Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mellykara
    Merhaba, imzanizi duzenler misiniz?
    Mesela DS-260 formunuzu ne zaman submit ettiniz? Gec mi submit etmistiniz?
    Sayin @gucarslan ’in bahsettigi durum, bultende dosya numaraniz current oldugu andan itibaren KCC dosyaniz icin herhangi bir tasima islemi yapmiyor. Sizin dosyanizi HNK konsoloslugun KCC’den talep etmesi gerekiyor.
    Sizin tekrar tekrar dosyanizi tasidiginiz konsolosluktan uygun bir sekilde talebinizi yinelemeniz gerekiyor. Bu durum dosya tasima islemi gerceklesmemis kisiler icin gecerli, siz hali hazirda tasimanizi yapmissiniz zaten.
    Sizin dosyanizin sorunu, henuz mulakat almaya hazir hale getirilmemis, islenme sureci tamamlanmamis olmasidir. Bu isleme sureci tamamlanmadigindan dolayi KCC’den bu sekilde cevap aliyorsunuz.
    Size daha onceki senelerde calismis ancak guncel olarak ise yarar mi emin olmamakla beraber bir alternatiften bahsedecegim.
    Ancak sizin cok dikkatli bir sekilde arastirip bu sekilde ilerleyip ilermemenin artilarini eksilerini tartmaniz bu riski alip almamaya karar vermeniz gerekiyor. Bazen KCC bir sebeple bu sekilde bazi dosyalari islemeden arada birakabiliyor. Mulakat almadan formunuzu actirmayin soylemini surekli okudugunuzu biliyorum ancak bu sekilde islemesi tamamlanmamis ve sureciniz sonuna gelindigini de goz onunde bulundurdugumuzda artik baska bir alternatide kalmayacagi icin, dosyanizi KCC’den talep ederek actirip(unlock) hizli bir sekilde tekrar submit edebilirsiniz. Kesinligi olmamakla birlikte bu sekilde dosyaniz ilgili KCC memurunun onune tekrar gidecegi icin bu sefer islenmesini tamamlama ihtimali mevcut, daha onceki senelerde bu sekilde ilerleyip vizesini alan kisiler oldu. Hatta yanilmiyorsam DV20/21 senelerinde bu sekilde formunu actirip, mulakat onceligi alan talihliler de mevcuttu. Yine de sizin sureciniz sizin karariniz, bizler sadece kendi suzgecimizden gecen deneyimleri sizlere aktarmaya calisiyoruz. Kolayliklar dilerim.

• @Flight101 çok teşekkürler

• Hong Kong mülakat deneyimi yaşayan saygıdeğer arkadaşlarım, bekarlardan nüfus kayıt örneğini "Kişi" olarak mı yoksa "Aile" olarak mı istiyorlar

• ⭐⭐

@yahya-abdukaya selamlar, aile olarak almistim ben.

• Selamlar
    Viyanada mülakata giren arkadaslar ais kaydı acarken “pick up” noktasını ertesi günü pasaportları elden alabilmek için viyana sectiniz degil mi? Şimdiden tesekkür ederim

• selamlar @emr19 Viyana'da mülakata giren arkadaşlar AİS kaydı açmıyorlar. "pick up" noktası mülakata girilen konsolosluktur. Mülakata giren arkadaşlara genelde mülakatı takip eden gün mail gelir gelip pasaportlarınızı alın diye.

• @arzemo Teşekkürler👍🏻

• @ugursway selamlar ben bu haziran ayında yolladım ds-260ı dosyayı viyanaya taşıdım hala işleniyor diyor sizce açtırıp tekrar submit etmelimiyim zaman daralmaya başladı çünkü

• @Fatihs
    Merhaba, bu gonderide paylasilan deneyimde baska bir talihlide ise yaramis. Ancak gonderisine yorum yaptigim @mellykara ‘nin eski yazdiklarindan anladigim kadariyla bu sekilde dosyasini actirarak bu yolu denemis, ancak kendisinde ise yaramamis gibi gorunuyor. Sizin bu konuda gerekli arastirmalari yapip bu karari sizin vermeniz gerekiyor. Bunun yanina sira Amerika’da bir akrabaniz varsa yasadiklari eyalete bagli Congressman Office ile dosyanizi sorgulatabilir. Bunun icin forumda “Congressman” kelimesi ile arama yapabilirsiniz.

• Merhaba, Doğru başlık altında mı soracağım sorularımı bilmiyorum ama mülakat için belgelerimi hazırlarken kafama takılan birkaç soru var. Bu konularda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Öncelikle AIS kaydı yapmak için siteye giriş yaptığımda seçeneklerde Türkiye yok. Bunun nedeni ne acaba? İkinci olarak ds260 formunun onay sayfası nasıl olmalı? Üçüncü olarak da vukuatlı nüfus kayıt örneği ve arşiv kayıtlı adli sicil belgelerini hem resmi yerlerden çıkarttım hem de e-devletten çıkardım. Hangisini götürmemi önerirsiniz? Gelen mailde Türkçe olan belgeler için çeviriye gerek yok diyor ama yine de çeviri yapmalı mıyım? Çıkardığım hiçbir belge nedense içime sinmiyor. Sanki hep yanlış bir şeyler var. Bu forumun bütün başlıklarını okudum sayılır ama yine de emin olamıyorum. Hep bir endişe var içimde. AIS kaydı için de siteye kaç kere giriş yaptım ama karşıma çıkan ekranda Türkiye seçeneği yok nasıl kayıt yapacağım? Bugün kayıt işlemini bitirmek istiyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Teşekkürler

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Gulcan-Tptk, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, Doğru başlık altında mı soracağım sorularımı bilmiyorum ama mülakat için belgelerimi hazırlarken kafama takılan birkaç soru var. Bu konularda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Öncelikle AIS kaydı yapmak için siteye giriş yaptığımda seçeneklerde Türkiye yok. Bunun nedeni ne acaba? İkinci olarak ds260 formunun onay sayfası nasıl olmalı? Üçüncü olarak da vukuatlı nüfus kayıt örneği ve arşiv kayıtlı adli sicil belgelerini hem resmi yerlerden çıkarttım hem de e-devletten çıkardım. Hangisini götürmemi önerirsiniz? Gelen mailde Türkçe olan belgeler için çeviriye gerek yok diyor ama yine de çeviri yapmalı mıyım? Çıkardığım hiçbir belge nedense içime sinmiyor. Sanki hep yanlış bir şeyler var. Bu forumun bütün başlıklarını okudum sayılır ama yine de emin olamıyorum. Hep bir endişe var içimde. AIS kaydı için de siteye kaç kere giriş yaptım ama karşıma çıkan ekranda Türkiye seçeneği yok nasıl kayıt yapacağım? Bugün kayıt işlemini bitirmek istiyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Teşekkürler

1- Bahsi geçen kaydı https://www.ustraveldocs.com/tr/en/ bu siteden yapmalısınız, AIS sistemi 30.05.25 itibariyle iptal oldu.

2- DS260 confirmation page aşağıdaki görüntüdeki gibi olmalı, DS260 doldurduktan sonra en sonda çıkan ve daha önce çıktısını aldığınız veya kopyasını kaydettiğiniz sayfa.

364bc45c-b2b9-4566-9184-a740e674fea9-image.jpeg

3- Ankara’da gireceğiniz mülakat için götüreceğiniz evraklar DV2025 Mülakat Deneyimleri konu basliginin 1.iletisinde yer alan açıklamalar kapsamında hazırlanmali, daha fazla detay için aynı konu başlığında Ankara’da mülakata giren talihlilerin deneyimlerini okuyabilirsiniz. Bol şans!

• @ATS16 AIS kaydını mülakat tarihine yakın zamanlarda yaparım diye düşündüğüm için sistemin değiştiği gözümden kaçmış. Ds260 onay sayfasını da bu şekilde çıkarmıştım ama içim rahat değildi. Belgeler konusunda da bu forumda yazılan bütün belgeleri çıkardım ama panik biri olduğum için hep yanlışlarmış gibi hissediyorum. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ☺

• abd adres gösterme olayını bir türlü çözemedim. Hiç arkadaşım yok orada ne yapılabilir ?

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne https://yesilkartforum.com/forum/post/430710
    Bu postta bahsedilen siteden hizmet alabilirsiniz, web sayfası çalışmıyor, email atarsanız kısa sürede dönüyorlar, verdikleri adres hizmeti, ücreti ve detaylarıyla ilgili cevap veriyorlar, bir bakın isyerseniz.

• Selamlar
    Ds260 formunnda eşimin bilgilerini doldururken kayınvalidemin mother’s surmame at birth kısmında kızlık soyadı yerine şimdiki soyadını girmişim. Mülakat günü belgeleri teslim ederken düzelttirmelimiyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@emr19 Sorularınızı "Aşamalar" başlığında sormalısınız.

• Selamlar
    Ds260 formunnda eşimin bilgilerini doldururken kayınvalidemin mother’s surmame at birth kısmında kızlık soyadı yerine şimdiki soyadını girmişim. Mülakat günü belgeleri teslim ederken düzelttirmelimiyim?
    @Serapp

• ⭐⭐⭐⭐

@emr19, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar
    @Serapp

Merhaba öncelikle imzanızda mülakat yeri ve tarihini güncellerseniz çok iyi olur.
    Sayın gucarslan'ın bu mesajında yanlış yazılsa dahi vize almanıza engel olmadığı yazıyor.

• @gucarslan Sizin de yorumunuzu rica etsem?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |