Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• AP sürecimin 2. Ayına girdim. İstenen evrakları hızlıca teslim ettim. Konsolosluğa hatırlatma babında mail atmama gerek var mı acaba? Malum eylül ayı yaklaşıyor. Birde kotaya takılmayalım.

• @Talha-Furkan bence haftada 1 hatırlatma maili at. Çok atarsan spama düşersin

• @Alfa-Centauri merhabalar, ceac tarafında yeniden evrak eklemeyi nasıl yaptınız ben girdigimde hiç bir değişiklik yapamiyorum. Eksik evrak sorunumda yok benim

• @miyagisan eksik evrak sonrası ceac tamamen kilitlenmiyor tabi vize kategoride önemli. Eğer ceac tamamen kitliyse additional documents kısmına bir şey submit edemiyorsan fiziksel evrakları büyükelçiliğe göndermeniz gerekecek ve ayrı bir kağıda ingilizce not almanız gerekir ceac e belge submit edemedim vs. diye

• Tiflis mülakatımın üzerinden 2 ay geçti henüz bir gelişme yok. Hatırlatma maili attım ancak Tiflis konsolosluğu bizim sürece bir etkimiz yok bekleyeceksiniz minvalinde cevap yazdı.
    40 gün gibi bir süre kaldı. Kotaların erken bitmesi gibi bir riskte var. Sizce pasaportları konsolosluğa postalamamın bir sıkıntısı olur mu? En azından onay çıkarsa bununla vakit kaybetmemiş olurum diye düşündüm. Handikaplarını da bir yandan düşünüyorum pasaportları kabul etmeme durumları olur mu? Daha önce böyle birşey yapan oldu mu acaba? Teşekkürler @gucarslan

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Talha-Furkan bunu kesinlikle yapmayın. aynı şekilde iade ederler ve daha da tepki çeker.
    onlardan gelecek cevabı beklemelisiniz.

• @gucarslan teşekkürler hocam.

• @Talha-Furkan @gucarslan peki ne kadar sıklıkta hatırlatma maili atarsam sıkıntı olmaz hocam

• Merhabalar doğru yere mi yaziyor muyum emin değilim 2018 yilinda soyismimde bir harf değişti mahkemesiz direk nüfusdan basvuru ile degistirdim. Vukuatli nufus kaydinda gordum bu durumu sizce AP ye kalir mi veya ds-260 da bununla ilgili bir soru var mi ?

• 'Değerli Başvuru Sahibi,

Davanız, INA Madde 221(g) uyarınca reddedildi ve şu anda idari işlem görüyor. Bu işlemin süresi, her bir davanın kendine özgü koşullarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İdari işlemin tamamlanması için gereken sürenin, Tiflis'teki ABD Büyükelçiliği ve Konsolosluk Birimi'nin kontrolü dışında olduğunu lütfen unutmayın. Konsolosluk Birimi, paylaşılacak yeni bir bilgi olduğunda sizinle iletişime geçecektir.

Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
    Konsolosluk Bölümü
    ABD Büyükelçiliği Tiflis, Gürcistan' yazdığım maile gelen cevap. Dosyamın Tiflis ten çıkıp Amerika'ya gittiğini mi anlamalıyım. Ds5535 halen isteyebilirler mi? @gucarslan

• @caner1245 hocam mahkeme evraklarının çevirisini yaptırıp yanınızda götürürseniz sorun olmaz diye düşünüyorum. DS260 da bununla ilgili soru var mı hatırlamıyorum. Forma tekrar bakıp bununla ilgili kısım var ise mülakat tarihi aldığınızda ilgili konsolosluğa yazar formu açtırıp düzeltme yaparsınız. Dediğim gibi Evrakları da yanınızda götürüp açıkladınız mı sorun olacağını sanmıyorum.

• AP sürecindeki dosyamda 29 Temmuz - 1 - 5 - 11 Ağustos CEAC sisteminde update edildi 2 hafta sonra 25 Ağustos tarihinde tekrar update olması iyi birşey mi? Sona geldik diyebilir miyiz:) 2 ayı geçtik @gucarslan @ATS16

• ⭐⭐⭐⭐

@Talha-Furkan

Yorumlamak zor ve içerisinde bulunduğunuz stres durumunu hayal etmek kolay değil. Kişisel görüşüm bir beklentiye girmeksizin sabırla beklemek olmalı. Kolaylıklar ve bol sabirlar diliyorum 🙏🏻🍀

• @ATS16 teşekkürler hocam🙏

• 8 temmuzdan bu yana beklediğim vize sonucum dün AP olmuştu bugün Issued’a döndü. Ben Avustralya’da yaşıyorum 14 saatlik farktan dolayı 1 kez net şekilde konsolosluğun kapalı olduğu saatte last case updated değişimi yakaladım ve Amerikada incelendiğini anladım, geçen hafta oldu bu. Bekleyen arkadaşlara ipucu olması adına söylüyorum. Bekleyen herkesin vizesinin onaylanmasını tüm kalbimle diliyorum.

• Merhabalar
    2026 Green Card talihlisiyim. CEAC ı durumumu öğrenmek için açmaya çalıştığımda invalid case number diyor.
    Cevaplarsanız çok sevinirim.
    İyi günler

• 8 Kasım 2023’ten beri bekliyorum. Geçen hafta tekrar arayıp bana randevu verdiler ve yeniden görüşmeye çağırdılar. Gittim, bana bazı sorular sordular. Sonrasında yine “idari işlemde” olduğumu söylediler. Ben de “Zaten neredeyse 2 yıldır bekliyorum” dedim. Bunun üzerine, “Bu kadar uzun sürmeyecek, daha hızlı sonuçlanacak” dediler. Şimdi tekrar beklemeye devam ediyorum.

• @miyagisan sabır diliyorum. Umarım kısa süre içinde vizeniz onaylanır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Dilek-0

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

DV2026 süreci ile ilgili sorunuzu sormanız gereken doğru konu başlığı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları, anahtar kelimeler ile arama butonunu da kullanmaktan çekinmeyin lütfen. Bol şans!

• merhabalar arkadaşlar, biz mart ayında usa den geri geldik. son 3 yıldır eşımın j1 vizesi dolayısıyla oradaydık. geri geldikten 2-3 ay sonra bir iş teklifi daha aldı üniversiteden ve agustos 20 de eşim ve kızım ile beraber vize görüşmesine gittik. eşim h1b ben ve kızım h4 için. görüşme gayet güzel geçti. hatta bize üzerinde h1b olarak usa deki haklarımızı gösteren karekod olan ve your visa has been aproved yazan bir kağıt vs verdi. ama gorusme sonlarına doğru 'daha once j1 vize ile usa de bulunmuşsunuz 212 waiver'ınızı da gorebılır mıyım dedı.(j1 vizesi ulkeye donusten sonra 2 yıl boyunca ulkende kalmanı gerektırıyor. ama bu waıver'ı alınca bu şarttan muaf oluyorsun.biz almıştık.) biz o belgeyi yanımıza almadıgımızı farkettık. tabi stres bastı anlattım durumu var ama unuttk vs hemen getiriym fln. problem yok dedi yeşil bi kağıt verdı (idari işlemde verilen kağıtlardan biri.221g) ve bu kağıttaki e-mail adresine belgeyi atın biz sadece belgenin sizde olduğunu görmek istiyoruz. pasaportlarınız bizde kalıcak. belgeyi gördükten sonra process edicez dedi. biz de tamam dedik. belgeyi hemen taratıp e-mail attık.bugün itibariyle 1 hafta oldu totalde 5 iş günü. ama ceac de hiçbir güncelleme ya da last updated date değişimi vs görmedik. sizleerin deneyimine göre ne kadar sürecek bu bekleyiş? nicel ya da nitel her türlü cevap kabulüm 😃 lütfen yardım edın @gucarslan

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |