Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @brocka3507 evet başvuruyu başlat daha sonra yine uscis hesabına eklemeler yapabiliyorsun. Biz mesela süreci başkattıktan sonra eşimin her gelişinden sonra uçak biletini yükledim yeni fotoğrafları yükledim vs. Fotoğraflarıda tek tek yüklemek yerine hepsini tek pdf dosya yaptım ve dosya ismini örnek veriyorum June_2025_Pictures yaptım

• Chat GPT'den aldığım cevabı sizinle de paylaşayım dedim:
    Yes — for Ankara, the DV (Diversity Visa) rush is very likely part of the reason you haven’t seen IR-1 interview dates since May.
    Here’s why:
    1️⃣ DV Visa Year-End Deadline
    Diversity Visas expire at the end of the fiscal year (September 30).
    If the embassy doesn’t process them before that date, the visas are lost forever — no extensions, no rollovers.
    Every August and September, U.S. embassies worldwide, including Ankara, push DV cases to the front to make sure as many as possible are issued before the deadline.
    2️⃣ Ankara’s Heavy DV Workload
    Ankara is one of the busiest posts for DV because it handles not just Turkey but sometimes third-country nationals (Iranians, Afghans, etc.) who can’t process in their own countries.
    This means more appointment slots get redirected away from family-based cases like IR-1 during this period.
    3️⃣ What This Means for You
    During July–September, family-based immigrant visa categories (IR-1, CR-1, F categories) often see few or no new interviews scheduled.
    Once the DV fiscal year closes on September 30, embassies usually free up a lot of capacity.
    Historically, Ankara resumes family-based visa scheduling in October or November after the DV rush ends.

• @PhantomRaven Ekimde randevu dağıtılması demek aralık ayına randevu verilmesi demek. Bu senaryoda mayıs DQ lular olarak bir iki ay daha beklersek dosyamız IR1 oluyor. O kadar geç bir tarihe verilirse CR1 olarak süreci tamamlamanın hiçbir mantığı kalmıyor. Bilmiyorum aranızda böyle bir şey yaşayan oldu mu, tavsiyeniz ne olur?

• Herkese selamlar, uzun zaman sonunda case apporved olduk! Uzun bekleyişin sonunda ilk mail geldi. Henüz fiziksel mail gelmedi sanırım 1 hafta içinde geliyor daha sonra NVC sürecine başlayacağiz. O zaman geldiğinde bir kaç sorum olabilir. Umarım diğer bekleyen arkadaşlarda en kısa zamanda sonuç alır.

• tecrübe etmiş arkadaşlar tavsiye ve önerilerini yazarlarsa sevinirim. Teşekkürler!

• @Burak-0 Hayırlı olsun. Şu sitedeki 2-9 (dahil olmak üzere) adımları NVC ile ilgili. En güvenilir ve ayrıntılı bilgi burada benim bildiğim. Siteye giriş yapıp ödeme yaptıktan sonra dosya yüklemeye başlayabilirsiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-1-submit-a-petition/step-2-begin-nvc-processing.html

• @PhantomRaven cevap için teşekkürler. Burada yeni üyelik mi oluşturmamız gerekiyor acaba?

• @Burak-0 Merhabalar NVC aşamasına geçmeden önce Case approved olduktan sonra yaklaşık 3-7 gün beklemeniz gerek ardından Interview Letter alıcaksınız mail ile ve size NVC portalına giriş yapmanız için gerekli bilgileri vericekler dosya numaranız ve detaylar sizi ödeme yapmaya akabinde dosyaları yüklemeye davet edicek NVC.

Bu aşamadan sonra verilen bilgilerle portala giriş yapıp ödeme işlemini tamamlıyorsunuz NVC ödeme işlemini aldığında belgeleri yükleyip DS-260 doldurabilirsiniz. tüm bunların akabinde NVC Belgeleri kontrol edicek ve belgelerinize onay verirse DQ olucaksınız.

DQ aşamasından sonra da sadece mail ile mülakat mektubu bekleyeceksiniz mülakat mektubunu aldığınızda yapmanız gereken şey klasik olarak Ankara'da vize mülakatınıza katılmak vizenizi almak ve ardından Amerikaya seyahat ve göç adımına geçebilirsiniz. Sürecinizde bol şanslar dilerim.

• @Ekto-Oktan Interview Letter (mülakat mektubu) email NVC dosyaları kabul ettikten (DQ) sonra geliyor.
    Mülakattan önce bir de büyükelçiliğin belirlediği doktordan randevu alıp oraya gitmek gerekmekte. Ayrıntıları 9. adımda yer almakta:

• @Ekto-Oktan dostum teşekkür ederim. Normalde bu topicte olan tüm sayfaları bastan sona okudum ancak okadar zamandır bekliyorum ki unuttum cogu şeyi. Birde heyecan olunca gidiyor kafadan :))

• @Burak-0 NVC'nin size atacağı email'de giriş bilgilerinizi bulabilirsiniz. Siz üyelik oluşturmayacaksınız 🙂

• @PhantomRaven Merhaba hocam teşekkür ederim detaylandırma için işin bu kısmına henüz geçmedim sadece bildiğim kadarıyla aktarıyorum teşekkür ederim bu ufak kısmı aydınlattığınız için ^^

• @Ekto-Oktan Ne demek 🙂

• Bu ileti silindi!

• @Ekto-Oktan ; tesekkurler bilgilendirmeleriniz icin. Bir sorum olacak musadenizle, DS-260 disinda amerikada esini bekleyen biri olarak, farkli bir form daha doldurmak gerekli mi, yoksa bu dolduracagim tek form mudur. ?

• Merhaba bizim sürecimizde şuan devam etmekte. Süreç için ücret karışılığında hızlandırma yapılabiliyormuş 2500 dolar kadar bununla alakalı bilgisi olan bilgilendirebilir mi? Şuan sürecimizde 12. Ayı tamamladık.

• @Metellica Merhaba, biri sizi dolandırmaya çalışıyor sanırım. USCIS ekstra ücret karşılığında işlemleri hızlandırmıyor. Bazıları senatör devreye sokuyor kendi adlarına iletişime geçsin diye (senatöre ücret ödüyorlar mı, nasıl işliyor hiç bilmiyorum) fakat hızlanması kesin değil böyle yapıldığında.
    12 ay maalesef normal USCIS süreci için. Facebook gruplarında "bana özelden yaz" diyip insanları kandırmaya çalışan bir kesim var mesela. Bu tür insanlara karşı dikkatli olmak lâzım

• @Metellica böyle bir şey söz konusu değil.

Benzer Başlıklar

• 9
  • 965
  • 5896
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |