Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@emels

Sistemdeki talimatlara istinaden gönderdiyseniz talebinizi, sabırla beklemeniz daha iyi olacaktır. Hafta başı olması nedeniyle kendi yoğunlukları olabilir, cevap gelmez ise 48 saat sonra tekrar yineleyebilirsiniz talebinizi. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@Spectator, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@HALİT-Ozgur tesekkur ederim maili göndereceğim , acaba maili nerden buldugunuzu sorabilir miyim ?

Merhaba, dosyanızı taşıdıysanız imzanızı güncelleyin lütfen. Konsoloslukları meşgul etmemek gerektiği için ne soracağınızı öğrenebilir miyim?

• @Serapp merhaba, aslında tasıma islemini KCC aracılıgıyla yaptım ve onay maili de geldi ama forumda okudugum kadarıyla nadiren de olsa bazı arkadaslar KCC aracılığıyla taşımış bile olsa, sonradan dosyalarının aslında tasınmamıs olması gibi sorunlarla karsılastıklarını yazmıslar bende o yuzden bugun konsolosluga mail attım dosyamın onlarda olduguna dair onay icin. Boyle bir durum oldugu icin konsolosluktan onay almadan acıkcası %100 dosyam tasınmıs olarak dusunmedım ve imzamı ve exceli duzenlemedım su ana kadar. Konsolosluktan onay maili gelince tam olarak tasındıgına emin olup , imza ve exceli düzenlemeyi dusunuyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Spectator, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp merhaba, aslında tasıma islemini KCC aracılıgıyla yaptım ve onay maili de geldi ama forumda okudugum kadarıyla nadiren de olsa bazı arkadaslar KCC aracılığıyla taşımış bile olsa, sonradan dosyalarının aslında tasınmamıs olması gibi sorunlarla karsılastıklarını yazmıslar bende o yuzden bugun konsolosluga mail attım dosyamın onlarda olduguna dair onay icin. Boyle bir durum oldugu icin konsolosluktan onay almadan acıkcası %100 dosyam tasınmıs olarak dusunmedım ve imzamı ve exceli duzenlemedım su ana kadar. Konsolosluktan onay maili gelince tam olarak tasındıgına emin olup , imza ve exceli düzenlemeyi dusunuyorum.

Yanlış bir işlem yapmışsınız. Teyit için KCC'ye yazmanız gerekiyordu. Konsolosluk şu aşamada teyit edemez.
    Bir adım atmadan önce buraya sorsaydınız keşke.
    Teyit için KCC'ye şöyle bir e-posta yollayın:

[email protected]

Subject: CN bilginizi yazın
    Dear Sir/Madam

Where is my interview location?

Thank you for your help.

Best regards,

Ad, soyad
    Case number:

Last name:

First name:

Date of birth: ay/gün/yıl

• @Serapp aa evet, haklısınız. Tahminen o kisilerin o zamanlarda dosyaları current oldugu ıcın konsolosluklara yazmıs olabilirler. Onay maili gelince imza ve exceli düzenleyeceğim. Tesekkurler.

• ⭐⭐

@Spectator selamlar, onay mailinden kastiniz nedir acaba? Henuz dv26 sureci baslamamisken konsolosluk ile iletisime gecerek bence hata yaptiniz. Konsolosluk size olumsuz donus yapacaktir. Serap hanimin yukarida yazdigi ornegi kcc ye gondererek teyit edebilirsiniz. Dosyaniz current veya cut-off olmadan tasinip tasinmadigini kcc ye mail atarak ogrenebiliyorsunuz. Sanirim ortada bir yanlis anlasilma mevcut.

• @onuru onaydan kastım KCC ye mail attım Serap Hanım'ın verdiği taslaga dayanarak, onlardan onay geldiğinde imza vs duzenleyecegım.

Evet, ordan bir yanlıs anlasılma oldugu ıcın ben konsolosluga mail atmıstım, aslında bu tarz fevri mailler cok hos bir durum degil farkındayım ama dediğim gibi bir yanlıs anlasılmadan oturu atmıstım. Az once KCC ye attım ve onlardan onay geldigi zaman imza vs duzenleyeceğim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   HALİT Ozgur HALİT Ozgur 
  • ⭐⭐⭐⭐

@fuat-tönget, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 peki mulakatı geçme şansını düşürüyo mu türkçe yapmak

bir etkisi var mı yani

ayrıca mülakat deneyimleri kısmını vakit buldukça okumaya çalışıyorum

birde tek kişi için bankamdaki miktar yeterli mi

1-Türkçe mülakat yapmanız vizenin onay sürecine etkisi yok.
    2-Deneyimleri okurken imza kısmına önce bakmanız ve Ankara deneyimlerini filtrelemek & okumak sizin faydanıza olacaktır.
    3-Para miktarının yazılı bir kuralı yok, tavsiye edilen tek kişi için minimum $15.000, konsolos mülakat esnasında bölge olarak nereye göç edeceginizi soracak ve birikiminiz ile göç edeceğiniz bölgenin yaşam maliyetlerini kıyaslayarak son kararı konsolos verecek. Orange County - California veya Beverly Hills - Los Angeles gibi yüksek yaşam maliyetli yerler beyan ederseniz, bu bölgeler için tabiki daha yüksek birikimler görmek ister konsolos. Ez cümle biriktirebildiğiniz tüm birikimlerinizi mülakat tarihine kadar hesabıniza yatırmanız tavsiyedir, göç edince de faydanıza olacaktır. Bol şans!

• Arkadaşlar merhaba. Şöyle bir sorum var. Asıl talihli eşimin ilk evliliğinden 1 çocuğu var 11 yaşında. Green card doldururken çocuğu hakkında bilgi girdi, ve DS-260 form dorluruldu. Eşimin çocuğu bizimle Amerika'ya gitmek istemiyor, annesinden tek başına bırakmak istemiyor. Mülakat sırasında bu bize sorun teşkil edebilirmi acaba? Mülakat sırasında DS-260 form dolduruldu, neden çocuk mülakata gelmedi, neden götürmuyorsunuz falan diyebilirler mi? Eşim form doldururken çocuğu götürüp götürmeyeceği hk soru vardı, şimdilik yok diye, ama ilerleyen zamanlarda götürebilir diye cevap yazmıştı.

• Merhaba, abim 3 yıldır amerikada yaşıyor ve green card sahibi. Vize görüşmesinde bana sponsor/kefil olabilir. Sponsor olması için hangi evrağı göndermesi gerekli? Sponsorluk harici hesabımda ne kadar olmalı?(kişi başı 15.000 dolar tavsiye edildiğini okudum fakat sponsorluk fark yaratır diye yeniden soruyorum.)

• ⭐⭐⭐⭐

@ozlemguzel77, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera düzeltiyorum .soruma cevap alabilirmiyim

Dosya taşımak için DS260ı submit etmelisiniz önce.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera bilgi için teşekkür ederim, ben klasik fransız mutfağı eğitimi alan birisiyim ufak işletme ve esnaf lokantası niteliğindeki yerlerde çalışmayı düşünümüyorum.

Meksikalılar sadece Meksika mutfağında mı çalışıyor sanıyorsunuz ki? Lüks İtalyan restoranlarında da çok Meksikalı oluyor mutfakta 🙂 Asya mutfağında pek görmüyorum Meksikalı çünkü onlar hep Asyalı oluyor ve kendi dillerinde konuşuyorlar genellikle 😅 Meksikalılar mutfakta iyiler genel olarak.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52

Mevcut tecrübenizi ve eğitiminizin detaylarını bilmemekle birlikte mevcut egitiminizi buraya göç ettiğinizde culinary arts veya culinary entrepreneurship üzerine bir bachelor degree veya bilinen geçerli bir sertifika programı ile güçlendirebilirsiniz kendinizi rakiplerinizden ayristirabilirsiniz burada zira sektörün içerisinde birisi olarak gözlemliyorum ki burada rekabet çok yüksek.

Özellikle pastacılık merakınız ve üstün yaratıcılığınız var ise daha da öne hızlı bir şekilde çıkabilirsiniz burada. Şimdiden ön araştırmanız faydanıza olabilir. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar asıl talihli eşim , para benim hesabımda olması bir problem değil anladığım kadarıyla ama emin olamadım, ve 20 bin dolar ikimiz için yeterli olur mu ? parayı ikimiizn banka hesabına bölmememiz mülakatta sorun olur mu ? şimdiden teşekkürler

Parayı bölmemeniz ve eşlerden birinin hesabında olması sorun olmuyor.

20bin dolar 2 kişi için genel olarak yeterli bir para ancak gideceğiniz yere, yapmak istediğiniz işe, hatta belki mezuniyet durumunuza göre bile değişebilir ve konsolosluğun o an verdiği karar önemli. Bu paranın asıl amacı eğer işler yolunda gitmezse en azından 6 ay kendinizi idare edebilecek ve devlete yük olmayacak bir miktar olması. O yüzden değişkenlik gösterebiliyor.

Forumda $1400le de vizesini alan oldu (sanırım makine mühendisiydi), 25binle de sponsor istenen oldu (muhtemelen California’ya gideceklerini söylediler).

Siz gösterebildiğiniz kadar birikim, mal mülk göstermeye çalışın. 20bin yeterli görülmezse de reddedilme sebebi değil, sadece dosyanız AP’ye kalır ve süreç bitmeden sponsor bulup vizenizi bastırmanız istenir. AP’ye kalmamak için gösterebildiğiniz kadar çok para göstermeniz ve bu paranın size ilk gidişten itibaren 6 ay yeteceğine konsolosluğu inandırmanız lazım.

• @EzgiLera çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏

Charlotte 'a gitmeyi düşünüyoruz , ben mimarım eşim de sağlıkçı , (başta uber market tarzı işler sonra bulduğumuzda kendi işlerimizi yapmayı düşünüyoruz )
    Orada ablam var, sponsorlıuk için form doldurmadılar fakat bize maddi manevi destek olabileceklerini sözlü ifade edebilirim ( bir faydası olursa tabi )
    Para ile birlikte anladığım kadarıyla mal varlığı da oluyor üstüme olan bir araba göstersem (7-8 k dolar değerinde )
    Bunların da katkısı olur mu bu noktada takılmak istemiyoruz. Çok teşekkür ederiz

• @ATS16
    Güncel olarak Le Cordon Bleu şeflerinden eğitim görüyorum ek olarak danimarka'da 2 michelin yıldızlı restorantta stajyerlik yapıyorum culinary arts bachelor degree alacağım haziran ayında.

• @EzgiLera forumu doldurduk zaten şimdi current bekliyoruz.CURENT OLMADAN MI TAŞIMALIYIZ

• Bu sene dağıtılın mülakatlarla ilgili bir sıkıntı mı var bana mı öyle geliyor. 2025 dosyasına bakıyorum. Bütün konsolosluklar için aynı gün verdikleri vize günü çok daha fazla görünüyor. 2026 dosyasına baktığımda Ankara için çok düşük numaralı arkadaşlara mail bile gitmemiş. BK için sadece 1 kişi var. HK içinse 4-5 kişi var. Ben bir şeyi kaçırıyorumdur inşallah noktasındayım. 🙂

2NL alıp güncelleme yapmayan varsa içimi rahatlatın lütfen 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nsercan bu her sene farklılık gösterebilir, normal.
    ilerleyen dağıtımlarda daha fazla dosya kabul edip açığı kapatırlar.
    ankara için bu söylediklerim elbette geçerli değil.

• Merhaba. Ben Azerbeycan vatandaşıyım ve İstanbulda yaşıyorum DS260 formunu doldururken sistem bana en yakın yer olan Ankarayı öneriyordu ama ben Tiflisi seçdim sonra bazı arkadaşlar Azerbaycan vatandaşlıkları olup başvuru sırasında Türkiyede yaşayanlar DS260 doldurarken Tiflis seçmişler KCC den sorduklarında Ankara olarak kaldığını öğrenmişler bende bu durumu teyit etmek amacı ile 2 defa mail gönderedim mailin ulaştığına dair geri mail aldım ama benim mülakat yerimin neresi gözüktüyü ile ilgili mail yazmadılar ilk mail gönderme tarihim 5 ağustos 2 mail gönderme tarihim 7 Ağustos. Bu durumda ne yapmam gerekiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |