Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @selamdostum Eğer başvurunuzda vize kategoriniz “Appointments to submit the interview waiver application” ise aldığınız randevu yüz yüze görüşme randevusu değil evrak teslim randevusudur. Consular yazması önemli değil. Randevu aldığınız tarihte gerekli evrakları VFS Global ofislerine teslim etmelisiniz.

• @dnmzmr Merhaba, bizde de benzer bir durum oldu. 2 kızımız için başvuru yaptık. Biri 24 Haziranda onaylandı diğeri 2 Temmuzda reddedildi. Henüz pasaportu geri alamadık. Sebebine dair bir e-mail de gelmedi. Sizde bir gelişme var mı acaba?

• @ogzhn merhaba benımde 3 cocugum var 2 sının vizesini aldım 3 numaraya refused verdı konsolosluktan randevu almamızı istediler tekrar odeme yapıp randevu aldım

• Bu ileti silindi!

• @ışıleldekci Bu konuda yapılabilecek hiçbir şey yok maalesef. Red veya onay tamamen konsolosluğun takdirinde. Umarım iki çocuğunuzda onay alır.

• Merhaba, 14 yasindan kucuk yigenime eski sistemde basvuru yapmistim, yeni sisteme gecince kayit oldum ama randevu turunu normal secmisim yani interview waiver application degil, bana randevu tarihi vermis consular yaziyor, buraya evrak mi teslim edicem yoksa 14 yasindan kucuk yigenim icin yuz yuze gorusme mi olacak?
    image.png

• @handuş VFS Globali arayıp sormanızı tavsiye ederim. Benim düşüncem siz yüz yüze mülakat randevusu almışsınız, muhtemelen bu başvuruyu kapatıp tekrar başvuru açarak interview waiver olarak randevu almanızı isteyeceklerdir. Ama dediğim gibi onlarla görüşüp kesin bilgi almanız gerek.

• chrome_jzcN9xX3Lz.png

eşim ve benim b1/b2 vizemiz var. 7 yaşındaki oğluma da başvurmak istedik ve yeni sistemde yeni üyelik açtık oğlum adına. başvuruya devam ederken interview i seçip b1/b2 yaptık. sonrada mülakatsız olarak devam edip. izmirdeki ups i sectik fotoda göründüğü gibi. şimdi biz evrakları ups e mi teslim edeceğiz. ve bana en yakın tarih olarak fotoda da göründüğü gibi 14 ekim 2025 e verdi. bu tarihten önce mi yoksa tam olarak bu tarihtemi ups e verecez evrakları. ve sürec komple ups üzerinden mi işleyecek yani geri pasaport dönüşü... yardımcı olursanız memnun olurum..

• Merhaba arkadaslar, kim yardimci olabilir, ne konsolosluga nede vfs globalin cagri merkezine ulaşabiliyorum.
    Visa priorty kismini regular seçmişim, normalde 14 yasindan kucukler icin 'appointments to submit the interview waiver application' olmasi gerekiyormus ama bana vfs global'e evrak teslimi icin tarih verildi. Bu pazartesi evraklari goturucem ama visa priorty kismi regular oldugu icin evraklari almamazlik yaparlar mi? Applicationda ki visa priorty kismini duzeltmek istiyorum ama duzeltme secenegi yok. Soruma cevap bulamiyorum. Randevuyu cancel edersem visa priorty kismini duzeltebilir miyim ve yeniden randevu alabilir miyim acaba

• Merhabalar eşimin ve benim ABD vizemiz var 12 Mayısta oğlumuz için danışmanlık şirketi ile başvuru yaptık . 22 mayısta sistem evrakları gönder dedi akşamında konsolosluk onayı bekleniyor oldu. 29 mayısta sistem kapandı yeni sisteme geçtik şu an 6 Ekime randevu alabildik. Bu durumu yaşayan var mı randevusunu erkene çekebilen? İstanbul’da ikamet ediyoruz ancak Ankara’danda evrak teslimi yapabiliriz.

• @handuş Merhabalar, benzer bir durumla karşı karşıyayım ancak daha önce açılan konuda belirtilen cevapları vermeme rağmen eski sistemde konsolosluk randevusuna yönlendirmişti. Ayrıca benim durumumda diğer sistemde eşimin de başvurusu olacağından grup randevusu almıştım ancak bu sisteme her biri ayrı randevu olarak geçti. Ayrıca çocuklarımın EU vatandaşlığı da var ve muhtemelen o evrakları da görmek isteyecekler diye düşünüyorum. Konsolosluğa mail attım ve geri dönüşlerini bekliyorum. Eğer bir değişiklik olursa size bilgi veririm.

• Bu ileti silindi!

• @irving yok kimse eu belgelerini görmek istemez. Sadece varsa anne baba vize fotoğrafı.

• Şimdi genel olarak bir daha anlatayım arkadaşlar. Küçük çocuğunuz için interview waiver kısmından giriş yapın. Randevu tarihiniz neyse o tarihte evrakları vfs global ofisine elden teslim edeceksiniz. Eğer premium teslimatı seçerseniz de yine randevu tarihinde ups ile evrakları göndereceksiniz. Hiçbir şekilde vfs ye ulaşamıyorsunuz dikkatli iş yapın. Vfs amerika danışma hattı yok, maili yok. Sadece abd vize danışma hattı var o da bir şey yapmıyor. Kayıt açıp bekliyorsunuz Allaha doğru ellerinizi kaldırıp dua etmekten başka çareniz de yok .

• Yeni sisteme geçişle başlayan büyük kaostan birçok arkadaşımızın mücadelesiyle ve aldığı bilgilerle çıkmayı başardık. Destek olan, bilgi paylaşan herkese ayrı ayrı teşekkürler. Henüz pasaportu teslim almadık ama vize basım süreci tamamlandı.

25 Nisan: Başvuru
    11 Temmuz: Belgelerin VFS Global Ankara Şubesine elden teslimi
    15 Temmuz: Belgelerin Konsolosluğa ulaşması
    17 Temmuz: Application Received
    18 Temmuz: Approved
    21 Temmuz: Issued

• Merhaba Ankara’da en yakın hangi tarih açık acaba ? Mülakat feragat için

• Arkadaşlar merhaba, deneyimimi paylaşmak istedim.

Visa başvurusu yaparken "priority" kısmını yanlışlıkla "regular" olarak işaretlemiştim. Aslında 14 yaşından küçük yeğenim için interview waiver (görüşme muafiyeti) uygulanması gerekiyordu.
    Bugün saat 09:45’te randevumuz vardı. Sabah erkenden VFS Global’e gittik. Oradaki çalışanlar “Biz saat 14:00’te açılıyoruz” dediler. Ancak biz ayrılmadık. Bir süre sonra birdenbire gişeler açıldı ve evraklar alınmaya başlandı.

Görevliye özellikle söyledim: “Visa priority kısmını yanlış işaretledim, şu an evrakları size mi teslim etmeliyiz, yoksa konsolosluğa gidip yüz yüze görüşme mi yapmalıyız?” Görevli belgeleri inceledi ve “Hayır, sizin görüşmeniz değil, evrak tesliminiz VFS Global’de görünüyor. Yani burası doğru yer. Evraklarınızı alacağım ve konsolosluğa göndereceğim. Hiçbir sorun yok.” dedi. Hatta bana bir e-posta geldi: "Evraklarınız alınmıştır." diye.

Sonra saat 15:00’te VFS Global beni aradı. Aynı görevli bu sefer “Kusura bakmayın, yanlışlıkla almışız. Sizin görüşmeniz aslında konsoloslukta olması gerekiyormuş. Konsolosluk şu an kapandı ve maalesef size yardımcı olamıyoruz. Bu başvuruyu iptal edip yeniden randevu almanız gerekiyor.” dedi. Bir de ulaşamadığım konsolosluğun e-posta adresini verdiler, dalga geçer gibi…

Hâlâ çok şaşkınım. Bu kadar acemice iş yapılmasına ve koca Amerikan sisteminin böyle bir organizasyonu oturtamamasına inanamıyorum.

Şimdi başvuruyu kapatıp yeniden randevu alacağım ama yaşadığımız süreç gerçekten çok saçma…

• @mustafa3453 neden tekrar ödeme yapıp randevu aldınız. Normalde posta yoluyla dosyası kabul edilmeyen ve mülakata yönlendirilenler ücretsiz randevu alabiliyor

• @Cem-YILDIRIM-0 evet İzmir ups in belirlenmiş adresine evrakları teslim edeceksiniz.Maalesef oradada 300 tl civartı bir para isteyebilirler siz istediğiniz kadar premium hizmet seçtiğinizi söylesenize bu ücreti alıyorlar.Tarihü beklemenize gerek yok gönderebilirsiniz

• @handuş hesabınıza giriş yapıp close application and start new application yapıp yeniden işlemleriniz yapın ücretiniz yanmıyor. Bu sefer doğru seçenekleri seçip en son aşamada yine sizi sistem mülakat tarihi seçmeye yönlendirecek .Tarihi seçin isterseniz o seçtiğiniz tarihte vfs şubesine teslim edebilirsiniz. Ücret ödeyip ups ile gönderenlerde o tarihi beklemedende gönderseniz sorun çıkmadığını ve vizenin onaylandığını gördüm.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |