Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Nerde bu millet nerde bu devlet.Kaç gündür mülakat deneyimi gelmiyor... :))) beklemedeyiz.

• @Özlem-Toraman

Yukarıda yazdım kaçırdınız herhalde 🙂 yeni sisteme yarımda olsa bir kayıt oluşturmuştum. Durumu anlatan mektupta yeni sistemde oluşturduğum id no eklemiştim. Neyse cuma sabahı ceac sitesinde issued oldu, gece yarısı vfs den yukarda yazdığım postaya verildi diye mail geldi hatta takip no bile verdiler ama hala ups e teslim etmemişler. bakalım ne kadar bekleyeceğim

Madem kabul edildi yazdığım mektup formatını da paylaşayım belki ihtiyacı olan kullanmak ister

Subject: Submission of Passport Following Receipt of Medical Report – DV Case Number 2025EUxxxx

Dear Sir or Madam,

I am writing regarding my Diversity Visa application under Case Number 2025EUxxxx.
    Following my visa interview, I was informed that further processing would resume once my medical report was received. Recently, I received an email from the panel physician confirming that my medical results had been sent to the U.S. Embassy in Ankara. The same email instructed me to proceed with the remaining steps directly with the Embassy.
    Accordingly, I am now submitting my passport for the continuation of processing. However, while attempting to register my delivery details for passport return using the newly launched visa scheduling system, I encountered a technical error, specifically, the system repeatedly showed an “invalid case number” message. Despite this issue, I still registered in the new system to the best of my ability.
    Due to this issue, I have sent my passport via PTT (Turkish Post). The envelope includes:
    • My passport
    • A printout of the email from the panel physician confirming that my medical report has been sent and instructing me to proceed with the U.S. Embassy
    • The administrative processing notice I received at my interview
    • Two delivery service payment receipts: one made through the new system(VFS Global) and another from the previous system(PTT Turkish Post), both related to the return shipment of my passport to the designated address
    The return address I have provided for my passport is:
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

I kindly request confirmation of the receipt of my documents and to be informed if any further action is required on my part.
    Thank you very much for your time and assistance.
    Sincerely,
    İsim Soyisim
    Case Number: 2025EUxxxx
    usvisascheduling.com ID: xxxxxxxxxxx
    Email: xxxxxxxxxxxxxx.com

• @ozgurs ID numaranız varsa sorun yok size mutlaka ulaşır gözünüz aydın hayırlı olsun☺☘

• @Özlem-Toraman teşekkür ederim 🙂

• Merhabalar, öncelikle forumda yardımcı olan herkese teşekkürlerimi iletmek isterim. 7 temmuzda hong kongda mülakatımız oldu, yazmak için anca fırsat bulabildim. Genel olarak çoğu şey yazılmış önceki mülakat deneyimlerinde, ben de bunlara elimden geldiğince ekleme yapacağım . Eşime green card çıktığında henüz evli değildik, ocak ayında evlendik, daha sonra mart ayında, mülakat almayı beklemeden add aplicant seçeneğiyle beni eşimin dosyasına ekledik. Add aplicant seçeneğiyle ekleme olduğunda dosyanız açılmış olmuyor. Eşimin dosyasında evlilikle ilgili düzeltmeler yapmak için konsolosluktan mülakat almayı bekliyorduk. Yeni bülten açıklandığında ve dosya numaramız aktif olduğunda (17500-19000 arası), bir süre geçtikten sonra forumdan bu numaradaki kişilerle konuştuğumda hk konsolosluğundan kendilerine mülakat maili geldiğini gördüm fakat bize henüz gelmemişti, bu yüzden kcc’ye mail atarak durumumuzu sorduk ve 7 temmuzda mülakatımız olduğunu öğrendik. Hong kong konsolosluğuna durumu bildiren bir mail attık ve mülakatımızın olduğunu doğrulayan kısa bir cevap yazdılar, biz de bu maili yanıtlayarak ocak ayında evlendiğimizi belirterek dosyanın açılmasını rica ettik, maile ikimizin de pasaportlarını, evlilik cüzdanımızı, formül b dosyalarımızı ekledik. 1 gün sonra dosyalar açılmıştı, benim dosyamda askerliği türkçe yazmak gibi bir hata yapmıştım, bu sebeple düzeltme yaptık, ocak ayından beri yeni eve taşındığımızdan yeni adresi ekledik. Eşimin de evlilikle ilgili düzeltmelerini yaptık, yine benimki gibi yeni adresimizi ekledik. Bize hk konsolosluğundan asıl mülakat maili (diğer kişilere ilk başta gönderilen) mülakatımıza 10 gün gibi kısa bir zaman kala geldi, bu sebeple eğer mail almadıysanız kcc’ye mail atarak öğrenmekte fayda var. Mailleşmelerde eşimin kızlık soyadını kullandık her zaman başvuru ve çekiliş sonucunda bu soyadını taşıdığı için. Hong kong konsolosluğuna mail atmanız gerektiğinde navigatör ile uygun mail başlığını bulmayı unutmayın.
    Mülakatımızı öğrenince ilk olarak kıbrısa gittik sicil kaydı almak için, kıbrıs konsolosluğundan alınanlarda pul olmadığından kabul görmeyebileceğini yazan yazılar okuduk. Kıbrıs tanınmadığı için forumda yine bazı gönderilerde noter onayı gerektiğini yazanlar vardı. Biz noter onayı almadık hiçbir belgede. Kıbrıs polis karakolundan aldığımızı kabul ettiler. 4 günde çıktı sicil kaydı. Pulun üstüne iptal damgası vuruyorlar, bunun sorun olabileceğini düşünmüştük ilk başta ama sonradan öğrendik ki normali buymuş zaten, pulun tekrar kullanılmasını önlemek amaçlı. Konsolosluk iptal yazısını yanlış anlayabilir diye panik yapmıştık.
    Nicholsona mail atarak sağlık muayenesi randevusu aldık, ilk başta şöyle bir hata yapmıştık. drsnicolsonlu adrese mail yollamıştık. Daha sonra cevap alamayınca asıl doğru mail adresinin drnicolson ile devam eden mail adresi olduğunu öğrendim, bu adrese mail atınca 1 gün sonra 18 haziranda muayene randevusu aldık. Nicolsona mailimizde ocak ayında evlendiğimizi, bu sebeple eşimin soyadının değiştiğini de belirttik. Yanımızda giderken de eski pasaportları da götürdük. Ben daha önceden koltukaltından ameliyat olmuştum bir yumru sebebiyle, biyopsi alınmıştı ve sonucu lenf nodülü çıkmıştı, bu ameliyata dair epikriz raporunu ve biyopsi raporunu çevirttim. 2 sene kadar önce de vücudumda bir lezyon çıkmıştı, lokal anesteziyle doktor biyopsi almıştı ve sonucunda liken çıkmıştı. Bu işleme dair sadece biyopsi raporu olduğundan onun çevirttim. Doktor bunları inceledi, liken dosyasında işlemi yapan dermatoloğun biyopsi raporuna eklediği ayırıcı tanıda bazı kanser vakaları da yazdığından ilk başta kafası karıştı fakat durumu açıklayınca sorun olmadı. Benim dosyama bunları yazdı, eşimin muayenesi çok kısa sürdü genelde benim dosyalarımı inceleyerek sorular sordu. Benim antikorlarım tam olmasına rağmen tetanoz aşısının üstünden vakit geçtiğini (2 sene) söyleyerek polio aşısı yaptılar, eşimin de bir eksiği vardı yine ona da polio aşısı vuruldu. Röntgenlerimiz çekildi, idrar testi yapmadılar.
    Daha sonra bekleme sürecinde 2nl mailini alınca beneficiaries kısmında beni göremedik, none yazıyordu, bu sebeple biraz panik olduk. Hong kong konsolosluğuna durumu anlatan bir mail attık, onlar da mülakatta ikimizin de olduğunu, bir problem olmadığını belirten bir cevap yazdılar.
    Mülakata bir gün kala ds 260ı tekrar incelerken annemin adı ve kızlık soyadını yanlış yazdığımı fark ettim, adı yerine şimdiki soyadını yazmıştık ve kızlık soyadı yerine de adını. Forumdan birkaç yöneticiye sorduğumda sorun olmayacağını söylediler. Mülakat günü bir kağıda bunu yazarak götürdük, mülakatı yapan görevli düzelteceğini söyledi. Dosyaları alan 3 kişi var hk konsolosluğunda, şansımıza bize en yardımseveri geldi, orta yaşlarda oldukça kibar ve yardımcı olmaya çalışan biri. Diğer çalışanlar olsaydı belki sorun olabilirdi, çünkü yanımızda giren başka bir kişi de bir düzeltme yapmak istediğinde terslendi tek kadın çalışan tarafından, fakat sonuçta herkes vizesini aldı. Genel olarak eşimden istendi belgeler ve ona soruldu sorular. Benden hiçbir belge almadılar formül a, formül b, sicil kaydı, vukuatlı nüfus kaydı, askerlik belgesi ve pasaport dışında. Eşimden de bunlara ek olarak lise diplomasını, evlilik cüzdanımızı ve fotokopisini, kıbrıstan sicil kaydını aldılar. İkimiz de üniversite mezunu olmamıza rağmen üniversiteyle ilgili bir belge istenmedi. Daha sonra vize ücretini ödedik kişi başı 330 dolar, tam parayı götümeye çalışın ordaki görevli öyle istiyor. 400 götürüp bozdurmaya kalkmayın, ilk başta kabul etmemişti yanımızda giren başka bir kişininkini ama daha sonradan kabul etti, sıkıntı yaşamamak adına tam para götürmek en garantisi. Bir de herkesten ilk olarak mülakat mailinin çıktısını istediler, önceki deneyimlerde bunu istememişlerdi diye hatırlıyorum.
    Biz tercüman Büşra Köklü hanımla anlaşmıştık, memnun kaldık kendisinden ilgili biri.
    Daha sonra mülakatı yapan bölüme geldik, hepsi yan yana zaten bizi onlardan ayıran bir cam var. İkimiz de elimizi kaldırdık yemin ettik ve soruları sormaya başladı görevli. Ne zaman evlendiğimizi, birbirimizi ne zamandır tanıdığımızı, nerde tanıştığımızı, düğünümüze kaç kişinin geldiğini, yazdığımız abd adresinde kimin olduğunu, orda ne iş yapacağımızı sordu. Biz iş yerinde tanıştık, bu sebeple hala aynı yerde çalışıp çalışmadığımızı sordu. Sorulara eşim cevap verdi genellikle, bazen karıştırdığında ben dahil oldum. Son olarak vizelerimizin onaylanması için öneride bulunacağını söyledi. 1 gün sonra vizelerimizi almamız için mail geldi, orda heyecanla fark etmemiştik ama şunu sonradan fark ettik, Abd adresinde yaşayan kişinin adı 1 harf ile yanlış yazılmıştı. Araştırınca bunun önemli bir problem olmadığını, daha sonradan uscis sisteminden düzeltilebileceğini öğrendik.
    9 temmuzda giren kişilerin vizeleri daha geç verildi, kimilerinin dönüş bileti yandı. Bu sebeple dönüş biletini biraz geç bir tarihe almakta ve sizden sonra gelecekleri de düşünerek olabildiğince görevliler ne derse uymaya çalışmakta, sık sık mail atıp rahatsız etmemekte ve onların mailini beklemekte fayda var.
    Ek olarak Hong kong çok sıcak bir yer, yağmur yağsa da sıcaklık hiç düşmüyor. İlk günler şehir çok kötü kokuyordu, daha sonra burnumuz alıştı sanırım kötü bir koku almamaya başladık. İlk günler için yanınızda kolonya götürmenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐

@alyosha
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@alyosha Harika! tüm önemli noktalara değinmişsiniz. Tebrik ederim, ABD'de mutluluklar🎉🎊

• @kskn ustraveldocs adresinden yeni profil oluşturup belge teslimat yerini seçeceksiniz mülakatta 2 gün kalana kadar yapmanız lazım ,şimdi oluşturup yapabilirsiniz

• @Flight101 çok teşekkürler, size de yeni hayatınızda mutluluklar .)

• @Serapp çok teşekkürler 🌸

• ⭐⭐⭐⭐

@alyosha tebrikler, gözünüz aydın. Bundan sonraki süreçlerde de bol şans 🍀

• @ozgurs, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba, 7 Mayısta Ankara'da yapılan muayenede malum teste kalmıştım. Test sonucum 10 temmuzda gelmişti, bana çok yardımı dokunan @Nalcabasmaz 'ın da yaptığı gibi eski sisteme göre pasaport, sarı belgemi ve durumu anlatan bir mektup eşliğinde ''IV UNIT dikkatine'' ibaresi ile PTT kargo ile yollamıştım. 17 Temmuzda kargo kabul edildi, 21inde Refused, AP ye döndü 2-3 gün sonra bugün sabah baktığımda ISSUED şeklindeydi. Şimdi bakalım pasaportu nasıl bana geri yollayacaklar. Stres seviyem ve uçak bilet fiyatları doğru orantılı olarak artmaya devam ederken beklemeye devam, hepimize bol şans ve sabırlar efenim 🙂

VFS GLOBAL premium pickup (key word için yazdım) seçeneğini seçmiştim. 25 Temmuz da vizem basıldı, 29 Temmuz günü (25 temmuzda mail atıp takip için barkod no vermiş olsalarda) UPS 'e teslim edildi. 30 Temmuz yani bugün az önce elime geçti kapalı dosya ve pasaportum, merak edenler için yazayım dedim. Ankara'da yaşamıyor veya yakın değilseniz 1010 TL verip kurtulun.

• @alyosha yolunuz açık olsun tebrikler

• @vedatucar Vizeniz hayırlı olsun.
    Dosyanızı Viyana'dan başka bir konsolosluğa taşımak istediğinizde, konsolosluklara gönderdiğiniz maillerin taslaklarını bizimle paylaşabilir misiniz?
    Ayrıca bu mailler gönderdiğiniz zamanda dosya numaranız current değildi doğru mu anladım?

• Herkese Merhaba Mülakat Deneyimi ile ilgili yaşadıklarımı paylaşıyorum. 18 Temmuz Unganlarda Sağlık Raporu için 447$ ödeme yaptım. Aşılar ve Röntgen için. 30 yaş üstü olanlardan idrar testi istenmiyor. Yani ben sadece kan verdim ve aşıları oldum. Aşıları olurken Dr.Bayan Ungan bir nevi mini mülakat yapıyor Nereye gideceksin? Kaçıncı Deneme de çıktı? Ben 6. Deneme dedim ve New Yorka gideceğim dedim. Tebrik etti ve Unganlardan çıktım. Aynı gün raporu vermiyorlarmış ertesi gün gelip alabilirsiniz dediler. Ben onbir gün sonra 29 Temmuz Salı günü 17:30 raporumu aldım. Hafta içi Unganlar saat 19:00’a kadar açık panik yapmayın. Ben Kuğulu parka yakın olan otelime geçtim ve dosyalarımı düzenledim. 30 Temmuz sabah saat 7:00’da Konsolosluğa geçtim ve 8:30 randevuma kadar herkesi saatine göre sırayla alıyorlar. Sırayı girip sadece pasaportu görevlinin çağırdı veznenin açılan metal kutusuna bıraktım. Sıraya geçtim ve pasaportu teslim alan diğer memur sırayla çağrı yapıyor. Aman baştaki kapıya falan dokunmayın:)) (bu arada hemen yanındaki poligonun orda emanetçide var ben oraya bıraktım eşyalarımı) Neyse çağrılınca x raydan geçtim ve uzun bir yol sonunda sola giriş yaptım herkes orada zaten. Normal vize alanlar ayrı Greencart kazananlar ayrı. Önce ilk vezneden pasaportumu ve 330$ olan vize ücretimi ödeyip fişi aldım bir numara verdi. Bu numarada sağdaki veznelerin orda bekledim sıra yanınca 14.Nolu vezneye geçtim ve görevli şunları istedi.
    1.Adli sicil kaydı
    2.Diploma Aslı ve fotokopisi
    3. Nüfus Kayıt Örneği
    4. Banka Hesap Dökümü
    5: 2 adet Fotoğraf
    6: Askerlik Aslı ve Fotokopisi
    7. Ustraveldocs kayıtlı olduğuma dair barkodlu belge
    Bunların dışında ne gösterdiysem hiçbirini istemedi ds260 formunu bile almadı. Sadece gideceğim adresin değiştiğini söyledim oda onu güncelledi. Yani Ds260 formundaki adresi orada isterseniz güncelleyebilirsiniz.
    Bundan sonra sol vezneden çağrılacaksın dedi ve aynı numarayla beklemeye başladım. 19 ve 20 nolu vezne mülakatın gerçekleştiği yer. Numaram yandı ve 19 nolu vezneye geçtim. Mülakata Türkçe girdim zaten yanında tercüman vardı. Sağ elimi kaldırıp söylediklerimin doğru olduğuna yenim ettim. Önce parmak izlerimi aldı sonra şu Soruları sordu?

1. En son aldığın diploma puanın kaçtı?
      -Ben 59 puan meslek lise diplomama baktı okey dedi ve ona kaşe bastı, tercümanlıda götürmüştüm diplomayı ona da kaşe bastı.
    2. Nereye gideceksin?
      -New York Long Island dedim
      3- Orada ne iş yapacaksın ve tanıdığın var mı?
      -Meslek diplomam olduğu için mobilya üzerine işler yapacağım dedim ve dayımın orada yaşadığını söyledim.
      O da tebrikler vizeniz onaylandı dedi 3 ile 5 içinde pasaportu teslim alacaksınız dedi. Başka hiçbir şey sormadı ve ben banka 6.250 $ göstermiştim bununla ilgili hiçbir şey sormadılar yani parayı kafaya takmayın. Ordan mutlu bir şekilde çıktım, dileğen herkese nasip olsun. Şimdiden herkesin yolu ve bahtı açık olsun.
  • ⭐⭐⭐

@FıratD
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Flight101 Teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria

Bültende dosya numaranız current olmadan Viyana’dan başka bir konsolosluğa taşımak istiyorsanız, talebinizi yine KCC üzerinden yapacaksınız. Bu iletideki taslakları inceleyebilir, konsolosluk isimlerini talebiniz doğrultusunda değiştirerek KCC’ye talebinizi gönderebilirsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @zakaria Viyanaya taşırken numaram current olmamıştı. Dosya taşımayı KCC ye mail atarak gerçekleştirdim. Ama Tirana taşırken numaram current olmuştu. Tiran Konsolosluğuna mail atarak taşıdım

• @zakaria

Mail konu başlığı
    M44 - TRANSFER REQUEST VEDAT UCAR - 2025EU146xx

Dear Consular Officer,

I am a DV 2025 lottery winner currently living in Turkey. Due to visa restrictions, I am unable to attend my interview in Vienna as originally intended.

Would your embassy accept Diversity Visa applicants for interview appointments without local residency in Albania? I would travel to Tirana specifically for the purpose of the interview.

Thank you in advance for your assistance.

Sincerely,  
    Vedat Ucar
    Case Number:
    Date of Birth:

Bunu vizesiz gidebileceğim tüm konsolosluklara yolladım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |