Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@İbrahim-Şen öncelikle tebrikler, bebeğinizin sağlıla dünyaya gelmesi dileğiyle. Doğum süreci olağan sürecinde giderse, planlanan doğum tarihi tahmini ne zaman?

• Merhaba,
    Dosyamı Hong Kong’a taşıdım. Case numarama göre Hong Kong’un Ocak ayında mülakat vermesi bekleniyor. Ancak ben Aralık ayında bedelli askerlik görevime gideceğim ve 4 Ocak’ta terhis olacağım. Bu durumda mülakat tarihini 4 Ocak sonrasına erteletmem mümkün mü?
    Benzer durumda olan veya tecrübesi olan varsa çok sevinirim.

• Merhabalar, dosya taşımayı düşünüyoruz. Ne olur ne olmaz diye Hong Kong ve Bangkok elçiliklerine mail attık (gerek olmadığını biliyorum ama sonradan bir süprizle karşılaşmayalım diye.) KCC'ye mail atıp isteğimizi belirtince Hong Kong elçiliğinin biz sadece buradakilere veriyoruz size vermeyiz deme şansı var mıdır, web sitelerinde benzer uyarılar var?

• Ben dosyamı konsolosluğun performansına bakmadan viyanaya taşıdım dosya numaramda 28 bin viyana konsolosluğu bu zaman kadar 28 bine rahat bir şekilde verebilirmi ? aksi takdirde dosyamı taşıttırmama gerek varmı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@İbrahim-Şen Merhaba, bu gerçekten önemli bir konu.
    Sağlık kontrolünden sonraki 6 ay içinde zaten ABD'ye giriş yapmanız gerekiyor. Bu nedenle, vizelerinizi aldıktan sonra, bebek doğmadan önce ABD’ye giriş yapıp çocuğun orada doğmasını sağlamak çok daha güvenli ve risksiz bir yol gibi duruyor. Hazırlıklarınızı şimdiden bu plana göre yapabilirsiniz.
    Böylece bebeğiniz otomatik olarak Amerikan vatandaşı olur ve ileride herhangi bir vize veya göçmenlik süreciyle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Şimdiden hayırlı olsun.

• Selamlar, ds-260 formunda tek tük hatalar olduğunu fark ettim, ben dosyamı çoktan bangkok'a taşıdım KCC ile mail üzerinden. sizce dosyamı şu an açtırmam süreci yavaşlatır mı herhangi bir sıkıntı olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp cok teşekkürler bilgilendirme icin

Rica ederim. İmzanızda "Şubat'ta Hong Kong'a taşıyacağım" yazmışsınız. Ankara'da beklemek doğru değil. Şimdiden taşımanızı öneririm. Erken taşımanın zararı yok faydası var. Dosya numaranız aktif değilken KCC'ye yazarak kolayca taşıyabilirsiniz ama aktif olduktan sonra konsolosluğa yazmanız gerekecek ve kabul almak güç olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için

Rica ederim.
    Excel tabloda halen yoksunuz, bilgilerinizi girin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@Burakerdogan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Tiflis için oturum izni gerekiyor mu bilen var mı dosyamı tiflise taşımayı düşünüyorum

Sorularınıza cevap alabilmek için önce imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

İmzanızı 👉 buradaki örneğe bakarak düzenleyin.

Sonra 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
    Lütfen başka yerlere yazmayın, tablodaki ayar ve bilgileri değiştirmeyin.
    Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@zero, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, dosya taşımayı düşünüyoruz. Ne olur ne olmaz diye Hong Kong ve Bangkok elçiliklerine mail attık (gerek olmadığını biliyorum ama sonradan bir süprizle karşılaşmayalım diye.) KCC'ye mail atıp isteğimizi belirtince Hong Kong elçiliğinin biz sadece buradakilere veriyoruz size vermeyiz deme şansı var mıdır, web sitelerinde benzer uyarılar var?

Sorularınıza cevap alabilmek için önce imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

İmzanızı 👉 buradaki örneğe bakarak düzenleyin.

Sonra 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
    Lütfen başka yerlere yazmayın, tablodaki ayar ve bilgileri değiştirmeyin.
    Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐

@wizzie Selamlar..
    Mülakat tarihiniz belli olunca dosyanızı açtırıp gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz.

• @ATS16 15 ocak gibi tahmini doğum tarihi hocam.

• @Serapp tahmini 15 ocak gibi doğum olacak görünüyor. Burada bizim mülakat tarihi ne zaman verilecek onu bilmiyoruz. Amerika'ya yetişir mi yetişmez mi öngöremiyorum şuanda.

• @ozangules62, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

https://ceac.state.gov/CEAC/ sitesinde Check My Visa Application Status kısmına case number ile giriş yaptığımda invalid case number yazısı geliyor ben ds260 formunu 7 mayıs 2025 de doldurmuştum bu durum normal mi herhangi bir mail de gelmedi

• @Serapp bu fiyatlandırma 6 kişi için mi yoksa tek kişi icinmi biz 2 kişi gidecektik

• @Serapp Honkong pahalı olacağından vaz gectim.muskat yapacaktım sizin yonlendirme izle ondanda vazgeçtim, araştırıyor um sanki bankkong daha uyguna gelecek 6 kisilik bir aile için muhtemelen onu yapacağım ,başka bir öneriniz varsa ben ve benim gibiler için lütfen yol göstetiniz çünkü sizler tecrübeli siniz.simdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@zero, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, dosya taşımayı düşünüyoruz. Ne olur ne olmaz diye Hong Kong ve Bangkok elçiliklerine mail attık (gerek olmadığını biliyorum ama sonradan bir süprizle karşılaşmayalım diye.) KCC'ye mail atıp isteğimizi belirtince Hong Kong elçiliğinin biz sadece buradakilere veriyoruz size vermeyiz deme şansı var mıdır, web sitelerinde benzer uyarılar var?

Merhaba,

Yaptığınız bu hata size ve tüm dosyasını taşıyanlara çok kötü bir sürpriz olarak dönmez umarım.

Hong Kong ve Bangkok konsolosluklarına e-posta atarak dosya taşıma konusunda soru sormak çok yanlış bir yaklaşım. Çünkü bu iki konsolosluk zaten KCC aracılığıyla dosya transferi kabul eden konsolosluklar arasında. Bu bilgiyi çok kolay bir şekilde forumda geçmiş mülakat deneyimlerini okuyarak edinebilirdiniz.

Hong Kong “biz sadece buradakilere bakıyoruz” diyemez, çünkü HK, DV çekilişine katılamayan ülkeler arasında. Dolayısıyla sadece başka ülkelere bakıyor. Ama isterse bakmayabilir, bu onların takdirinde. Nasıl bir cevap bekliyorsunuz ki? “Aaa buyrun, sizin dosyanıza bakarız tabii” mi? Her dosya onlar için ekstra bir yük. Bu yükü zaten gönüllü olarak üstlenmişlerken, bir de bu yükü onlara hatırlatıp, işleyişlerine sorgu gibi e-postalarla müdahale etmek onların iyi niyetini kötüye kullanmak anlamına gelir.

Henüz 2025 işlemleri sürerken, 2026 süreci başlamamışken ve hiç bir şekilde soru sormak doğru değilken, üstelik bu tür bir e-posta yazmak ve konsoloslukları bu şekilde meşgul etmek, herkese olumsuz yansıyabilecek bir hata.

Dosya numaranız 5000 üstü ise sıranız zaten Ankara’da gelmeyecek, başka şansınız yok. En çok yardımcı olan konsolosluklara böyle sorular sormanın hiç bir mantığı yoktu. Doğrusu bu tarz sorumsuz adımlar yüzünden bu konsolosluklar ileride dosya kabul etmeyi bırakırsa, bunun sorumluluğu siz ve sizin gibi gereksiz e-posta atan kişilerde olacak.

Lütfen bundan sonraki adımlarınızda daha sorumlu davranın, en azından önce buraya sorun.

• @Serapp Yerinde ve akıllıca tepkiniz iin 2026 talihlileri adına teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@bakarmisin100, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onurfenci, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar sanırım banka hesap dökümünü 6 aylık istiyorlarmış ve şuan hesabımda büyük miktarda bir para yok. Banka hesabına bir anda mı atmalıyım bu parayı sizce yoksa ay ay biriktiriyor gibi mi görünmeli bilmiyorum. Tl olarak mı kalmalı yoksa usd olarak biriktirip onu göstersem sorun olur mu. (Amerikada arkadaşım iş ayarlayıp iş teklifi gönderecek bu yüzden 5k$ falan göstermeyi planlıyorum hesapta)

Selamlar , anormal durum olmadıkça banka hesap dökümünü sormayan bildiğiniz Amerikan konsolosluğu mevcut mudur acaba Viyana olur Frankfurt olur Bangkok olur Arnavutluk olur , çünkü her ay borç ödemem var da pek para gösterebileceğimi düşünmüyorum.

Merhaba, banka dökümü istemeyen tek konsolosluk Hong Kong. Ağustos ayında açıklanacak olan ilk bültende aktif olma ihtimaliniz var. Dosyanızı Bangkok'a taşımışsınız. Eğer isterseniz aktif olmadan önce kolayca HK'a tekrar taşıyabilirsiniz.

• merhaba, oncelikle kazanan herkesi tebrik ederim. benim CN 27k ve Ankara'ya güvenmekten baska bir carem su anlik yok maalesef. sonra tasimayi dusunuyorum. 1 aydir buradaki bircok seyi okudum henuz formumu da doldurmadim sira gelmez diye umudum yok hic ama sormak istedigim bazi sorularim var. lise yillarimda her yil farkli bir lisede okudugum icin lise ve üstü egitim bilgisi sorusunda en son diplomami aldigim liseyi mi girmeliyim nasil ilerlemeliyim, en son acikogretim lisesinden mezun olup universiteyi kazandim ama bu sorudaki lise baslama bitis tarihine ne yazacagimi bilemedim. cunku son lisem acikogretim olmus oluyor orda da son senemi okudum, 1 yil yazsam garip durur. diger okudugum 3 liseyi de yazmali miyim. lise diplomamin asli da su an universitemde. oldu da mulakata cagirildim illa aslini mi isteyecekler, ogrenciligim pasif durumda oldugu icin transkript secenegi bana cok mantikli gelmiyor. bu gibi birkac sorum daha var, her sene cikmiyor ve konu kapaniyordu bu sene kazandim simdi de sorularin icinde boguldum. yardimci olabilecek biri ulasirsa cok sevinirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |