Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@unclesam Çok çok teşekkür ederim cevabınız için.. Benim için çok faydalı oldu, site içerisinde upload edecek yer arayıp durdum bütün gün🤦🏻♀️
Çok teşekkürler cevanıza🙏🏻🌸 -
@metinbeci Çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻
-
Merhaba Turist vizesiyle giriş yapıp iş yerimiz kurulduktan sonra E2 vize görüşmesi icin tekrar Türkiyeye gelecegiz ama ilk gidişimizde köpegimizde bizinle gelecek (turist vizesiyle) tüm evrakları tamam. Sizce sorun yasarmıyız turist vizesiyle köpegimizi götürdüğümüz için. Deneyimleyen varmı?
-
@Selma-Bozer benim eşim turist vizesi ile kedimizi getirdi ki kedi turist olarak yanında taşınması az rastlanır bir hayvan, hiç sorun yaşamadı, kimse bir şey sormadı. Köpekle seyahat gayet normal, sorun yaşayacagınızı düşünmüyorum.
-
@thellc eline sağlık süper olmuş, bizde getirmeye çalışıyoruz, vekâlet ile gitirecez, bilgi toplamaya çalışıyoruz ,bakalım süreç ile ilgili bilgi paylaşımı yapıcam
-
Selam dostlar bende vekâlet verip birisi ile getirmeye çalışıyorum, blog aradım ama vekalet ile getiren bir deneyim okuyamadım. Bakalım inşallah bu bir şekilde atlatırız her hangi bir deneyimi olan paylaşırsa süper olur
-
@ametin-k Facebook’ta cdc dog import help, traveling with dogs, flying with dogs grupları güncel ve ayrıntılı bilgiler paylaşıyor. Sorununuzu yazarsanız cevap veren mutlaka olacaktır.
-
@unclesam çok teşekkür ediyorum 😌 umarım bizde sorunsuz bir şekilde tamamlarız seyahatimizi 🌸
-
merhaba, pasaportunda kayıtlı kişi dışında birisiyle seyahat etmek zorunda kaldığında ne yapıyoruz? Bu arkadaşımız olacak örneğin.
-
@ecetinus alta eklediğim iletimi okumanızı öneririm. Daha önce bu konuda çokça bilgi paylaştık fakat aklınıza yine de bir şey takılırsa yardımcı olmaya çalışalım.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/1032?_=1752444996359
-
B bernat bu başlıktan bahsetti
-
@bernat çok teşekkür ederim. Böyle bir kural olduğunu bilmiyordum. Biz Kanada’ya geldik kedilerle. Ama şimdi Türkiye’ye dönerken burda vekalet kısmını öğrenmem lazım öyleyse. Veterinere danışayım. 🙏🏻
-
@ecetinus benim ilettiğim link Türkiye’den ABD’ye gidiş prosedürü idi. Kanada’dan Türkiye’ye arkadasınızla mı gidecek kedi? O kısmı tam anlayamadım. Bir veterinere sormanız daha sağlıklı olabilir.
-
@bernat Evet Kanada'dan Türkiye'ye arkadaşımla dönecek. Yani şöyle 2 kedimiz var birisi benimle dönecek aynı uçakta diğeri arkadaşımla dönecek. Biraz araştırdım kendimiz imzalı vekalet yazıyormuşuz kedimden uçuşta şu kişi sorumludur diye. Resmi bir vekalet belgesi vermiyormuş Kanada. Burda zaten her şey beyan esas ilerliyor. Söze güven olduğu için :) Yine de bugün veterinere danışacağım.
-
Herkese merhaba, 2.5 kilogram GermanSpitz kızımla 23 Temmuz’da İstanbul’dan Los Angeles’a uçacağız. CDC onayımız 15 Temmuz’da geldi ve İl Tarım’dan uçuştan 48 saat önce alacağımız belgemiz hariç şu an tüm evraklarımız hazır. THY müşteri hizmetleriyle görüştüğümde aynı gün 3 uçuş olduğunu ancak 2sinde kedi olması sebebiyle köpeğime bilet alamayacağımı öğrendiğim için CDC onayımızın geldiği gün müsaitlik olan uçağa biletimi aldım. Eskiden bilet almadan geri bildirim formu doldurulabiliyormuş ancak artık bileti satın aldıktan sonra site bu formu doldurmaya izin veriyor. Yine aynı gün geri bildirim formunu doldurup hem WhatsApp hem müşteri hizmetleri hem de mail üzerinden uçuşuma çok vakit kalmadığı gerekçesiyle aciliyet bildirdim ama hala bir dönüş yok. Şu an THY’den köpeğim için herhangi bir onay almadığım için ve aynı güne uçuş değişikliği yapma şansım da kalmadığı için başka birisi kedisine benden önce bilet alırsa ne olur bilmiyorum. Benim geri bildirim formunu doldurmuş olmam, aynı uçağa başka bir evcil hayvan kabulunu engeller mi?
-
selam mekselina bana özelden yazarsan senin için yardımcı olacağım bana pnr numaranı atman gerekiyor istanbul havalimanında çalışıyorum ve abim thy'de senin için ona soracağım sanırım bildiğim kadarıyla köpek ve kedi sınırlaması var ve köpeklerin uçaktaki yeri biraz daha farklı oluyor ama kedilerin işi daha kolay eğer uçakta doluluk varsa köpeğini almayabilirler
-
Merhabalar herkese. Kedisini kendisi dışında biriyle kabinde uçuran var mı aramızda? Ben ve erkek arkadaşım kedilerimizle geleceğiz. Hepsinin çipi benim üstüme kayıtlı. THY ile görüştüğümde Amerika'ya girerken çip kimin üstüneyse, kedinin o kişiyle uçmak zorunda olduğunu söyledi. Vekaletname de kabul etmiyorlarmış. Sadece uçuş yapacağız diye sahiplik devri mi yapacağım dediğimde evet cevabını aldım ve şaşkınım. Size de sormak istedim, sizler uçuştan önce çip devri mi yaptınız?
-
@nazlihande daha önce yazdıgım alttaki linkteki deneyimimi okumanızı tavsiye ederim. Sonrasında aklınıza bir şey takılırsa yardımcı olabilirim. Eşim buraya geldi kedimizle bu arada ve hiç sorun cıkmadı ki biz ayrı zamanlarda geldik, siz birlikte uçacaksınız. Altta belirttiğim prosedürü uygulayın, herhangi bir sorun cıkmayacak.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/1032?_=1753097491991
-
B bernat bu başlıktan bahsetti
-
@bernat Çok teşekkür ederim, deneyiminizi okudum. Lakin THY Amerika uçuşlarında vekaletname kabul etmiyoruz diye ısrarla söyledi. Acaba iş bilmeyen birine mi denk geldim, ben tekrar bir sorayım.
-
@nazlihande vekaleti thy ye vermeyeceksiniz tarım ilçeye vereceksiniz onlar da eşinizin adına hayvanın çıkış belgesini verecekler. Ek olarak hayvanın pasaportunda birkaç kişi yazabiliyor olmanız lazım tarım ilçeye gittiginizde oraya eşinizin adını da ekletin. Thy bir şey bilmiyor gerçekten. Personeller düzgün eğitilmiyor. Sorun cıkmayacak endişeniz olmasın. Siz tarım ilçeye gidin.
-
C Cansu mer bu başlıktan bahsetti
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@bernat Anladım, şimdi daha da netleşti çok teşekkür ediyorum. Gerçekten hiçbir şey bilmiyorlar, çok acayip.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum