Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• NVC randevu mailini atığında kendisi otomatik gün mü verecek yoksa benim Ustraveldocs sitesine girip kendim mi randevu almam lazım ? Yeni sistemle artık vermiyor diyorlar da kendim mi randevu tarihini seçmem lazım ? Bir de nvc sen randevu tarihi gelmeden Ustraveldocs kayıt olmamda bir sorun olur mu sürecin hızlanması için kayıt olmak mantıklı mı

• @Turhan-0 Hayırlı olsun, isterseniz NVC(ceac) sistemdeki mesaj kutunuzu kontrol edin, DQ maili gelmediyse oraya mesaj gelebilir veya sizden bir evrak talebi olmuş olabilir

• @yasmin982 suratımda büyük bir gülümseme ile okudum bunu, umarım hepimiz için sonumuz böyle olsun. Tebrikler ve yeni hayatınızda bol şans dilerim! 🫶❤

• Selamlar,

Bu konunun şöyle 550. sayfalarına gittim ve şöyle bir duruma denk geldim. Şubat 2024'de DQ olanlar ancak Kasım 2024 tarihlerinde Aralık 2024 için interview tarihi alabilmişler. Ancak bu tarihlerde neden böyle bir şey olduğu bilinmiyor, umarım aynısı bizede yapılmaz arada 8 ay var, bunu fark edince beynime bir ağrı saplanıyor

• Merhaba
    12 haziranda nvc ye yüklemiş olduğumuz 2 dosyanın biri ( oğlumun ) dq oldu.Benim dosya rfe oldu. Eşim türkiyede yaşamasına ve burda gerekli formaları senelerdir doldurmasına rağmen eşimden 2024 ün W2 -1099 gibi formları istenmiş.Tabiki böyle formlar doldurmuyor eşim 1040 vs gibi formlar dolduruyor. Ayrıca 2 dosya yada aynı evraklar yüklendiği halde birinde evrak istenmesi ilginç tabiki. Böyle durumla karşılaşan varmı?Ne yüklememiz lazım bilemedik
    Teşekkürler

• Arkadaşlar merhabalar, bugün şok olduğumuz bir haber aldık. I-130 formumuza onay maili aldık.Şaşırdık çünkü 27 Eylül'de başvuru yapmıştık.9 ayda onaylandı. Darısı bekleyen herkesin başına. Şimdi Nvc aşamasında neler yapmamız gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 🙂

• @gokcesak burda k3'ün bir etkisi oldumu bilmiyoruz ama 2-3 ay önce biz k3 formu doldurup göndermiştik o da süreci hızlandırmış olabilir.

• @Seyduna yabancı vatandaşların türkiyede randevu bekleme süresi söylediğiniz sürelere ulaşabiliyor ama türk vatandaşları için maksimum 2-3 ay olarak veriliyor gibi genel olarak

• Yakın zamanda konsolosluk görüşmesi olan veya yeni tecrübe etmiş birisi var mı? Abimin 1 Temmuzda konsolosluk görüşmesi var ve konsolosluk birimi gerekli evraklar listesi atmış ve listede nüfus kayıt örneğinin nüfus müdürlüğünden mühürlü alınması gerektiği yazıyor. Ben e-devletten alıp götürmüştüm bi sorun olmamıştı onu hâlâ kabul ediyorlar mı? Boşanma evrakı da mahkemeden alındı, üzerinde karar ve apostil var. Sistemi mi değiştirdiler?

• Bilen arkadaşlara sormak istiyorum. 2 temmuzda mülakatım var ve sisteme yüklediğimiz eşimin vatandaşlık sertifikasının orjinali elimde değil ve kaygılanıyorum bu durum mülakatımı sıkıntıya sokar mı? Mülakata giren arkadaşlardan bu evrağın orjinali istendi mi geçmiş sayfalara baktığımda ulaşamadım bir bilgiye yardımcı olursanız memnun olurum.

• @Pın-Ceylan çok teşekkür ederim çok sağolun bilmukabel inşaallah 🤲🏻🥰

• @erncndr
    Merhaba 5-10 güne max gelir benim 5 gün sonra geldi

• Arkadaslar bugun New York JFK havalimanindan ulkeye sorunsuz girisimizi yaptik. Pasaport sirasi biraz vardi officer ilk kez mi geldigimi sordu hayir dedim are you immigrating to US today dedi evet dedim sonra benle gel deyip arkadaki inceleme yapilan bir ofise goturdu orada uzun bir bekleyisten sonra cagrilip sadece gidecegim yeri teyit edip tamamdir dedi. Beklenen ortam biraz gergin sadece ama sakin olmaya calisin. Telefon, elektronik vs yasak. Ek olarak IST havalimaninda harc pulu odemedim, gorevli polis memuru yesil kartimin olup olmadigini sordu yesil kart vizem var dedim ama surece hakim olmadigini saniyorum pasaportta goster dedi gocmen vizesi bu yani oturumum var oraya gidince yesil kartim gonderilecek dedim tamam gec dedi. Boylelikle surecimizi sorunsuz tamamlamis olduk cok sukur. Bekleyen herkese bol sans ve her seyin hakkinizda en hayirlisi olmasini dilerim.

• @nazmi4343 Tebrikler, yeni hayatınız hayırlı olsun.

Arkadaşlar, randevu tarihleri ile ilgili hala bir gelişme yok sanırım. Ne zaman gelecek acaba? En son verilen randevu tarihlerinin üzerinden 1 aydan fazla süre geçti değil mi?

• @gigi25 Sanırım şu an hala IL alan yok. Araştırdığım kadarıyla IL’nin gelmesi Türk vatandaşları için maksimum 2-3 ay sürüyor, ama bu sürenin 8-10 ay sürebildiğinden bahsediliyor. süreç, gördüğüm kadarıyla iki taraf için farklı işliyor.

• @gigi25 En son randevu dağıtımının üzerinden 2 ay kadar geçti neredeyse, bekliyoruz malesef

• En son 649 nolu sayfada ronn isimli kullanıcı 20 mayısta intrerwiew letter aldığını söyledi. 37 gündür randevu dağıtılmıyor şuanlık.

• Gerçekten, her saniyesi stresli bir süreç. Her yeni adımda, her gün mailimi açıp kontrol ediyorum. Bu noktada doğru bilgilerle ilerlemek, stresimizi bir nebze de olsa azaltabilir.

Gördüğüm kadarıyla, Ankara’daki ABD Büyükelçiliği 5-10 Haziran tarihleri arasında zaten kapalıydı; bu dönem Kurban Bayramı'na denk geliyor. Ayrıca bazı Amerika’ya özgü tatiller de mevcut. 20 mayıstan bu güne hafra sonlarını saymıyorum çünkü kapalı ankara us embassy 27 gün geçmiş ve bunun 7 günü tatil dolayısı ile fazladan kapalı kalmış yani toplam 20 gün çalışmışlar bu süre zarfında.
    fde2a07a-ad03-4d8a-8387-6aadd70ec94b-image.png
    d8d1bf2f-b124-4792-91db-266bb28eb288-image.png

Burak dostum güzel bir bilgi paylaştı: En son 20 Mayıs'ta "Ronn" adlı bir arkadaş randevu almış. Yani 37 gündür IL (Interview Letter) dağıtımı yapılmıyor. Bu sürenin Türk vatandaşları için maksimum 2-3 aya kadar uzayabileceğini tahmin ediyorum. Çünkü Türk vatandaşları, Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nde doğal olarak öncelikli kabul ediliyor. Bunun dışında, Türk vatandaşı olmayanların Ankara’daki bekleme süresi biraz daha uzun gibi görünüyor. Buradaki herkesin güncel olarak bilgilerini bizlerle paylaşması büyük bir nimet aslında.

• Arkadaşlar mülakat tarihim yaklaştıkça heyecan ve stres artıyor maalesef. Mülakatta memurların ruh hali nasıl bize yardımcı olmak vize vermek için iyimserler mi yoksa gözleriyle hata sorun mu arıyorlar ? 23 haziranda joint sponsorumun i-864 formunda gelir olarak net değilde brüt yazdığını household size ı 3 değilde 5 yazdığını fark etmem üzerine yeni tarihli i-864 doldurdu imzaladı joint sponsorum güncelledik yani ve bu güncelleme içinde bir imzalı açıklama mektubu uploadettik ceac'a. Bu güncellemeler sorun yaratır mı sizce

• @ıscx Ben de aynı durumdayım her gün ilk işim maile bakmak oluyor. Umarım yakında güzel haberler alırız…

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |