Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Taşındı İletişim ve Teknoloji
1.4k 291 175.6k 249

• Değerli arkadaşlar
    Ben internette Galaxy A55'in tüm dünyada e-sim uyumlu olduğunu okuyarak aldım. Aman dikkat Amerikada en azında mint mobile ve t-mobile da e -sim uyumluluğu yokmuş. Allahtan çift kart girişi var. Oradan kurtarabilirsiniz.
    ABD'ye gelmeden e-sim uyumlu telefon alacaksanız, telefon şirketlerinin "Check your phone compatibility" sayfalarına mutlaka göz atın.
    Umarım birilerine yardımcı olmuşumdur.
    Saygılarımla

• Uzun yıllar ülkemizin önde gelen gsm operatörlerinden birinde çeşitli departmanlarda, çeşitli pozisyonlarda ve kilit rollerde görev aldım. Okuduğum ve duyduğum bazı tatsız deneyimler sonrasında, konuya farklı bir açıdan katkı olması amacı ile;

Çoğu çağrı merkezi yada bayi çalışanının bilmediği ancak kimsenin aklına gelmeyecek olsa da ilgili operatörlerin "Roaming" birimlerinin hakim olduğu bir detayı sizlere aktarmak isterim.

Senaryomuzda; Hattınızda devam eden bir sözleşmeniz var. Bu zaman aralığında sizin yurt dışına yerleşme gibi bir planınız var. Ancak hattınızı iptal ettirdiğinizde bir cayma bedeli ile karşı karşıya kalacağınızı biliyorsunuz. Peki bu cezai yaptırım ile karşılaşmadan hattı iptal ettirebilir misiniz?

Cevap: Evet ettirebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi gsm operatörlerinin işleyişi ile ilgili söz sahibi kurum BTK'dır. BTK'nın belirlemiş olduğu yasal çerçeveye göre;

Sözleşmesi devam eden bir kullanıcı yurt dışına kalıcı olarak yerleşecek ise; bu kullanıcı taşınacağı ülkenin Türkiye'deki konsolosluğundan yada taşınacağı ülkede bulunan Türk Konsolosluğundan, ilgili ülkede yaşayacağı adresi beyan eden (bizdeki ikametgah belgesi) bir belgeyi sunması halinde, hattı ve bağlı olduğu sözleşmesi cayma bedelsiz iptal edilir. Bu durum aynı zamanda evlerinizdeki sabit internet abonelikleri için de geçerlidir.

Daha önce bir başka konunun altındaki iletide, gittiğiniz eyaletteki konsolosluğa adres bildirimi yapmanız sağlıklı olacaktır şeklinde bir bilgilendirme görünce aklıma gelmişti. Akabinde bu başlık altında önceki iletilerde bir arkadaşın geçmiş zamanda 2900 TL cayma bedeli ödediğini okuyunca bu bilgilendirmeyi yapmanın zaruri olduğunu hissettim.

Bonus Bilgi: Kısa süreli (yanlış hatırlamıyorsam 3 aya kadar.) olarak yurt dışına çıkacağınız durumlarda, hattınızı arama ve aranmalara kapattırırsanız hattınıza bu dönemde herhangi bir fatura çıkmaz. Sadece sözleşmeniz hattınızın kapalı olduğu süre kadar uzar.
    Faturalandırma: Mesela 15 Ocak'ta hattı arama ve aranmalara kapattırdınız. 8 Mart'ta açtırdınız. Çıkacak olan faturanızda; Ocak ayına ait 15 Ocak'a kadar (15'i dahil) olan 15 günlük kullanım ve Mart ayına ait 8 Mart'tan 31 Mart a kadar olan 24 günlük kullanım ücreti birlikte yansır. Rakam gün bazlı hesaplanacağı için bu fatura neden böyle oldu diye şaşırmayın.

• Arkadaslar, benim sorum Amerika degilde Turkiye ile ilgili. Tr'de esimde bende Vodafone kullaniyorduk Amerika'ya tasinmadan once ve gayette memnunduk, buraya tasindigimizda kontrat yenileme doneminde 2 sene ne yaptik ne ettiysek bir turlu faturali hattan konturlu hatta hatlarimizi geciremedik. Yurtdisindan aradigimiz icin dakikalarca telefonda ordan oraya trasnfer edildik, transfer edildigimiz kisiler alttan girdi ustten cikti bizi bezdirme noktasina getirdi en sonunda Allah kahretsin dedik 2 senedir ve zamli sekilde faturali hatlarimizi olurda Tr'den bankadan sms gelir, e devlette lazim olur vs diye kapatmadik. Vodafone icin faturalidan faturasiz kontorlu hatta ne yapip ne diyip hattimizi gecirebiliriz, daha onceden yapmis bir arkadas Allah rizasi icin bu isin inceligini anlatsin, her telefon gorusmesi sinir harbi seklinde oluyor ve pes edip lanet edip kapatiyoruz telefonu.

• @AE123 biz kontorluye geçirdik ama nasıl binbir türlü oyalama ile keşke burada iken halletseymişsiniz. Neyse anladıgım kimseye vekalet vermediniz vekalet var ise oda yapabilri. Yok ise bence mail atın, sürekli atın twiterdan yazın geri dönüyorlar. Telefon ile zor yaparsınız inanın çok bekletiyorlar.
    https://www.vodafone.com.tr/vodafone-business/musteri-hizmetleri
    Bu adresden bir deneyin

• @akara , Tr'den tasinmadan da inanin telefonda cok cebellestik hem ben hem esim ama pinpon topu gibi ordan oraya transfer ediyorlar, hat kesiliyor tekrardan ariyoruz farkli kisilere dert anlatiyorsun cok yorucu ve sinir bozucu bir surec, Allah cidden dusmanimin basina vermesin 🙂 Musteri formunu deneyecegim, twitter dan da yazarim belki dediginiz gibi daha etkili olur sagolun tesekkurler.

• @AE123 türkiyeden bir tanıdığınız sizmiş gibi arayıp halledebilir ben türk telekom kullanıyorum müşteri hiznetini aradım taahhütünüz bitmemiş dedi yurd dışına çıkacağım dedim o zaman kimliğinizi doğrulayan biri arasa helleder dedi

• @AE123 ama @Beyrutt dediği gibi kimlik bilgilerini soruyorlar bence bir yakınınız ile deneyin. Tabi hemen yapmadı vodafone önce kapatma başvurusu aldı sonra arayarak teyit alıyorlar oda sıkıntı sizin için

• @AE123 ben de vodafone kullanıyorum. Taahhüt sürem bittiği gibi vodafone yanımda ile online bağlanarak yurtdışına taşındığımı ve faturasıza geçmek istediğimi belirttim. Hemen yaptılar. Hiçbir sorun yaşamadım

• Florida/Miami bölgelerinde tavsiye edeceğiniz operatör var mı? 2 aylık kullanım olacak, data kullanımı yoğun olur. 2 hat alacağız.

E-sim / sim farketmez kendi telefonumuzla geleceğiz. Sanırım abd de satılan iPhone larda sim kart girişi yok.

• Usmobile, esnek ve operatör değişikliği yapabilirsiniz kolayca.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @Serapp türkiyede akfit ettikten sonra türk hattıyla ikisini aynı anda kullanabilir muyuz ,bir de aktif olduğu nasıl anlaşiliyor

• @ATS16 türk hattıyla ikisini aynı anda kullanabiliyor musunuz,örneğin türkiyedeki bankacılıklarda türk numarası tanımlı orda amerika hattına geçince sorun olur mu kullanmaya devam edilir mi

• @basakbasak İkisini de aynı anda kullanabilirsiniz. Erişim ile alakalı sorun yaşamadım. Sadece şöyle bir sorun oldu. Teb yurt dışı kullanıma kapalıymış, uygulamaya login olmana bile izin vermiyor. O tarz bir durum var mı sorgulamak gerekiyormuş.

Onun dışında çift hatla garanti, qnb ve yapı krediye sorunsuz erişebiliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@basakbasak

İki numarayı aynı telefonda kullanıyorsunuz aktif olarak. Abd bankacılık işlemleriniz için gelecek sms bildirimleriniz ile Türkiye bankacılık işlemleriniz için gelecek sms bildirimleriniz ayni mesaj kutunuza düşüyor

• ⭐⭐⭐⭐

@basakbasak, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@Serapp türkiyede akfit ettikten sonra türk hattıyla ikisini aynı anda kullanabilir muyuz ,bir de aktif olduğu nasıl anlaşiliyor

Benim o zamanki telefonumda türk hattım fiziki SİM'de idi, e-sim hattım boştu. Online olarak e-simi satın aldıktan sonra aktivasyon yapabilmem için e-postama QR kodu gönderildi. Gönderilen talimatları yerine getirerek hattı aktive etmiş oldum. ABD'ye gidince para yazmasın diye türk hattımı kapalı hale getiriyorum. WhatsApp, banka vs tüm uygulamaları kullanabiliyorum. TR'ye döndüğümde her ikisi de açık.

• Merhaba,
    ABD Çift fiziksel sim card tecrübemi aktarıyorum.
    Yurt içi telefonum vodafone:
    Geldiğinizde
    1-Öncelikle mobile data (mobil veri) ve roaming (veri dolaşımı) kapalı
    2-Seçili operatör(network operators) otomatik'e ayarlanmalıdır.
    3- Vodafone un yanımda uygulaması üzerinden gelmeden yurtdışından ve yurtdışına sms gönderme, arama ve internet mutlaka açık olmalı. Dikkat bu vodafone un web sitesi üzerinden seçilmelidir. Yurtdışı paket almanıza gerek yoktur.
    4-Yurtdışına geldiğinizde
    alacağınız fiziksel sim'i (yada e-sim aldığınızda) taktığınızda
    hem arama hem sms hem de internet verisi için yeni aldığınız hattı şeceçeksiniz.

RESİMLİ ANLATIM

• @Temel-İspanyolca telefonu n markası olarak sorun oldumu? Xoımı ler için bu sorum ilk etapta yeni telefonlarımızı kullanmayı planlıyoruz. Ben yurt dışına çıkmadan telefonu uçak moduna alıp wifi araması etkin şekilde SMS ve bankalardan mesaj alıyorum.

• Şuan Türkiye deyim ve usmobile işe sınırsız yurtdışı paketimi kullanmaya devam ediyorum. Sadece ilk gün müşteri temsilcisine canlı chat le yazdım hattımı Türkiye’de aktif edin diye.

• Tmobile sinirsiz prepaid kullaniyorum aylik 50 dolar vergisiyle 54 dolar oduyorum. Telefonum Turkiyeden getirdigim iphone 11. Eylulu bekliyorum iphone 17 icin.

• @misha90 amerika hattı için türkiyeden telefon mu götürdünüz yoksa kendi telefonunuza e sim mi tanımladınız

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k