyiz ne zaman verileceğini tabii, bir arkadaşımız konsolosluk görevlisine sorduğunda tüm sürecin 23 aya çıktığını söylemiş, yani özetle bekliyoruz, Allah analı babalı ve sağlıklı büyütsün inşallah tez zamanda alırsınız çocuğunuzun pasaportunu

-
@Seyduna 23 ay olan ne anlamadım!
-
@kasım-doğan orada da yazdığım gibi tüm süreç?
-
Benim sürecim 26 ay oldu
-
@kasım-doğan doğrudur, işte konsolosluk herhangi bir bilgi yayınlamadığı için bilmiyoruz, 23 aylık bilgi de yanlış olabilir, bekliyoruz, zaman gösterecek ne zaman randevu alacağımızı
-
@Seyduna merhaba sizlere teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Bir sorum daha olacaktı burdaki arkadaşlara.
Doğacak bebeğimizin pasaportu ile ilgili birkaç arkadaş farklı süreçlerden geçmişler bu da biraz tedirgin etti beni açıkçası.
Eşim annesini 2022 şubat ayında kaybetti ona bu süreçte destek olabilmek için evlenme tarihimizi erkene çekip 2022 Aralık’ta evlendik ve o zamandan beri Türkiye’deyim bir abd vatandası olarak. 2024 martta I-130 sürecimizi başlattık bugün geldiğimiz noktada ise dq olmamızla beraber sadece Ankara’dan mülakat tarihi bekliyoruz. İşlemleri başlattığımız zaman çocuk sürecimiz olmadığından rahattık mental olarak. Eşim hamile olunca Avukatımla görüştüğümde bebeğimiz doğduğu zaman konsolosluktan randevu alıp onun için pasaport başvurusu yapabileceğimizi söyledi. Daha önce bizim gibi Abd vatandaşı olup trde yaşarken yine trde doğan çocukları için konsolosluğa başvurarak pasaport almalarının 2-3 ay gibi sürelerde tamamlandığını söyledi. Onun işlemlerinin daha kısa sürdüğünden bahsetti.
Bizim zaten mülakata gireceğimiz tarih tahminimce bundan 5-6 ay sonra falan olur bebeğimiz ise Eylül 20’den sonra doğacak nasip olursa.Avukatımızın tecrübesine güveniyoruz bu zamana kadar olan süreçte hiçbir eksik yapmadan ilerledik. Ancak bahsettiğim gibi Forum‘da birkaç farklı yorum okudum bu konuda avukatımızın bize soyledigini destekleyen süreçlerden geçen oldu mu? Çocuğumuza sorunsuz bir şekilde amerikan pasaportu alabilir miyiz trde yasarken?
Benzer Başlıklar
131
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum