Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Yogunluktan dolayi interview detaylarini yazamadim ama gorusmeye gitmeden veya belge yukleme asamasinda olan arkadaslar icin onemli bir konu belirtmek istiyorum. Biz joint sponsor olarak bir arkadasimizi gostermistik. Arkadasimizin esi calismiyor ve geliri yok diye i-864a formunu sisteme yuklemedik ve yanimizda goturmemistik fakat gorusmede bizden bu belge talep edildi. Youtube dan izledigimiz videolarda veya arastirdigimiz yerlerde de es calismiyorsa bu belgeyi yuklemenize gerek yok denilmisti ama istenebiliyor demekki. O yuzden surecin uzamamasi adina joint sponsorunuz varsa esi calisiyor olsa da olmasa da bu formu doldurup yukleyip gorusmeye yaninizda goturmenizi tavsiye ederim.

• @Ronn Soyle, aktif dosya dediginiz onceden girdiginiz randevu kapaniyor fakat tekrar yeni bir randevu kaydi aciliyor. Bu konuda herhangi bir sikinti yasamadik. Yani basvurulari yonet kisminda bir dosya kapanip yeni gorusme tarihli bir dosya acilmis gibi gozukuyor. Elcilik size follow up randevu alin veya pazartesileri randevu gunu aciliyor gibi birseyler soyledi mi?

• @Houstonian-Life
    Vize alacak kişi eşim , kendisine follow up randevusu ya da pazartesi için bişey söylenmemiş, sadece bit kağıt verilmiş randevuyu nasıl alacağına dair ama dediğiniz gibi pek açıklayıcı değil

• @gulsah123 lutfen canınızı sıkmayın benım mulakat tarıhım sayın hanım efendının bunları yazmasından 1 hafta sonra maıl olarak bana geldı.isini yasal yollarla yapan insanları bu hanım efendinin yazdıkları kapsamıyor arkadslar.emin olun ki yasal yollara basvuranları asla magdur etmiyorlar.evet bekleme suresi oluyo bende bekledim ama sonuc hicbir zaman bizleri uzmuyor.lutfen sabır ve umit ile bekleyin. eminim ki hepinizn mulakatları sırası ile verilecektir.sevgi ile kalın

• Merhaba, ilk defa foruma yazıyorum yanlış bir konuya veya yere yazıyorsam bağışlayın. Eşim ABD vatandaşı fakat Amerika'ya turistik amaçlar dışında uğramıyor. Orada bir yaşantısı veya bağlantısı yok. Bu durum GC başvurusunda herhangi bir engel durum yaratır mı? Orada bir yaşam kanıtlamak veya belgelemek zorunda mı?

• @Houstonian-Life Bunu tam olarak anlayamadım. Benim eşimin annesi joint sponsorumuz. Geliri istenilenin üzerinde. Eşimin babası da emekli ve onun da geliri var ancak sadece eşimin annesinin geliri yeterli görünüyor bizim için.

İzlediğimiz videolarda ve araştırmalarımızda joint sponsorun gelirini güçlendirmek adına house member eklenebilir ama şart değil deniyordu. Bizim için sadece joint sponsor geliri yeterliyse yine de evde yaşayan herkesin i-184a mı doldurması gerekiyor?

Acaba sistemde eşi household member olarak eklemiş miydiniz? Biz hiç eklemedik.

• @ozcancavus Merhaba Eşiniz Amerikan Vatandaşı olduğu sürece I-130 Başvurusu yapıp GC alabilirsiniz Fakat şunu unutmayın Eşinizin Amerikada yaşaması gerekiyor. Hemen değil Başvuru iki aşamadan oluşur I-130 Sizin evliliğinizi kanıtlamak içindir 13-15 ay sürer

Bu aşamayı geçtikten Sonra NVC Aşaması var esas eşinizin Amerika ile bağlarını maddi konuları kanıtlayacağınız nokta bu burda Kendiniz için size maddi olarak Sponsor olucak Bir Joint Sponsor bulmalısınız ve eşinizin Amerika ile Bağlarını geri kurup bunun kanıtlarını yüklemesi gerekiyor.

Eğer eşinizin İleride Amerikaya gerçekten taşınma niyeti varsa başvuruyu başlatın ama niyet yok ise başvurmayın çünkü Domicile kısmında tıkanma ihtimaliniz pek ala mümkün...

• @ozcancavus Merhaba , benim eşimde vatandaş hatta döndükten sonra abd ye hiç gitmemiş bile 🙂 sadece vergi formlarını doldurmuş her sene.Ayrıca çocuğumuz var oda otomatik vatandaş olamadı.Halen ikimizde Türkiye’de yaşıyor ve çalışıyoruz.i-130 sürecini benim için ve oğlumuz için 2024 şubat ayında başlattık ve şu an randevu bekliyoruz.Bu aşamaya kadar bizden domicile ile alakalı bir evrak vs istenmedi.Mülakatta sorucaklardır muhtemelen.Abd deki kreş yazışmaları iş başvuruları vs gibi evraklar ile gitme niyetimizi belirticez.Yani tavsiyem başlatın süreci zaten uzun sürüyor o arada planlarsınız.

• @umutmuftahi Merhabalar, süreciniz beni farklı bir açıdan aydınlattı. Anlamadığım anne veya baba Amerikan vatandaşı olduğu halde neden bebeğe kimlik verilmiyor ki? çok saçma? İlla bebeğin ABD'de mi doğurulması gerekiyor? Allah kolaylık versin gerçekten, şimdi oraya gidince çocuğunuz yine vatandaş olamayacak mı? yani tıpkı bizimki gibi 5 sene sonra falan mı vatandaş oluyor?

• @Seyduna Sizede merhaba, amerikan vatandaşının çocuğunun otomatik vatandaş olabilmesi için bazı şartlar var , benim eşim uygun değildi.Konsoloslukla iletişime geçip durumu anlattık , gittik bile konsolosluğa.Olmayacağını biliyorduk ama denedik :))) Oğlumuzun bazı şartları yerine getirirse hemen vatandaş olabileceğini öğrendikten sonra tabiki onun geleceğine faydası olması amaçlı i130 sürecini başlattık.Vatandaş olan evebeyn ile amerikada yasal oturum izni ile yaşamaya başlarsa vatandaş olabiliyor 3 veya 5 sene beklemesine gerek yok.6 ay gibi sürüyor.Amerikan vatandaşları ile evli eşler 3 senede vatandaş olabiliyor. Herkesin hikayesi farklı amaçlar farklı …. Herkese kolay bekleyişler diliyorum

• Merhaba, bugun green card elime ulasti. Giris yaptiktan tam 2,5 ay sonra geldi. Yardimci olmasi dilegiyle

• NVC de adres degişikligi yapmak sürecin uzamasına neden olurmu? Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.

• Merhaba arkadaşlar tekrardan bugün itibari ile eşimin dosyaları DQ oldu. Ankaradan mülakat tarihi bekliyoruz. Ben de yaklaşık 3 senedir türkiyedeyim tüm sürece türkiyede başladık türkiyede bitiriyouz gibi. Sanırm bu aralar mülakat günü vermesi uzun sürdüğünden önümüzde bi 3-4 ay daha olduğunu düşünüyorum. Eşim hamile ve önümüzdeki ay Türkiye’de doğum yapacak. Çocuğumuz için de konsolosluktan direkt pasaport başvurusu yapacağız.

Randevuların eylül ayında dağıtılacağı hakkında birkaç yazı okumuştum bunun doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

• @eren123 Konsolosluktan randevu gelmeden önce yaparsanız, DQ sıranız kayar, tekrar DQ beklersiniz, DQ olduğunuz sıraya göre randevu verilir. Randevu geldikten sonra NVC'deki dosyalarda değişiklik yapılıyor mu onu bilmiyorum ama randevu geldikten sonra yapmanız daha mantıklı gibi duruyor ama her iki şekilde de yaparsınız gibi

• @erncndr Konsolosluk ne zaman randevu vereceği hakkında bir bilgi yayınlamıyor, insanlar genel olarak tahmin yürütüyorlar, çünkü yapabileceğimiz tek şey bu, Eylül'ün ortası gibi verileceğini tahmin ediyoruz çünkü DV kategorisinin randevuları bitiyor ama bilemeyiz ne zaman verileceğini tabii, bir arkadaşımız konsolosluk görevlisine sorduğunda tüm sürecin 23 aya çıktığını söylemiş, yani özetle bekliyoruz, Allah analı babalı ve sağlıklı büyütsün inşallah tez zamanda alırsınız çocuğunuzun pasaportunu 🙂

• @Seyduna 23 ay olan ne anlamadım!

• @kasım-doğan orada da yazdığım gibi tüm süreç?

• Benim sürecim 26 ay oldu

• @kasım-doğan doğrudur, işte konsolosluk herhangi bir bilgi yayınlamadığı için bilmiyoruz, 23 aylık bilgi de yanlış olabilir, bekliyoruz, zaman gösterecek ne zaman randevu alacağımızı

• @Seyduna merhaba sizlere teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Bir sorum daha olacaktı burdaki arkadaşlara.

Doğacak bebeğimizin pasaportu ile ilgili birkaç arkadaş farklı süreçlerden geçmişler bu da biraz tedirgin etti beni açıkçası.

Eşim annesini 2022 şubat ayında kaybetti ona bu süreçte destek olabilmek için evlenme tarihimizi erkene çekip 2022 Aralık’ta evlendik ve o zamandan beri Türkiye’deyim bir abd vatandası olarak. 2024 martta I-130 sürecimizi başlattık bugün geldiğimiz noktada ise dq olmamızla beraber sadece Ankara’dan mülakat tarihi bekliyoruz. İşlemleri başlattığımız zaman çocuk sürecimiz olmadığından rahattık mental olarak. Eşim hamile olunca Avukatımla görüştüğümde bebeğimiz doğduğu zaman konsolosluktan randevu alıp onun için pasaport başvurusu yapabileceğimizi söyledi. Daha önce bizim gibi Abd vatandaşı olup trde yaşarken yine trde doğan çocukları için konsolosluğa başvurarak pasaport almalarının 2-3 ay gibi sürelerde tamamlandığını söyledi. Onun işlemlerinin daha kısa sürdüğünden bahsetti.
    Bizim zaten mülakata gireceğimiz tarih tahminimce bundan 5-6 ay sonra falan olur bebeğimiz ise Eylül 20’den sonra doğacak nasip olursa.

Avukatımızın tecrübesine güveniyoruz bu zamana kadar olan süreçte hiçbir eksik yapmadan ilerledik. Ancak bahsettiğim gibi Forum‘da birkaç farklı yorum okudum bu konuda avukatımızın bize soyledigini destekleyen süreçlerden geçen oldu mu? Çocuğumuza sorunsuz bir şekilde amerikan pasaportu alabilir miyiz trde yasarken?

Benzer Başlıklar

• 2
  • 3116
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |