Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Kendinle-İlgilen

KCC’ye gönderilecek dosya taşıma taleplerinde taşımak istediğiniz ülkede gösterilmesi istenen adres hususu ile ilgili bu başlığın 4.iletisinde net bilgi mevcut, adres beyan etmeden taşıma talebi yapmanızın arkasinda hangi sebep yatiyor?

• Merhaba, KCC ye dosyami bangkok a taşıma talebinde bulunduğum dair bir mail attım ve gelen yanıt aşağıdaki gibidir. Ne yapmam gerekiyor.
    Thank you for your inquiry.
    Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.
    If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

• ⭐⭐⭐⭐

@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp serap hocam mezun olduktan sonra mülakata girdiyse oğlunuz tereddüt etmedi mi hiç acaba konsoloslukta sormazlar mı diye falan

Oğlum yeşil pasaport hakkı bittikten sonra bordo ile mülakata girdi. Dilerseniz siz de ikinci bir pasaport çıkarabilirsiniz, bordo pasaport alma hakkınız bulunuyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ozgeboran tekrar bir mail atıp talebinizi yenileyin.

• @itsahmet sizin ülkenizde pasaportu nasıl aldığını yada hangi şartlar altında aldığınız veya hangi şartlarda kullanmaya devam edebilirsiniz vb gibi durumlarla ilgilenmiyorlar onlar. zaten bilemezler de. bu nedenle yeşil pasaport, gri pasaport, siyah pasaport vs onlar için önemli değil. boşu boşuna kendinize ilave stres yüklemeyin

• @EzgiLera çok teşekkür ederim (evet yapay zeka ve nüfustan yeşil alırken oradaki memur demişti ama dediniz gibi yapıp tekrardan araştırıp okuyacağım )

• @elbruz teşekkür ederim

• @Ozgeboran Merhabalar, attığınız mail formatını değiştirip o şekilde atın. Ben de HK için 4 kere mail atmak durumunda kaldım. Örneğin başlıktaki case numaranız sıfırlı olup mail içeriğinde olan case numarasında sıfır yoksa bu bile sorun ve dönüş alamıyorsunuz.

Benim en son cevap alabildiğim mail formatı aşağıdaki gibi. Siz tabi bunu kendi lokasyon ve bilgilerinize göre doldurmanız gerekiyor.

Mail başlığı: 2026EU0000xxxx / Case Transfer Request
    Mail içeriği;

Name-surname: xxxx xxxxx
    Case Number: 2026EU0000xxxx
    Date Of Birth: aa/gg/yyy
    Mail address: [email protected]

Dear KCC Officer,

I kindly request to transfer my DV case from the Ankara Embassy / Turkey to the Hong Kong Embassy / Hong Kong.

You can see the details of the address where i will stay during this period below:

Stay Address: 4 Robinson Rd, Mid-Levels, Hong Kong
    Country: Hong Kong

Please accept my transfer request and let me know after the transfer process.

Thank you,
    Best Regards.

• @yasinaf inşallah yasin bey teşekkür ederim cevabınız için

• @nsercan aynı formatı ilettim tekrardan çok teşekkür ederim.

• @Serapp Merhaba Serap Hanım
    Hatırlatmanız ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim
    Güncelleme yapacağım. Bilmediğim bir konuydu dosya taşıma talebim onaylandığına göre sanırım artık benim için sorun teşkil etmiyor demektir

• @itsahmet Türkiye Mevzuatı 5682 sayılı Pasaport Kanununda şöyle bir madde mevcut:

(Değişik paragraf:23/7/2010-6009/58 md.) Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal engellerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir.[17]

Kanuna göre öğrenci olmak zorunluluğu mevcuttur.

• @yasinaf
    Merhaba, paylasmis oldugunuz bu maddede hususi pasaportun kimlere, hangi durumlarda verildigi belirtiliyor. Hali hazirda hususi pasaport sahibi ogrencilerin, ne zamana kadar, nasil kullanilmasi gerektigi ile ilgili bir bilgi icermiyor.
    25 yas altI Hususi Pasaport sahibi kisinin ogrenciligi bittiginde kendisinin bildirimde bulunarak bu haktan vazgecmesi gerekiyor. Ancak bircok kisi ogrenciligi sona erse bile, bunu takip eden, otomatik olarak mudahale eden bir sistem bulunmadigi icin kendileri bildirimde bulunmuyorlar ve bu sekilde pasaport suresi bitene kadar kullanabiliyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinaf, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@itsahmet Türkiye Mevzuatı 5682 sayılı Pasaport Kanununda şöyle bir madde mevcut:

(Değişik paragraf:23/7/2010-6009/58 md.) Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal engellerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir.[17]

Kanuna göre öğrenci olmak zorunluluğu mevcuttur.

Bu paylaşımınız içn teşekkürler. Asıl doğru olanın öğrenim bittiği zaman hakkın bitmesi olduğu bu kanun maddesi ile açıkça ortada.
    Bir çok kişi öğrenimi bitse bile yasal olmadığını bilerek veya bilmeyerek kullanıyor olsa da bunun tespiti halinde pasaport iptal edilir ve belki de başka yaptırımlar olabilir.
    Kullanmak riskli olacaktır.
    @itsahmet de bunu dikkate alacaktır muhakkak. Elinize sağlık.

• Merhaba herkese, süreçte herkese bol şans diliyorum. Dosya taşıma ile ilgili ülkelerdeki Amerikan Konsolosluklarının Mali Yıllara göre Final Cut-Off Rank Number'larını gösteren çizelge ya da tabloya nasıl ulaşabilirim? Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim

• Merhabalar, biz hala abd içinde bir adres bulamadık. Bunu nasıl çözebiliriz.?
    Ek olarak, asıl talihli eşim ve biz formu gönderdikten sonra evlendik. İstenecek belgeler arasında benim diploma vs falan da olacak mı yoksa sadece asıl talihlinin mi olacak?
    Yani benden herhangi bir belge isteniyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, biz hala abd içinde bir adres bulamadık. Bunu nasıl çözebiliriz.?
    Ek olarak, asıl talihli eşim ve biz formu gönderdikten sonra evlendik. İstenecek belgeler arasında benim diploma vs falan da olacak mı yoksa sadece asıl talihlinin mi olacak?
    Yani benden herhangi bir belge isteniyor mu?

Merhaba,
    Eğer ABD’de bir adresiniz yoksa bu konuda hizmet veren bir firma mevcut. 2025 talihlisi bir üyemiz, birkaç ay önce bu hizmetten faydalanmıştı. Aşağıdaki mesajda bilgiler mevcut:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/430710
    Ayrıca Ankara’da mülakata giren bir üyemiz, asıl talihli, eşi ve çocuğu için gerekli evrakları detaylı şekilde paylaşmış:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/464048
    Kolaylıklar dilerim.

• @ATS16
    ABD ile ilgili herhangi bir vizem yoktu. Hiç olmadı. Yok olarak işaretledim.

• Dosya taşıma için mail attım adres olarak bishop lei nin adresini yazdım yazılmaması mı gerekiyordu

• @ATS16 uykusuzluk yorgunluk hastalıklar... ayrıca bir bakıma iyi olmuş. Tiflis yanlış bir tercihti çünkü orada oturum isteniyormuş. Excel metnindeki notlar kısmını çok geç fark ettim. Sonlara doğru birisi konsolosluğa mail attığını ve konsolosluğun "oturum veya çalışma izni yoksa dosya transferini kabul etmeyeceğini" yazmış. Ardından sohbet postlarını okurken 5 veya 6 kişinin başka bir ülkede oturum için şirket kurup onca masraf yaptıktan sonra nasıl red yediklerini de okudum. Özellikle bu olaya çok ama çok üzüldüm. Onca hazırlık onca masraf ve red yemek.

Hata yaptım ama taşınmaması da iyi oldu.

Şartlarımı zorlayıp ben de herkesin gittiği yoldan gitmek istiyorum ama KCC ye tiflis yazıp sonra bangkok yazsam görüntü hiç hoş olmayacak

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |