Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba umarım herkes iyidir eşimin pasaport yenilemesi için posta ile ankara konsolosluğuna başvurduk çok şükür onayladılar bilmek isteyen olursa evlendikten sonra soy adı değişikliği ile eşinizin amerikan pasaportunu yenilemek istiyorsanız;

• Eski Pasaport Fotokopisi ve Pasaportun Kendisi
    • Başvuru Formu Internetten Doldurup Çıktı Alı
      İmzalanıcak
    • 2 Adet 5X5 Fotoğraf
    • Evlilik Cüzdanı Orjinali (Çeviriye Tercümeye Gerek Yok Orjinali Yeterli)
    • DS82 Pay gov yazarak ödeme yapıyorsunuz ödeme bitince onay sayfasının çıktısı pakete konuluyor

Tüm Bunları Hazırladıktan Sonra Paketinizi Ankaradaki Amerikan Büyüelçiliğine Kargo Şirketi Farketmeksizin Postalayabilirsiniz

Bunları hazırlayarak isterseniz sizde bu şekilde türkiye içinden sadece posta ile ABD Pasaportunu yenileyebilirsiniz aynı şekilde posta ile size geri gönderiyorlar Sadece 130$ Pasaport ücreti ve kargo ücretlerini ödedik gayet basit bir süreç.

Tüm işlemler bittiğinde evlilik cüzdanı eski pasaport iptal edilmiş bir şekilde ve yeni pasaport size kargoyla türkiyedeki adresinize geri geliyor.

Bir diğer konu eşim ile alakalı kendisi eylülde abd'ye geri dönücek bir iş teklifi aldı bir fabrikadan tanıdığı vasıtasıyla yaklaşık 7-8 ay çalışmak istiyor bu süreçte bende türkiyede çalışmaya devam ediceğim. umarım sonucunda tekrar kavuşabiliriz şimdiden psikolojik olarak kendimi hazırlıyorum bakalım durumu nasıl yöneteceğiz bu arada bekleyen herkese bol şans dilerim.

• @esrayl9 boyle bir seyi sizden isteyemezler. Zaten sistemde var. Artik son duzluktesiniz. Simdiden hayirli olsun.

• @Alfa-Centauri hic bir sorun yaratmaz, sorun yaratsalardi mail alirdiniz ve baska evrak talepleri olurdu. Sakin olun, sizle ilgili hersey ekranlarinda mevcut, sadece durust olun bu cok onemli. Onlar siz ve bizlere yardimci olmak icin ordalar. Sadece birer memurlar. Artilari, insan piskolojisine ve fizyolojilerine hakimler. simdiden hayirli olsun.

• Arkadaşlar merhaba yaklaşık 6 hafta bekledik ve eşim dün inqury verdi family unity olarak umarım işe yarar ve cevapları mülakat mailini vermekle olur şimdiden herkese başarılar dilerim

• @nazmi4343 Nazmiiiii! Burada senden çok yardım gördüm, her şey için bir kez daha teşekkür ederim, yeni hayatının tadını keyifle çıkarmanı ve mutlu bir yaşam kurmanı diliyorum!

• @rock Hayırlısı olsun inşallah, bende Temmuz 1'de vereceğim

• Bu ileti silindi!

• @Refiks Ne demek Refik rica ederim, yardimim dokundu ise ne mutlu bana. Darisi senin ve bekleyen tum arkadaslarin basina olur insallah.

• @Seyduna teşekkür ederim umarım iyi haber gelir

• Arkadaşlar iyi akşamlar, dün I-130 formumuz onaylandı. NVC'den henüz welcome letter yazısı almadık. Süreçle ilgili şunu merak ediyorum. Ceac sistemine giriş yaptıktan sonra DS-260 gibi form doldurma işlemlerini, vatandaş olan eşimin mi doldurması gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• CR1
    I-130 Applied: 09/27/2024
    I-130 Approved: 06/27/2025
    NVC Welcome Letter: ??
    NVC Doc Submitted: ??
    DQ: ??
    Medical Exam: ??
    Interview Date: ??

• @gokcesak yararlanıcının doldurması gerekiyor ama eşim bu süreçte yardımcı oldu bana form ana dilinde olduğu için.
    ds260 formu ile alakalı youtube üzerinden de adım adım anlatımlı videolar bulunuyor bilginiz olsun

• @ıscx çok teşekkür ederim

• Şöyle bir durumum var DS-260 formu doldurulurken, 16 yaşımdan sonra yaşadığım yerler soruluyor.Burada e-devletteki ikamet adreslerini mi girmeliyim. Yoksa fiilen bulunduğum, yaşadığım yerlerimi yazmalıyım? Üniversite okurken uzun bir süre üniversite okuduğum şehire aldırmamıştım ikametimi yurtta kaldığım için. İkamet gibi belgeler isteniyor mu? Hangisini doldurmam daha doğru olur? Dolduran arkadaşlar varsa yardımcı olabilir misiniz:)

• @gokcesak e devletteki ikamet geçmişini sırasıyla yazmanız yeterli genelde sistem bilgilerimiz yeterli oluyor

• @ıscx e-devlette ikemetgah geçmişimi göremiyorum sadece şu an bulunduğum adres görünüyor

• @Seyduna Şu an bir çok vize türü kapalı olduğu için konsolosluktaki vize bekleme süreleri kısaldı. Bazı vize türleri ise yeniden açıldı fakat henüz çok fazla başvuru yok, bu yüzden önceden 8-10 ay olan süreler kısaldı 2-3 aya kadar düştü. Umarız bu şekilde devam eder.

• @gokcesak Öncelikle tebrik ederim umarım diğer süreçleriniz de bu şekilde kısa olur. Biz de ilk başvurudan 2 ay sonra K-3e başvurduk umarım etkisi oluyordur 😃

• İyi akşamlar Nvc sistemine evrakları yüklememizin üzerinden bir ay geçti hâlâ DQ olmadık. Avukatla çalışıyoruz ama maalesef onun da ağzından bilgi almak mümkün değil bekleyin diyor. Bir aylık süre dolunca inqury hakkımız var diye biliyorum ama avukat bu duruma yanaşmıyor. DQ için bu kadar uzun süre bekleyen oldu mu? Benim için bu stresli bekleyişi yürütmek gerçekten çok zorlaştı. Eminim hepimiz aynı stresi yaşadık ama psikolojik olarak kaldıramıyorum.

Benzer Başlıklar

• 148
  • 3
  • 1589
  • 226
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |