Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bakarmisin100
    Selamlar, bazi ulkeler polis raporunu kapali zarf olarak direk konsolosluklara gonderebiliyor. Siz hangi ulkeden alacaksiniz, o ulkenin polis raporunu gonderme kosullarini detaylica arastirmanizi tavsiye ederim. Yanisira sorunuz icin, eger kisi talebi uzerine polis raporu alinabilen bir ulke ise herhangi bir konsolosluk adi belirtmeden de alabilirsiniz.

• @Utku-Pehlivan
    Merhabalar, bir tanidiginiz sizi biraz gereksiz endiselendirdigini soyleyebilirim. Mulakatiniza yakin bir tarihte evlenmeniz, eger iliskinizin gecmisini ve iliskinizin greencard surecinizden bagimsiz oldugunu kanitlayabiliyorsaniz herhangi bir sorun olusturmayacaktir. Sizin icin izlemeniz gereken en saglikli yol su sekildedir; bulteninizi siki bir sekilde takip etmek, size uygun olan en erken zamanda evliliginizi gerceklestirmek, esinizin degisen soyisim ile beraber pasaport vb. belgelerinizi temin etmek, DS-260 formunuza mulakat planlanmadan once “add applicant” secenegi ile esinizi eklemek, mulakat tarihinizi aldiktan sonra ilgili konsolosluga email atarak esinizi surecinize dahil ettiginizi ve kendi DS-260 formunuzda medeni durum degisikligi vb. duzenlemeleri yapmak icin formuzu actirma talebinde bulunmak, ve son olarak tum iliski gecmisi kanitlarinizi toplayip esinizle beraber mulakatiniza katilmaktir. Simdiden tebrikler, kolayliklar.

• ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet

Forumdaki geçmiş yıl deneyimlerini okumak ve her yılın excel chart’larini incelemek - yorumlamak dosya taşıma yapmadan önce en doğrusu.

Bu söylediğimi yaptığınızda göreceksiniz ki, dosyalarını KCC ile Muscat’a taşıyan ve mülakat almayı bekleyen talihlilerden sadece 1 tanesi mülakat alabildi DV2025 sürecinde, mülakat dağıtımı yapılmadığını gördükçe talihliler Muscat’dan tekrar başka konsolosluklara taşıdılar dosyalarını.

İyi irdelemeniz ve geçmiş deneyimlerden yararlanmanız doğrusu, her yılın özelinde konsoloslukların yaklaşımı farklı olabilir, KCC ile dosya taşımanız mülakat tarihi alabileceğiniz anlamına da gelmiyor. Bol şans!

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet

Sorularınızı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor, dosya taşımanın nasıl yapılacağı ilgili konu başlığının 4.iletisinde mevcut.

Bu başlık sadece mülakat deneyimlerinin paylaşımı için, yanlış başlıkta sorunuzu iletmişsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @ugursway Merhaba hocam, bizimde çocuk oldu. Çocuğu applicant ettik ekledik. Fakat eşimle bizim doldurdugumuz formda çocuk yok işaretli. Mülakat mailinden sonra kendi formumuza çocuğu eklemek için dosyamızı actiracagiz. Aklımıza takılan şey şu. Mülakat tarihi alır almaz hızlıca, nicholsondan sağlık randevusu almamız lazım. Dosyamızı açtırmadan çocuğu eklemeden, sağlık mülakatı almak için mail atarsak sorun olurmu. Yoksa önce dosyayı açtırıp çocuğu kendi formlarimiza ekleyip, öylemi sağlık mülakatı almak için beklemeliyiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Utku-Pehlivan

Sn. @ugursway yapılması gereken tüm adımları detaylı anlatmış. Sahip olduğunuz CN ile Hong Kong’da mülakata katılma kararınız kesin ise bu konu başlığının 4.iletisinde detaylı iletildiği üzere bekar olarak dosyanızın KCC aracılığıyla taşınması için gerekli aksiyonu almanız gerekiyor. Akabinde tavsiye edilen işlemleri ailelerinde rızası ve müstakbel eşiniz ile planlayarak sürdürebilirsiniz. Şimdiden mutluluklar ve kolaylıklar 🍀

• Forumdaki geçmiş yıl deneyimlerini okumak ve her yılın excel chart’larini incelemek - yorumlamak dosya taşıma yapmadan önce en doğrusu.

Bu söylediğimi yaptığınızda göreceksiniz ki, dosyalarını KCC ile Muscat’a taşıyan ve mülakat almayı bekleyen talihlilerden sadece 1 tanesi mülakat alabildi DV2025 sürecinde, mülakat dağıtımı yapılmadığını gördükçe talihliler Muscat’dan tekrar başka konsolosluklara taşıdılar dosyalarını.

İyi irdelemeniz ve geçmiş deneyimlerden yararlanmanız doğrusu, her yılın özelinde konsoloslukların yaklaşımı farklı olabilir, KCC ile dosya taşımanız mülakat tarihi alabileceğiniz anlamına da gelmiyor. Bol şans!

• Okudukça kafam karıştı, biz eşimle çekilişten sonra evlendik 6 mayısta ve hemen eşimi ekleyip 8 mayısta ds260 formlarımızı doldurup yolladık, mülakattan önce vs dosya açtırmama gerek kalmıyor değil mi:)

• ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba ben ds 260 formunu 22.05.2025 de yolladım mülakat yeri olarak Ankara yazdım.formda edindiğim tecrübelere göre 13XXX CS Ankara için çok yüksek.Simdi ben ne zaman dosyamı tasimaliyim daha önce hiç yurt disina cikmisligim yok.honkong ve bagledesh hiç düşünmüyorum 6 kişilik bir ailem olduğundan maliyetler çok yüksek.Bir sebepten formda pek tercih edilmeyen(nedenini anlamadigim) MUSKAT i tercih edeceğim
    Sorum şu ne zaman ve nasıl yapmam gerekiyor tecrübeli arkadaşlar yardimici olabilirmi rica etsem . currunt den önce i sonra mı yapmalıyım eksisi artısı ne olur

Dosyanızı Maskat’a taşırsanız mülakat alma ihtimali yok denecek kadar az. 2025 döneminin en başında bir kişi mülakat aldı, ancak sonrasında hiç kimseye randevu verilmediği için başvuranlar dosyalarını tekrar başka ülkelere taşımak zorunda kaldı, taşıyamayan da oldu. Üstelik, yakın ve ucuz gibi görünse de 2023 yılı deneyimlerinden biliyoruz ki, Umman’a genelde iki kez gitmek gerekebiliyor. Ayrıca 1 yıllık çok girişli vize isteniyor ve bunun da bir ücreti var. Şu anda bölgedeki belirsizlikler nedeniyle, bu seçeneği tamamen göz ardı etmenizi öneririm.

Vizesiz gidilebilecek en uygun yer Bangkok. Tahmini masrafları aşağıda sıraladım.

Gitmeden önce hazırlık aşamasında fotoğraf çekimi ve tercüme masrafları olacak. Bangkok konsolosluğu banka hesap dökümü istiyor mu emin değilim yine de bankada bir miktar birikim olması ve döküm alınması faydalı olacaktır.

Altı kişilik bir aile için yol, konaklama ve yeme içme masraflarını en düşük seviyede tutarak hesaplarsak, sağlık muayenesi ve vize ücretleriyle birlikte toplam gider yaklaşık 10.000–12.000 dolar olacaktır.

ABD’ye gitmeden önce Green Card basım ücreti (USCIS fee) yatırmanız gerekecek:
    6 x 235 = 1.410 dolar.

Sağlık kontrolünden sonraki ilk 6 ay içinde ABD’ye giriş yapmanız gerekir. Eğer hemen bir iş ayarlayamazsanız, sadece ilk girişleri yapıp geri dönmeniz gerekebilir. Bu durumda da uçak biletleri, birkaç günlük konaklama ve temel yaşam masrafları ek bir yük oluşturacaktır.

Hangi eyalete yerleşeceğinize (çocukların okul durumunu da dikkate alarak) ve ne tür bir iş yapacağınıza karar verdikten sonra, ailecek göç etmeye karar verirseniz yeniden yol masrafı doğacaktır.

Elbette hep birlikte gitmek en ideal olanı. Ancak “vizeyi tek başıma alayım, gidip düzenimi kurayım, işler yolunda giderse ailemi yanıma alırım” derseniz; eşiniz için F2A, çocuklarınız içinse F2B vizelerine başvurmanız gerekir ve bu süreç yıllar sürebilir.

Aileden ayrı kalmak, bambaşka bir coğrafya, dil ve kültürde aile özlemiyle tutunmaya çalışmak gerçekten çok zordur bana göre.. hatta imkansıza yakındır.

Durumunuz oldukça zor.
    Eğer maddi imkanlarınız elveriyorsa, hep birlikte bu vizeyi almanızı tavsiye ederim. Unutmayın, çocuklarınız tam da size en çok ihtiyaç duydukları yaşlardalar. Onlardan kilometrelerce uzakta, sadece özlemle yetinerek yaşamak kolay olmayacak. Yol öyle kısa da değil “özledim, gidip göreyim” demekle olacak bir mesafe değil.

Karar elbette size ait. Hakkınızda en hayırlısı olsun.

• @ATS16 Merhaba, Dosyamı Amman/Ürdün konsolosluğuna taşımayı düşünüyorum. Benim kardeşim orada evli ve benim için masraf açısından daha çok uygun olur (uçuş, konaklama). Konsolosluk performansını izledim iyi gözüküyor, hızlı bir şekilde randevu dağıtılıyor fakat orayla ilgili herhangi bir deneyim bulamadım. Genelde AS ve AF dosyalarıyla ilgileniyor, Ama oturum izni ister mi istemez mi bilemedim, onlara mail attım bana dönüş olmadı. Sizce Bangkok'ta kalmak daha mantıklı mıdır?

• @zakaria bir iki kere daha mail atıp bir tık darlayabilirsiniz size sartları soylemeleri için sonrasında karar verirsiniz . Fakat sartları bilmeden tasımanızı onermem. Sartlar size uyuyorsa, evet Amman / Ürdün sizin için daha mantıklı gibi görünüyor .

• @Serapp cok teşekkürler bilgilendirme icin

• 2026 Kazanan benim ancak eşimin DS260 formunda cep telefon numarasını yanlışlıkla benim numaramı yazmışız, mail atarak düzelttirme şansımız varmı, bu sebeple şu anda dosya açılıp düzeltirsek randevu alamama yada randevuyu geç alma durumumuz olabilirmi, telefon numarası bu şekilde kalsa sorun olurmu?

• @Mehmet-Fatih-Aslan
    Selamlar, Hong Kong konsolosluguna cocugunuzun pasaport ve dogum belgeleri ile beraber email gonderip, formunuza eklediginizi ve bu islem icin sizin formlarinizin actirmaya gerek olup olmadigini sorabilirsiniz. Bazen konsolosluk bu tarz duzenlemeler icin formunuzda guncelleme yapmanizi gerek gormuyor ancak bilgilerinizi paylastiginiz icin kendileri gereken guncellemeleri yapabiliyorlar eger gerek gorurlerse formunuzda duzenleme yapmaniz icin acarlar zaten. Cocugunuz icin doldurmus oldugunuz DS-260 formunun conformation page kismi ile saglik randevusunu sorunsuz bir sekilde alabiliyor olmaniz gerekiyor. Eger yine de ilgili saglik kurulusu sorun cikarirsa siz randevu alirken konsolosluga gonderdiginiz bu emaili kendilerine yonlendirerek cocugunuz icin de randevu talep edebilirsiniz. Imzanizdan anladigim kadariyla sizin icin uygun baslik DV-2025 basligidir, lutfen sorularinizi surecinizle ilgili olusturulan basliklarda sormaya ozen gosteriniz, kolayliklar.

• @melisbasdurmus
    Merhaba, bu bahsedilen bekar olarak DS-260 doldurup daha sonra evlenerek esini surece dahil eden talihliler icin gecerli bir durumdur. Sorunuzdan anladigim kadariyla siz formunuzu evli olarak doldurmussunuz zaten. Bu sebeple sizin herhnagi bir aksiyon almaniz gerekmiyor.Ancak yine de iliski gecmisi kanitlarinizi hazirlamaniz gerekecektir.

• @ugursway Çok Teşekkür ederim. Uyarınızi dikkate alacağım 😊

• ⭐⭐⭐⭐

@Umayalp07, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

2026 Kazanan benim ancak eşimin DS260 formunda cep telefon numarasını yanlışlıkla benim numaramı yazmışız, mail atarak düzelttirme şansımız varmı, bu sebeple şu anda dosya açılıp düzeltirsek randevu alamama yada randevuyu geç alma durumumuz olabilirmi, telefon numarası bu şekilde kalsa sorun olurmu?

Bu başlığın 3. mesajını okursanız eğer (özellikle "3- o sadece bir form! >> DS260" bölümünü) , bu konunun hiç bir önemi olmadığını görebilirsiniz, bu şekilde kalabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria

Tercih ve karar sizin ancak denenmişlikler bilinmezliklerden her zaman daha iyidir. Maliyet hususunda cekincenizde haklı olabilirsiniz ancak mutlu sona ulaşmak için bazen risk almak gerekiyor. Bangkok’un konu ile ilgili başarısı ortada, para ile satın alması zor onlarca deneyim ve bilgi mevcut forumda. Emailinize cevap gelir mi bilmiyorum zira sizin süreciniz henüz başlamadı, süreciniz mali yıl başlangıç tarihi olan 01.10.25’de başlayacak. Bol şans!

• @Serapp O sadece bir form! bölümünde eski işyeri adres ve telefon numaralarından bahsediyor sanırım, eşimin şu an güncel kullandığı cep telefon numarasını yanlış yazmış olduk, yine de sorun olmazmı?

• @ugursway Merhaba, detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Bir anda aieleleri tanıştırıp apar topar evlilik sürecine girmek gerçekten uygunsuz ve stresli olacaktı. Şuan en azından bir süre daha vaktimiz var diye düşünüyorum. İçime su serptiniz çok teşekkür ederim tekrardan.

Benzer Başlıklar

• 57
  • 180
  • 12173
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |