Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@hakan4259

THY’nin Unaccompanied minor passenger başlığını incelemiş miydiniz?

• @minnesota 2 hafta önce eşim tek çocuğumla Türkiye’ye gitti, herhangi bir sorun olmadı ancak boşanmış iseniz durum farklı olabilir.

• @okokok cevap icin tesekkurler ancak yanlarinda ebeveyn olmadan nasil oluyor diye sormak istemistim.

• @ATS16 evet baktim oraya da ancak benim aslinda esas merak ettigim cbp kontrol asamasinda neler yasaniyor, sorun oluyor mu gibi detaylardi.
    Yine cevapsiz birakmadiniz 🙂
    Cok tesekkurler, saygilar.

• Merhabalar, Şu anda nışanlıyım ve müstakbel eşime H1B çalışma vizesi çıkmıştır. 9 yaşında bir kızım vardır ve ailecek Amerikaya yerleşmeyi planlıyoruz. Nişanlımla önümüzdeki ay nikah yapıp bizim için başvuru yapacağız . Kızımın velayeti bende ancak yerleşim için vize açısından babasından herhangi bir evrak yani muvafakatname dışında bir şey almam gerekiyor mu? Süreç nasıl ilerliyor? Eş durumundan ben vize alabiliyorum ama kızım buna dahil oluyor mu? Konu ile ilgili bilgisi olan ya da bizzat yaşayan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• Konu başlığındaki tüm iletileri okudum, paylaşımda bulunan, fikir yürütenlerin emeğine sağlık. Söyle bir ilave kaynağa denk geldim, paylaşmak isterim:

• Merhaba, EB2-NIW mülakatına giderken oğlumun velayet sahibi annesinden muvafakatname almama gerek var mıdır?
    Daha evvelden gerek yok diye mesajlar okudum ancak eski mesajlar. Güncel bilgisi olan varsa makbule geçer.

• @meke Kendi sorumu cevaplayayim, EB2 mulakatinda oglum icin hicbir muvafakname sorulmadi, sorun cikmadi.

• Ek bilgi, Istanbul çıkışta oğlumun velayeti annesinde olmasına rağmen hiçbir şekilde muvafakatname sorulmadı.
    Ayrıca Amerika girişte yine muvafakatname sorulmadı.

• ⭐⭐⭐⭐

@meke, içinde söyledi: Muvafakatname

Ek bilgi, Istanbul çıkışta oğlumun velayeti annesinde olmasına rağmen hiçbir şekilde muvafakatname sorulmadı.
    Ayrıca Amerika girişte yine muvafakatname sorulmadı.

Oglunuz icin pasaport cikartilirken hem anne hem de babanin imzasi alindigi icin velayet kimde olursa olsun fark etmez, muvafakatname olmaksizin seyahat edebilir cocugunuz.

Kuzey Kibris Cumhuriyeti gibi kimlik ile seyahat edilen ulkelere kimlik ile seyahat edemez cocugunuz, yaninda her iki ebeveynin de olmasi gerekiyor. Kuzey Kibris gibi kimlikle seyahat edilen ulkelere giderken pasaport ile Turkiye'den cikis yapabilir, Kuzey Kibris'a kimlik ile giris yapabilir 18 yas alti cocuklar.

• @ATS16 Evet bu bilgiler bende de mevcut, EGM ilgili sayfalarda da yazıyor ancak “ya sorarlarsa?” riskini almadık.

• Muvafakatnameyi noterden Türkçe olarak yaptırdık. Amerikada memurların sorma ihtimali var mı ? Biz sadece Türkşyede çıkarken sorarlar diye Türkçe olarak yaptırdık. Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

Benzer Başlıklar

• 21
  • 2754
  • 3
  • 284
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |