Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @seda-2
    Seda hanım merhaba, size verilen randevu tarihi gelmeden mi gönderdiniz UPS ile?
    Belgeleri hemen göndermenin bir zararı var mı diye meraktayım , yoksa randevu gününden bir iki gün öncesi gibi gönderim mi yapmak gerekir?


  • @burakatas hayır verdikleri randevu gününde mesai saatlerinde gönderim yapmanız gerekıyor. Kesinlikle erken yada geç göndermiceksiniz dediler bana konsoloslugu aradıgımda.


  • @seda-2
    Anladım, çok teşekkürler.
    Bu kadar önemli bir konuda başvuru sırasında hiçbir yerde bir bilgi olmaması çok acayip gerçekten.


  • @serel cevabınız için teşekkür ederim. Evrakları bulunduğumuz şehirdeki UPS’e ya da İzmir VFS’ye verip gönderim sağlayabiliyor muyuz?


  • @enginbaba rica ederim. Bulunduğum şehirde ups olmadı maalesef bence arayıp sormalısınız


  • Merhaba, randevu tarihine kadar bana herhangi bir mail veya posta gelmedi. bana posta gelecek ben de gelen postadaki teslim bilgileriyle ups ile geri gönderim yapacagimi zannediyordum. vfs global in ismi bile gecmedi basvuruda ve sonrasinda gelen maillerde. dolayisiyla randevu tarihi gecti, hala vfs global e gidip evrak teslimi yapabiliyor muyum? veya konsolosluga?


  • Evrak listesi paylaşır mısınız


  • merhaba, güncel durumda vize yenilemek için 25 Temmuz'da İstanbul'da evrak teslim ettik, 29 Temmuz'da konsolosluğa ulaştığına dair bir email adık ve 31 Temmuz'da vizenin düzenlendiğine dair bildirim aldık. 5 Ağustos'ta ise pasaportu teslim almak için VFS tarih verdi. Sürecin bugünlerde ne kadar zaman aldığı ile ilgili fikir oluşturması açısından paylaşmak istedim.


  • Herkese merhaba, vize yenileme sürecim ile ilgili geldiğim son noktayı özetlemek ve bir kaç soru sormak istiyorum. Gerekli tüm adımları tamamlayıp son aşamaya kadar geldim. Geldiğim bu noktada belgelerimi teslim etmem gerekiyor. Premium teslimat ile belgelerimi teslim etmek istiyorum. Randevu alabiliyorum ama 1z ile başlayan bir barkod oluşmuyor ve UPS ile gönderim sağlayamıyorum. Burada okuduğum kadarıyla https://vfs.gtspremium.com/#/ adresi üzerinden ödeme yapmam gerekiyor ve sonrasında oluşacak 1z kodu ile UPS ile gönderim sağlamam gerekiyor. Sorularım ve netleştirmek istediğim noktalar şunlar;
    1- Bu link üzerinden belgelerimi göndermek "Interview Waiver/221G/visa correction- address submission" seçeneğini seçip ödeme yapmam gerekiyor değil mi?
    2- Bu seçimi yapıp ilerlediğimde "Delivery Information" aşamasında teslimat adresi girmemi istiyor. Bu aşamada VFS Global İstanbul adresi girmeliyim değil mi? Aşağıdaki gibi;
    Alıcı Adı VFS GLOBAL – Vize Başvuru Merkezi İstanbul
    Adres Astoria İş Merkezi, Kat: B1, Bölüm: M40, Esentepe Mah., Büyükdere Cad. No:127, Şişli / İstanbul, 34394
    Telefon +90 212 373 58 00
    E-posta [email protected]
    3- Gönderilmesi gerekli belgeler de Güncel pasaport (vize basılacak olan), Eski pasaport (ABD vizesi içeren), DS-160 onay sayfası, 1 adet uygun biyometrik fotoğraf yazıyor. Ancak burada okuduğum kadarıyla Interview Waiver randevu teyit belgesi(Randevu oluşturduktan sonra oluşan 9 sayfalık belge) de eklenmesi gerekiyor denilmiş. Bu belgeyi de eklemem gerekiyor mu?
    4- Pasaportumun geri gönderilmesi seçeneği olarak da premium teslim alma seçtim. Bunun için de ödeme yapılacak diye anladım. Bu ödemeyi de https://vfs.gtspremium.com/#/ sitesinden "Premium Delivery" seçeneğine tıklayarak ve kendi adresimi girerek yapmam mı gerekiyor?
    5- Eğer ödemeyi yapacaksam hemen mi yapmalıyım vize durumum sonuçlandıktan sonra mı yapmalıyım?

    @atakan-taskin ve @seda-2 sizler daha önce bu süreçleri tamamladınız sanıyorum. Mesajımı görmeniz için sizleri özellikle ekledim. Herkese cevapları için teşekkür ederim. Herkese bu süreçte kolaylıklar diliyorum.


  • @mehmet-53 evet evrakları göndrirken interview sececeksiniz ve ödeme yapacaksınız. delivery kısmınfa kendi adresinizi yazacaksınız. Vfs dğil cunku barkodda direk onlarin adresi alici kisminda yazili oluyor. evet dediklerinize ek olarak teyit mektubunuda koycaksınız. bende 2-3 sayfaydı teyit mektubu.
    Pasaportun geri gelmesi icinde o sayfadan soldaki türk bayragı kısmını secip ödiceksiniz. ödemeyi ben hemen yaptım cunku islem sonuclandıgında konsolosluk vfs ye gönderiyor ve orda beklıyor anladıgım kadarıyla evraklarınız. ben risk almadm önden ödedim işlem bitince direk bana kargolanacak. Bildiklerim bu kadar 🙂


  • @seda-2 cevabınız için çok teşekkür ederim. Başka bir arkadaş VFS' nin İstanbul adresini yazmamız gerekiyor diye yazmıştı ama zaten önceki adımlarda İstanbul diye seçiyoruz. Dolayısıyla VFS adresi yazmamız mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca ilgili ekranda başlık olarak "Teslimat Adresi" yazmışlar o da kafa karışıklığına sebep oldu. Sonuç olarak barkodda teslimat adresi olarak VFS' nin İstanbul adresi çıkıyorsa zaten kendi adresimizi girmemiz mantıklı olacaktır. Barkoddaki bu bilgiyi ödemeyi yaptıktan sonra mı görüntüleyebiliyoruz?

    Teyit mektubu için 9 sayfa diye yazdım ama dediğiniz gibi ilk 3 sayfada bilgilerim var diğer sayfalarda talimatlar yer alıyor. Yine de ilk sayfasını paylaşayım buradan hem emin olmak için hem de bilmeyen arkadaşlara yol göstermesi açısından. Aynı belgeden bahsediyoruz değil mi?

    Screenshot 2025-08-07 at 15.40.40.png


  • @acguvener mulakatsız vize yenilemede vfs globale pasaportu teslim etmek için randevu gunu hemen veriliyor mu yoksa uzun sure sonrası gune mi randevu veriliyor ? randevusuz direk pasaportu verebiliyormuyuz ?


  • ben de gtspremium'daki sagdaki secenek kismina neler yazicaz ogrenmek istiyorum VFS ISTANBUL adresi mi yoksa kendi adresimiz mi yardimci olursaniz sevinirim


  • @Julian-Ummora bana ilk 10 ekimi vermisti sonra ben sisteme girdigimde 2 gun sonraya yer acilmisti ve o gun evraklri teslim ettm


  • @Batuhan-Hıdıroğlu sagda ki turk bayragina basip kendi bilgilerinizi giriyorsunuz bu evraklarin ups den vfs ye gonderimi icin. otomatik alici bilgileri barkodda cikiyor zaten sizin birsey yapmniza gerek yok. pasaportun size donmesi icin ise sol da olan turk bayragina basiyorsunuz odeme yapiyorsunuz orda zten barkod vermiyor onlar adresinnize hakim olduklari icin direk gonderim saglayacaklardir


  • @seda-2 kendi adresimizi yazmamizin sebebi gonderen kismina bu bilgilerin yazilacak olmasi herhangi bir sorunda geri donecek adres olsun diye bence. evet odeme yaptiktan sonra barkod cikiyor onun fotografini cekin ordaki kod lazim size. pdf olarak kaydedince kutu kutu cikiyor yazilar hatali oluyor o yuzden ekran gountusu fotograf fln cekilmesi lazim.

    teyit mektubu bu evet ben 3 sayfa fln koydum son kisimlari koymadim.


  • Herkese merhaba, 8 Ağustos’ta VFS Global İstanbul Türkiye şubesinde randevum vardı. Belgelerimi İzmir’den İstanbul’a UPS ile göndermem gerekiyordu. Evrakları UPS’e ne zaman teslim etmem gerektiğini netleştirmek için farklı tarihlerde en az beş kez VFS Global İstanbul şubesini aradım. Her seferinde, 8 Ağustos’ta UPS’e teslim etmemin yeterli olduğu söylendi.

    Verilen talimatlara uyarak 8 Ağustos sabahı, VFS Global’in listesinde belirtilen UPS şubelerinden birine belgelerimi teslim ettim. Ancak şimdi randevumu iptal ettiklerine dair bir e-posta aldım.

    VFS Global’in verdiği tüm talimatlara uymama rağmen böyle bir durumla karşılaştım. Bu normal bir durum gibi gelmedi bana. Evraklarını UPS ile gönderenler böyle birşeyle karşılaştı mı? Ayrıca evraklarımı kargo takip numarasıyla takip edince hala İzmirde olduğu görünüyor. Bu durumda ne yapmalıyım bilgisi olan varsa cevaplarsa çok memnun olurum.


  • @seda-2 mulakat muafiyeti olanlar için nedir durum ? yani vize yenileme yapanlar için mulakat yok. hemen randevu veriliyor mu ?


  • mülakatsız vize yenilemede randevu hemen veriliyor mu ?


  • Bilgiler icin tesekkurler kargo icin odemeyi gtspremiumdan yaptim 6-7saat sonra evraklarinizi teslim aldik diye mail geldi ama evrak falan vermedim boyle bir mail alan oldu mu kargo odemesinden sonra


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 199
  • 38
  • 19
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum