Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese Merhaba. 17 Haziran sabahi bir kedi ve bir kopegimiz ile Miami havaalanina indik. Kedi icin titrasyon istenmiyor. Kimse dokuman sormuyor. THY'den biletini almak ve Amerika'ya girisini yapmak cok kolay oldu. Kopek ise ayri bir konu ve acikcasi cok zor bir süreçti. Yukaridaki postlarimda THY amerika ofisi tarafindan bana gonderilen email'i ve Miami'deki Pet Limo (Karantina'ya alacak Animal Care Facility-ACF) email'ini paylasmistim. Bu emaillerde istenilen dokumanlari bulabilirsiniz. Eger Miami'den giris yapacaksaniz kopegi gumrukten gecirmek icin bir broker ile de anlasmaniz gerekiyor. Ben Global Customs Brokers ile anlaştım. Memnun kaldım. Kontagimin adi Ryan Diaz idi. Broker'a 528 USD ve Pet Limo'ya 1415 USD ödedim. Broker'in tek yaptigi gümrük cikisini yapmak. Onlar da Pet Limo ile hemen hemen ayni dokumanlari istiyorlar. Malesef surec cok pahali. Pet Limo ise yeniden kuduz asisi yapiyor, eksik olan diger asilari tamamliyor ve karantinada tutuyor. Benim kopegim uc gun karantinada kaldi maalesef. Bunlarin hepsi ucrete dahil.
    Titrasyon testini birkac ay onceden yaptirmistim. Titrasyon testi icin son dakikayi beklemenize gerek yok. Suresiz olarak gecerli bir test. Biletimizi de iki ay oncesinden aldik. Hemen kedi icin kabinde bilet aldik. Onu garantilemis olduk. Eger kabinde kedi varsa kopege izin vermiyorlar. Bize boyle bilgi verildi. Kopegimiz kargo ucacagi icin sorun olmadi.
    Ucusumuza 35 gun kala Pet Limo (ACF) ile rezervasyon yaptirmak icin yazismaya başladım. Bir ay kala ise Certification for Rabies dokumanini eksiksiz doldurdum, once kendi veterinerimize sonra da tarim ormana onaylattım (bu dokuman 1 ay geçerli). En onemli dokumaniniz bu olacak. Digerlerini de doldurup havalimanindaki resmi veterinere (ACF) gonderiyorsunuz. Saglik sertifikasi Turkiye'de 48 saat kala verildigi icin onu en son gun gondermenizi kabul ediyorlar. Bu rezervasyonu engellemiyor. Butun dokumanlariniz tam oldugunda size rezervasyon onayi veriyorlar. Malesef dokumanlari ne kadar erken gondersem de bunlari inceleyip rezervasyon onayi vermeleri son haftayi buldu. Cunku daha once ucacaklara oncelik veriyorlar. Bu surecte ciddi bir stres yasiyorsunuz cunku ACF rezervasyon onayi vermeden THY kopege bilet satmıyor. Bu surecte ben soyle birsey yaptim belki size de faydasi olur. ACF iki hafta kala dokumanlari incelemeye basladik ve rezervasyon surecini baslattik diye email gönderdi. Ben bu email ve diger dokumanlari THY sayfasinda geribildirim acip butun gereken islemleri yaptim diyerek email gönderdim. Bu THY'nin kopek biletini onaylamasini sagladi. THY yine de bileti satmadi cunku rezervasyon onayini istiyorlar. Ama en azindan biletin onayli oldugunu bilmek rahatlatti. Son 4 gun kala ACF'den rezervasyon onayı geldi, bunu THY ile paylaştım ve ertesi gunu bileti aldim. Bu arada kopeginiz kargo ucacaksa bilet almak daha kolay anladigim kadarıyla.
    Istanbul Havaalaninda kopegi teslim etmek icin ozel bir kontuar var. Orada gorevli kisi size yardimci oluyor ve kopegi ucaga goturulmesi icin bu kisiye teslim ediyorsunuz. Gercekten cok ilgili ve dikkatlilerdi. Kafese su sisesi takilmasi zorunlu. Havaalaninda hediyelik esya dukkanlarinda bunun icin ozel bir sise satıliyor. cok basarili bir urun. Siseyi gorevliler plastik kelepce ile sabitliyor. Kafese de ayni kelepçelerden takiyorlar.
    Butun surec cok uzun ve stresliydi. Ama yapilamayacak birsey degil. Bitince hepsi unutuluyor zaten. Simdi kedimiz ve kopegimizle Miami'deyiz. Hepinize bu surecte bol sans diliyorum. Patili cocuklarinizla kolaylikla gelebilirsiniz umarim.

• @unclesam merhaba , öncelikle bilgiler için teşekkür ediyorum . Belki bir yerlerde cevapladınız ve gözden kaçırdım bilmiyorum ama sormak istediğim bir kaç soru olacak
    Thy de geri bildirim formu başlattırken ilk hangi belgeleri kullandınız . Ve ne zaman başlattınız süreci
    Önce biletinizi mi aldınız yoksa önce geri bildirim mi açtınız

Maalesef Thy müşteri hizmetleri bu konuda o kadar bilgisiz ki ne yapacağımızı nereden nasıl bilgi toplayacağınızı şaşırmış durumdayız

Biz eylülde uçuş yapacağız ama tüm bu bilinmezlikelrden dolayı henüz bilet alamadık

Birde şunu sormak istiyorum mesela siz Rez. Talebi için geri bildirim başlattığınızda hangi aşamada artık o uçakta bir köpek kontenjanı sizin için tutulmaya başlandı ?
    Gitmeyi planladığımız cdc merkezi hersey güzelce açıklayan bu dosya yolladılar ama kendi ülkemizin firmasıyla iletişim sorunu yaşıyoruz 😅🤦🏻♀

• @binnur Merhaba. Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Malesef THY bu konuda cok basarisiz. Konustugum her musteri hizmetleri temsilcisi farkli bilgi verdi. Bu da bizi cok strese soktu acikcasi çünkü biz Haziran ortasında geldik ve biletlerimizi 2 ay oncesinden almistik. Ben geri bildirim actigimda ucusa bir ay vardi. Kopegimiz kabinde gidemeyecegi icin rezervasyon yaptirmamizin zor olmayacagini soylediler. Kabinde kontenjan sebebiyle sikinti olabiliyor anladigim. Ucusa bir ay kala geri bildirim actigimda CDC Certification for Rabies dokumanini (1 ay geçerli), CDC dog import form dokumanini ve titr testini gonderdim. Ayrica Miami havaalanindaki animal care facility rez islemlerime basladiklarini yazmisti e-mail olarak. Bu e-maili de gonderdim. Ama yukarida yazdigim gibi bunlar bileti garantilemedi sadece rezervasyon talebim onaylanmis olarak gorundu. Ama bileti animal care facility "tamamdir rezervasyon yaptik" diyene kadar alamadim. Miami'deki facility cok yogundu. Bu yuzden emaillere donusleri yavasti ve gec rez onayi verdiler. Sizin gideceginiz yer umarim daha hizli olur. Bu arada geri bildirim acinca size amerikadaki thy biriminden cevap geliyor. Kopegin biletine onlar onay veriyor. Ve bu birime hicbir sekilde ulaşamıyorsunuz. Yapabileceginiz tek sey belgelerinizi bir an once tamamlamak. Tamamlayinca hemen onay veriyorlar. Bir de ucus yaklaşınca thy son 48 kala kullanabileceginiz bir musteri hizmetleri numarasi paylaşıyor. Eger o zamana kadar kopege bilet alamadiysaniz ama belgeleriniz tam ise, bu birim devreye girip hallediyormuş. Boyle soylemislerdi. Insallah gerek kalmaz.

• @unclesam Merhabalar, bizde köpeğimizi kabin içerisinde Ağustos ayında ABD’ye götüreceğiz. Kuduz titresi vs herşeyi tamam ancak CDC Certification of Foreign Rabies Vaccination and Microchip formunu upload edemiyorum sistemlerine. Aynı şekilde kuduz titesini de upload edemiyorum.
    Acaba bu formları sadece yanıma mı alacağım yoksa sistemde bir yere upload etmem gerekiyor mu?
    Siz nasıl yaptınız?
    Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler

• @unclesam Merhabalar… Bizde ağustos ayında köpeğimizle birlikte Amerika’ya gideceğiz. Köpeğimin kuduz titesi, CDC rezervasyonu vs herşeyi tamam. Ancak CDC’nin sitesindeki Certification of Foreign Rabies Vaccination and Microchip formunu sisteme upload edemiyorum. Aynı şekilde kuduz titresi raporunu da upload edemiyorum (nereye edeceğimi de bilmiyorum açıkçası).
    Acaba bu formları sadece gelirken yanımda mı getireceğim, yoksa bir yere upload etmem gerekiyor mu?
    Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler

• @kumsalarli Rezervasyonunuz tamam ise başka bir yere upload etmenize gerek yok belgeler yanınızda olması yeterli. Mutlaka ingilizce çeviri yapın.

• @kumsalarli Sorunuzu tam anladigimdan emin degilim. THY geri bildirimden mi bahsediyorsunuz? Eger gideceginiz havaalanindaki Animal Care Facility rezervasyonu tamam ise ve THY ucak bileti de alindiysa bu belgeleri bir yere yüklemeye gerek yok. Sadece yaniniza alacaksiniz. Ucusa 48 saat kala tarim ormandan alinacak belge hem turkce hem ingilizce olarak veriliyor. Ceviriye gerek kalmiyor.
    THY biletini almadiysaniz, bir an once geri bildirim sayfasindan geri bildirim olusturun, butun bu dokumanlari pdf olarak geri bildirimin sayfasinda dokuman ekleme butonu var oradan ekleyin. Boylece sizin icin rez istegi olusturuluyor. Hemen onay gelmese bile ucakta bir kopek olacağı bilgisi geciliyor. Iki gun icinde cevap geliyor. Gelmezse mutlaka musteri hizmetlerinden takip edin. Biraz ugrastiriyorlar ama yilmayin. Iyi sanslar. Baska sorulariniz varsa memnuniyetle cevaplarim. Umarim kolaylikla goturursunuz.

• @unclesam Çok çok teşekkür ederim cevabınız için.. Benim için çok faydalı oldu, site içerisinde upload edecek yer arayıp durdum bütün gün🤦🏻♀
    Çok teşekkürler cevanıza🙏🏻🌸

• @metinbeci Çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻

• Merhaba Turist vizesiyle giriş yapıp iş yerimiz kurulduktan sonra E2 vize görüşmesi icin tekrar Türkiyeye gelecegiz ama ilk gidişimizde köpegimizde bizinle gelecek (turist vizesiyle) tüm evrakları tamam. Sizce sorun yasarmıyız turist vizesiyle köpegimizi götürdüğümüz için. Deneyimleyen varmı?

• @Selma-Bozer benim eşim turist vizesi ile kedimizi getirdi ki kedi turist olarak yanında taşınması az rastlanır bir hayvan, hiç sorun yaşamadı, kimse bir şey sormadı. Köpekle seyahat gayet normal, sorun yaşayacagınızı düşünmüyorum.

• @thellc eline sağlık süper olmuş, bizde getirmeye çalışıyoruz, vekâlet ile gitirecez, bilgi toplamaya çalışıyoruz ,bakalım süreç ile ilgili bilgi paylaşımı yapıcam

• Selam dostlar bende vekâlet verip birisi ile getirmeye çalışıyorum, blog aradım ama vekalet ile getiren bir deneyim okuyamadım. Bakalım inşallah bu bir şekilde atlatırız her hangi bir deneyimi olan paylaşırsa süper olur

• @ametin-k Facebook’ta cdc dog import help, traveling with dogs, flying with dogs grupları güncel ve ayrıntılı bilgiler paylaşıyor. Sorununuzu yazarsanız cevap veren mutlaka olacaktır.

• @unclesam çok teşekkür ediyorum 😌 umarım bizde sorunsuz bir şekilde tamamlarız seyahatimizi 🌸

• merhaba, pasaportunda kayıtlı kişi dışında birisiyle seyahat etmek zorunda kaldığında ne yapıyoruz? Bu arkadaşımız olacak örneğin.

• @ecetinus alta eklediğim iletimi okumanızı öneririm. Daha önce bu konuda çokça bilgi paylaştık fakat aklınıza yine de bir şey takılırsa yardımcı olmaya çalışalım.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/1032?_=1752444996359

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bernat 

• @bernat çok teşekkür ederim. Böyle bir kural olduğunu bilmiyordum. Biz Kanada’ya geldik kedilerle. Ama şimdi Türkiye’ye dönerken burda vekalet kısmını öğrenmem lazım öyleyse. Veterinere danışayım. 🙏🏻

• @ecetinus benim ilettiğim link Türkiye’den ABD’ye gidiş prosedürü idi. Kanada’dan Türkiye’ye arkadasınızla mı gidecek kedi? O kısmı tam anlayamadım. Bir veterinere sormanız daha sağlıklı olabilir.

• @bernat Evet Kanada'dan Türkiye'ye arkadaşımla dönecek. Yani şöyle 2 kedimiz var birisi benimle dönecek aynı uçakta diğeri arkadaşımla dönecek. Biraz araştırdım kendimiz imzalı vekalet yazıyormuşuz kedimden uçuşta şu kişi sorumludur diye. Resmi bir vekalet belgesi vermiyormuş Kanada. Burda zaten her şey beyan esas ilerliyor. Söze güven olduğu için 🙂 Yine de bugün veterinere danışacağım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |