Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Hasan-Karagöz Senator yakinda size doner. RFE yi registered mail olarak mi gonderdiniz? Gondermediyseniz posta da kaybolmus olabilir

• @Velcro Bilmiyorum. Sorayım nişanlıma. Umarım öyle birşey olmamıştır.

• Merhaba bir sorum olacaktı
    6 mart 2025 yılında NOA1 onayını aldık ve çok yoğun bir süreç var önümüzde biliyorum California Service Center'e evraklarımız gitti bu yüzden 9 ay'ı gözden çıkardım, ama asıl sorum şu
    Nişanlımın 3 çocugu var ve bize yılda 36k$ yıllık gelir istiyorlar, bu parayı 2024 ve hali hazırda 2025 yılı için kazanıyor ama mülakatta bizden son kaç yıllık gelir vergisi isterler? Nişanlımın adına araba var ve emeklilik fonunda 20 bin dolardan fazla birikmiş parası var bunu da kanıt gösterebileceğini söyledi ama hala bu durum için red alabilir miyim? Mülakatta bana son kaç yılın belgesini sunmamı isterler? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Not (2023 yılında yıllık geliri 35k$ dı)

• Arkadaslar 30 mayis'ta k1 vizem onaylandi. Foruma uyelik tarihim cok yeni olsa da uye olmadan once de buradan epey faydalandim. O sebeple hepinize tesekkur ederim. Darisi tum bekleyenlerin basina 🙂

• @Hasan-Karagöz suradan WAC ile baslayan numarini gir. Son durumunu gor

• Merhaba,
    Yakında K1 vizesi için başvuru yapacağız. Sürece başlamadan önce elimizdeki belgeleri ve kanıtları eksiksiz hazırlamak istiyoruz. Aşağıdaki konularda tecrübeli olan kişilerin bilgi ve önerilerine ihtiyacım var:
    1. İlişki kanıtları olarak neler sunmalıyız?
    • Ortak fotoğraflar, yazışmalar (WhatsApp, e-posta, sosyal medya mesajları vs.), uçak biletleri, otel rezervasyonları, hediye gönderim kayıtları gibi şeyleri hazırlamayı düşünüyoruz. Bunlar yeterli mi?
    • Fotoğraflar fiziksel baskı şeklinde mi olmalı yoksa renkli fotokopi ya da çıktılar yeterli mi?
    2. Belgeleri ne zaman ve nasıl sunuyoruz?
    • USCIS’e başvuru sırasında mı gönderiliyor yoksa daha sonraki aşamalarda (örneğin konsolosluk görüşmesi öncesi) mi?
    • Belgeleri dijital ortamda mı gönderiyoruz yoksa hepsi posta yoluyla mı?
    3. Niyet beyanı (Intent to Marry Statement) nasıl yazılmalı?
    • İngilizce olarak mı hazırlanmalı?
    • Her iki taraf da ayrı ayrı mı yazmalı?
    • İçeriğinde hangi detaylara yer vermeliyiz? (Örneğin: tanışma hikayesi, evlilik planı, birlikte yaşama kararı vs.)

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar yenı katıldım buraya nişanlık vizesi beklıyorum 27 martta Amerika göçmenlik dairesinden dosyalar kabul edıldı işleme alındı acaba 3 ay oldu ne kadar süre içerisinde Amerika’dan Ankara’ya Gelır bilginiz varmı

• @meryem-klnç 6 martta noa1 yani kabul aldım şuan her şey durma noktasında son 1 haftada sadece 20 dosya baktılar, turck my visa now'dan kontrol ediyorum ve önümde 12567 dosya var muhtemelen 4-5 ay alır gibi, sonra dosya NVC ye gönderme süresi de en az 2 ay 3 ay arası oluyor ikimizin neredeyse eşit şekilde diyebilirim tahminlerime göre benim rfe almazsam amerikaya gitme tarihim mart nisan gibi görünüyor

• K1 vizesi için ilk aşamada vesikalık veya vize fotoğrafı koyuluyor mu ?

• @kmhlslt24 yanlış hatırlamıyorsam nişanlım dosyayı gönderirken 2 tane vesikalık resmimi koymuştu

• @dolunaysudex
    Teşekkürler

• Merhabalar biz nişanlım ile evraklarımızı hazırladık 150 sayfa tuttu çok olur mu ?

2018 de ilişkimiz başlamıştı o tarihten itibaren olduğu için biraz fazla oldu.

I-129f formu, pasoportlarımızın fotokopileri, abd doğum belgesi, vesikalık fotoğraflarımız, evlenme niyet mektuplarımız, hikayelerimiz, tanık mektupları, çekildiğimiz fotoğraflar açıklamalı bir şekilde, whatsapp, instagram vb sosyal medya konuşmaları, hediyelerin fotoğrafları, ödeme dekontu.

Bunlar dışında eklememiz gereken belge varmıdır? bir de dosyalama tipi baısl olmalı şeffaf dosya kabul etmiyorlar diye duyduk yardımcı olursanız çok seviniriz.

• Nişanlım sağlık kontrolünden 8 Temmuz 2025'te geçti. Doktor ona çocuk felci aşısı yapmadı ve çocukluğundan bu yana herhangi bir sağlık kaydı da yok. Doktorun verdiği muafiyet belgesi "ülkede mevcut değil" şeklindeydi. Bunun onayımızı etkileyip etkilemeyeceğini bilen var mı? Ankara'daki görüşme önümüzdeki Cuma, 18 Temmuz'da.

• @kmhlslt24 Benim de 150 sayfadan daha fazlaydı şeffaf dosyayı mavi plastik dosyalara geçirerek hazırladım önemli her evrağı ayrı ayrı poşet dosyalara, delil olan belgeleri fotoğrafları köşelerine yazdığım konum fotoğrafldakiler kim ve tarih bilgisi ile kronolojik olarak dosyalamıştım deliller ayrı bir mavi dosya diğer evrakları ayrı bir dosyada verdim fazlanın bir zararı olmaz merak etmeyin.
    Başarılar

• @amandapanda Çocukluk kayıtlarım benim de yoktu sadece covid aşı kartımı aldım gittim bazı aşıları yaptı hangilerini yaptığını bile bilmiyorum. Türkiye'de olmayan aşılarla ilgili bir sorun yaşamazsınız çünkü şuan hiç covid aşısı olmayan biri için covid aşısı da tedarik edilemez.
    Amerika'ya indiğimde de sağlık dosyamı açtıklarında herhangi bir aşı sorusu yada sorunu yaşamadım. Bol şans.

• @amandapanda Sorunuzun cevabı değil fakat hangi aşıların yapıldığını biliyor musunuz? Aşı kartı var mıydı hiç?

• Herkese merhaba, ben k1 vizesini ortalama sonuçlanma süresini merak etmistim. Cr1 ve ir1 vizelerin 1 yılı biraz aştığını gordum. K1 vizesinin sonuçlanması ne kadar sürüyor acaba ? Sanırım bu vize türünde randevuyu kendimiz alma imkanı olduğu icin daha mı hızlı olmuş oluyor ?

• @Lifepark-0 Merhaba aktif olarak CR1/IR1 Bekleyen biri olarak sorunuza yanıt vermek istedim. K1 bir göçmen olmayan vize türü bundan ötürü hızlı sonuçlanır K1 vizesinde durum çok basittir eşiniz sizinle henüz evlenmemiştir halihazırda evlenen kişiler bu vizeye uygun değil. K1 için I-129F formunu doldursunuz ve tüm süreç 6-9 ay içerisinde genellikle tamamlanır ve erkenden amerikaya gelirsiniz. Geldiğinizde green card sahibi olmazsınız 90 gün süreniz olur Amerikanın içinde 90 gün içinde evlenip USCIS aracılığıyla içerden I-485 Yani statüyü içerden green card'a çevirme yollamanız gerekir.

Avantajları;

• Erken ABD Girişi & Eşinizle ayrıysanız Erken Kavuşma
    • Daha kolay prosedürler CR1/IR1'e göre kanıt miktarı çok aşırı değil.
    • Randevu konusunda hızlı sonuçlar

Dezavanjları;

• Yüksek maaliyet her ne kadar hızlı bir vize olsada maaliyeti yüksektir Formlar ve işlemlerin amerika içerisinde devam etmesi derken göçmenlik sürecinin maaliyetini arttırır
    • Green card ile onaylanmaması bir göçmen olmayan vize olduğu için ABD'ye girince Çalışma izni green card gibi ekstraları beklerken elinizi kolunuzu bağlayabilir bu noktada eşiniz çalışmıyorsa maddi olarak hazır yemeye başlayabilirsiniz eşiniz çalışıyorsa bile bağımlı olursunuz.
    • Süreç içerisinde Amerikadan çıkabilmek için seyahat izni veya sürecin bitmesini beklemeniz gerekebilir sizi süreç sonuna kadar Amerika'ya kilitleme ihtmali var.

Bu konuyla alakalı ben ve eşim CR1/IR1 seçtik eşim şuanda Türkiye'de benimle yaşıyor burda evlendik ve Türk oturma izni aldık Çünkü eşim burda yanımda durabiliyor aktif olarak çalışmıyor veya Amerikaya dönmesini gerektiricek bir konumu yok. Bu noktada zamanımız mevcut olduğu için biz bu yolu seçtik. Biraz uzun sürüceğinin farkındayız ama uzun vadede ucuz ve direkt Green card'a gitmesi nedeniyle bu yolu seçtik en azından Amerikaya inip sınırı geçtiğimiz an Green card ile başlamış olucağız bu bizi motive eden şey.

Bu konuyla alakalı söyleyebiliceğim tek şey maddi imkanlarınız çok ise beklemek istemiyorsanız K1 düşünebilirsiniz. Fakat zaman sorununuz yoksa ve maddi imkanlarınız kısıtlıysa sadece evlenip CR1/IR1 beklemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Ayrıca not düşmeme izin verin K1 sadece Amerikan Vatandaşlarının eşleri için başvurulabilen bir vize türüdür sponsor olucak kişi vatandaş değil green card sahibiyse K1'den faydalanamaz yalnızca I-130 üzerinden gidebilir.

İyi Forumlar dilerim umarım herşey gönlünüzce olur ^^

Benzer Başlıklar

• 148
  • 1
  • 1589
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |