Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rosalia vizeniz hayırlı olsun. harika detaylı bir deneyim oldu.
    İki tane sorum var: Formül A belgesi çok dilli çıkıyor onu da çevirttiniz mi? Hastanede kullandığınız fotoğraflar onlar da 5*5 mıydı vasikalık fotoğraf mıydı?

• ⭐⭐⭐⭐

@rosalia Tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun, yolunuz açık olsun 🎉✨

• @zakaria çok teşekkürler 🙂 Formul A ilk sayfasını ingilizce’ye çeviri yaptırdım. Daha önce konsolosluğun kolaylık olsun diye böyle talep ettiğini okumuştum, o nedenle çeviri yaptırdım. Fotoğrafların hepsi aynı ebat aynen. 5x5cm

• @Serapp size de özellikle teşekkür ederim 🙂 herkese çok yardımcı oluyorsunuz.

• ⭐⭐⭐

@rosalia
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Flight101 çok teşekkürler. 🙂 Aşılar konusundaki yönlendirmeleriniz sayesinde Bangkok’ta hiç aşı olmadan, ekstra para harcamadan süreci tamamladım. Çok sağolun 🙏🏼

• @evrentnrkl
    Bangkok’ta Sağlık Muayenesi – Bumrungrad Hastanesi Deneyimi (23 Haziran)

Herkese merhaba,
    Green Card sürecimizin bir parçası olarak eşimle birlikte Bangkok’taki Bumrungrad International Hospital’da sağlık muayenemizi yaptırdık. Deneyimlerimizi adım adım paylaşmak istedim çünkü süreci merak eden ve ilk defa yapacak olanlar için rehber niteliğinde olabilir.

🏨 Konaklama Değişikliği

Aslında Airbnb’de kalıyorduk ama yaşadığımız bazı sorunlar nedeniyle Pinnacle Lumpinee Park Hotel’e geçtik. Gece geçiş yaptık, otel merkezi ve rahat, şimdilik memnunuz.

🚕 Hastaneye Ulaşım

Sabah saat 07:30’da otelden çıktık, yaklaşık 08:00’de Grab ile Bumrungrad Hastanesi’ne ulaştık.
    İlk izlenimim: “Wow!” Gerçekten çok modern, temiz ve lüks bir hastane. İç mimarisi otel gibi, etkilenmemek elde değil.

🏥 Kayıt ve İlk İşlemler
    • Girişte A Blok 10. kata yönlendirildik.
    • Burada pasaport ve gerekli evrakları verdik, kayıt işlemlerini tamamladık.
    • Ardından 15. kata çıktık; burada tansiyon, göz testi, boy-kilo ölçümü gibi temel kontroller yapıldı.
    • Aynı katta kan örneği alındı.
    • Sonra 12. kata inip röntgen (X-ray) işlemlerimizi tamamladık.
    • Bize “2 saat sonra gelin” dediler.

🍽️ Ara: Türk Mutfağı!

Bu arada zaman geçirmek için yakındaki Kapadokya Restoran’a gittik.
    Pideleri, ayranı oldukça başarılıydı. Biraz memleket havası almak güzel geldi 😊

🩺 Doktor Görüşmesi

2 saat sonra hastaneye döndüğümüzde henüz çağrılmamıştık, yaklaşık 1 saat daha bekledik. En sonunda dayanamayıp sordum, ardından içeri alındık.
    • Doktor, klasik sorular sordu: Alerjin var mı, ameliyat geçirdin mi, şu an ilaç kullanıyor musun gibi…
    • Sonra sedyeye uzanıp basit bir fiziksel muayene yaptı (el ile kontrol gibi).
    • Eşimin ve benim eksik olan birkaç aşımız vardı, onları da tamamladık.

📅 Sonraki Adım
    • Tüm işlemler sonunda bize 26 Haziran’da tekrar gelin, zarfınızı alın dediler.
    • Her şey planlandığı gibi giderse sağlık raporumuzu o gün teslim alacağız.

🔚 Genel Değerlendirme
    • Hastane çok düzenli, personel ilgili ve profesyonel.
    • İşlem süreci biraz uzun, sabırlı olmak gerek.
    • Ara öğün için dışarı çıkmak isterseniz çevrede güzel restoranlar mevcut.
    • Bangkok’un henüz tadını çıkaramadık ama sağlık süreci sorunsuz geçtiği için içimiz rahat.

• @rosalia Öncelikle içtenlikle kutlar yeni hayatınızda her şeyin mükemmel gitmesini temenni ederim. İki adet sorum olucaktı. e-Sim sorun yaratti mi basarili miydi acaba? Bir diger sorumda konaklama yaptiginiz otel hangisiydi acaba memnun kaldiniz mi? Teşekkürler

• @evrentnrkl Umarim Vize görüsmenizde sorunsuz bir şekilde geçer ve en büyük mutluluğu yaşarsınız. Vize tecrubelerinizi ve maliyetleri dört gözle bekliyoruz. Sağlıcakla kalın.

• @iibrahimd Merhaba, çok teşekkür ederim. 🙂 Ben airalo’yu farklı ülkelerde de defalarca kullandım. E-sim kullanmak bana çok daha pratik geliyor. Bangkok’ta internet bağlantısında da hiç sorun yaşamadım. Konaklama yaptığım otel Club Mahindra Mac Boutique Hotel. Fiyat performans olarak kötü değildi. Odalar temiz, personeller gayet iyi. Tek sorun sayılabilecek şey duvarlar çok ince sanırım, arada koridorlarlardan falan ses geliyordu. Bumrungrad hastanesine 15dk, konsolosluğa 25dk, metro istasyonuna 7dk yürüme mesafesinde.

• ⭐⭐

@rosalia vizeniz hayırlı olsun güzel bir deneyim olmuş

• ⭐⭐⭐⭐

@rosalia

Tebrikler, gözünüz aydın. Göç sürecinde de bol şans 🍀

• Merhaba arkadaşlar. Bugün sabah vizemiz onaylandı. Genel olarak aynı deneyimler olsa da ben de bı kaç ayrıntıyı belirtmek isterim. Biz zaten Ankara'da yaşadığımız için 07.30 da ki mülakata 06.45 de konsolosluğun önünde olacak şekilde gittik. Araçla gidiyorsanız hemen yanında Besa Kule İş merkezi var, onun otoparkına çok rahat parkedebilirsiniz. Girişler zaten iş merkezi tarafından yapılıyor. 07.25 de görevli polis memuru randevu saatine göre sıraya sokup gerekli uyarıları yapıyor. İçeriye hiçbir dijital alet alınmıyor, eliniz de suyla dahi giremezsiniz. Sıkı bir aramadan geçtikten sonra içeriye alınıyorsunuz. Önce kayıt sırası, arkasından vize ücretini ödemek için sıraya giriyorsunuz. Bu kısım çok önemli arkadaşlar, cebinizde ya nakit kişi başı 330 $ dolar getirin, kartla ödeyecekseniz de kartınızı dolar harcamasına actırın yoksa dışarı çıkıp para çekip gelmenizi istiyorlar. Bu şekilde 3 kişiyi gönderdiler. Gerisi zaten evrak kontrolü, yaklaşık 1.5 saat bekleme ve evrak kontrolü mülâkat 3 dk. Klasik sorular herkese sorulan. Şimdiden herkese bol şans diliyorum. 🙏🏽

• Bu ileti silindi!

• @zeynepebe yeni hayatınızda şans sizinle olsun

• ⭐⭐⭐

@Eagle2015
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐

@Eagle2015 vizeniz hayırlı olsun darısı dv27 de bizim başımıza 🙂

• 13.06.2025 Tarihinde Bruksel US Embaasy mulakatimiz gerceklesti. Mulakat sonrasi CEAC sisteminden case number ile durum bilgisi aldigimda son guncelleme tarihinin 18.06.2025 oldugunu gormustum 2 gun oncesi. Bir kac mail attim Bruksel Konsoslosluguna. Bugun itibari ile baktigimda 24.06.2025 son guncelleme tarihi olarak gorunuyor. Hala daha "ready" durumunda. Bu durum normal mi?

• @selens1907 Tatil icin gittim. Bir kac gun kaldim diyebilirsiniz. Neden uzadigi konusunda bilgim yok. Ancak sadece o soru ilginç geldi. Benim tahminim yurt disindan aldigimiz adli sicil kayitlarimizi kontrol etmiş olabilirler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |