Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 Dediğiniz gibi, mali yıl bitse de bitmese de bilgilere ulaşabiliyo olmaları mantıklı geldi evet. Çok teşekkürler!

• Selamlar ;
    Ankara, 8000'li numaralar için mülakat maili gönderdi mi eylül için ? Ceac'te ready görünüyorum ancak halen mülakat maili almadım.

• ⭐⭐

@brucewayne excell sayfasından kontrol ettiğime göre sadece 82** bir kişi ankaradan randevu aldığını görüyorum sizde oradan kontrol edebilirsiniz

• @T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim. 82XX öncekilerin de Ankara'da olup tarih almadığı görünüyor. O yüzden sormak istemiştim. Sanırım beklemek gerekiyor.

• ⭐⭐

@brucewayne selamlar, kcc ye mail atarak ogrenmeyi denediniz mi?

• ⭐⭐

@brucewayne birçok kişi güncellememiş olabilir yerinizde olsam kcc mail atar randevunuz hakkında bilgi alırdım

• @T-C-Kubilay-Dikici @onuru KCC'ye mail attım ancak dosyam transfer oldugundan dolayı onların sayfasında HK'de planlanan eski mülakat tarihi ocak olarak görünüyor.

• Selamlar
    2.5 aydır dosya işleniyor dedikleri için viyanadan randevu alamıyorum kccye mail attım işleniyor numaralara göre randevu verilecektir diyor klasik artık yalvarırcasına bir mail attım tekrar sanırım bunada aynı cevabı verecekler galiba benim için süreç bitecek.

• ⭐⭐⭐⭐

@Fatihs

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• @ATS16 evet hallettim sanırım herşey benim ds-260 formunu geç göndermemle alakalı ama içinde bulunduğum durum onu gerektiriyordu sizce benim dururum nasıl olur

• Arkadaşlar merhaba antikor testimde kkk antikoru negatif çıktığı için doktor 4 hafta ara ile 2 doz aşı ol dedi ama benim o kadar sürem yok ilk dozu olsam sonraki dozları türkiyede olacağımı söylesem ve bunu belge ile kanıtlasam problem olur mu ve polio aşısının antikoruda çıkmıyor onu ne yapacağım yardımcı olabilir misiniz

• Bu ileti silindi!

• @dogukan-altn hocam ben dün gittimde antıkor testı istedim bana dedılerkı sadece hepatır b ye bakabılırız dedı siz ne söyledınızde sıze hepsıne baktılar

• @MEMET-0 Hocam ben çocukluk yıllarımda olduğum aşıların vücumda antikoru var mı yok mu onunla ilgili belge istedim

• @MEMET-0 gittiğiniz sağlık kuruluşuna göre değişiyor. Biz ilk RS öğrendiğimizde ne var ne yok görelim, ona göre ileride işlerimizi ayarlayalım diye kontrol amaçlı gidip antikor testi yaptırdık. Bulunduğumuz yerdeki Devlet Hastanesi konsolosluklar tarafından istenen antikorların yarısının yapılamadığını belirtti. Sağlık ocağına sorduk o daha da azını söyledi. Özel bir hastaneye sordum istedikleri fiyat, antikor ve aşılarla ilgili hiç bir şey yapmayıp mülakata girerken sağlık kontrolünde hastaneye yaptırsam ödeyeceğimden 3 kat fazla.

En sonunda, babamı sağlık kontrolü için götürdüğüm komşu şehirdeki Üniversite hastanesi enfeksiyon hastalıkları bölümündeki doktora sordum. Kendisi listenin yarısının olmadığını söyledi. Cevaptan tatmin olmayıp, laboratuvara giderek oradaki yetkiliye sordum. Saolsunlar tek tek istediğim tüm antikorları ve aşıları kontrol ettiler. 45 dk kontrol edip bir yerleri aradıktan sonra istenilen tüm antikorların tamamının testlerinin yapılabildiğini, bazılarının dış laboratuvara gönderilmesi gerektiği için sonucunun gelmesinin 40 günü bulabileceğini, bunun için ihtiyacımız olan tarihten minimum 2 ay önce gitmemizin yararlı olacağını, akabinde de polio dahil istenilen tüm aşıların da yapılabileceğini belirtti. Polikliniklerin bazılarında yok diyebilirler, önce laboratuvara sormuş olmanız faydanıza olmuş, siz randevu aldığınızda özellikle bizimle görüştüğünüzü belirtin ve tüm testleri istediğinizi belirtin biz gerisini hallederiz dediler.

Dolayısı ile araştırırken öncelikli olarak tek kuruma bağlı kalmayın. Akabinde mümkünse üniversite hastanelerinin laboratuvarlarına önce sorun. İstediğiniz şekilde cevap alırsanız, aynı hastanenin enfeksiyon polikliniğinden randevu alıp hangi testleri istediğinizi söyleyin ve yönlendirmelerini isteyin.

• @elbruz O zaman bende bi laboratuara gideyim durumu anlatayım belki onlar yardımcı olurlar bu arada bana 2 koz 4 hafta arayla kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı verildi.2.dozu olmasam sorun olur mu ve meningokok aşısı oldunuz mu

• @elbruz cok teşekkurler hocam cok acıklayıcı olmuş

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mellykara cn'niz bültende aktif olduğu için artık KCC dosyanız ile alakalı hiçbir işlem yapamaz.
    konsolosluk, cn'niz için mülakat tarihi verilesini talep etmediği sürece hiçbir şey yapamazsınız ne yazık ki.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Fatihs kcc'nin bu cevabı vermesi doğal.
    dosyanız bültende aktif ve haliyle hiçbir işlem yapamıyorlar, konsolosluklar dosyanızı talep edip mülakat verilmesini istemedikce.

• @dogukan-altn yanlış anlaşılmasın biz 2026 talihlisiyiz ve sürecimiz daha başlamadı. Ben önden araştırma yapmaya başladım vakti geldiğinde sıkışmayalım diye. Bu nedenle hiç bir aşı olmadık, vakti gelince olacağız. ama hepsinin yapılabildiğini öğrendik. yalnız herhangi bir laboratuvara değil, üniversite hastanesindekine sordum ben.

aşı konusunda daha önceki deneyimlerde defalarca okuduğum bir bilgiyi aktarayım size; tekrar dozu olan aşılar için insanlar sağlık kontrolüne yakın tarihte aşı olmayı tercih ediyorlar ki bu nedenle oraya gittiğinizde 2. dozu gelmemiş oluyor. Dolayısı ile daha sonrasında da 2. dozu olmanıza gerek kalmadan sürece devam edebiliyorsunuz.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 15677
  • 2655
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |