Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @itsahmet Hayır kullanamazsınız aktif öğrenci olmak zorundasınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Yeşil pasaportumun süresi dolmadan öğrenciliğim bitince yeşilimi kullanabilir miyim? Hiç bu tür durum gören duyan var mı arkadaşlar?

Yeşil pasaportunuz 25 yaşınızı doldurana kadar geçerli değil mi? Öğrencilikle alakası yok sanıyorum. 25 yaşınızı doldurana kadar kullanabilirsiniz, evlenmediğiniz sürece.

• @EzgiLera

Evet lottery sonucta isini yapmistir ve kotu yil olmadigi gibi iyi bir yil da yoktur. Ama son bulten oncesi burada 27 bin, 40 bin bekleyen arkadaslar icin durum malum.

Gecmis yillara ait Ceac datasini incelemis ve az cok yazilimdan anlayan biri olarak bu surec bosluk dagilimi, katilim, konsolosluklarin dosyalari process hizi ve belki tahmin edemedigimiz bir cok parametreye bagli bir surec ve formulize edilemiyor ve ileriye donuk yazip cizdiklerimiz zayif bir tahminden oteye gecemez maalesef. Yani kazananlar aciklansa da bu boyle.

Dilegimiz en azindan belki de dunyada cok az ornegi olan bu forumdaki herkesin mulakat almasi…

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Busra-Turan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@bravist merhaba, ben de dosya tasidim bilgi girerken otel adini da yazdim ve tasima islemini onayladilar. otel adi yazmayin demenizdeki sebep nedir?

Merhaba Büşra hanım
    Dosyanızı taşıdıysanız imzanızda ve excelde güncelleme yaparsanız iyi olur. Sonraki soracağınız sorular için bu çok gerekli olacak.
    Otel adı yazmayın dememizin sebebi, KCC veya konsolosluk adres istediğinde, sanki kalıcı ya da ayarlanmış bir konaklama yerimiz varmış gibi bir izlenim vermek içindir.

• ⭐⭐⭐⭐

@ergunbusra, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba
    Dosya numaramız 18….. lerde ve şu an aktif oldu. Dosya tasıma için ne yapmamız gerekiyor

Siz hangi yılın talihlisisiniz? Eğer 2025 iseniz talihsiz bir durum yaşadığınızı düşünüyorum. 2026 iseniz sizin süreciniz henüz başlamadı bile. İmzanızı düzenlerseniz hangi yıla ait olduğunuzu görür ve size daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

• @kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Kendinle-İlgilen, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Tiflis oturum istiyor mu?

Ben bir yetkiliye sormaya çalıştım ama doğru cevap alamadım, fakat ulaştığım bir çevirmen sorun yok dedi, size de tavsiyem bu kısmı iyi araştırın.

Birde dosya taşımadan önce şu sayfaya bakın inceleyin:

👉🏻 https://ge.usembassy.gov/visas/approved-azerbaijani-translators/

İnanın 5 gündür okuyorum, tüm konular kafamda netleşti diyebilirim. Vize işlerinde şans da önemli. Daha önce 5-6 kere schengen vizesini kendim aldım, 13 ülke gezdim. Süreçler toplanan belgeler vs aynı. Bir tek medikal muayene kısmı düşündürüyor.

Tislisle ilgili oturum istenen de olmuş, oturumsuz vize alan da. Tiflise taşıyıp sonuçlarına bakacağız. Kısmetse olacak kısmet değilse de olmayacak. Hong Kong, Bangkok vs buralar çok uzak ve oğlumla zor. Gürcistana gider, bekleme anlarında diğer Türki devletleri de gezeriz. Vize çıkmazsa da kısmet değil deriz, hayatımıza devam ederiz.

Numaralarımız çok yakın. Sizinle aynı kaderi paylaşacağız. Tabii imzanızdan anladığım kadarıyla 85 doğumlusunuz. Ben 75 doğumluyum ve bizim çocukluğumuzda kolumuzdan verem aşısı yaptılar. Bu verem aşıları nedeniyle bazıları "geçmişte verem geçirmiş" gibi görünüp incelemeye bırakılmış. Böyle bir şey olmazsa oturum da istemezlerse bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Adres göstermeden maili atacağım şimdi. Bakalım ne olacak. Heyecanlıyım, bir yandan da oğlum için önemli bir fırsatı kaçırmak istemiyorum

• Merhabalar ben Türkmenistan vatandaşıyım greencart kazananlardanım 2026 çekiş sonuçlarına bakdım ve ds260 gönderdim dosya numaram da 600 lerde acaba mülakat tarihi ne Zamana gelir bilginiz varmı.
    Şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera biliyorum, o yüzden sordum 🙂 ayın 8inden önce açıklanmaz zaten

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera bu senenin kazanan sayısı açıklanmadı henüz, muhtemelen bu bültende göreceğiz o verileri de.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• @kemal85 sayfaya daha önceden bakmıştım, yine de teşekkürler. KCC ye Tiflis için maili atmış bulundum. bana hemen otomatik mesaj geldi, yoğunluktan vs bahsetmişler. Henüz onaylanmadı ancak oturum isterlerse hemen şirket kurarım diye düşündüm, talebi gönderdim artık. excel formunda notlar kısmını talebi gönderdikten sonra gördüm. Bir yerde oturumu olmayan birisi nasıl vize aldığını anlatmıştı, biraz da o posttan etkilendim sanırım

• Merhaba,

2017 yılında yurtdışında bulunduğum sırada pasaportumu kaybettim. Konsolosluk bana geçici pasaport verdi ve onunla Türkiye'ye döndüm. Türkiye'ye dönüşte de bu geçici pasaportu polis teslim aldı.

Şimdi Green Card mülakat belgelerini hazırlarken bu olayla ilgili bir açıklayıcı belge ya da resmi evrak sunmam gerekir mi? Gerekliyse, bu belgeyi nereden ve nasıl temin edebilirim?

Benzer durumu yaşayan varsa veya bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

Teşekkürler.

• @EzgiLera Bende öyle biliyordum ama şartlarda örgün eğitimde aktif öğrenci de olmak var yani bu demek okuyorki ezgi hocam diplomamı alıp gittiğimde mülakata( ülke giriş çıkışında sorun olmuyormuş sistemden göremiyorlar öğrenci olup olmadığımı) konsoloslukta bana “sen mezun olduysan yeşilin bitmiş olmalı,e o zaman sen nasıl geldin buraya ?” diye sorarlarsa verecek yanıtım olmaz maalesef durum onu gösteriyor

• @Serapp serap hocam mezun olduktan sonra mülakata girdiyse oğlunuz tereddüt etmedi mi hiç acaba konsoloslukta sormazlar mı diye falan

• @EzgiLera @Serapp Bugün bu mevzuyu düşündüm ve dedim ki tek yolu okulu biraz uzatmam normalde uzamamıştı ama dediklerinize göre sorun olmuyor gibi… Başka tecrübesi olan var mı bu konuda arkadaşlar??

• @itsahmet böyle bir soru sormazlar, kendim mezun olmus sekilde cokca yesil pasaportumu kullandim, öz abim de kullandi, arkadaslarim da hâlâ kullaniyor. Iciniz rahat olsun

• ⭐⭐⭐⭐

@jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera

Evet lottery sonucta isini yapmistir ve kotu yil olmadigi gibi iyi bir yil da yoktur. Ama son bulten oncesi burada 27 bin, 40 bin bekleyen arkadaslar icin durum malum.

Gecmis yillara ait Ceac datasini incelemis ve az cok yazilimdan anlayan biri olarak bu surec bosluk dagilimi, katilim, konsolosluklarin dosyalari process hizi ve belki tahmin edemedigimiz bir cok parametreye bagli bir surec ve formulize edilemiyor ve ileriye donuk yazip cizdiklerimiz zayif bir tahminden oteye gecemez maalesef. Yani kazananlar aciklansa da bu boyle.

Dilegimiz en azindan belki de dunyada cok az ornegi olan bu forumdaki herkesin mulakat almasi…

100bin altında kazanan var ise yüksek numaralı olanlar için iyi haber. Çünkü boşluk çok olduğu için numaralar yüksektir, seçilen çok olduğu için değil.

2020de 55bin current olup vize aldı örneğin. Tabi pandemi yılı olduğu için öyle düşünebilirsiniz ama ondan önce 2018 harici neredeyse her sene current oldu. Bu senelerde ortak olan şey seçilen sayısının 100binden az veya o civarda olması. Ama ne zaman 140bin 130bin seçilen olsa, o senelerde hep bültende yavaş ilerlemeler ve current olmadan kapanan bültenler görüyoruz.

Kısaca seçilen sayısı 100bin ve altındaysa yüksek numaraların pek korkmasına gerek yok. Ama seçilen sayısı 140bin civarı ise risk yüksek. Son senelerde hep çok sayıda seçilen oldu. Tabi ki diğer parametreler de oldukça önemli ama ilk dikkat edilmesi gereken bu bence.

Tabi burada bahsettiğim Ankara değil, dünyanın geneli. Yoksa her sene olduğu gibi savaşlardan, siyasi krizlerden kapanan konsolosluklar olacak. Oturumsuz dosya kabul eden konsolosluklar da olacak, değişen yönetmelikle oturumsuz dosya taşıyan KCC de olacak. Dünyada en çok vize veren konsolosluklardan biriyken, talebe yetişemeyen, yetişmemeyi tercih eden bir Ankara da olacak…

Bunlar her sene olan, hesaplanamayan değişkenler. Ancak kazanan sayısı ilk ve en önemlisi. Bir sonraki önemli değişken ise sürece devam oranı. Geri kalanlarının bu ikisi kadar etkisi yok bence.

• ⭐⭐⭐⭐

@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera @Serapp Bugün bu mevzuyu düşündüm ve dedim ki tek yolu okulu biraz uzatmam normalde uzamamıştı ama dediklerinize göre sorun olmuyor gibi… Başka tecrübesi olan var mı bu konuda arkadaşlar??

İlk düşünmeniz gereken şey mülakat alabilmek olsun. Gerisi önemli değil. Çok istiyorsanız mülakattan önce bir bordo alıp gidersiniz. Bunun için okulu uzatmayın. Ayrıca okulu bittiği halde yeşil pasaporta vizesi basılan çok kişi var. Kimsenin bu konuda sorun yaşadığını hatırlamıyorum.

Yeşil pasaportta “örgün öğretim” detayını yapay zekadan öğrendiğinizi düşünüyorum çünkü söylediğiniz detay aslında yeşil pasaport için değil, harç bedeli ödemeden alınan bordo pasaport için geçerli. Yapay zeka bu tarz bilgileri karıştırıp harmanlayıp önünüze sürüyor. Resmi siteden, tıklayıp siteye girip öyle okumanızı tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Devran-Avezov

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

• ⭐⭐⭐⭐

@burakcan

Kaybolan pasaportunuzda geçerli veya süresi bitmiş ABD’ne ait göçmen olan veya göçmen olmayan herhangi bir vize var mıydı? DS260 formu doldururken bu konu ile ilgili çıkan soruya ne cevap verdiniz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |