Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, 2023 yılında green card kazanıp ABD’ye bir kaç aylığına 2-3 kez giriş yaptım. Son çıkışımın üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Çıkış yapmadan önce re entry permit başvurusunda bulunup biyometrik randevusuna gitmiştim. Bu süreçlerde herhangi bir vergi beyanında bulunmadım, ABD’de bir gelir de kazanmadım. Bir Avrupa ülkesine taşınma ihtimalim var ve vergi konuları nedeniyle green cardımı iptal etmek istiyorum, iptal ederken ne yapmam gerekiyor, hangi aşamalardan geçiyoruz? Bu başvuruyu Türkiye’den yapabilir miyim veya ABD’ye mi göndermeliyim? I-407 formunu doldurup gönderdiğimde bu başvurum IRS’e iletilir mi, hiç vergi beyanında bulunmadığım için bir sorun yaşar mıyım? Ayrıca re entry permit başvurum da henüz sonuçlanmadı onun iptali için ayrıca bir şey yapmam gerekiyor mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. @crazycells @gucarslan

• ⭐⭐

@crazycells green kartı iade etmese ara sıra giriş çıkış yapsa ne olur?????

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sezer123 merhaba,
    yakında zamanda ankara'da bir USCIS ofisi açıldı ve başvurunuzu buradan yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
    tavsiyem öncelikle ankara konsolosluğu ile iletişime geçin ve bu başvuruyu ankara'dan yapıp yapamayacağınızı sorun.
    re-entry permit başvurunuz sorun olmaz, önemli bir detay değil zaten LPR statünüzü iptal edeceksiniz.
    vergi konusunda da şunu sormam gerek; green cardınızı iade ettikten sonra bir turist vizesi talebiniz olacak mı?

• @gucarslan bey merhaba, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Turist vizesine başvurmak gibi bir düşüncem olabilir tabi daha sonrasında ancak ilk önceliğim greencardı iptal edebilmek. Bu nasıl bir değişiklik yapabilir süreçte? Ne için sorduğunuzu anlamaya çalışıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sezer123 şöyle ki.
    I-407 formu doldurup bu başvuruyu yaptığınızda yasal göçmen olmak istemiyorum, bunun yerine ABD'yi çeşitli aralıklarla turist olarak ziyaret edeceğim talebiniz olabilir.
    bu yüzden bu talebi yapmak için en doğru zaman, iptal talebinin yapılacağı zamandır.
    bu sayede sonrasında B1/B' talebiniz için yıllarca beklemeniz gerekmez.. (mevcut randevu bekleme suresi için)

vergi konusunda da, sizden beklenen elbette verginizi ödemenizdir ancak; USCIS'in bunu IRS'den teyit ettiği bir süreç olduğunu düşünmüyorum.
    dilerseniz adımı öncelikle USCIS Türkiye ofisi ile görüşerek başlatın. sonrasında bunu değerlendirirsiniz.

• Merhaba, Ben 2017 talihlisiyim, pasaportuma basılan ilk vize ile 2017 de giriş yaptım, sonrasında kartımı arkadaşım bana Amerikadaki adresinden getirdi, fakat green card ımla 7 senedir hiç bir işlem yapmadım. Kartımı ve haklarımı geri iade edip turist vizesi almak üzere I-407 formu doldurup 2 ay önce uscis de belirtilen posta adresine gönderdim, fakat henüz bir gelişme veya ses gelmedi. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan süreç hakkında yönlendirebilirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gokmenp hangi USCIS ofisine gönderdiniz?

• @gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.

• Merhaba,
    Re entry permit için Ankara’da açılan Uscis ofisinden randevu alabilir miyiz?
    Yoksa Amerika’da mı yapılması gerekiyor bu işlemin
    Bir de eğer green kartı iade edersek ve yerine turist vizesi almayı talep edersek çocuk için de aynı şeyi mi yapmamız gerekiyor ona da turist vizesi veriliyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@BMS normalde USCIS ofisleri bu talepleri karşılamak için var ancak; re-entry permit için bunu onlarla iletişime geçerek sormalısınız.
    bu başlığı inceleyin; https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1

kartınızı iade ettiğinizde de ilgili vize talebinizi elbette her birey için yapmalısınız.

• İyi günler. Bende greencartimdan feragat edip turist vizesi almak istiyorum. Lakin Ankara USCIS ofisi hala aktif mi bilmiyorum. Online randevu sistemi aktif değil ve direkt başvuruyla randevu alamiyoruz galiba. Bunun disinda konsolosluktan bilgi icin randevu alabiliyor muyuz? Bilgi verebilen varsa sevinirim.

• Merhaba, benim sorum yine green card feragat ile alakali ancak biraz daha farkli. Green card islemlerim artik yilan hikayesine dondu. 2016 da ilk 2 yillik kartimi evlilikle aldim sonrasinda 2019 da 10 yillik basvurumu yaptim. Ancak birkac ay sonra esimin beni aldatip baska bir kadindan (aslinda onceki nisanlisindan) cocuk yaptigini ogrendim ve 10 yillik kart islemlerim henuz devam sonuclanmamisken bosandim. Bundan sonrasi tam bir sacmalik, kac kere uzatma islemi yaptigimi hatirlamiyorum. Bu arada 2023 te guya bana randevu verdiklerini ancak benim interview'a gitmedigim icin dosyami deny ettiklerini belirten bir mektup aldim. Ama randevu ne bana ne avukatima gitmemisti, butun itirazlarimiza ragmen hatalarini kabul etmediler ve ben de 2023 te refile yaptim. 48 aylik uzatma mektubu geldi yine ve o son mektuptan sonra hala hicbir gelisme yok. Ben de gectigimiz Nisan ayinda saglik kontrollerim ve tatil icin Turkiye'ye geldim, sonrasinda patlayan olaylar dolayisiyla da hala donmedim.
    Simdi asil dormak istedigim soru ; Kizim da bu surecte benimle ayni dosyadaydi ve ilk dosyamiz deny olunca maalesef yasi da 21'i gectigi icin refile yapamadik ve zaten uzun suredir birlikte oldugu erkek arkadsiyla evlendi. 1.5 yil sonra vatandaslik basvurunda bulunacak. Simdi ben bu eski problemli green card'imi iade edersem, 1.5-2 sene sonra kizim vatandas oldugunda bana yeniden bir kart basvurusunda bulunabilir mi ? Yoksa bir kere feragat edersek bir daha kart alamiyormuyuz ?
    Bu sorulari sormak icin bir kac avukata ulasmaya calistim ancak telefon numarasi Turkiye olunca hic kimseye ulasamadim. galiba Turkiye'den gelen telefonlari acmayi tercih etmiyorlar. Bu konuda onerebileceginiz avukat varsa onu da ogrenmek isterim. Simdiden cok tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aaylin merhaba,
    önceden sahip olduğunuz green card'ı iade ettiğinizde, bu durum sadece vize türünde (IR1, DV, IR5 vb) sahip olduğunuz hakkı iade etmiş olmanız anlamına gelir.
    daha sonra farklı türlerde green card ya da vize başvurusunda bulunabilir ve sahip olabilirsiniz.

ancak; burada değerlendirilmesi gerekn nokta iade sebebiniz olacaktır.
    bir kere green cardı iade edip, I147 formu dolduruduğunuzda sonraki başvurunuzda bu görüşmenizi yapacak ya da dosyanızı inceleyecek konsolosluk memurları tarafından değerlendirilecektir.
    sonraki değerlendirmelerde de bu elbette sorgulanacak, bir kere iade edilmiş hakkı neden ikinci kere istediğiniz araştırılacaktır.

şimdi benim sorularıma gelelim;

hali hazırda sahip olduğunuz fiziki bir green card var mı?
    varsa süresi doldu mu / dolmadıysa ne zaman dolacak?

• @gucarslan Fiziki green card'imin suresi coktan doldu, bu gunlere hep extention letter ile geldim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aaylin abd dışındaysanız, yine bir extention letter ile abd'ye giriş yapmayı deneyebilirsiniz.
    ya da SB1 vizesi için randevu alıp, sonrasında green cardınızı yenileyebilirsiniz.

konsolosluk da size SB1'e yönlendirecektir zaten.
    bu vize türü için gerekçelerinizin tam olduğuna emin olmalısınız.

• @gucarslan evet elimdeki extention letter ile geri girecegim ama ne olur ne olmaz diye hali hazirda avukat bulundurmak istiyorum acikcasi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aaylin onun yerine SB1 başvurusunda bulunup onun kanıtını sunabilirsiniz.
    bir avukattan daha faydalı olacağını düşünüyorum.
    bol şans.

• Merhaba,
    Konsoloslugu da aradim ama kesin bir cevap alamadim, sadece support'a mail atin dediler. Sizlerden bilen veya daha once yapan cevaplayabilirse cok sevinirim. Bu yesil karti iade etme ve 10 yillik vizeye ayni anda muracaat etme adimlari nelerdir ? Konsolosluktakiler once karti iade et sonra vize randevusu yap dediler ama su anda vize randevusu 2 sene sonraya veriliyor. Nereye, kime muracaat edicem veya hangi bolumden randevu almam lazim ? Kart iade randevusu alirken mi vize istiyorum diye belirticem ? Ayrica kart iade randevusu diye bir birim bulamadim 😞

• 2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
    Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.

Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
    Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.

10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
    Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |