Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Serapp teşekkürler, evet bunu görmüştüm ama benim hiç numaram yok sıfırdan ve yeni e-sim alacağım, ve tr de aktifleştirmem lazım. Bu durumda önceki sayfalarda arkadaşların bahsettiği gibi unlimited almam gerekiyor diye yorumluyorum.

• Selamlar herkese, öncelikle @Falcon-1 ve @busedmrcgl e önceki sayfalarda verdikleri bilgiler için teşekkür ederim. Ben de us mobile hattımı birkaç saat önce alıp tr de iken etkinleştirdim. Kendi tecrübelerimi paylaşıyorum, ileride faydalanacak olan birileri çıkacaktır.

Öncelikle us mobile sitesine giriş yaptıktan sonra soldaki free trial sekmesinden 3 months 45$ olan Unlimited Starter paketini seçip ilerledim. Ödeme işleminde US adresi istiyor, herhangi bir tanıdığınızın adresini verebilirsiniz. Ödemeden sonra, light speed olan paketi seçip aktivasyon için ilerliyoruz. yeni numara aldıktan sonra esim qr kodu geliyor, qr kodu okutmadan önce @Falcon-1 in belirttiği gibi fiziksel simi çıkarıp network ayarını sıfırladım. sonrasında esim okutup aktifleşmesini bekledim. @busedmrcgl in belirttiği gibi herhangi bir roaming paketini(15$) ekstra almadan, ağ seçimini manual e alıp sırayla hepsini denedim. hattın aktifleştiğine dair bir mesaj ya da uyarı gelmedi bana ancak chat üzerinden sorduğumda aktif dedi. ek olarak chatten amerika adresi vererek wificall aktif ettirdim. başta hattımın aktif olduğunu anlamadım açıkçası. su an amerika numarasına, amerika sitelerinden doğrulama kodu sms ile geliyor. farklı bir telefondan kendi amerika numaramı aradığımda da telefon çalıyor. tek sorunum ben kendi amerika numaramdan herhangi bir numarayı aramak istediğimde international paket uyarısı veriyor ve aramıyor. aslında bunun da wificall üzerinden sorunsuz gerçekleşmesi gerekmez miydi orayı anlamadım açıkçası @Falcon-1

• @swingest güle güle kullanın, roaming paketi almanız gerekli arama yapmak için sanıyorum. Benim Unlimited paket ve TR den ABD numaralarini sorunsuz arıyorum. Wifi calling roaming paket olmadan çalışmıyor galiba.

• @Falcon-1 yani aslında mantıklı çünkü unlimited starter ile wificall üzerinden tüm bunların hepsini yapabilseydik unlimited premium paketin ya da roaming paketin bir anlamı kalmazdı.

• @swingest selamlar, ben şuan da aylık $10'lık Light plan + $3'lık International Calling Add-on ile hattımı sorunsuz kullanabiliyorum Türkiye'de wifi calling ile belki sizde $3'lık paketi ekleyebilirsiniz.
    c6812b5d-b266-4156-baf2-92d23843b449-image.png

• @busedmrcgl teşekkürler bilgi için, şu aşamada arama ihtiyacından çok doğrulama sms i alma ihtiyacım oluyor. onu da zaten alabiliyorum. ancak arama ihtiyacı doğduğunda dediğiniz şekilde ekleme yapmak mantıklıymış.

• @hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@mehmetizmirli hocam yanıt için teşekkürler, dün usmobile sitesini detaylıca inceledim ve 45 $ olan 3 Months of Unlimited Starter pakette yeni hat veriyor. Satın aldım ve numara seçimi dediğiniz gibi değil, ya da değişmiş. Önce LA den zip code yazdım, çıkan numaraları eh gibiydi, sonra zip değiştirdim San Diego dan yazdım, alan kodu değişerek farklı öneriler çıktı ama toplamda 6 defa generate yapma hakkın var ve her gösterimde 3 farklı numara sunuyor. 6 defa sonrası mümkün olmuyor. Support ile bu durumu yazıştım, dedim ki önceki önerilerden seçmek istiyorum mümkün değilmiş. Yeni generate hakkı 24 saat geçince mümkün oluyormuş. Anlayacağın numara alamadım, son turda en kötü numaralar çıktı şansıma... T-Mobile da numara seçme var mı ?

Numara seçme konusunun mantığını tam anlayamadım, açıklayabilir misiniz? “Kötü numara” dediğiniz nedir?

• @CaliGirl-0 şirket numarası kullanmak için seri numaralar kolay ve ezberlenmesi kolay numaralar olursa diye arkadaşın kötü numara dediği karışık numaralar

• T Mobile sebekesinin guzel cektigi bolgelerde T - Mobile ve Mint Mobile'a alternatif Tello Mobile de denenebilir, $25 aylik sinirsiz paketleri mevcut, custom olarak kendi paketinizi de tasarlama imkaniniz mevcut.

• US mobile'dan hat aldım ancak aktif etmeyi başaramadım.

Chat üzerinden wificall aktif edeyim dedim. "You can't activate WiFI calling while being abroad. " dedi.

Roaming paket alayim dedim. Önce yurt içi dolaşımınız olmalı, sonra yurt dışını aktif edebilirsiniz dedi.

Maalesef bir türlü aktif edemedim ve hattı iptal ettim, ücret iadesi yapıldı. Denk geldiğim müşteri temsilcisinde mi sorun vardı yoksa ben mi beceremedim anlamadım...

• @okokok Hocam Us-mobilden hat aldıysanız Wifi-calling için posta kodu girmeniz gerekiyor. Bunu telefonun cellular kısmında çıkan 911 ayarları üzerinden yapmalısınız. Bu şekilde sorunsuz aktivasyon yaptım ben daha önce. Benim önerim ise Tello dan hat alıp aktivasyon yapmanız, çok daha pratik ve sorunsuz. (Yurtdışı aktivasyon için güncel durumda T-mobile seçin mutlaka, Verizon ve Att ülke dışında aktivasyon yaptırmaya sıcak bakmıyor)

• Us mobile benim referans kodumu verdiğinizde işk ay numara dahil 5gb internetli hat veriyor us mobile sayfasından yeni bir hesap açıp sadece 2-3gün giriş yapınız hesabınıza herhangi bir satın alma yapmayınız 4veya5. gün mail adresinize 5gb hediyeli yeni hat mesajı alacaksınız 30 gün kullanımlı bu hattı benim referans kodumu girerek aktif edin keyfini çıkarın %100 çalışmaktadır. Referans kodu: 150C281D

• Selam arkadaşlar S22 ultra telefonum var bank of america mobili indirmek istediğimde ülkenizde kullanılmıyor diye hata veriyor play storede ve ayarlardan ülkeyi American yapsamda olmadı aynı sorunla karşılaşan varmı

• Değerli arkadaşlar
    Ben internette Galaxy A55'in tüm dünyada e-sim uyumlu olduğunu okuyarak aldım. Aman dikkat Amerikada en azında mint mobile ve t-mobile da e -sim uyumluluğu yokmuş. Allahtan çift kart girişi var. Oradan kurtarabilirsiniz.
    ABD'ye gelmeden e-sim uyumlu telefon alacaksanız, telefon şirketlerinin "Check your phone compatibility" sayfalarına mutlaka göz atın.
    Umarım birilerine yardımcı olmuşumdur.
    Saygılarımla

• Uzun yıllar ülkemizin önde gelen gsm operatörlerinden birinde çeşitli departmanlarda, çeşitli pozisyonlarda ve kilit rollerde görev aldım. Okuduğum ve duyduğum bazı tatsız deneyimler sonrasında, konuya farklı bir açıdan katkı olması amacı ile;

Çoğu çağrı merkezi yada bayi çalışanının bilmediği ancak kimsenin aklına gelmeyecek olsa da ilgili operatörlerin "Roaming" birimlerinin hakim olduğu bir detayı sizlere aktarmak isterim.

Senaryomuzda; Hattınızda devam eden bir sözleşmeniz var. Bu zaman aralığında sizin yurt dışına yerleşme gibi bir planınız var. Ancak hattınızı iptal ettirdiğinizde bir cayma bedeli ile karşı karşıya kalacağınızı biliyorsunuz. Peki bu cezai yaptırım ile karşılaşmadan hattı iptal ettirebilir misiniz?

Cevap: Evet ettirebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi gsm operatörlerinin işleyişi ile ilgili söz sahibi kurum BTK'dır. BTK'nın belirlemiş olduğu yasal çerçeveye göre;

Sözleşmesi devam eden bir kullanıcı yurt dışına kalıcı olarak yerleşecek ise; bu kullanıcı taşınacağı ülkenin Türkiye'deki konsolosluğundan yada taşınacağı ülkede bulunan Türk Konsolosluğundan, ilgili ülkede yaşayacağı adresi beyan eden (bizdeki ikametgah belgesi) bir belgeyi sunması halinde, hattı ve bağlı olduğu sözleşmesi cayma bedelsiz iptal edilir. Bu durum aynı zamanda evlerinizdeki sabit internet abonelikleri için de geçerlidir.

Daha önce bir başka konunun altındaki iletide, gittiğiniz eyaletteki konsolosluğa adres bildirimi yapmanız sağlıklı olacaktır şeklinde bir bilgilendirme görünce aklıma gelmişti. Akabinde bu başlık altında önceki iletilerde bir arkadaşın geçmiş zamanda 2900 TL cayma bedeli ödediğini okuyunca bu bilgilendirmeyi yapmanın zaruri olduğunu hissettim.

Bonus Bilgi: Kısa süreli (yanlış hatırlamıyorsam 3 aya kadar.) olarak yurt dışına çıkacağınız durumlarda, hattınızı arama ve aranmalara kapattırırsanız hattınıza bu dönemde herhangi bir fatura çıkmaz. Sadece sözleşmeniz hattınızın kapalı olduğu süre kadar uzar.
    Faturalandırma: Mesela 15 Ocak'ta hattı arama ve aranmalara kapattırdınız. 8 Mart'ta açtırdınız. Çıkacak olan faturanızda; Ocak ayına ait 15 Ocak'a kadar (15'i dahil) olan 15 günlük kullanım ve Mart ayına ait 8 Mart'tan 31 Mart a kadar olan 24 günlük kullanım ücreti birlikte yansır. Rakam gün bazlı hesaplanacağı için bu fatura neden böyle oldu diye şaşırmayın.

• Arkadaslar, benim sorum Amerika degilde Turkiye ile ilgili. Tr'de esimde bende Vodafone kullaniyorduk Amerika'ya tasinmadan once ve gayette memnunduk, buraya tasindigimizda kontrat yenileme doneminde 2 sene ne yaptik ne ettiysek bir turlu faturali hattan konturlu hatta hatlarimizi geciremedik. Yurtdisindan aradigimiz icin dakikalarca telefonda ordan oraya trasnfer edildik, transfer edildigimiz kisiler alttan girdi ustten cikti bizi bezdirme noktasina getirdi en sonunda Allah kahretsin dedik 2 senedir ve zamli sekilde faturali hatlarimizi olurda Tr'den bankadan sms gelir, e devlette lazim olur vs diye kapatmadik. Vodafone icin faturalidan faturasiz kontorlu hatta ne yapip ne diyip hattimizi gecirebiliriz, daha onceden yapmis bir arkadas Allah rizasi icin bu isin inceligini anlatsin, her telefon gorusmesi sinir harbi seklinde oluyor ve pes edip lanet edip kapatiyoruz telefonu.

• @AE123 biz kontorluye geçirdik ama nasıl binbir türlü oyalama ile keşke burada iken halletseymişsiniz. Neyse anladıgım kimseye vekalet vermediniz vekalet var ise oda yapabilri. Yok ise bence mail atın, sürekli atın twiterdan yazın geri dönüyorlar. Telefon ile zor yaparsınız inanın çok bekletiyorlar.

Bu adresden bir deneyin

• @akara , Tr'den tasinmadan da inanin telefonda cok cebellestik hem ben hem esim ama pinpon topu gibi ordan oraya transfer ediyorlar, hat kesiliyor tekrardan ariyoruz farkli kisilere dert anlatiyorsun cok yorucu ve sinir bozucu bir surec, Allah cidden dusmanimin basina vermesin 🙂 Musteri formunu deneyecegim, twitter dan da yazarim belki dediginiz gibi daha etkili olur sagolun tesekkurler.

• @AE123 türkiyeden bir tanıdığınız sizmiş gibi arayıp halledebilir ben türk telekom kullanıyorum müşteri hiznetini aradım taahhütünüz bitmemiş dedi yurd dışına çıkacağım dedim o zaman kimliğinizi doğrulayan biri arasa helleder dedi

• @AE123 ama @Beyrutt dediği gibi kimlik bilgilerini soruyorlar bence bir yakınınız ile deneyin. Tabi hemen yapmadı vodafone önce kapatma başvurusu aldı sonra arayarak teyit alıyorlar oda sıkıntı sizin için

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |