Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @okokok Bilgi için teşekkür ederim. Bilgilerimi imza kısmına ekledim. Ben de "Grape Law" hukuk firmasıyla çalışıyorum. Avukatım, 25 Temmuz'da ABD Ankara Büyükelçiliği'ne, dosyaların NVC'den Ankara'ya ulaşıp ulaşmadığını ve herhangi bir sorun olup olmadığını sormak amacıyla bir e-posta gönderdi. Ancak henüz bir yanıt alamadık. Şu aşamada yapmamız gereken tek şey beklemek.

• NVC'den DQ için sabah TSİ 09:10'da bir e-posta almıştık. Merak ettiğimizden soruyoruz, mülakat mektubu (IL) e-postaları için de belirli bir saat aralığı veya bir gün var mı? Daha önce IL e-postası alanların e-postaları günün hangi saatinde gelmişti? 12 haftadır beklediğimiz için, o gün ve saatlerde beklemek bizim için daha iyi olabilir, maksat kalan zamanı geçirmek.

• Randevu tarihi bekliyorum ben de Ankara'dan. NVC'den belgelerin kabul edildiğine dair mail 6 Ağustos da geldi. Bakalım ne kadar sürecek

• @media Mayıs sonu-Haziran başı DQ olanlar hala e-mail almadı. Mevcut zamanlamaya göre bir artış veya azalma olmaz ise Ekim-Kasım mülakat maili, Aralık-Ocak gibi de mülakatınız olur tahminen.

• @okokok Teşekkürler hocam cevabınız için. Mülakat Ocaktan sonra olursa daha iyi olacak bizim için, çocuğun okulundan dolayı Haziran'dan önce gitmemiz zor görünüyor çünkü

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, 2025 Mayıs DQ ekibi olarak, bu bekleyiş sürecinde hepimiz bir nevi sabır olimpiyatlarına katılmış gibi hissediyoruz. Mayıs ayında DQ'yu alıp, haziran, temmuz ve ağustos aylarını da "haber bekliyorum" diye geçirmek, adeta 3 aylık bir maraton koşup bitiş çizgisini görememek gibi : ) Ama merak etmeyin, 11 gün sonra NVC'nin meşhur "60 günde bir gönderdiği" e-postasıyla yine buluşacağım : )
    Ancak bu bekleme süreci, bende bir tür Nirvana hali yarattı. Başlangıçta "Hemen gidelim bi ya" heyecanıyla dolup taşarken, şimdi "Dur bakalım, acele işe şeytan karışır.. acelemize ne oldu" moduna geçtik... Hatta "Haziran 2026'da da gideriz kaçmıyor ya" moduna da girdik : ) Gidince iş vs de hazır değilse bi keşmekeş yerine, uzatma fikri de beni inanılmaz rahatlattı.. Bu belirsizliği erteleme ve geleceği biraz daha ileriye itme hissi, anın tadını çıkarmak için harika bir bahane oldu.
    Şaka bir yana, bu süreçte iş bulmadan adım atmanın ne kadar riskli olduğunu düşünmek, aslında çok mantıklı. Belki de bu bekleyiş, bize doğru adımı atmak için zaman kazandırıyor ve bizi daha sağlam planlar yapmaya yönlendiriyor olabilir... Sonuçta, iyi şeyler zaman alır ve biz de bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye bakalım. Kim bilir, belki de o beklenen e-posta geldiğinde, biz zaten yeni hayatımıza çoktan hazırızdır. Şimdilik hepinize bol bol sabır/bekleme.. selamlar...

• EB1A başvurum için 6 Ağustos tarihinde DQ oldum ve Ankara'dan randevu bekliyorum. Sanırım bu süreçte epeyce bekleyeceğiz 😞 IV Scheduling Status Tool'a göre Ocak 2025'de DQ olanlara randevu planlanıyor şu an

Ekran Resmi 2025-09-09 13.24.35.png

• @media Ben bir süredir buradayım. Buradaki örneklere göre EB1 olup Mart 2025'te DQ olanlardan Nisan 2025'te; Nisan 2025'te DQ olanlardan da Mayıs 2025'te Interview Letter emaili alanlar oldu.

Ben 19 Mayıs 2025'TE DQ oldum, 2 kez NVC'den sabırlı olun, belgelerinizi aldım.. şeklindeki emailini aldım. Yaklaşık 17-18 Hafta oldu bende ses yok henüz. Eylül sonu ya da Ekim gibi bir email bekliyorum.

Buradaki başlık istihdama dayalı vize, ama EB1 herhangi bir sponsora dayalı olmayan vize türü. O nedenle burada EB1 seçeneği olmadığı için, bu başlık EB1 olanlar için geçerli değil diye düşünüyorum.

• @sbsb2025 merhaba bizim kategori eb3 skiled worker pd tarihi 2011 daha erken randevu alma ihtimalimiz var mı daha dq olmadık yani gönderdik evrakları teşekkürler

• @Hardwell Artık bu süreçleri göçmen avukatı bile öngöremiyor. Bir karar diğerine uymuyor ve her dönem ayrı bir sonuç görüyoruz. Benim durumumdaki gibi EB1'li current olanlar.. 6-7 haftada NVC'den görüşme emaili aldı ve hatta görüştü bile, ama işte ben 18 haftadır bir email alamadım.. Plan yapmadığınız zaman sorun yok, zaman bir şekilde geçiyor. Bu meseleyi düşünmeyip işinize bakmanız en iyisi.

• Pd 2023 ds 260 formunu 2024 kasim da gönderdim nvc hala mail atmadi dosya hala beklemede eb3 other workers kategorisinde ne zaman do olur

• @cagilbay Bugün premium delivery seçeneğini işaretledim ancak sms veya mail gelmedi sadece ödemeyi aldılar. kaç gün beklemek gerekir istanbula ulaşması için ? takip sistemi yok anladığım.

• @brucewayne maalesef korkunç bir sistemleri var, premiumla ilgili herhangi bir mail gelmiyor. Kargo teslim alındı diye konsolosluğun sisteminden mail, dağıtıma çıkınca da ups denen berbat firmadan sms geliyor ama bi düzenleri yok. Mail gelince hangi şubeden dağıtılacağı yazıyor ben ordan peşine düştüm. Umarım en kısa sürede elinize ulaşır.

• @cagilbay Ben de aynı gemideyim (yani EB-1'liyim), ama bendeniz sizden tam bir ay sonra "approved" mailini alabildim. Ah o bir ay... O bir ay yüzünden her şey fena halde yokuş aşağı gitti, resmen evren bana küstü. 🤦♀

Siz DQ sonrası tarihlere göre... 6 haftada mülakat davetini kapmışsınız sanırım. Bravo! Benim DQ tarihim 19 Mayıs ve aradan tam 18 koca hafta geçti! 🤯 Hâlâ o meşhur "Interview Emaili"nden bir iz, bir haber yok. Süreç o kadar aksadı, aksadı, aksadı ki, artık beklemekten cidden ruhum çekildi : ))

Bu yaz o kadar bekledik ki, biliyor musunuz, artık "email gelir mi" diye merak bile etmiyoruz, çünkü artık tadımız kaçtı. Resmen gülüp geçiyoruz halimize! 😂 Sanki pasaportu teslim etme anı gelince, o son bekleyişte insan daha da sabırsızlanıyor : ))

Neyse, sizin adınıza çok sevindim! Bize de bir hayır duası yollayın da şu kuyruktan bir kurtulalım artık! 😅

• ABD hükümetinin kapanması (shutdown) nedeniyle pasaport işlemlerinin büyük ölçüde devam etmesi beklenir, zira bu hizmetler genellikle ücretlerle finanse edilir. Ancak, bu durumun zaten uzayan süreci daha da yavaşlatma riski yüksek gibi sanki.... EB-1A statüsü veya Mayıs DQ olmamız, maalesef mülakat tarihlerini hızlandırmada anında bir avantaj sağlamıyor... süreç, konsoloslukların genel kapasitesine bağlı ilerliyor.. Mart'tan bu yana süren bu bekleyiş, doğal olarak hemen ABD'ye gitme heyecanı yarattı ama gidince de hemen bir işiniz yoksa o anki "hemen gitme hissi" de anlamını yitiriyor. Bu uzun ve can sıkıcı bekleme döneminde en verimli yaklaşım, süreci kabullenmek ve enerjinizi ABD'ye yerleşimi kolaylaştıracak diğer hazırlıklara (finansal düzenlemeler, para biriktirme, iş ağı kurma.. vs vs..) odaklanmak şeklinde olması daha akılcı geliyor...

• @brucewayne bol şans...

• Benim gibi EB-1A veya EB-2 NIW vizesini başarıyla kazanmış ve halihazırda ABD’ye gitme sürecinde olan, veya gidip herhangi bir kuruma (üniversite, araştırma merkezi, düşünce kuruluşu, researcher, postdoc research fellow vs vs vs ) yerleşmiş olan akademisyenler/araştırmacılar ile irtibata geçmek istiyorum. Bu göçmenlik süreci zorlu bir aşama.. evrak bekleme dönemi herkes için yıpratıcı.. ancak bu aşama geçtikten sonra çözmemiz gereken en kritik konular başlıyor..
    Lütfen özel mesajla irtibata geçerseniz memnun olurum.

• Halen pasaportumu alamadım.VFS Ankara’dan 12 gün önce bir ups barkod numarası aldım ancak ups sitesinde numarayı yazınca takip edilemiyor. 1140 tl ücret ödedim bu kadar ilgisiz kurum görmedim ne telefon ne de maile cevap veriyorlar. Pasaport nerede neden bekliyor hiçbir fikrim yok. Nasıl alabilirim pasaportumu? Ups kargo barkot oluşturulmuş ancak bize teslim edilmedi dedi.

• Ekran Resmi 2025-11-13 18.36.11.png

IV Scheduling Status Tool'a göre Ankara Mayıs 2025'de DQ olmuş dosyalara randevu veriyor şu anda. En son Ocakta kalmıştı, Ocaktan Mayısa atlaması güzel. Ben Ağustos'da DQ oldum, 3 aya kadar IL gelir sanıyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |