Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayılarla DV2025

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
1.9k 168 104.9k 206

  • @Murat-Dündar bugün itibari ile 19 bin 309 vize kaldı Eğer 2 ay içinde 15 bin daha vize verilirse 1 eylül sonunda 4300 vize kalmış olacak aylık dünya geneli 7500 vize hesapladım tabi bazı arakaşalar dünya kotasına bakılıyor bazıları bölge diyor net değil


  • @istalin İlk cümlede sorun var. 26 Mayıstan bugüne 1127 vize basılmış, dediğin periyot 16000-17500 arasını kapsıyor. 30 Temmuz'a kadar 2000 basarlar demişsin ama o aralık da genel olarak 17500-1900 arası. 2000 vize basacak kadar case yok bence matematiksel olarak. 1500 basarlarsa bile büyük başarı.

    Son kısımda da sıkıntı var, şöyle ki benim gibi AOS yapacakları dikkate almak lazım. Her sene yaklaşık 1000 vize AOS'ye gidiyor
    Bunun ciddi bir kısmı da Avrupa, sanırım birisi ortalama %30a denk gelir diye hesaplamıştı geçmiş yıllara bakıp.

    17872 vize kota var Avrupa'da bu sene. Bu net. Afrika'dan kota gelmediği sürece maksimum sayı bu. Xarthisius verisi AOS'leri işlemiyor, hâlâ NVC görünüyor bunlar. O yüzden hesap yaparken 17500 vize var alınabilecek gibi düşün.

    22 bin'e kadar 12553 case var toplam. Genellikle %50 bir oranda vize alır. 6200 eder ortalama. Bu da 15 bin vize eder maksimum. Sağlamasını da şöyle yap, 5076 halihazırda issue edilen, 2053 ready var. Bu ready olanların yarısı alamayacak (sırası geçti, DS260 yolladı ama vazgeçti, öldü falan filan). 6100 case eder. Hesap tutuyor iki halde de.

    Yani kısacası, Ağustos sonu 15000 görürse helal olsun.


  • @mks tamam 1500 alınacaksa öpüp başımıza koyalım:) önemli olan eylülün ortasında kaç vize kalır


  • @istalin Yahu yok, diyorum ki Eylül'e en az 2500 vize kalır. Eğer bülteni kısıtlı açmazlarsa 25-26 bine kadar olan herkes alır. Sonrası kısmet işi.


  • @mks hocam senin kaçırdığın nokta ise mesela 2023 yılı kota 55 iken dv chartta 55 bin vize basıldığını gösteriyor ki aoscular bunun içinde de değildi yani kota 52 , 52 bin vize basılabiliyor aoscular hariç bunun için geçmiş yılların vize basım sayılarını siteden bakabilirsiniz


  • @Erdem-Yıldız pratikte dediğiniz gibi olsada aslında kural aos dahil o sayının içinde. Şimdiki yönetimi ve kurumlara baskılarınıda düşünürsek bu noktada daha dikkatli davranabilirler


  • @Erdem-Yıldız AOS dahil hocam.


  • @istalin teşekkürler bilgilendirdiğiniz için


  • @Erdem-Yıldız teşekkürler


  • IMG_4555.jpeg

    Hong kong artık current dosyaları kabul etmiyor demek ki artık çok dosya var ve yoğun oldular


  • @istalin sana almayacaklarini söylemiştim.


  • @istalin eğer son ay 28-30 gibi bir cn current olursa bunları karşılamak isteyebilirler düşünsenize current olanları kabul edip bide yüksek cn leri aldıklarını kapasite yeter miydi sizce yapmaları bence normal

  • ⭐⭐

    @istalin selamlar, ortada yanlis bir bilgilendirme yokki, cut-off a girdiginden artik kcc bir islem yapamiyor. Konsolosluklarda coktan temmuz ve agustos aylarinin kapasitelerini doldurdular. Burada tek yapacaklari sey, hong kongtan gelen yanita, ulkeye giris yaptiktan sonra ben ulkenizdeyim. Surec boyuncada burada kalacagim. Bos bir slot oldugunda bilgilendirilmesini istemek olacaktir. Malesef tasila islemini yapmalari icin gec kalinmis.


  • @onuru evet, ama gecen seneye nazaran konsolosluklar diretmiyordu, Ve gecen seneyi hatırlıyorum bir talihli güney amerikada ki adalardan birinde zar zor yer bulmuştu
    Bu başlıkta bir arkadaşımız “ konsolosluklar artık dosya kabul etmiyor “ diyince ufak bir gerilme olmuştu, şu an bir talihlinin ağzından duyduk.

  • ⭐⭐

    @istalin evet barbados adalarinda giren talihliden bahsediyorsunuz sanirim. Ayni talihli birden cok ulkeye gir cik yapmisti en son orasi kabul edince orada mulakata girdiler. Bu sene bazinda tasima icin gec kalan yeni kullanicilar goruyoruz. Normalde cogu kisi kcc ile tasima islemi yapti o yuzden konsolosluklar bu konuda birsey soylemedi fakat ne zaman ki konsolosluktan rica ettiler o zaman kapasitemiz doldu dediler buda anlasilabilir durum malesef. Dedigim gibi bu durumda, malesef dunya turuna cikmak gerekiyor gecen seneki gibi diger turlu haklarini kaybedebilirler.


  • Bence bu fam yasası etkisi olabilir. Konsoloslukların bu denli yoğun olmasının nedeni. Geçen senelerde talihliler bu kadar çok dosya taşımıyordu. Geçen yıllardan öğrendiğimiz bilgilere dayanarak bir çoğumuz çok erken bir şekilde aksiyon aldık.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Viyana konsolosluk cut off olan dosyayi taşımayı kabul etmiş. Talihlinin CN’si 18xxx ve 24.06.25 tarihinde taşımak için talep etmiş VNN konsolosluktan. İhtiyacı olanların ilgi ve bilgisine…

    https://yesilkartforum.com/forum/post/501788


  • Evet dananın kuyruğunun kopacağı son aya da girmiş bulunuyoruz. 22k üstü kaderdas arkadaşlarım son dönemecteyiz .bülten için geri sayım başlasın😀


  • @kelebek 29 k olacak diye düşünüyorum son cumartesi verilerine bakınca


  • @kelebek hadi inşallah herkese bol şans bekleyenlerin muradı olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum