Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @merhan Merhaba. Ben de aynı durumdan muzdariptim. 29 Nisan'da 12 yaşındaki çocuğumun vize evraklarını PTT üzerinden göndermiştim. Yeni sistemde sign in sürecinde Information Correction sayfasında "Document Delivery Option cannot be empty." hatasını alarak ilerleyemiyorum. Konuyu konsolosluk ilgilileri ile geçen hafta görüştüm, sistemdeki problemle ilgili mail göndermemi istediler. Maili gönderdim fakat ona da herhangi bir dönüş olmadı henüz. Bu sabah ceac check visa status sayfasına girdiğimde 4 Haziran günü vizenin issued olduğunu gördüm. 10 gün içinde pasaportun gönderilmesini bekliyorum. Bir aydır ben de bir hareket görmüyordum sayfada.

• Herkese merhaba,

Yeni sisteme az önce tekrar giriş yapmayı denedim ve “document delivery option cannot be empty” hatasını düzeltmişler. Bizim başvurumuz şuan sistemde görünüyor. Telefondan giriş yaptığım için detaylı bakamadım ama burdan bilgi vermek istedim.

• @Hamuchera selam,
    Post visa category olarak '8. Appointments to submit the interview waiver application' mi seçtin?

• Merhabalar @Danger34, AIS sisteminde 'belge gönder' statüsü tam olarak nerede gözüküyor? Bende aşağıda göreceğiniz şekilde bir 'Send Documents' yazısı çıkıyor. 'Continue' seçeneğine basınca sizin dediğiniz gibi talimat yazısı gönder benzeri bir buton göremiyorum fakat bu AIS sisteminin artık kullanılmıyor olması ile de ilgili olabilir.

Screenshot 2025-06-09 at 12.27.06 AM.png

Şu an yeni sistemde bekliyorum.

• Merhabalar arkadaşlar bugün sabah yeni sistemde profil oluşturma işlemini iki çoçuğum için nihayet tamamladım diye düşünüyorun. Sisteme giriş yaptım 3 kısımda daha önce aldığım belge teslim seçeneği boş bırakılamaz hatası karşıma çıkmadı. Sistemde başvurunuz devam ediyor diyor 8 haftanın içindeyim evrakları posya vermek için mail bekliyorum o kadar uzun sürdü ki işallah bu hafta güzel bir haber gelir. D160 formunu göremedim yeni sistemde birde işlerleri hızlandırmak için tavsiyesi olan var mı acaba?

• Merhabalar.
    Eşimle vizemizi aldıktan sonra çocuklar için vize başvurusunda bulunduk. Belgeleri gönderdik. Uzunca bir bekleyişten sonra kızımın vizesi onaylandı ancak oğlumun vizesini işleme almamışlardı. Araya bayram girdi, 1 hafta kadar bekledik. 10 Haziran'da işleme aldıkları evraka bugün ret vermişler. 2 çocuğumun belgeleri de aynı olmasına karşın biri kabul biri ret oldu. Telefonla arayıp bilgi almak istedim ama görüştüğüm kişinin dünyadan haberi yok. Başına böyle bir olay gelen forumdaş var mı? Ne yapmam gerekir?

• Merhaba,

Talep kısmına sorduğumda sizin belirttiğiniz 8 Appointments to submit the interview waiver application seçeneğine tıklayın diyor.

Öyle yapınca da aşağıdaki hatayla karşılaşıyorum

Based on your answers to previous questions, you must schedule an in-person interview. Please return to the Visa Application Home page and select the “Close Application and Start New Application” option to start a new application and select your visa category to schedule an in-person interview appointment.

Önceki sorulara verdiğiniz yanıtlara göre, yüz yüze bir mülakat randevusu almanız gerekmektedir. Lütfen Vize Başvuru Ana Sayfasına geri dönünüz ve 'Başvuruyu Kapat ve Yeni Başvuru Başlat' sekmesini tıklayarak yeni bir başvuru başlatınız ve yüz yüze mülakat randevusu almak için vize kategorinizi seçiniz.

• Merhaba
    Sistemdeki hatalar konuşunda dönüş alan arkadaşlar var mı acaba bende bir kaç mail atmıştım ama malesef henüz bir dönüş alamadım 9 haftaya girdim ve ne yazık ki pasaportları daha gönderemedim.

• @selamdostum

Continue dedikten sonra mail ile gönder seçenegi çıkıyordu. Fakat ertesi gün tekrardan kuyruga döndü ekran. Talimatları gönderdiğim için maile çıktıları alıp yolladım.

• @Danger34 gonderdiğizi pasaport işleme aşın mış mı?

• @mustafa3453 Ceac de bilgi görünmüyor. Dün çağrı merkezini aradım. Pasaportunuz VFS Astroia'da dedi. Bugün gittim onlar da pasaport bize gelmedi diyerek mailin gelmesini bekleyin dedi.

• @Danger34 ben de benzer durumdayım talimatları kendim gönderip kargoladım, 23 mayısta teslim edildi. Telefonla nereden ulaşım sağlıyorsunuz bilgi almak için? Ais numarasını arayınca artık hizmet vermiyoruz diyor.

• @Cem-Gunduz Merhaba. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben sisteme kayıt olma meselesini çözememiş ve artık bırakmıştım. Sadece CEAC sisteminden günlük check ediyordum. 12 Mayıs’ta evrakları PTT ile göndermiştik, dün itibariyle de (16 Haziran) “Applivation Received” aşamasına geçtik. Günlük takip etmeye devam ediyorum.

• Bazı arkadaşlar talimat mailini kendim gönderdim demiş bu nasıl oluyor acaba yeni sistemde yapılıyormu, yeni sistemde profil oluşturdum ve bekliyorum

• @ışıleldekci eski sistemde olmuştu, yenisini bilmiyorum.

• @ogzhn

aşağıdaki numaradan ulaşabilirsiniz.

Telefon (Türkiye içinden): +90 (850) 390 28 84

• @ışıleldekci Eski sistemde yapılabiliyordu ancak yeni sistemde mevcut mu bilmiyorum.

• @Danger34 Teşekkürler, ama artık buradan yapılmıyor diyor ve kapanıyor telefon.

• @Danger34 merhaba cağrı merkezi numarasını paylaşırmısınız rica etsem

• @merhan vizeniz onaylandı mı hayırlı olsun

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |