Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Ekim vize bülteni ne zaman yayınlanır

• Merhabalar hala daha mülakat maili alamadım. Daha öncesinde DS-260 confirmation maili de alamamıştım normal midir?

• Merhaba biz 4 kişi ailecek gitmeyi düşünüyorduk formu da öyle doldurduk. Erkek çocuğumuz (19) orada yapmak istediği mesleği Military olarak işaretledi ancak şimdi Amerika'ya gitmekten ve mülakata girmekten vazgeçti, onun yerine askere gidecekmiş. Üniversiteye de gitmediği için yeşil pasaportu da iptakl olacak. Şimdi bizim ne yapmamız gerekiyor, bizi etkiler mi onun bu kararı, oraya military yazması ve sonra burada orduya girmesi sorun olur mu, dosyayı açtırmamız gerekiyor mu, ve aile bütünlüğü bozuldu diye sürecimizi etkiler mi? Endişeleniyoruz kendi sürecimiz için, çok istiyoruz gitmeyi çünkü.

• Herkese merhaba, case numberımın 700'lerde olması ancak mülakat tarihi almamam sebebiyle bir endişem var.

Ben DS 260 formunda Green Card'a başvururken bildirdiğim mail adresinden farklı bir mail adresini "şu an kullandığım mail adresi" olarak bildirdim. Bunun sebebi, başvururken bildirdiğim mail adresine çokça mail gelmesi ve herhangi bir gelişmeyi gözden kaçırmamak adına bu süreç için yeni bir mail adresi açmış olmamdı. ( Bu yönde forumda "ben böyle yaptım" şeklinde bir tavsiye okumuştum bana da mantıklı gelmişti)

Bundan dolayı bir problem yaşıyor olabilir miyim ? Excell listesinde de "mülakat tarihiniz nedir" diye sorulmuş bana ve diğer ilk sıralardaki arkadaşlarımıza. O sebeple bi sormak istedim. @gucarslan fikrinizi söylerseniz çok memnun olurum.

• Selam, Excelde sistemden kontrol ettim diyenler olmus, hangi sistem bu ? 😬 Mulakat tarihini biryerlerden gorebiliyor muyuz ?

• @gucarslan Kesinlikle katılıyorum. Zaman geçtikçe stressten ne yapacağımızı şaşırıyoruz işte 🙂 Sakinliğmizi korumaya devam yapacak başka bir şey yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio

Endişeniz beyhude, süreçte yeni beyan ettiğiniz email adresi ile işiniz olmayacak. Sabırla Ankara’dan mülakat ataması yapılmasını beklemeniz gerekiyor, atama yapılınca kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan veya KCC’den sorgulayarak mülakat tarihi ve saatinizi öğrenebilirsiniz. Süreçte gereksiz endişe yaşamanız sizin aleyhinize. Bol şans 🍀

• @ATS16 öncelikle yanıtınız ve şans dilekleriniz için teşekkürler. Green Card başvuru formundaki bildirdiğim adrese mi mail gelecek ? Doğru mu anladım?

• @efemu35 bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio

Hayır DS260’da beyan ettiğiniz email adresine güncelleme gelecek. Gelecek olan email mülakat tarihi ve saatini içermiyor zaten, sizden kazandığınızı öğrendiğiniz sayfaya kişisel bilgilerinizi girerek erişim sağlamanızı isteyecek. Çekilişi kazandığınızı öğrendiğiniz mektubun altına mülakat yeri ve saati eklenecek.

Email gelmesini beklemenize de gerek/ihtiyaç yok. Bir sonraki bültenin açıklanmasına müteakip 2026 DV Talihlileri Takibi listesinde sizin CN numaranızdan büyük dosya numaralarının Ankara’dan mülakat aldığını görürseniz, kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan veya KCC’ye email atarak mülakat detaylarınızı öğrenebilirsiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur 🙏🏻

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐

@ozlemguzel77

Eylül ayınının 1. veya 2. haftasında yayınlanacak yeni bülten.

İmzanıza göre DS260 formunu doldurmamış gözüküyorsunuz, DS260 formunu doldurduysanız tarihini imzanızda güncellemeniz ricadır veya formu doldurmadıysanız ivedilikle formu doldurup submit etmeniz faydanıza olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@efemu35

DV2026 mali yılı konsolosluğun cevabında belirtildiği üzere 1 Ekim 2025 itibariyle başlayacak, bu tarihten önce yapmak istediğiniz işlemler için konsolosluğun talebinizi dikkate almaması normal.

Eşiniz için add applicant formunu şimdi doldurarak sistemden submit edebilirsiniz, mülakat tarihi almanıza müteakip dosyanızda güncelleme yapmak ve açılması için konsolosluk ile mülakat tarihi aldıktan sonra iletişime geçmeniz faydanıza olacak.

Add applicant butonu görünmüyorsa yine talebinizi 1 Ekim 2025 tarihinden sonra konsolosluğa iletmeniz gerekiyor.

• Merhabalar, vize ücretlerinin arttığını gördüm bir kaç yerde. Greencard için de geçerli mi acaba?

• @ATS16 Teşekkür ederim, excell’de benden büyük numaralarda Ankara’dan mülakat gördüğüm için biraz da tereddüt yaşadım açıkçası. Bahsettiğiniz sayfaları kontrol ediyorum, maalesef güncelleme yok 🥲

• merhaba @serapp Hanım bizim ailecek 2024 yazında başvurduğumuz ve mart 2026 ya randevu aldığımız istanbulda turist vizesi mülakatımız var. bu durumla ilgili yapmamız gereken bir şey var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@alidogan54, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, abim 3 yıldır amerikada yaşıyor ve green card sahibi. Vize görüşmesinde bana sponsor/kefil olabilir. Sponsor olması için hangi evrağı göndermesi gerekli? Sponsorluk harici hesabımda ne kadar olmalı?(kişi başı 15.000 dolar tavsiye edildiğini okudum fakat sponsorluk fark yaratır diye yeniden soruyorum.)

İmzanızdaki dosya numarasını 2025 yerine 2026 olarak düzeltir misiniz? Bir an sizi geçen yılın talihlisi sandım.

Dosyanızı Bangkok’a taşımışsınız, size güzel bir haberim var 🙂 Bangkok banka dökümü istemiyor. Sponsorluk işlemlerine gerek yok, ancak yine de mevcut paranızın dökümünü alıp yanınızda bulundurmanızda fayda var.

• Sağlık muayenesinde bademcik aldırma veya apandisit aldırma gibi ameliyatların epikriz raporlarını da istiyorlar mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏

Charlotte 'a gitmeyi düşünüyoruz , ben mimarım eşim de sağlıkçı , (başta uber market tarzı işler sonra bulduğumuzda kendi işlerimizi yapmayı düşünüyoruz )
    Orada ablam var, sponsorlıuk için form doldurmadılar fakat bize maddi manevi destek olabileceklerini sözlü ifade edebilirim ( bir faydası olursa tabi )
    Para ile birlikte anladığım kadarıyla mal varlığı da oluyor üstüme olan bir araba göstersem (7-8 k dolar değerinde )
    Bunların da katkısı olur mu bu noktada takılmak istemiyoruz. Çok teşekkür ederiz

Charlotte, North Carolina pahalı bir bölge değil. Göstereceğiniz miktar fena değil ama yine de mümkünse hesaba ekleme yapmaya çalışın, alternatif olarak yakınlarınızdan borç alıp banka dökümünü çıkardıktan sonra iade edersiniz.
    Faydası olur veya olmaz, nereye gidiyorsunuz diye sorulduğunda iş bulana kadar ablamın evinde kalacağız diyebilirsiniz. Aracınızın ruhsatını ve rayiç değerini gösteren belgeyi yanınızda bulundurun.
    Bol şanslar..

• ⭐⭐⭐⭐

@ozlemguzel77, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera forumu doldurduk zaten şimdi current bekliyoruz.CURENT OLMADAN MI TAŞIMALIYIZ

İmzanızda dosya numaranız anlaşılmıyor. 26 ne? Mesela 26bin mi 2600 mü? Vereceğimiz cevap ona göre değişecek çünkü.
    ds260 form doldurduğunuz da imzanızda belirtmemişsiniz.

İmzanızı 👉 buradaki örneğe bakarak düzenleyin.

Sonra 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra size cevap vermekten memnuniyet duyacağız, teşekkürler.

Kolay gelsin..

• ⭐⭐⭐⭐

@Araz-Velizade, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. Ben Azerbeycan vatandaşıyım ve İstanbulda yaşıyorum DS260 formunu doldururken sistem bana en yakın yer olan Ankarayı öneriyordu ama ben Tiflisi seçdim sonra bazı arkadaşlar Azerbaycan vatandaşlıkları olup başvuru sırasında Türkiyede yaşayanlar DS260 doldurarken Tiflis seçmişler KCC den sorduklarında Ankara olarak kaldığını öğrenmişler bende bu durumu teyit etmek amacı ile 2 defa mail gönderedim mailin ulaştığına dair geri mail aldım ama benim mülakat yerimin neresi gözüktüyü ile ilgili mail yazmadılar ilk mail gönderme tarihim 5 ağustos 2 mail gönderme tarihim 7 Ağustos. Bu durumda ne yapmam gerekiyor.

KCC'ye mülakat yerim neresi diye sormalısınız:
    Şu mesajımdaki kalıbı kullanın lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/507712

Benzer Başlıklar

• 316
  • 221
  • 16399
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |