Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• Yeniden merhaba dah evvel laptoumdan siteye erişim yapabiliyordum ama şimdi yapamıyorum ip ile alakalı sorun var gibi bilen birisi cevap verebilir mi? Ayrıca eski sistemde chrome dan eklenti indirip kullanmışlığım var 😞

• @sezen_thelittlebird, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Merhabalar, umarım iyisinizdir. Benim 9 Temmuz’da mülakatım var ve mülakat tarihini 30 Mayıs'ta öğrendiğim için sadece yeni sisteme (ustraveldocs) kayıt yapmam gerekiyordu. Forumdan okuduğum kadarıyla vize başvurusu yaparken randevu tarihi görünüyormuş, ben sadece belge teslimat bilgileri yazan barkodlu bir belge yazdırdım işlemin sonunda ancak sitenin ne ana sayfasında ne de başvururken randevu bilgilerinin gösteren ya da soran bir bölüm yoktu. Şu an ana sayfaya baktığımda randevu teyidi bölümü var en altta ve hiçbir randevu planlanmadı yazıyor. Kısacası belge teslim kaydı var ancak randevu kısmı boş görünüyor ve çok kısıtlı zamanım kaldı. Sizce başvuruyu kapat ve yeni başvuru başlat bölümü var öyle mi yapmalıyım yoksa elimdeki belge yeterli olur mu acaba. Son olarak DV talihlerinin konsolosluğa götürdüğü belge de randevu bilgisi bölümü var mıdır? Bilginiz var mı? Yanıtınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim.

2025 gc lotosu aşamaları başlığında da bu soruyu paylaşın bence arada kaynamasın, az zaman kalmış

• @oprmngr case lere cevap vermediler mi hicbirine? Peki case lerin ciktisini alip randevuya gittiniz, sordular mi durumu hic sorun olmadi dimi?

• @accountant telefonundan laptopa bağlan o şekilde olur

• @silamrc bizim F4 statüsünde randevu konfirme maili 30 Mayıs öncesi vardı onuda aldık ama caselere hiç kimse bakmadı

• merhabalar benim bir sorum olacaktı pasaportu teslim ettikten kaç gün sonra elinize ulaştı

• @ugurkank Ben de aynı durumdayım: Eski sistemde posta ile vize yenileme başvurusu başlatmıştım (05/05/2025 tarihli) 6 haftadan daha fazla süre geçmesine rağmen postalama bilgilerini yollamadılar. İşin daha da ilginç kısmı yeni sistemde 'reschedule appointment' sekmesinden 'consular appointment' alabildiğimi gördüm, bu da bana posta başvurumun doğru bir şekilde taşınmadığını söylüyor.

Email, telefon, geri dönüt formu da dahil olmak üzere konsolosluğa ulaşmak için bütün yolları denemedim fakat herhangi bir cevap alamadım.

• Merhaba.
    Yardımlarınıza ihtiyacım var. Sitede çok gezdim ama bir türlü bulamadım.
    16 Temmuz'a 7 kişilik bir randevumuz var. Fakat eski sistemden alındı. 6 randevuyu yeni sisteme aktardık. Biri gözükmüyor bunun için case oluşturduk. Umarım olur.
    Fakat asıl sorun şu ki DS-160 formlarını değiştiremiyoruz. Bu randevular 1.5 sene önce alındı ve eski sistemde değiştirme hakkı olduğu için önemsememiştik.
    Konsolosluğa yazdım cevap alamadım. Telefonda da kimseye ulaşamadım. Yardımcı olabilecek kimse var mıdır? Biz ne yapacağız?

• Yeni sistemden randevu alan arkadaşlar ne zamana randevu veriyor sistem? Eskiden 1,5- 2 sene sonrasına veriyordu. Hala öyle mi?

• Merhaba, haftaya vize mülakatım var. Bugüne kadar yüklediğim tüm dosyaların asıllarını istiyorlar. Hepsi var ancak tercümeleri ve tarihleri 1,5 sene önceye ait. Yenilerinin tekrar çıktısını alıp kaymakamlıkta onaylatsam bile yeniden tercüme gerekiyor mu?
    Eski yaptırdığım tercümanın lisansı, imzası dahi belgelerde var.
    Yani tekrar tercüme gerekir mi? Sizler yaptırmış mıydınız? Teşekkürler.

• merhaba, bizim eb2 olarak göçmen vize randevumuz va 31 temmuzda. yeni sistemden immigrant olarak girdik kayıt yapmak istedik ama ds-160 ( göçmen olmayan vize) ile ilgili uyarılar var. bizim ds-160 değil ds-260 belgemiz var. sizin ds-260 formunuz varken bu uyarıyı aldınız mı? yine de devam mı etmeliyim. case açtım cevap gelmedi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nyclover 2027 eylül şu an açık tarihler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Pın-Ceylan hangi vize türünde mülakatınız?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Çoban eğer güncelleme kısmı kapalı ise formu güncelleyemezsiniz.
    hangi bilgiyi güncellemek istiyordunuz peki?

• @sezen_thelittlebird merhaba, sistem ile ilgili bir sonuca varabildiniz mi? Herhangi bir gelişme var mı ?

• @gucarslan cr-1 efendim. Yazmayı unutmuşum pardon. En önemli şey halbuki 🧓
    Tercümesini sorduğum belge ise vukuatlı nüfus örneği, hani şu benim nerede doğduğum, evlenmeden önce kim olduğum ve eşimin kim olup evlendikten sonra ne olduğumla ilgili yazan destansı kağıt..
    Onun tercümesi var 1,5 sene önceye ait, evlendiğimizde vizeye başvuru yaparken tercüme ettirmiştim ama tabii ki süresi geçti.
    Yenisini de az önce de nüfus müdürlüğünden çıktı alıp imzalatıp apostillettim. Ancak tekrar tercüme ettirmem lazım mı bilemedim. Zorunlu mu, sorun olur mu emin olamadım. Halppp!! Thx 🙂

• @nyclover Ara sıra kontrol ederseniz yakın tarihler açılıyor. geçenlerde temmuz 2025 ayı sonuna çektik mesela.

• @gucarslan Merhabalar, bizim 2 temmuzda IR1 icin vize mulakatimiz vardi. Bir belgenin orjinalini talep edip bize konsolosluk gorevlisi tekrardan randevu olusturmamizi soyledi. Hatta her pazartesi sistemin acildigini bu yuzden cok fazla beklemeden yeni randevu alabilecegimizi soyledi ve bize ustraveldocs.com dan yeni randevu olusturabilecegimizi soyledi. Ancak ustraveldocs.com hesabimiza girdigimizde sadece close your application and start new application diye bir secenek cikiyor. Fakat okudugumuz kadariyla bu dosyamizi kapatmak anlamina geliyor olabilecegini ogrendik. Bu yuzden yanlis bir adim atip tekrardan beklememek adina sizlere bu konuyu danismak istedim. Yeni sistemde evrak talebinden dolayi tekrar randevu tarihi almakla ilgili bilgilerinizi paylasabilirseniz memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

• @oprmngr evet telefonumdan laptopa bağlanınca oluyor. Anlamadığım zaten neden wifi ile hiçbir şekilde olmuyor sorun nedir?

• Arkadaşlar neden yardımcı olmuyorsunuz anlamıyorum? Mülakat tarihi verildi 20 Ağustos, us travel doc sisteminde kayıt olmam lazım evliyim. Asıl talihli eşim onun adına profil açıp uid alıp hesap oluşturdum, ancak kendimi eklerken sorun yaşadım. Create new dependent kısmını doldurdum ödeme ekranına geldim 2 kişi ödeyemedim, ödeme yapmadan case no girdim barkodlu çıktıda eşim yoktu adres bilgileri çıkmadı. Bunun üzerine tüm bilgileri sıfırladım, tekrar asıl talihli eşimin bilgilerini doldurdum kendimi dependent olarak ekleyemedim, daha önce böyle bir dosya vardır diyor, bunun üzerine ben kendi adıma profil oluşturup uid no aldım. Suan bu noktada ne yapmam gerekiyor?
    1- kendime hesap açtım (dv2) yim doğru mu yaptım? Eğer değilse ne yapmalıyım
    2- ödeme ekranında neden 2 kişi ödeyemedim
    3- bu kayıt işlemi için adım adım eş aile ekleme ile birlikte olan bir kılavuz var mı ? Video veya PDF şeklinde

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |