Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@aligüney

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

Sorunuzun cevabı bu konu başlığınin 1.sayfasindaki 4.iletide mevcut.

• ⭐⭐⭐⭐

@Dilan-Yalçın

İmzanizi kontrol etmeniz ricadır, imzanizda CN DV2025 olarak gözüküyor.

Eşinizi dosyanıza eklemek için resmi evlilik işlemlerinizi tamamladıktan sonra evlilik cüzdanı, kimlik kopyalarınız ile mülakata katılacağınız konsolosluğa ileterek dosyanızın açılmasını talep edebilirsiniz, evlenme kararı almış olmanız şu an için konsolosluğa bir şey ifade etmiyor. Mülakat tarihi aldıktan sonra dosya açtırma işlemini yapmanız daha uygun olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@akara

Ağustos ayında ilk bültenin açıklanmasına müteakip DV2026 çok düşük numaralı dosyaların Ağustos ayında 2NL bildirimini alması muhtemel, en erken mülakat tarihi 01.10.25 olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@aktases, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp merhaba Serap hanım teşekkür ederim, aslında her gün okuyorum tecrübeleri ama kimisi gerek var yazmış apostile noter onayına kimisi gerek yok yazmış sanki herkes kendince karar vermiş gibi anladım da o yüzden belki en doğrusuna ulaşılabilecek bir kaynak vardır ben bilmiyorumdur diye sordum.

Rica ederim.
    Bangkok’ta mülakata girenlerin çoğu sadece yeminli tercüme ile işlem yaptı ve sorun yaşamadı diye okudum.
    2023 yılında ilk kez HK'a dosyasını taşıyanlar biraz bilmediğinden ve işini sağlama almak istediğinden bütün evraklara apostil yaptırdı. Daha sonra HK ve BK'da mülakata girenler sadece yeminli tercüme ile vizelerini aldılar.
    Bu nedenle de biraz kafa karışıklığı oldu. Önceki deneyimleri okuyanlardan bazıları apostil yaptırıp gittiler.
    Siz bence sadece yeminli tercüme yaptırın, belge asıllarını da yanınıza alın.
    Apostil sadece şüpheli veya çok eski belgelerde belki gerekebilir diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Dilan-Yalçın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba ben ds260 formunu 5 mayısta doldurup gönderdim üzerinden 3 ay geçti. 3 yıllık ilişkim var evlenme kararı aldım eşim için de green kart başvurusu yapıcam, dosyamı tekrar açmam gerekiyor dosya tekrar açmak mülakat tarihi almak için riskli bir durum mu ?

Dilan hanım excel tabloda da yoksunuz.
    👉 Buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin lütfen.

Evlendikten sonra ds260 doldurduğunuz yerden eşiniz için add applicant yapın, form doldurun.

Diğer güncellemeler için dosyanızı mülakat alana kadar açtırmayın.

• ⭐⭐⭐⭐

@Fer-0 Ağustos ayında evet ilk emailler gelmeye başlayacak, ancak bülten öyle 3000-5000 açıklansa bile (2025 ilk bülten 6000) Ankara Ekim için mülakat randevularını daha düşük numaralarla sınırlandırabilir. (2025te Ekim için 499a kadar 2nl maili gönderildi). Ankara açısından da, genel açıdan da 2026 , 2025e benzeyecek mi daha mı iyiye gidecek daha mı kötüye, hep birlikte göreceğiz..

• @Serapp tobloya ekledim bilgilerimi teşekkür
    Ederim, evlendikten sonra mülakat tarihi alana kadar bekleyip mülakat tarihi aldıktan sonra kcc ile iletişime geçip dosyamı açtırmalıyım değil mi, yanlış anlamadıysam ?

• @Fer-0 Keşke dediğiniz gibi olsa 🙂 Ben geçen sene 600 lü numaram ile ocak ayını beklemek zorunda kalmıştım 😕

• ⭐⭐⭐⭐

@Dilan-Yalçın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp tobloya ekledim bilgilerimi teşekkür
    Ederim, evlendikten sonra mülakat tarihi alana kadar bekleyip mülakat tarihi aldıktan sonra kcc ile iletişime geçip dosyamı açtırmalıyım değil mi, yanlış anlamadıysam ?

KCC ile bir işlem yapmanız gerekmeyecek.
    Evlendikten sonra, DS-260 formunu doldurduğunuz sistem üzerinden eşiniz için Add Applicant seçeneğini kullanarak form oluşturup doldurun. Yeni soyadınızla kimlik ve pasaport çıkartın. Mülakat aldıktan sonra, kendi DS-260 formunuzu açtırmak ve güncellemek için Ankara Konsolosluğuna e-posta atmanız gerekecek. Mülakata giderken evlilik cüzdanınızı ve ilişkinizi gösteren kanıtları da yanınızda bulundurun.

• B1/B2 vizesiyle Amerika’ya turistik amaçla gidip gelmek istiyorum. 2026 yılı DV çekilişi talihlisi olduğum için girişte herhangi bir sorun yaşar mıyım? Forumda araştırdım ama bilgi bulamadım

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca doldurulmuş ds formunuz var sonuçta göçmen niyetiniz ortada ama düzgün bir şekilde tatil planınızı vs açıklayarak riskinizi düşürebilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca

Giriş esnasında pasaport kontrol CBP memuru göçmenlik formu doldurduğunuzu (DS260) görebiliyor.

Gocmen olmayan vize kategorisi (B1/B2) ile seyahatiniz kapsamında, giriş esnasında size soracağı seyahat planınızı kısa ve öz detayları ile anlatarak, seyahatinizi destekleyecek otel rezervasyonu, dönüş uçak bileti vb evrakları da yanınızda hazır bulundurmanız yararınıza olacaktır.

Eğer ki seyahatiniz kapsamında ABD içerisinde en ufak bir statü değişikliği niyetiniz var ise yanınızda/valizinizde/elektronik cihazlarınızda bu statü değişikliğini destekler herhangi bir evrak bulundurmamanızı tavsiye ederim. İyi yolculuklar!

• @aysegul hanım merhaba...Ankaranın 2nl maillerini Ekim ayı icin 499a kadar gönderdigi istatistigi nereden goruyorsunuz?Ben dosyamı Viyana ya tasidim da onun icin bakacagim...

• 2026 YIILINDA KAÇ BİN KİŞİ CURRENT OLUR?

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2831 buradaki imece usulü oluşturulmuş excel listesi de bir fikir verebilir, hatta muhtemelen 499 u oradan bakıp yazmışımdır. (4xx yazıyor çünkü excelde ekimde vize almış son ankara case'i)
    Esas bakmamız gereken yer ; https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html# sitesi.
    Sizin sorunuz vesilesiyle bir noktayı düzelteyim. Dvcharts tan derlediğim kendi listeme baktığımda , (başka ilgilenenler olursa diye yazayım) Ankara EU dosyalarından Ekim ayında vize bastığı en yüksek case number 578miş. Yalnız bu 578 case'i, 2nl mailinin gönderildiği en yüksek numara değil, vize basılan en yüksek numara demek daha doğru. Bunu da düzeltmiş olayım.
    Viyana rakamlarına da sayfanın alt tarafındaki büyük tablodan ve üst sağ köşesindeki minik arama kutusundan yararlanarak bakabilirsiniz.

Edit : Viyana ekim ayında eu dosyalarından 3üne vize basmış, bunlardan 2si bizim excelde de yer alıyor zaten 🙂 4k ve 5k numaraları da.

• @aysegul cok tesekkurler....Ankara EU özelinde konusursak gecen sene;
    Ekimde 550
    Kasım ve Aralık sadece AS verdi...
    Ben sırf bu sebepten dolayı CN2XXX olmasina ragmen dosyami tasidim...
    550 vize sayısı bu arada yani ortalamaya vurursak 200 kişiyi davet etmiş diyebiliriz yanılıyormuyum?
    Birde bence bizi esas yanıltan bu excel haricinde de kazanan fakat buraya yazmayan bir suru daha talihli var...onlarin CN lerini bilemiyoruz....
    Lakin bu excel disinda resmi bir veri yok degil mi hangi ay ne kadar randevu verildigine dair?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umayalp07 ilk başvuruda eşinizi eklemediniz mi tam olarka anlayamadım?
    eğer eşinizi eklemiş olsanız, bilgilerini doldurmadan zaten diğer sayfaya geçemezdiniz.
    muhtemelen bekar olarak ilerlediniz..

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2831 Ankara EU dosyaları özelinde; eu3 ile eu578 arasında kalan toplam 20 dosyaya vize basmış, 1 dosya ready olarak kalmış, basılan vize sayısı da toplam 37 olmuş. Görsel eklemeye çalışırım.

ank eu 2024-oct.jpg

Keşke 200 olsa :))
    KAsımda 2 eu dosyasına vize basmış.
    Aralıkta da 1 eu dosyasına refused vermiş.
    Sonra Ocak ayında eu25 ile eu1457 arasında 55 dosyaya vize basmış. Basılan vize sayısı 110, yani ort 2 olmuş. 8 dosya da ready olarak kalmış. Bunlar için görsel eklememe gerek yok, mantığı anlaşılmıştır. Dvchartstan alınan dosyalar zaten bunlar.

Forumdaki excel tabiki sadece buraya gelip verilerini girmek isteyenlerin bilgilerini bize sunuyor. Daha fazlası olamıyor malesef. Ocak ayında 2026 için de dvcharts açılana kadar bizim 2026 exceli bize ışık olacak, o yüzden önemli.

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2831 Ayrıca aceleniz ve maddi imkanınız varsa tabiki taşıyın. 2025in belki de ilk vizelerinden birini buradan bir arkadaşımız 58xx numarasıyla, 2 ekim 2024te hk'tan aldı. 5xxxler ankaradan temmuz 2025te ancak alabiliyorlar vizelerini. Şaka gibi 🙂
    Bir de dosyamı taşıdım demişsiniz, imzanızı da güncellerseniz süper olur 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |