Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ıscx umarim yanlis anliyorumdur. Yada turkcem kotuye gidiyor. Burda yararlanicinin doldurmasi gerekiyor demissiniz, DS260 formunu amerikan vatandasi olan esinizin doldurmasi gerekli diye biliyorum. Sizi yanlis anladimysam kusuruma bakmayin

• @Bircan hayır yanlış duymadın ds260 formunda göç edecek kişinin bilgileri isteniyor.
    e50e8564-cb0b-4011-bb7a-552ee6156606-image.png

• @ıscx teşekkür ederim by şekilde sorun olmaz sanırım

• @can-bolatbaş çok teşekkür ederim bize bunun etkisi olduğunu düşünüyoruz. Umarım bir an önce sizde onay alırsınız 🙂

• @Turhan-0 merhaba bizde 12 haziranda nvc ye evrak yüklemiştik aynı evraklarla oğlumun dosyası 26 sında dq oldu benimkisi rfe oldu.Avukatlardan bilgi almak zor oluyor doğru … sizde şifreler varsa bence sisteme bir girip bakın herşey tam yüklenmiş mi diye ben öyle yapıyorum kontrol ediyorum. Bakın bakalım en son evrak hangi tarihte yüklenmiş
    En son yüklenen evrak tarihinden itibaren gün sayıyor diye okumuştum.Sabırlar diliyorum bende tekrar beklemeye geçtim maalesef…

• @umutmuftahi Merhabalar kızımın ve benim adıma iki adet başvurumuz var ikimizde de durum aynı. Konu ile eşim ilgileniyor durumdan bahsedip kontrol etmesini rica ederim. Umarım en kısa zamanda güzel haberler alırsınız-alırız 🙏

• Merhaba,

Yeri burası mı bilmiyorum ama kafama takılan bir husus var. Belki bilen vardır. Biz şimdi Türkiye'de evlendik ve Türk yasalarına göre evliyiz, ancak şuan Amerikan yasalarına göre de evli miyiz? Yoksa ekstra bir şeyler yapmamız mı gerekiyor? Oraya gidince tekrar evlenmemiz mi gerekiyor? Bilen varsa cevaplayabilir mi?

• arkadaşlar yeni pasaport kayıt sistemi için bir şey soracaktım şimdi biz yeni kullanıcı oluyoruz değil mi yani üste çıkan ilk kısmı doldurmuyoruz çünkü bizim daha önce bir kullanıcı ismimiz yoktu ilk defa pasaport teslim alacağımız için hemen bir altındaki yeni kullanıcı kayıt bölümünü oluşturup bu şekilde pasaport teslim lokasyon oluşturuyoruz bundan başka yapabileceğimiz bir şey var mı randevu tarihinden önce

• Merhaba approved olduktan yükleyeceğimiz belgeler İngilizce ye mi çevrilip yüklenmeli

• Randevu tarihi belirsizliği için bugün bizde inqury gönderdik, Saydığım üzere 5 haftadır randevu tarihi bekliyorum

• @ahmetZ E-devletten alınıp yüklenen belgeler kabul görüyor

• Dün kızım için DQ maili aldık ama benim önceki evliliğimin bittiğine dair alınan karar ve kesinleşme şehrini uyap sisteminde görünmüyor gerekçesi ile kabul edilmedi. Sisteme kendim girdiğimde belgeleri görebiliyorum ayrıca alınan belgedeki karekod ile sorgulama yapılıyor. Neden böyle olduğunu anlamaya çalışırken avukatımızın yüklediği belgelerin birinde imza olmadığını farkettik. Avukat hanımında gözünden kaçmış olmalı. Bugün tekrar adliyeden belgeleri alıp apostil, tercüme ve noter onayı yaptırıp belgeleri yükleyeceğiz. Gelişmeler nasıl olur bilemiyorum ancak sisteme yüklenen bütün belgeleri en ince ayrıntısına kadar kontrol etmenizde fayda var diye düşünüyorum. Netice itibari ile haftalar hatta aylar süren stresli bekleyişlerimiz oluyor.

• @Turhan-0 çocukların evrakları daha az olduğu için kafaları pek karışmıyor gibi :)) Daha öncede söylediğim gibi oğlumda kabul olan aynı finansal evraklar bende rfe oldu , tamamiyle dosyaya bakan memur farkı bence.İkimizde bekleyeceğiz tekrar yapacak birşey yok.Kızınızın dq olan dosyasına en son ne zaman evrak yüklenmiş bakabildiniz mi? Yani Nvc şu ara hangi günlere bakıyor acaba ? Sabretmeye devam …

• @umutmuftahi yanlış hatırlamıyorsam 1 Haziran’da yüklenmişti bütün belgeler

• @Seyduna gerçekten bilemiyorum ama sizinkiler çok kötü bir denk gelme oldu hocam. Umarım bir an evvel tarih alabilirsiniz bizim daha önümüzde koca bir sene var o da sadece USCIS İçin artık zamanın çok uzun olduğunu fark ettiğimden hesaplamayı bıraktım. Umarım geçer diyip salıyorum hayırlısı diyelim

• @Ekto-Oktan Malesef biraz öyle oldu. Sistem değişikliğini görünce aslında içten içe biliyordum böyle bir durumun olacağını, evrak toplama işinde bayağı acele ettim ama olmadı yine de. Buna benzer bir durum geçen sene de olmuş ama onun nedeni bile belli değil. En son randevu alanların tarihi DQ 07 Mayıs, ondan sonra kimse randevu tarihi alamamış. Konsolosluğun durumunu görmedim ama hani ne kadar zor olabilir ki bir randevu tarihi vermek? Zaten 18 ay bekledik, bu durum 3-5 ay uzarsa çok kötü olur gerçekten, bende dahil herkesin psikolojisi yerlerde

• @can-bolatbaş K3 den hic bi onay gelmedi normal Cr1 de randevu beklıoruz k3 den ses yok.

• @seda-2 I-130 onaylandıktan sonra I-129F 'e red verilir ve cr1 işlemleri devam eder.

• @Seyduna Ben de 2017 de aynı şekilde Türkiye de evlendik ve vizemi aldım gittim. Avukata hiç bir şekilde ihtiyacım olmadı işlemler tıkır tıkır oldu Allah'ın izniyle. Amerika'da evlilik konusuna gelince evet yasal olarak her iki ülkede de evlisin hiç bir şey yapmana gerek yok hayatı yaşamaya devam bu yolculukta sana başarılar.

• @ıscx onay veya ret olmadi sadece basvuru yapildi ilk asamada kaldi

Benzer Başlıklar

• 2
  • 1177
  • 3116
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |