Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
-
EB1 benim gibi görüşme emaili almayı bekleyen var mı? DQ sonrası 11. haftaya girdik, ama henüz bir haber alamıyorum. Benim gibi olan birileri varsa lütfen durumunuzu paylaşır mısınız?
-
@sbsb2025 Bende bekliyorum EB1a için 5 gün önce DQ oldum. Bakalım ne kadar bekleyeceğiz.
-
Umarım hızlı gelir, bazılarına 5-7 haftada gelirken, benim gibi olanlara da 11. haftaya girerken haber gelmeme olasılığı da var. O nedenle sabırlı olmak ve bazı planları hemen yapmamak gerekebilir. Ankara Konsolosluğundan haber bekliyoruz şu anda, normal süreyi fazlasıyla aştık. Haber gelince paylaşacağım.
-
UPDATE!
UPS kargoya geçiş süreci bahsedildiği gibi aşırı problemli. Kısaca anlatmak gerekirse Pazartesi sözlü onay aldım, salı sms-mail geldi teslim alındı diye ama takip edemiyorsunuz. Peşine düştüm önce VFS alıyor Ankara'da diyor ama İstanbul'daymış salı itibari ile. VFS asla ulaşılabilir değil asıl işleri olan UK visa dışında sistemleri bilgi vermiyor. Sonra bu 'premium delivery dedikleri şeyin peşine düştüm gtspremium diye bi şirket. bir önceki postta açıkladığım kargodaki 2. ve 3. süreçler zaten 15.50 ve 35.50 dolar ücretliydi. o ücreti ödeyerek vakit kazanayım derken eve teslime upgrade seçeneğini görüp 35 doları ödedim adresi güncellerken sistemlerinde İstanbul için ilçe seçenekleri çok az ve Şişli Beşiktaş gibi bana yakın ilçeler yok en yakın akaretler yazıyordu. Onu seçtim açık adresimi tam yazdım, çarşamba itibarile ödeme yapıldı. Gts size ne bir email ne bir sms atıyor sadece ödemeniz alındı yazdı ekranda. Perşembe günü UPS'ten mail geldi kargonuz teslim alındı diye, hemen aradım adres konusunu anlattım, problem değil açık adresiniz var yarın gelecek dedi, yani cuma.
Korku filmi burdan sonra başlıyor, UPS tracking sitesinde cuma günü dağıtıma çıktı öğlen 14:30da ve bir daha güncelleme gelmedi, müşteri hizmetleri konuya asla hakim değil ve berbat bir sistemleri var, gelir diyip duruyorlar ve gelmedi, sistemde hiç bir şey değişmedi, mail ya da sms hiç bir şey gelmedi. ve Cuma 17:30dan pazartesi sabah 08:30a kadar ne internet ne telefon hiç bir şekilde UPS'e ulaşamıyorsunuz. Pazartesi sabah dağıtma çıktığını iddia ettikleri Levent şubesine gittim kapalıydı, tadilattaymış =).
Telefonla ulaştığımda adresi eksik girdiğimi ve açık adreste ne yazanın önemli olmadığını söylediler, daha önce 4 kere falan bu konuyla ilgili aradığım ve önemli olmadığını geleceğini söyledikleri halde. Meğer cuma günü gelmeyeceği de belliymiş adres konusu yüzünden ki gelecek dendi defalarca.
Neyse affınıza sığınarak küfür kıyamet bir telefon görüşmesi ve pazartesi gelmediği takdirde ups genel merkez, abd konsolosluğu, vfs, gts her yere şikayet maillerini hali hazırda yazdığımı yollamayı beklediğim tehdidi sonucu daha telefonu kapamadan dağıtım açıktı sms'i geldi. ve öğlen olmadan geldi.Çok uzun anlattım ama detaylar belki işinize yarar, korkunç bir sistem ve şirket. Mutlaka peşlerine düşün ve ödemeyi önden yapma hatasına düşmeyin.
2 yıllık eb1 sürecinde bu 1 hafta kadar gerilmedim, hem konsolosluk görevlisinin pasaportları ulaştıramıyoruz insanlara demesi, hem de şikayetvari sitesinde pasaportu kaybolan veya 15 gün ulaşamayıp Ankara'ya geri döndüğü için gidip ordan almak zorunda kalanların da ciddi etkisi oldu tabi.
Evraklar ve pasaportlarım sonunda geldi. Ekim'in başında gidiyorum. Darısı bekleyenlerin başına.
-
Bu ileti silindi! -
11 haftadır bir görüşme randevusu için email alamadık, pasaportun dağıtımı için 2 hafta bile bekleriz o dert değil.
6-7 haftada insanlar email aldı burada yazıldığı kadarıyla, üstüne 5 hafta geçirdik. O nedenle sabır konusunda epey yol katettik. -
@Melis-Böke-Yazıcıoğlu ben avukatla çalıştım. Avukatsız nasıl yürütebileceğiniz konusunda bilgim yok ancak farklı bir desteğe ihtiyacınız olursa özelden yazabilirsiniz.
-
@sbsb2025 Sürecinizi imzanıza eklemeniz mümkün mü? Forumda doğru yönlendirme yapılabilmesi açısından bu genel bir kural.
İnternette oldukça fazla zaman geçirdiğim için forumdaki farklı konulara da göz atıyorum. Size daha önce de yazmıştım ama tekrar yazdığınız için yeniden cevaplamak istedim.
Eş vizesiyle Mayıs ayında DQ olup hâlâ mülakat alamayan birçok kişi var. Genel olarak bu kategoriye mülakat, diğer türlerden biraz daha erken veriliyor. Sizin DQ tarihinizi bilmiyorum ama birkaç hafta daha beklemeniz gerekebilir. Ayrıca, mülakat maili geldikten sonra genellikle en erken 2-3 ay sonrasına tarih veriliyor. Planlamanızı buna göre yapabilirsiniz.
Kişisel öngörüm: Mayıs ayında DQ olanların Ağustos sonuna doğru mülakat e-maili alacağı, mülakat tarihlerinin ise Ekim ayına denk geleceği yönünde.
-
@okokok Bilgi için teşekkür ederim. Bilgilerimi imza kısmına ekledim. Ben de "Grape Law" hukuk firmasıyla çalışıyorum. Avukatım, 25 Temmuz'da ABD Ankara Büyükelçiliği'ne, dosyaların NVC'den Ankara'ya ulaşıp ulaşmadığını ve herhangi bir sorun olup olmadığını sormak amacıyla bir e-posta gönderdi. Ancak henüz bir yanıt alamadık. Şu aşamada yapmamız gereken tek şey beklemek.
-
NVC'den DQ için sabah TSİ 09:10'da bir e-posta almıştık. Merak ettiğimizden soruyoruz, mülakat mektubu (IL) e-postaları için de belirli bir saat aralığı veya bir gün var mı? Daha önce IL e-postası alanların e-postaları günün hangi saatinde gelmişti? 12 haftadır beklediğimiz için, o gün ve saatlerde beklemek bizim için daha iyi olabilir, maksat kalan zamanı geçirmek.
-
Randevu tarihi bekliyorum ben de Ankara'dan. NVC'den belgelerin kabul edildiğine dair mail 6 Ağustos da geldi. Bakalım ne kadar sürecek
-
@media Mayıs sonu-Haziran başı DQ olanlar hala e-mail almadı. Mevcut zamanlamaya göre bir artış veya azalma olmaz ise Ekim-Kasım mülakat maili, Aralık-Ocak gibi de mülakatınız olur tahminen.
-
@okokok Teşekkürler hocam cevabınız için. Mülakat Ocaktan sonra olursa daha iyi olacak bizim için, çocuğun okulundan dolayı Haziran'dan önce gitmemiz zor görünüyor çünkü
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba, 2025 Mayıs DQ ekibi olarak, bu bekleyiş sürecinde hepimiz bir nevi sabır olimpiyatlarına katılmış gibi hissediyoruz. Mayıs ayında DQ'yu alıp, haziran, temmuz ve ağustos aylarını da "haber bekliyorum" diye geçirmek, adeta 3 aylık bir maraton koşup bitiş çizgisini görememek gibi : ) Ama merak etmeyin, 11 gün sonra NVC'nin meşhur "60 günde bir gönderdiği" e-postasıyla yine buluşacağım : )
Ancak bu bekleme süreci, bende bir tür Nirvana hali yarattı. Başlangıçta "Hemen gidelim bi ya" heyecanıyla dolup taşarken, şimdi "Dur bakalım, acele işe şeytan karışır.. acelemize ne oldu" moduna geçtik... Hatta "Haziran 2026'da da gideriz kaçmıyor ya" moduna da girdik : ) Gidince iş vs de hazır değilse bi keşmekeş yerine, uzatma fikri de beni inanılmaz rahatlattı.. Bu belirsizliği erteleme ve geleceği biraz daha ileriye itme hissi, anın tadını çıkarmak için harika bir bahane oldu.
Şaka bir yana, bu süreçte iş bulmadan adım atmanın ne kadar riskli olduğunu düşünmek, aslında çok mantıklı. Belki de bu bekleyiş, bize doğru adımı atmak için zaman kazandırıyor ve bizi daha sağlam planlar yapmaya yönlendiriyor olabilir... Sonuçta, iyi şeyler zaman alır ve biz de bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye bakalım. Kim bilir, belki de o beklenen e-posta geldiğinde, biz zaten yeni hayatımıza çoktan hazırızdır. Şimdilik hepinize bol bol sabır/bekleme.. selamlar... -
EB1A başvurum için 6 Ağustos tarihinde DQ oldum ve Ankara'dan randevu bekliyorum. Sanırım bu süreçte epeyce bekleyeceğiz :( IV Scheduling Status Tool'a göre Ocak 2025'de DQ olanlara randevu planlanıyor şu an

-
@media Ben bir süredir buradayım. Buradaki örneklere göre EB1 olup Mart 2025'te DQ olanlardan Nisan 2025'te; Nisan 2025'te DQ olanlardan da Mayıs 2025'te Interview Letter emaili alanlar oldu.
Ben 19 Mayıs 2025'TE DQ oldum, 2 kez NVC'den sabırlı olun, belgelerinizi aldım.. şeklindeki emailini aldım. Yaklaşık 17-18 Hafta oldu bende ses yok henüz. Eylül sonu ya da Ekim gibi bir email bekliyorum.
Buradaki başlık istihdama dayalı vize, ama EB1 herhangi bir sponsora dayalı olmayan vize türü. O nedenle burada EB1 seçeneği olmadığı için, bu başlık EB1 olanlar için geçerli değil diye düşünüyorum.
-
@sbsb2025 merhaba bizim kategori eb3 skiled worker pd tarihi 2011 daha erken randevu alma ihtimalimiz var mı daha dq olmadık yani gönderdik evrakları teşekkürler
-
@Hardwell Artık bu süreçleri göçmen avukatı bile öngöremiyor. Bir karar diğerine uymuyor ve her dönem ayrı bir sonuç görüyoruz. Benim durumumdaki gibi EB1'li current olanlar.. 6-7 haftada NVC'den görüşme emaili aldı ve hatta görüştü bile, ama işte ben 18 haftadır bir email alamadım.. Plan yapmadığınız zaman sorun yok, zaman bir şekilde geçiyor. Bu meseleyi düşünmeyip işinize bakmanız en iyisi.
-
Pd 2023 ds 260 formunu 2024 kasim da gönderdim nvc hala mail atmadi dosya hala beklemede eb3 other workers kategorisinde ne zaman do olur
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum