Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@okokok Hayatınızın yeni döneminde başarılar ve mutluluklar diliyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur
-
@okokok girişiniz hayırlı olsun. Çok çok geçmiş olsun
-
@okokok hocam hayırlı olsun. başarılar dilerim. inşallah ben de en kısa sürede gelirim.
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar. Austin / Texas girişimizi yaptık. Bilgilendirme amacıyla buraya yazayım.
26 Haziran İstanbul - Frankfurt + Frankfurt - Austin uçuşu ile 14:10'da Austin'e indik. Vatandaş veya göçmen olmayan (Vize ile giriş) pasaport sırasına girdik. Sıramız geldiğinde sarı zarfları ve pasaportları verdik. Fotoğraflarımızı çekti görevli. Sonra kendisini takip etmemizi söyledi.
Hemen arka kısımda bulunan odaya aldılar. Valiz bantlarına gidip bütün valizleri alıp o alana geri gelmemizi istediler. Valizleri alıp aynı alana geri geldim. Başka kimse yoktu zaten. Valizleri dedektörden geçirdiler. o sırada çift kaşeli (vize sayfasında) pasaport geldi. Hoşgeldiniz dediler ve Austin'e giriş yaptık.
Uçaktan indikten yaklaşık 30 dakika sonra bütün işlemler bitmiş şekilde otoparktaydık.
Pasaport memuru herhangi bir soru da sormadı. Sadece fotoğrafı çekti ve takip edin beni dedi. bu kadar.
Burada 3. günümüz. Hala kendimize gelemedik ama koşuşturmaya da devam ediyoruz.
-
27 Haziran Cuma günü SSA ofisine gidip SSN almak istedik ancak online başvuru yapıp randevu ile gelmemizi söylediler ve geçici ssn vermediler. Pazartesi tekrar gideceğiz.
-
Biz Austin'e gelmeden önce kalacağımız bölgeyi Round Rock olarak belirledik ve ev bakmaya başlamıştık. https://www.apartmentprosroundrock.com/ bu siteden bir üyelik açtık ve bize ücretsiz bir temsilci atandı. Bu temsilci de istediğimiz şartlarda birçok daire buldu ve başvurularımızı yaptık. Pazartesi günü kontratımızı yapıp kendi dairemize gireceğiz. not olarak bu temsilci ücretsiz. hizmet ücretini karşı taraftan alıyor. Belki round rock için olan bu sitenin farklı şehir ya da bölgeler için olanı da vardır.
genel olarak tesis şeklindeki yerleşimler kredi skoru / gelir beyanı ya da kefil istiyor. Şartları gereksiz ağır ve saçma.
Kiralar uygun denebilir. bizim kiralayacağımız yer, 1+1, 65 metrekare daire 1.300 usd (1 sene kontrat yaptığında 2 ay bedava + 750 usd visa hediye çeki veriyor tüm marketlerde kullanılabilir) aylık neredeyse 1000 usd ye geliyor. Bu şekilde çeşitli kampanyalar yapan community'ler var. Havuzlu, spor salonlu, çocuk ve yetişkinler için oyun alanlı, barbekü alanlı gibi birçok özelliği var. elektrik, su, internet de dahil. ek herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. çamaşır ve kurutma makinaları dairenin içinde. gibi gibi birçok avantajı var en azından bizim kiralayacağımızın. ama diğerlerinde de birçok olanaklar mevcut. hemen ilk gördüğünüz yeri tutacağız durumuna düşmeyin, gitmeden iyice araştırın derim.
- 28 Haziran cumartesi (bugün) arabamızı aldık.
Araba konusunda da şunları söyleyebilirim. Carmax - Carfax gibi yerler daha temiz ve sorunsuz araba satıyormuş diye duyduk ancak fiyatlar çok uçuk. Facebook MarketPlace'te 15.000 usd olan aracın aynı model aynı renk ve benzer mile sahip olanı carmaxta 17250, carfaxta 17500 dü. ( Honda CRV)
Biz de kendimizce bir fikir ürettik ve almak istediğimiz aracın kendi bayisine gittik. Toyota Round Rock bayisi. Burada bütçemizi söyledik 13-14.000 maksimum dedik. Bunu çok düşük söyleyin. gitmeden önce de internet sitelerinden fiyatlara baktığımızda prius, corolla ve camry / 2016 model ve üstü olarak fiyatlara baktığımızda en düşük fiyat 17200 usd idi. (biz oradayken satıldı) bize de 2017 model toyota Prius Prime Advanced'i gösterdiler geriye kalan en düşük fiyatlı araç olarak. Araç fiyatı 18.900 + vergiler ve diğer masrafları ile 20.750 gibi bir fiyat verdiler. Hemen şimdi nakit olarak alıcaz derseniz 14 e vericez dediler uzun bir pazarlıktan sonra. Biz 13 de ısrar ettik ama başlangıçta bütçemiz 13-14 diye açık kapı bırakarak söylendiği için 14 te direttiler. (vergi ve masraflar dahil). + 5 kez depo fulleme şeklinde anlaştık ki alırken de full depo verdiler aracı.
bu sebeple bütçenizden daha düşük bir bütçe söyleyin. Arabayı aldık çıktık biz de tabiki. Adam götür market place e koy 10 günde 17 ye satarsın dedi ki fiyatlar o civarda gerçekten.
ayrıca buna da bir not iliştireyim. Texas'ta bayiden araba alırken Texas Ehliyetiniz yoksa kesinlikle arabayı size vermiyorlar. Her şeyi halledip parayı ödeseniz bile arabayı texas ehliyeti olan birinin bayiden çıkartması gerekiyor. Yoksa kesinlikle vermiyor. Biz de arkadaşım sayesinde aracı çıkarttık. Bununla alakalı tutanak düzenlendi. Dikkat edin o konuya, baştan sorun çünkü parayı sizden alana kadar bunu söylemiyorlar. herşey bitti para ödendi , geçici plaka takıldı, sonra dediler ki texas ehliyeti olan yakınınız var mı. aracı onun çıkartması lazım sana teslim edemeyiz diye.
Sonuç olarak arabamızı alıp airbnb evimize geri döndük.
Pazar günü dinlenip, Pazartesi evin kontratı, simcard alımı, ssn numarasının öğrenilmesi ve kendi evimize taşınma kısımlarını halledip eşya almaya başlayacağız.
Burada hava çok nemli ve çok sıcak. Antalya, Mersin gibi. dışarı çıkar çıkmaz üzerinize bal dökülmüş gibi yapışıyor her kıyafetiniz.
Henüz iş konusunda ne yapılabilir tam olarak bilmiyoruz.
açıkçası bu sıcakta nasıl çalışılır onu da gözümüz kesmiyor. Bu sebeple kendimize 2 ay süre tanıdık. 2 ay içerisinde, bol dinlenmeli, iş aramalı, dil geliştirmeli bir süreç yaşayacağız.Dil biliyoruz diye geldik ancak konuşulanların %40-50 si kayıp. Göçmen çok. İspanyolca çok yaygın ve bizde yok. Umarım gelmek isteyenlere bir dayanak olur. ara ara eklemeler yaparım gelişmelerle alakalı.
-
-
@emrebu89
Yolunuz açık olsun. Texas ehliyetini alır almaz, hemen bir Uber Eats Driver hesabı açın, sizi tamamen geçindirmez ama az da olsa bir akarı olur, hem de şehri iyice tanırsınız.Dil konusunda da, mesleğiniz nedir, ne tür bir iş bakıyorsunuz bilemiyorum tabi ama eğer daha profesyonel bir iş imkanı araştırıyorsanız, UT Austin’in ELP programlarına bakın derim. Evet bir tık pahalı ancak zaten temeliniz varmış, üniversiteden alacağınız dil eğitimi sizi çok ileriye atacak olmanın yanında, resumenizde ve LinkedIn gibi platformlarda görünür olmanızı sağlar.
-
@emrebu89 hayırlı olsun en büyük adımı attın kolay gelsin emre, ssn başvurusu için dogum belgesi talep ettiler mi onuda yazarmısın başvuru yaptıgında. Spark (wallmart uygulaması, Amazon Flex bunlarada başvur mutlaka) hesapların açılınca en azından cepten yemez hemde @erenotti dediği gibi ortam tanıman hızlanır. Kolay gelsin herşey gönlünüzce olsun. Bizde aynı güzergahtan temmuz 15 de giriş yapacağız inşallah. Bizim green cardlar elimize ulaştı. Sadece benim ssn gelmedi.
-
@erenotti bilgiler için çok teşekkür ederim. Bir arkadaşım da ups, usps , fedex gibi firmalarda başlamanın güzel olacağını en azından düzenli geliri olan bir iş olduğunu ve adres bulmanın yeterli olacağını ve aşırı bir dil bilgisine gerek olmayacağını söyledi. Bunu da değerlendireceğiz. uber eats tarzı bir işi de değerlendireceğiz ek olarak. bakalım zamanla rayına oturtacağız her şeyi.
Söylediğiniz programa da bakacağım. dili de biraz daha ileri seviyeye taşırsak burada pek sorun yaşamayız.
-
@emrebu89 sağol abi gerçekten zor bir uçak yolculuğu oldu çocukla beraber. bakayım ssn için yarın tekrar gidip soracağım. ben her ihtimale karşı doğum belgesini de yanıma alayım. öyle bir uyarı görmedim sadece online formu doldur randevu al gel dediler. online formda zaten doğum belgesinde yazan bilgileri istediler. yinede fiziki olarak yanımda bulundurur yazarım sana. Hepimiz için hayırlısı olsun bakalım
-
@emrebu89 hayırlı olsun girisiniz.ssn için randevu alabildiniz mi pazartesi gideceğiz yazmissiniz. Online randevu da garip bir durum var sanitim email ile değil İD ile register olunuyor ben yapamadım online randevu. Telefon ile aldım ama ağustosa gün verdi yakun ofis için umarım ssn gelir de buna gerek kalmaz siz pazartesi için randevu mu aldınız nasıl aldınız öğrenmek isterim. Kolaylıklar dilerim. Bu arada online form doldurdugunuzu okudum linki atar mısınız buraya ssa gov da randevu almayı beceremedim ben çünkü teşekkür ederim
-
@begumm, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@emrebu89 hayırlı olsun girisiniz.ssn için randevu alabildiniz mi pazartesi gideceğiz yazmissiniz. Online randevu da garip bir durum var sanitim email ile değil İD ile register olunuyor ben yapamadım online randevu. Telefon ile aldım ama ağustosa gün verdi yakun ofis için umarım ssn gelir de buna gerek kalmaz siz pazartesi için randevu mu aldınız nasıl aldınız öğrenmek isterim. Kolaylıklar dilerim. Bu arada online form doldurdugunuzu okudum linki atar mısınız buraya ssa gov da randevu almayı beceremedim ben çünkü teşekkür ederim
Sağolun teşekkürler.
https://www.ssa.gov/ssncard-app adresine girdiğinizde bilgilerinizi doldurmanızı istiyor. bilgileri tamamen doldurduktan sonra da en son adımda uyarı metni çıkıyor 45 gün içerisinde ssa ofisine gidip işlem yapacağım gibisinden. onu onaylıyorsunuz ve başvuruyu yolla diyorsunuz. biz bu linkten formu doldurduk ve yarın da gidip ofisten işlem yaptıracağız bu evrakla. yani randevu sistemleri çalışmıyor. telefondan randevu alın diyor o da zaten ssn soruyor telefonda. biz zaten onu alıcaz. bu sebeple ssa ofisine gittik ancak oradaki arkadaş bu linke girin bilgileri doldurun onaylayın sonra gelin dedi. randevu dedikleri oymuş zaten söylenene göre. 45 gün içerisinde gideceğim diye onaylıyorsunuz -
@emrebu89 çok teşekkür ederim ben de bu linke tıklayıp bakayım.
-
@begumm, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Tekrardan merhaba. Bugün ssa ofisine gittik ve bize randevu ile gelmemiz gerektiğini, Yukarıda size söylediğim siteden bilgilerinizi girdikten sonra randevu adımına gidip, ID.me den hesap oluşturup, buraya giriş yapıp randevu almamızı söylediler. bu şekilde randevu aldık ve 9 temmuza en erken süreyi verdiler.
-
@emrebu89 selamlar, ds260 formunu doldururken ssn istiyorumu isaretlemismiydiniz? Eger oyleyse, tekrardan gidip basvuru yapmaniza gerek yok, ds260 formunda belirttiginiz adrese genelde 2 hafta icinde geliyor.
-
Henüz 6/26/25 tarihinde giriş yapmışsınız, SSA ile 7/9/25 randevunuza tabiki katilabilirsiniz ancak görüşmeniz esnasında olası tekrar başvurmanız gerekiyor gibi bir yanıt ile karsilasirsaniz iki defa düşünmenizi tavsiye ederim. Çok yeni giriş yapmışsınız ve sisteme 7-10 iş günü zaman vermeniz gerekiyor. @onuru tavsiyesinde beklemeniz iyi olacaktır, ABD’de resmi işlemlerin hizini Türkiye ile kıyaslamayın. Bol şans!
-
@emrebu89 amerikaya hoşgeldiniz adapte olma süreciniz umarım kolaylıkla geçer. Geçici ssn numarası diye bir durum yok hemen geldiğinizin ertesi günü boşa ssa ofisine gitmişsiniz geldikten 1-2 hafta sonra elinize geçmiş olur zaten. Yinede sözlü olarak öğrenmeyi deneyebilirsiniz ancak artık ssa ofisleride randevulu çalışıyor vs çok yakın tarihe randevu vermiyorlar gördüğüm kadarıyla bu yüzden randevunuzdan önce ssniniz elinize ulaşmış bile olabilir :)
-
SSN’i takip edebileceğimiz bir sistem yok değil mi? Uscis’deki sistem greencard’a göre mi güncelleniyor? Ülkeye giriş yaptıktan sonra uscis statusu guncelleniyor mu? Yoksa “Immigrant Visa Fee Payment Received” den hemen sonra GC basım aşamasına mı geçiyor?
-
@okokok selamlar, ssn takip edebileceginiz bir sistem duymadim eger varsa arkadaslar ekleyecektir. Ornek olmasi acisindan kendi green card surecimi yazdigim iletinin linkini asagiya ekliyorum.
-
@emrebu89 Colorado Denver tavsiye ederim bir araştırın her yönüyle çok iyi bir
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@minnesota Merhaba, nereyi sectiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum