Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @omerko adam hiçbir zaman aylık tahmin yapmadı. İnsanlar zorla sorduğu için final cutoff'un şu sayıya ulaşması için lineer artışla önümüzdeki bülten şunu bekleyebiliriz dedi en fazla

• @mks

yablış anlamadıysam 6.30-6.50 arası minumum 30 bin olacağını umuyorum diyor

• Son güncellenen ceac verilerine göre analiz yapabilecek olan var mı

• @Murat-Dündar bu hızda giderse ağustos sonu 41 bin vize basılmış olur ve geriye 11 bin vize kalmış olur ki ortalama en fazla 9-10 vize basılabiliyor geçen seneye göre bu sene 2 bin vize fazla giderken bu sayı 1300 e kadar düştü daha da aradaki fark azalacak gibi görünüyor geçen demiştim 27-32 bin arası bişey olur gibi tam tahmin vermem gerekirse 29 bin diyorum ki geçen bülten için 21-24 arası olur tam tahminim 21 bin semiştim 22 bin olmuştu geçen sene son ay 5400 case birden açıklamışlardı bu sene hem kota hem vize sayısı hızına bakarsam 15700 denk geliyor 3 k arttırabilirler gibi eğer tabi eu da 17500 vize ve 20900 dosya total olursa eu için o da 29 bine denk geliyor bunu geri kalan vize sayısı aylık bize bülten hızı cases before ve ready sayısına göre hesaplıyorum herkese bol şanslar

• Bu sene açıklanan toplam verilecek 52.000 kotasının tamamını verme zorunlulukları var mı? Yoksa kotayı 52.000 altında bırakabilirler mi?

• @tolgabetul doldurmak gibi bir niyetleri yok , bırakabilirler tabi ki

• @Erdem-Yıldız olabildiğince eylul ayinin sonuna kalmamak ve nokta atis mülakatta geçmek gerekiyor .

• 26 mayıstan bugune kadar 1.127 vize basılmış,desek ki çok yoğunlaşır 30 temmuza kadar bi 2 bin daha vize basılsa
    12343 +2000 14343 vize yapar
    30 temmuzdan 30 ağustosa kadar 2 bin daha vize basılsa 16343 vize kalır
    Kalan 1657 vizeye eylüle biz talibiz burada kotayı 18 bin hesapladım belkide daha fazladır tabi hesaba katmadığınız hala dosya taşımayanlar var ben hâlâ Avrupa kotasından önemli olduğumuzu düşünüyorum

Şöyle bir durum var gecen sene 27 500 cutoffla yüksek açıklanmasına rağmen buradan bir talihli 31 bin caseden vizesini 4 eylülde aldı 4 eylüle kadar bu numaraya hala şans olup bu sene 20 bin vizenin eylüle kadar bitmesi olağan olmaz yemişim her yılın dinamiğini. Zaten 22 binin altında kaç kişi kaldı ki ? Herkes o kapıdan girsin artık

• @Murat-Dündar bugün itibari ile 19 bin 309 vize kaldı Eğer 2 ay içinde 15 bin daha vize verilirse 1 eylül sonunda 4300 vize kalmış olacak aylık dünya geneli 7500 vize hesapladım tabi bazı arakaşalar dünya kotasına bakılıyor bazıları bölge diyor net değil

• @istalin İlk cümlede sorun var. 26 Mayıstan bugüne 1127 vize basılmış, dediğin periyot 16000-17500 arasını kapsıyor. 30 Temmuz'a kadar 2000 basarlar demişsin ama o aralık da genel olarak 17500-1900 arası. 2000 vize basacak kadar case yok bence matematiksel olarak. 1500 basarlarsa bile büyük başarı.

Son kısımda da sıkıntı var, şöyle ki benim gibi AOS yapacakları dikkate almak lazım. Her sene yaklaşık 1000 vize AOS'ye gidiyor
    Bunun ciddi bir kısmı da Avrupa, sanırım birisi ortalama %30a denk gelir diye hesaplamıştı geçmiş yıllara bakıp.

17872 vize kota var Avrupa'da bu sene. Bu net. Afrika'dan kota gelmediği sürece maksimum sayı bu. Xarthisius verisi AOS'leri işlemiyor, hâlâ NVC görünüyor bunlar. O yüzden hesap yaparken 17500 vize var alınabilecek gibi düşün.

22 bin'e kadar 12553 case var toplam. Genellikle %50 bir oranda vize alır. 6200 eder ortalama. Bu da 15 bin vize eder maksimum. Sağlamasını da şöyle yap, 5076 halihazırda issue edilen, 2053 ready var. Bu ready olanların yarısı alamayacak (sırası geçti, DS260 yolladı ama vazgeçti, öldü falan filan). 6100 case eder. Hesap tutuyor iki halde de.

Yani kısacası, Ağustos sonu 15000 görürse helal olsun.

• @mks tamam 1500 alınacaksa öpüp başımıza koyalım:) önemli olan eylülün ortasında kaç vize kalır

• @istalin Yahu yok, diyorum ki Eylül'e en az 2500 vize kalır. Eğer bülteni kısıtlı açmazlarsa 25-26 bine kadar olan herkes alır. Sonrası kısmet işi.

• @mks hocam senin kaçırdığın nokta ise mesela 2023 yılı kota 55 iken dv chartta 55 bin vize basıldığını gösteriyor ki aoscular bunun içinde de değildi yani kota 52 , 52 bin vize basılabiliyor aoscular hariç bunun için geçmiş yılların vize basım sayılarını siteden bakabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız pratikte dediğiniz gibi olsada aslında kural aos dahil o sayının içinde. Şimdiki yönetimi ve kurumlara baskılarınıda düşünürsek bu noktada daha dikkatli davranabilirler

• @Erdem-Yıldız AOS dahil hocam.

• @istalin teşekkürler bilgilendirdiğiniz için

• @Erdem-Yıldız teşekkürler

• IMG_4555.jpeg

Hong kong artık current dosyaları kabul etmiyor demek ki artık çok dosya var ve yoğun oldular

• @istalin sana almayacaklarini söylemiştim.

• @istalin eğer son ay 28-30 gibi bir cn current olursa bunları karşılamak isteyebilirler düşünsenize current olanları kabul edip bide yüksek cn leri aldıklarını kapasite yeter miydi sizce yapmaları bence normal

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |