@chediak, içinde söyledi: B1 vizesi expedited oluyor mu?
Merhaba, B1 ile öğrenci alan bir eğitim programına başvuru yaptım. Program Mayıs ayında başlıyor ve eğer kabul alırsam davet mektubum şubatın ortasında gelecek. Şu an konsolosluk ve büyükelçilikteki vize randevuları çok geç tarihe veriliyormuş COVIDten dolayı. Ben de kabul alıp da vizeden dolayı gidemezsem diye endişelendim. B1 vizeleri ile acil başvuru yapılabiliyor mu? Şu anki durumu bilen var mı?
Acil randevu icin basvuru yapabilirsiniz ama normalde diploma veya sertifika saglayan egitim kurumlari B-1 degil, F-1 ile ogrenci aliyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum ama eger ciddi bir egitim programina baslamiyorsaniz konsolosluk durumunuzu acil olarak gormeyebilir, bilginize.

... 11 ağustosda evrak teslimi için randevum vardı. kalktım istanbula gittim elden vereyim diye evrakları. saat 13:27 de vfs globalin önündeydim ancak kapalıydı. camda da 13:30 yazıyo kapanma saati bir kaç dk önceden kapatmışlar. halbuki konsolosluğu aradığımda saat 14:00 den sonra gisin yogunluk azalır demişlerdi. neyse ertesi gün tkrr gittim dedim böle böle kapalıydınız veremedim evrakları diye. hiçbir şekilde kabul etmediler saat 13:30dan önce kapanmaz bura diye iddaa ettiler. orda bi tartıştım zaten. içeri gittiler sözde konsoloslugu arayıp sordular falan beni 20-25dk beklettiler sonuc olarak konustuk evrak alamayız dediler(konustuklarına da inanmıyorum bu arada) . konsoloslugu aradım dedim siz bana 14den sonra gelin dediniz burası 13:30da kapanıyo sizin yüzünüzden mağdur oldum falan filan. konsolosluk da bana 10 gün önce vfs globalin çalışma saatleri değişti sabah 09:30-13:30 oldu dedi. bende dedimki ben nerden bileyim ne bi mail ve ne bi sms var. sonuç olarak isterseniz vfs yi şikayet edebilirsiniz şu atacğım mail adresine dediler. ben de ne değişecek şikayet etsem dedim.bana yeni randevu almam gerektiği söylendi.neyse o sinirle girdim sisteme tkrr randevu aldım şuan 7 ekim 2025 e evrak teslim randevum var. burdaki mesajlardan hatırladıgım kadarıyla ulan dedim beklemeyeyim gidip vereyim kargoya bakalım ne olacak :D... dün verdim evrakları kargoya bi taş attık bakalım ne olacak merakla bekliyorum saçma salak bi süreçden geçiyoruz. gelişme olursa tekrardan yazarım... herkese kolay gelsin..