Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Çok teşekkür ederim umarım bir an önce sizinde onayınız gelir. Şöyleki NVC aşamasına geçildiğinde, CEAC'ın kendi sitesi üzerinden mailinize gelen IVS ve ANK ile başlayan kodlarla giriş yapacaksınız. Ardından hem yararlanıcı eşinizin doldurması gereken, ve sponsor olan eş ise yada başka birisiyse 2 farklı yerden yükleme yapacaksanız. DS-260 formu yararlanıcı eşinizin doldurması gereken bir form. Tabi ki sizde girip yardımcı olabilirsiniz. Ama DS-260 formu yararlanıcının bilgilerini, sizinde asgari düzeyde bilgilerinizi isteyen bir formdur.Yararlanacı eşten, evlilik cüzdanı, nüfus kayıt belgesi aileyi kapsayan ve tam arşivli adli sicil kaydı yüklemesi gerekiyor. Bu aşamada ilişki kanıtı yüklemiyorsunuz. Çünkü bunu ilk aşamada yaptık zaten. Sizden de sponsorluk belgesi, W2, tax return formlarınız, ve yine pay checkler yüklenebilir. Maddi olarak kanıt sunmanızı istiyorlar. Gözünüz korkmasın sadece bizi yoran şey belgeleri taratma kısmıydı 4Mb'dan düşük olmasını istiyorlar belgelerin ve hepsinin taratılarak yüklenmesini talep ediyorlar. Onun haricinde bir pürüz yaşamazsınız.

• @Seyduna teşekkürler sağolun tavsiyeler için risk almıyıp konsolosluk görevlisine açıklayacağım

• @gokcesak Hello I am an American citizen filing for a Turkish spouse, congratulations on your quick approval and Inshallah the NVC process will go swiftly. What service center was your I-130 at?

• @gokcesak yanitiniz icin cok tesekkkur ederim. Biz olayi biraz abarttik sanirim. Bu belirttiginiz butun belgeleri ilk asamada sisteme yukledik:( saglik olsun bir daha yukleriz.Bu arada esim icin 130A yi doldurmustuk, butun bilgileri verdik zaten orda, tekrardan ayni bilgileri istemeleri biraz fazla degil mi sizce😲 Neyse yapacak bir sey yok. Esim adina formu ben dolduracagim, umarim bir sorun olmaz. Bu arada sisteme yukleyecegimiz e-devletten alacagimiz nufus kayit ornegi ve adli sicil kaydi belgelerinin kullanma zaman siniri var midir? yani 8 ay once aldigimiz belgeler halen gecerli olurmu sizce, yoksa yenisini mi yukleyelim?. Desteginiz icin tekrar tesekkur ederim. Kolay gelsin.

• @Bircan E devletten alınan belgelerin üzerinden 8 ay geçmiş yenisini alıp yüklemeniz lazım

• Selam arkadaşlar çok acil yardım lazım , pazartesi eşimin vize görüşmesi var , biz 2021-2022-2023 tax returnleri yüklemiştik , şimdi bizeden 2024ün de taxlerini de istiyorlar, ilk defa tax returnleri bir muhasebeciye yaptırdım . Şimdi dikkatlice baktiğimda , tac returnlerini benden çok farklı yapmış çoğunu gider göstermiş, adjust total incomes kısmında sadece 1700 dolar yazarken , standart tax reduction bölümünde 29200 yazıyor , bu bir sorun çıkartır mı , bu yüzden red alabilir mi eşim ? Ya da joint sponsor isterler mi , isterlerse vizeyi alabilir miyiz?
    Kusura bakmayın aceleden yazdım umarım anlaşılmıştır durumum

• Benim avukatın biz tax yaparken bize söylediği onların baktığı kısım, adjusment gross income. Onun 33 bin dolar üzeri bir rakam olması gerekli dedi bize. Sizin kişi sayısı vs bilmiyorum ama bize denilen oydu. Eğer ona bakarak karar veriyorsa sizinki yetmiyorsa ekstra sponspor isteyebilirler. Umarım gerek kalmaz. Net bilgi değil benimkisi. Sadece fikir.

• @burak2344 teşekkür ederim cevabınız için , benim sadece son senede sıkıntı var , muhasebbeci büyük bir hata yapmış .
    Peki bu saaten sonra joint sponsor bulup ceac sistemine yüklersem olur mu

• Arkadaşlar selam yeni joint sponsor belgelerini yükledikten sonra pazartesi günü Ankara VFS ye pasaportu teslim ettim 1 gün içerisinde teslim ediyorlarmış elçiliğe bugün ceac güncelleme oldu sabah ama hala refused yazıyor. Çok stresli bir dönemdeyim neden hala refused bilginiz var mı herhangi bir mail filanda gelmedi

• @Ronn valla detaylı bilmiyorum

• Arkadaşlar son üç yılda geliri çok yüksek olup , birkaç ay önce işten ayrılan ve işsizlik maaşı alan arkadaşım eşime sponsor olabilir mi ?

• @Ronn teknik olarak olabilir ama i-864 te part 6 da çalışma kısmı var. Oraya çalışma şeklini işaretliyor. İşsiz kutusunu işaretlemesi gerekecek ama memurlar bunu sorun eder mi bilmiyorum

• @Alfa-Centauri evet o kısım beni de düşündürüyor

• @Ronn çok ciddi vakit kaybetmemek için tıpkı benim gibi başka alternatifiniz varsa onlarla konuşun derim. Çünkü 221(g) gerçekten insanı uğraştırıyor ve strese sokuyor. Benim joint sponsorum household size yüksek yazmış bende fark etmedim ve şu an ciddi stres altındayım

• @Alfa-Centauri
    Evet maalesef öyle , tanıdık çok ama yardımcı olan başka yok

• @Ronn seni en iyi ben anlayabilirim. Joint sponsor bulmak çok zor insanlar ciddi anlamda çekiniyor özellikle internette araştırınca. Ben tüm herkesle iletişime geçtim çoğu biraz düşüneceğim dedi ve sonra kusura bakma dedi. Sağolsun zar zor bir kaç kişi kabul etti. Şimdi yenisini mülakat sonrası submit ettim ama çok ağır aksak işliyor süreç ve en kötüsü belirsizlik acaba ne olacak demekten insan kafayı yiyor

• Herkese merhaba arkadaşlar, dün avukata sordum mülakat süreçlerinde bizlerin durumunu bana cevabı mülakatların Ankara konsolosluğu yoğunluğuna bağlı olarak genellikle 3 ay ve 6 ay arasında mülakat tarihi verdiğini bazen bu sürecin 7 aya kadarda uzadığını iletti. Belki sizlere de yardımcı olur bu bilgi, hepimize kolaylıklar diliyorum gerçekten çok zor ve yıpratıcı bir süreç. Şu an hepimiz sadece ailelerimiz, sevdiklerimizle burada yaşadığımız süre boyunca andan mutlu olup daha güzel günlerin bize gelecek hareket edelim 🌸

• @Bircan evet sürekli olarak gerçekten yararlanıcı hakkında güncel bilgi istiyorlar. Çünkü I-130A onaylanma süreci çok uzun olduğu için belki yaşantılarda değişiklikler olmuştur diye istiyorlardır mantıken öyle olduğunu düşündüm. Biz güncel e-devletten ceac yüklerken tarihli aldık ama hatırladığım kadarıyla 1 ay geçerlilik süresi var her belgenin ben mülakata hem yüklediğimi hem de güncel çıkartıp götürmeyi düşünüyorum. Rica ederim bol şans hepimize 😊

• @Saleh-Khalousi Hello, I hope will be approved quickly.Our files were in the state of Texas. We applied for a K3 visa 4 mounts ago.We think this accelerated the process

• @Ronn bizim tax belgelerimizi muhasebecimiz ve avukatımız birlikte yaptılar. Eşimin yıllık kazancı 190K kızım ve benim için ayrı ayrı 31K gösterildi. DQ olduk mülakatta bir sorun olur mu bilemiyorum. Bizim bildiğimizde 30K üstüydü. Umarım sorun yaşamadan alırsınız vizenizi dualarım sizin ve hepimiz için

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 6
  • 5887
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |