@yuzi35 Tebrikler. Darısı başımıza 🙂 Sonrasında çağırsalar da problem yok bizim için.
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
-
Bu ileti silindi! -
@BK84 Hocam neden reddedildiği ile ilgili bir bilgi edinirseniz buradan paylaşırsanız sevinirim. Eğer anlattığınız gibi görevlinin telefonda verdiği informal bilgiye istinaden 2 Eylül yaklaşıyor, biz artık mülakatsız başvurulara kafadan red vererek olası bürokratik zaman karmaşasını eritelim ve herkesi mülakata yönlendirelim gibi bir hareket tarzı belirlendiyse ben hiç beklemeden mülakat randevusuna çevireyim. Boşu boşuna red alıp hem süreci uzatmanın hem de red almış pozisyona düşerek tekrar başvuru yapmanın daha fazla zararı olur diye düşünüyorum. Diğer taraftan siz evrakları da 2 Eylül'den neredeyse bir ay önce teslim etmişsiniz. Başka bir sebep de olabilir mi diye düşünmedim değil. Problemlerimiz tam örtüşmese de bilgi için çok teşekkür ederim.
@mustafa3453 Hocam sizin durum da ilginçmiş üç çocuğun ikisine verip birini mülakata çağırmaları enteresan olmuş. Forumdaki mesajlarınızdan sürecinizin Haziranda başladığını anlıyorum. O tarihte 2 Eylül konusu da gündemde değildi. Sizin sebebi 2 Eylül'deki uygulamaya bağlayacak bir başka duyumunuz oldu mu?
Nihayetinde sistem bana evrak teslimi olarak 23 Eylül'e randevu verdi. 2 Eylül'den sonra uygulamanın ne olacağını görmek ve red almadan tekrar planlama yaparak mülakata çevirmek için yeterince zaman var görünüyor. Ama uygulama öncesi başvuruları böyle eriteceklerse birçok insan için zaman ve emek kaybı oluşacak. Ben elçiliğe bu konuda bir e-posta atmayı düşünüyorum. Yeni bir bilgi alırsam buradan paylaşırım.
Bu arada aynı konuyla ilgili olarak başka bir deneyimi ya da bilgisi olanlar varsa duymaktan memnun olurum.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Herkese merhabalar, başlıktaki güncel tüm bilgileri okudum fakat bir konuda desteğe ihtiyacım var.
Eşim, ben ve 7 yaşındaki oğlum ABD vizesine sahip ancak, 6 aylık bebeğimiz için vize almak istiyorum. Bu durumda yeni açılan sitede direkt bebeğin bilgilerini yazarak mı yeni hesap oluşturuyorum yoksa ebeveyni olarak kendi adıma açıp onu mu ekliyorum? Bu konuda bilgi verebilecek varsa çok sevinirim.
Okuduğum kadarıyla süreç yaklaşık 2 ay sürüyor en az, buna da ayrıca üzüldüm

Şimdiden teşekkürler..
-
@zeynep34 Bebek adına, bebeğin bilgileriyle başvuru yapmanız gerekiyor. Mülakatsız vize dönemi 2 Eylül 2025 tarihi itibariyle bitiyor. Tarihler tahminen yetişmeyeceği için mülakatlı olması gerekecek. Keza benim 15 Mayıs tarihli mülakatsız başvurum için 23 Eylül'e belge teslim tarihi verildi ve bu tarih 2 Eylül'ü aştığı için elçiliğin eski başvuruları nasıl değerlendireceği yönündeki yaklaşıma göre belki mülakatlıya çevirmek gerekecek. Bu nedenle sizinki 2 ayı aşabilir. Sistemde kayıt açarken daha önceki başvurularınızda kullanmadığınız bir e-posta adresi kullanın daha önce kullanılanlarda sorun olabiliyor.
-
@zeynep34. 15 agustostan sonra posta yolu ile cocuklara vize almını sonlandıracaklarmıs
-
Arkadaşlar merhaba,
Eski sistemde 9 yaşındaki kızım ve 13 yaşındaki oğlum için ABD vizesine başvurmuştuk. (Eşim ve benim vizemiz mevcut.) ABD Konsolosluğu yeni sisteme geçince, oldukça meşakkatli ve karışık bir süreçten sonra her biri için ayrı ayrı profil oluşturup randevu aldık ve evrak teslimini gerçekleştirdik (Fsf Global üzerinden).
Yaklaşık 2 haftalık sürecin ardından önce oğlum, sonra kızım için “eksik evrak” gerekçesiyle ret cevabı geldi. Ancak evrakları geri aldığımda, mülakat için randevu almam gerektiğini belirten not gördüm. Konsolosluğu aradığımda, inceleyen memurun bu şekilde uygun gördüğünü söylediler.
Oğlum için Eylül ayına, herhangi bir ek ödeme yapmadan randevu alabildim. Fakat kızım için, evrak tesliminden sonra 24 saat içinde açılması gerektiği söylenen randevu, 3 haftadır açılmadı. Konsolosluğu defalarca aramama rağmen net bilgi vermiyorlar. “Açılması gerekiyordu, neden açılmamış bakalım, e-posta atın, durumu anlatın” gibi yönlendirmeler yapılıyor ama sonuç değişmiyor. Sistem sürekli “hiçbir zaman bulunamadı” uyarısı veriyor.
Sizce bu sorunun nedeni ne olabilir? Bilgisi olan var mı? Ayrıca sizin çocuklarınızda da (14 yaş altı) benzer bir durum yaşandı mı? Randevular sürekli kapalı mı görünüyor? Sizden de “14 yaş altı çocuklar için randevu alıp gelin” dendiği halde sistemin açılmadığı durumlar oldu mu?
Gerçekten çok karmaşık ve yıpratıcı bir süreçteyiz. Bilgi paylaşacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
-
@giskos1234 güncel
-
@giskos1234 Çok teşekkürler yanıt için, bugün başvuruyu yapıyorum. Umarım sizin süreciniz de kolaylıkla geçer. Mülakata girecekseniz nasıl geçtiğiyle ilgili burayı güncellerseniz memnun olurum.
-
@mustafa3453 o nedenle bugun hemen başvuruyu gerçekleştiriyorum, teşekkürler bilgi için
-
herkes yazmış bende anlatayım o halde başımdan geçenleri
... 11 ağustosda evrak teslimi için randevum vardı. kalktım istanbula gittim elden vereyim diye evrakları. saat 13:27 de vfs globalin önündeydim ancak kapalıydı. camda da 13:30 yazıyo kapanma saati bir kaç dk önceden kapatmışlar. halbuki konsolosluğu aradığımda saat 14:00 den sonra gisin yogunluk azalır demişlerdi. neyse ertesi gün tkrr gittim dedim böle böle kapalıydınız veremedim evrakları diye. hiçbir şekilde kabul etmediler saat 13:30dan önce kapanmaz bura diye iddaa ettiler. orda bi tartıştım zaten. içeri gittiler sözde konsoloslugu arayıp sordular falan beni 20-25dk beklettiler sonuc olarak konustuk evrak alamayız dediler(konustuklarına da inanmıyorum bu arada) . konsoloslugu aradım dedim siz bana 14den sonra gelin dediniz burası 13:30da kapanıyo sizin yüzünüzden mağdur oldum falan filan. konsolosluk da bana 10 gün önce vfs globalin çalışma saatleri değişti sabah 09:30-13:30 oldu dedi. bende dedimki ben nerden bileyim ne bi mail ve ne bi sms var. sonuç olarak isterseniz vfs yi şikayet edebilirsiniz şu atacğım mail adresine dediler. ben de ne değişecek şikayet etsem dedim.bana yeni randevu almam gerektiği söylendi.neyse o sinirle girdim sisteme tkrr randevu aldım şuan 7 ekim 2025 e evrak teslim randevum var. burdaki mesajlardan hatırladıgım kadarıyla ulan dedim beklemeyeyim gidip vereyim kargoya bakalım ne olacak :D... dün verdim evrakları kargoya bi taş attık bakalım ne olacak merakla bekliyorum saçma salak bi süreçden geçiyoruz. gelişme olursa tekrardan yazarım... herkese kolay gelsin.. -
Bugün 14 yaş altı posta yoluyla yapılabiliyor mu acaba hala? Sistem yarın değişiyor, bugün deneyen kimse oldu mu?
-
Merhaba, Ben application''i kapatip yenisini actim fakat onceden odedigim vize ucretini goremiyorum bir turlu baglanmadi yeni applicatina ve yeniden ucret odeme sayfasi cikiyor. Bu Sorunu nasil hallettiniz acaba? Tesekkurler
-
Merhaba ben denedim ancak bebeğim için direk 2027 yılına randevu veriyor sistem mi değişmiş acaba başka hiç seçenek sunmadı
-
@halilo ben denedim ama yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum ödeme yaptıktan sonra anne baba vizesi var mı ya da 14 yaş altı sorgulamadan direk randevuya yönlendirdi ve en erken randevu 2027 de
-
Bende dün çok denedim, mülakat muafiyeti yazmasına rağmen sistem hata verip tarih seçtirmedi, gece tekrar denediğimde sizin gibi randevulu görüşme tarihleri çıktı 2027 yılı için, desteğe yazdım durumu değişir mi bilmiyorum
-
bugün ekimdeki randevum iptal edildi maili geldi. konsolosluğu aradım başvuruyu kapatıp yeniden açın dedi,ücret kısmı için ise 1 yılı geçenlerden tekrar ücret isteniyormuş ve yeni randevu oluşturmak için 48 saat beklememi söylediler. kargoya verdiğim evraklar size geri gelecek dedi konsolosluk çalışanı. anlaşılan 2027 ye kadar buralardayız

-
@marinesubby evet bugün itibariyle sadece randevu seçeneği var. İleri tarihli evrak teslim randevusu olanlarında randevularını iptal ettiler
-
Nasıl ya daha bugün evrakları tamamladım ödememi yaptım fakat bana muafiyet yazısı çıkmadan doğrudan en erken tarih olarak 2027 Kasım’a verdi
çok üzüldüm şu an bunun başka bir yöntemi var mı acaba
Benzer Başlıklar
154
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k