K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
Nişanlım sağlık kontrolünden 8 Temmuz 2025'te geçti. Doktor ona çocuk felci aşısı yapmadı ve çocukluğundan bu yana herhangi bir sağlık kaydı da yok. Doktorun verdiği muafiyet belgesi "ülkede mevcut değil" şeklindeydi. Bunun onayımızı etkileyip etkilemeyeceğini bilen var mı? Ankara'daki görüşme önümüzdeki Cuma, 18 Temmuz'da.
-
@kmhlslt24 Benim de 150 sayfadan daha fazlaydı şeffaf dosyayı mavi plastik dosyalara geçirerek hazırladım önemli her evrağı ayrı ayrı poşet dosyalara, delil olan belgeleri fotoğrafları köşelerine yazdığım konum fotoğrafldakiler kim ve tarih bilgisi ile kronolojik olarak dosyalamıştım deliller ayrı bir mavi dosya diğer evrakları ayrı bir dosyada verdim fazlanın bir zararı olmaz merak etmeyin.
Başarılar -
@amandapanda Çocukluk kayıtlarım benim de yoktu sadece covid aşı kartımı aldım gittim bazı aşıları yaptı hangilerini yaptığını bile bilmiyorum. Türkiye'de olmayan aşılarla ilgili bir sorun yaşamazsınız çünkü şuan hiç covid aşısı olmayan biri için covid aşısı da tedarik edilemez.
Amerika'ya indiğimde de sağlık dosyamı açtıklarında herhangi bir aşı sorusu yada sorunu yaşamadım. Bol şans. -
@amandapanda Sorunuzun cevabı değil fakat hangi aşıların yapıldığını biliyor musunuz? Aşı kartı var mıydı hiç?
-
Herkese merhaba, ben k1 vizesini ortalama sonuçlanma süresini merak etmistim. Cr1 ve ir1 vizelerin 1 yılı biraz aştığını gordum. K1 vizesinin sonuçlanması ne kadar sürüyor acaba ? Sanırım bu vize türünde randevuyu kendimiz alma imkanı olduğu icin daha mı hızlı olmuş oluyor ?
-
@Lifepark-0 Merhaba aktif olarak CR1/IR1 Bekleyen biri olarak sorunuza yanıt vermek istedim. K1 bir göçmen olmayan vize türü bundan ötürü hızlı sonuçlanır K1 vizesinde durum çok basittir eşiniz sizinle henüz evlenmemiştir halihazırda evlenen kişiler bu vizeye uygun değil. K1 için I-129F formunu doldursunuz ve tüm süreç 6-9 ay içerisinde genellikle tamamlanır ve erkenden amerikaya gelirsiniz. Geldiğinizde green card sahibi olmazsınız 90 gün süreniz olur Amerikanın içinde 90 gün içinde evlenip USCIS aracılığıyla içerden I-485 Yani statüyü içerden green card'a çevirme yollamanız gerekir.
Avantajları;
- Erken ABD Girişi & Eşinizle ayrıysanız Erken Kavuşma
- Daha kolay prosedürler CR1/IR1'e göre kanıt miktarı çok aşırı değil.
- Randevu konusunda hızlı sonuçlar
Dezavanjları;
- Yüksek maaliyet her ne kadar hızlı bir vize olsada maaliyeti yüksektir Formlar ve işlemlerin amerika içerisinde devam etmesi derken göçmenlik sürecinin maaliyetini arttırır
- Green card ile onaylanmaması bir göçmen olmayan vize olduğu için ABD'ye girince Çalışma izni green card gibi ekstraları beklerken elinizi kolunuzu bağlayabilir bu noktada eşiniz çalışmıyorsa maddi olarak hazır yemeye başlayabilirsiniz eşiniz çalışıyorsa bile bağımlı olursunuz.
- Süreç içerisinde Amerikadan çıkabilmek için seyahat izni veya sürecin bitmesini beklemeniz gerekebilir sizi süreç sonuna kadar Amerika'ya kilitleme ihtmali var.
Bu konuyla alakalı ben ve eşim CR1/IR1 seçtik eşim şuanda Türkiye'de benimle yaşıyor burda evlendik ve Türk oturma izni aldık Çünkü eşim burda yanımda durabiliyor aktif olarak çalışmıyor veya Amerikaya dönmesini gerektiricek bir konumu yok. Bu noktada zamanımız mevcut olduğu için biz bu yolu seçtik. Biraz uzun sürüceğinin farkındayız ama uzun vadede ucuz ve direkt Green card'a gitmesi nedeniyle bu yolu seçtik en azından Amerikaya inip sınırı geçtiğimiz an Green card ile başlamış olucağız bu bizi motive eden şey.
Bu konuyla alakalı söyleyebiliceğim tek şey maddi imkanlarınız çok ise beklemek istemiyorsanız K1 düşünebilirsiniz. Fakat zaman sorununuz yoksa ve maddi imkanlarınız kısıtlıysa sadece evlenip CR1/IR1 beklemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Ayrıca not düşmeme izin verin K1 sadece Amerikan Vatandaşlarının eşleri için başvurulabilen bir vize türüdür sponsor olucak kişi vatandaş değil green card sahibiyse K1'den faydalanamaz yalnızca I-130 üzerinden gidebilir.
İyi Forumlar dilerim umarım herşey gönlünüzce olur ^^
-
@Lifepark-0 merhabalar şu an usciste işler durma noktasında hala gecen sene kasım ayı dosyalarını işliyorlar işler baya yavaşladı ama şans meselesı 7 ayda alma şansınız da var ama daha uzun bekleme şansınız olabilir ben 6 aydır noa2 maili bekliyorum k1 süredeyim ve 7.ci aya doğru ilerliyorum ilk aşamadayım yani dediğim gibi iş tamamen şans meselesi
-
@Ekto-Oktan cevap icin teşekkür ederim. Ben greencart sahibiyim ama f2a vize türünde 4 yılı aşan beklemek sureleri var. Askerlik ile vatandaşlık alıp kız arkadaşımı hızlı bir şekilde yanıma getirmek istiyorum. IR1 /CR1 in ortalama süresi ne kadar acaba ikisi arasında cok büyük bir zaman farkı var mı
-
F2A seneler sürebilir o konuya maalesef giremiyorum çünkü tamamen kotaya bağlı. CR1/IR1 İçin şuanda ortalama bekleme süreleri 13 ila 17 ay arasında değişiyor genellikle bu süre çizelgesinde vizenizi almış oluyorsunuz.
Ha istinalar olabilir gecikmeler olabilir ama şimdiki işlem durumlarında 13-17 ay CR1/IR1 türü için ortalama işlem süreleri
K1 içinde ortalama işlem süresi 6-9 ay olabiliyor fakat gecikmelerin olması elbette K1 İçinde çok mümkün.
-
@usernamewastaken youtube de türkiyeden amerikaya afra kanalı var orada çok detaylı anlatıyor göz atın derim aşı kartına gelicek olursak covıd artık olmadığı için uganda sormuyorlar ama sağlık belgelerini vs doktordan apalı bir şekilde alacaksınız amerikadaki memurlar kontrol edecek
-
@Lifepark-0 Ayrıca eleştiri gibi algılamayın keşke 2024'de DV Talihlisi olduğunuzda direkt evlenip kız arkadaşınızı dosyanıza aldırsaydınız bunlarla uğraşmamış olurdunuz bu kötü bir tercih olmuş elbet özel nedenleriniz vardır ama keşke yapmış olsaydınız bu kadar uğraşmazdınız hocam sağlık olsun ://
-
@Ekto-Oktan o dönemde tanışalı daha 1 ay olmuştu. Keşke yapabilimiş olsaydık ama hayat beklemediğiniz yerlere gidiyor malesef
-
@Lifepark-0 Anlıyorum hocam sağlık olsun süreç genel olarak anlattığım şekilde işliyor hani benim bilgim dahilinde verebiliceğim bilgiler bunlar sizlere başarılar diliyorum darısı bizim başımıza iyi forumlar dilerim ^^
-
merhaba yeni sisteme göre k1 vize randevularını elçilik mi veriyor kendimiz takip edemiyor muyuz son zamanlarda randevu alan var mı
-
@dolunaysudex merhaba randevunuzu siz kendiniz alıyorsunuz. şu an 15 ağustosa ve 12 eylüle açık randevular mevcut. ağustos bitmek üzereydi en son
-
@goldie teşekkür ederim tekrar denemelerini söyleceğim randevu telebiniz alındı yazısını görünce hepimiz şaşırdık tekrardan çok sağ olun
-
selamlar arkadaşlar biz yaklaşık 10 aydır nişanlıyız, nişanlım abd vatandaşı anca şu an Türkiye'de yaşıyoruz onun ailesi New York'ta, bizim için nişanlılık vizesi mi daha mantıklı olur yoksa burada nikah kıyınca mı greencard için başvuru yapayım ?
-
@zekiye-kahveci İmzanızda gördüğüm kadarıyla DV Kazanmışssınız eğer mümkünse DV hakkınızı kullanıp doğrudan 10 yıllık bir green card alabilirsiniz.
Daima eşe bağımlı bir green card seçeneğinden iyidir. Ama elinizde bu imkan yoksa mülakat alamadıysanız Cut-off sürecinde kaldıysanız kısacası DV Kullanamıyorsanız iki seçeneğiniz kalır.
Nişanlılık vizesi ve evlilik vizesinin farkıyla alakalı bu konunun 1-2 sayfa arkasında ben detaylıca bilgi aktarmıştım dilerseniz okuyabilirsiniz.
Başarılı bir süreç dilerim şimdiden.
-
Merhaba, K vizesine müracaat ettim, sürece yeni başladık. sormak istediğim benim çocuğum var, sürece o da dahil oldu. evrakları hazırlarken boşanma kararını tercüme edip dosya içine ekledim. oğlum 2017 doğumlu Ankara da olacak olan sağlık kontrolü ve mülakata benimle gelmesi gerekiyor mu?
-
@Ekto-Oktan dv2025 23 binde kapandı bu sene sıra gelemedi, ABD’ye hemen taşınmak gibi nihai bir amacımız olmadığı için evlendikten sonra Türkiye’de başvuracağız
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum