DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhabalar, öncelilke biraz uzun yazacağım kusura bakmayon. dv2026 talihlisiyim. Dosya numaram 82XX. Kız arkadaşımla üç buçuk senelik bir ilişkimiz var. Greencard sonuçları açıklanmadan önce yakın tarihte bir evlilik planımız yoktu bu sebeple kız arkadaşımın ailesine okulundan mezun olana kadar ilişkimizden bahsetmemeyi planlamıştık. Fakat bana green card çıktığı için evlenip beraber gitmek istiyoruz ama daha ailesinin ilişkimizden bile haberi olmadığı için yakın tarihte hemen evlenmek gibi bir olanağımız yok gibi duruyor. Forumdan edindiğim bilgilere göre Ankara'dan, dosya numarası 8 binlerde olan birisi için mülakat tarihi verilmesi çok düşük bir ihtimal. Dosyamı Hong Kong'a taşıyacağım. Green card kazandığını öğrendikten sonra evlenip Hong Kong'da mülakata girerek vizesini alan bir tanıdığım geciktirmeden Temmuzda nikah yapmamızı yoksa mülakata yakın tarihte evlenmemizin sorun oluşturabileceğini söyledi. Bizim bu bütün sürecin en geç hangi aşamasında bir evlilik gerçekleştirmemiz beraber vize alarak sorunsuz şekilde Amerikaya gitmemizi sağlar? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Selamlar arkadaşlar, 2026 talihlisiyim numaramız malum 25XXX, dosyamızı tabiki taşıma düşüncemiz mevcut. Şimdi şöyle bir durum gelişti eşim hamile ve tahminen Şubat gibi doğum görünüyor. Sormak istediğim dosyayı Hong Kong a taşıdığımız da ve oraya giderken de DS formunda doldurduğunuz gibi 2 kişi değil 3 olacağız bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım. Dosya açılacak mı yada oraya gittiğimizde 3 kişi olunca işler nasıl ilerleyecek bu durum hakkında bilgisi ve deneyimi olanlardan bilgi rica edebilir miyim. Dosya numaramızda yüksek olunca aklımızda çok soru işareti var.
-
@mustafa-berat-taşcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar arkadaşlar, 2026 talihlisiyim numaramız malum 25XXX, dosyamızı tabiki taşıma düşüncemiz mevcut. Şimdi şöyle bir durum gelişti eşim hamile ve tahminen Şubat gibi doğum görünüyor. Sormak istediğim dosyayı Hong Kong a taşıdığımız da ve oraya giderken de DS formunda doldurduğunuz gibi 2 kişi değil 3 olacağız bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım. Dosya açılacak mı yada oraya gittiğimizde 3 kişi olunca işler nasıl ilerleyecek bu durum hakkında bilgisi ve deneyimi olanlardan bilgi rica edebilir miyim. Dosya numaramızda yüksek olunca aklımızda çok soru işareti var.
Öncelikle sizden ricam buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt tarafındaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
Lütfen başka yerlere yazmayın, tablodaki ayar ve bilgileri değiştirmeyin.Bültenlerde bu yıl gibi bir ilerleme gibi olursa sıranız gelecek yıl yaz aylarında ancak gelebilir.
Bebeğiniz Şubat gibi sağlıkla 🙏dünyaya geldikten sonra add aplicant yaparak dosyaya ekleyeceksiniz. Mülakat aldıktan sonra formunuzu açtıracak ve bilgileri güncelleyeceksiniz. İşlemler gayet kolay merak etmeyin. -
@mustafa-berat-taşcı Benim durumum ile aynı durumdasınız. Mayıs ayında ds260 doldurduk. Haziran'da çocuğumuz oldu. Dosyamızı hongkonga taşıdık . Dosyamızı actirmadan çocuğumuzu ekledik. Submit ettik. Şimdi mülakat tarihi almayı bekliyoruz. Mülakat tarihi belli olunca kendi dosyamızı açtırıp güncellemeleri yapacağız. İlk önce çocuğumuz yok diye doldurmuştuk, o satırları çocuğumuz var olarak değiştirip bilgilerini gireceğiz. Bütün işlemlerimiz bitince, detaylı mülakat deneyimi yazacağız, oradan okursunuz yine.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan teşekkür ederim heyecanla bekliyorum, evet aynı sizin durumları yaşayacağız sanırım bizde. Eğer aktarmak isterseniz işlemleriniz tamamlandığında da özelden görüşmek isteriz bizde bizim için de çok büyük bir yol gösterici olacaktır eminim. Çok teşekkür ederim.
-
@Serapp teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için
-
@Murat-Dündar selamlar, 2017 tarihinden bugune kadar olan surede aciklanan ilk ay icin en yuksek bulten 6000 oldu. Benim tahminim yine bu civarda olacagidir. Aciklanacak bultenin iranlilarla herhangi bir dururmu yok.
-
@Egemen-Eren-Gümüş selamlar, sorunuza burada kimse net bir cevap malesef veremez. Siz suanda yapmaniz gerekenlerin tamamini neredeyse yapmissinkz. Bu saatten sonra yapacaginiz, dv26 surecini yakindan takip etmek olacaktir. Bol sanslar.
-
@onuru teşekkürler
-
Bilgilerininizi excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli, kontrolünüz ve eklemeniz ricadır.
-
@ATS16 aynı sebeplerden bende iki yeri de iptal kararı aldım
MUSKAT düşünüyorum.daha ucuz.arastiriyorym KCK dan. nasıl taşınacak currunt den sonra nasıl olacak araştırıyorum, -
Merhaba ben ds 260 formunu 22.05.2025 de yolladım mülakat yeri olarak Ankara yazdım.formda edindiğim tecrübelere göre 13XXX CS Ankara için çok yüksek.Simdi ben ne zaman dosyamı tasimaliyim daha önce hiç yurt disina cikmisligim yok.honkong ve bagledesh hiç düşünmüyorum 6 kişilik bir ailem olduğundan maliyetler çok yüksek.Bir sebepten formda pek tercih edilmeyen(nedenini anlamadigim) MUSKAT i tercih edeceğim
Sorum şu ne zaman ve nasıl yapmam gerekiyor tecrübeli arkadaşlar yardimici olabilirmi rica etsem . currunt den önce i sonra mı yapmalıyım eksisi artısı ne olur -
Daha önce 1 yıldan uzun süre yaşadığımız ülkelerden adli sicil kaydı alırken, ibraz edilecek kurum için daha sonra başvuru yerinin değişme ihtimali olduğundan Tayland da veya Hongkong ta bulunan olarak değil de sadece Amerikan Konsolosluğuna yazdırsak olur mu ?
-
@bakarmisin100
Selamlar, bazi ulkeler polis raporunu kapali zarf olarak direk konsolosluklara gonderebiliyor. Siz hangi ulkeden alacaksiniz, o ulkenin polis raporunu gonderme kosullarini detaylica arastirmanizi tavsiye ederim. Yanisira sorunuz icin, eger kisi talebi uzerine polis raporu alinabilen bir ulke ise herhangi bir konsolosluk adi belirtmeden de alabilirsiniz. -
@Utku-Pehlivan
Merhabalar, bir tanidiginiz sizi biraz gereksiz endiselendirdigini soyleyebilirim. Mulakatiniza yakin bir tarihte evlenmeniz, eger iliskinizin gecmisini ve iliskinizin greencard surecinizden bagimsiz oldugunu kanitlayabiliyorsaniz herhangi bir sorun olusturmayacaktir. Sizin icin izlemeniz gereken en saglikli yol su sekildedir; bulteninizi siki bir sekilde takip etmek, size uygun olan en erken zamanda evliliginizi gerceklestirmek, esinizin degisen soyisim ile beraber pasaport vb. belgelerinizi temin etmek, DS-260 formunuza mulakat planlanmadan once “add applicant” secenegi ile esinizi eklemek, mulakat tarihinizi aldiktan sonra ilgili konsolosluga email atarak esinizi surecinize dahil ettiginizi ve kendi DS-260 formunuzda medeni durum degisikligi vb. duzenlemeleri yapmak icin formuzu actirma talebinde bulunmak, ve son olarak tum iliski gecmisi kanitlarinizi toplayip esinizle beraber mulakatiniza katilmaktir. Simdiden tebrikler, kolayliklar. -
Forumdaki geçmiş yıl deneyimlerini okumak ve her yılın excel chart’larini incelemek - yorumlamak dosya taşıma yapmadan önce en doğrusu.
Bu söylediğimi yaptığınızda göreceksiniz ki, dosyalarını KCC ile Muscat’a taşıyan ve mülakat almayı bekleyen talihlilerden sadece 1 tanesi mülakat alabildi DV2025 sürecinde, mülakat dağıtımı yapılmadığını gördükçe talihliler Muscat’dan tekrar başka konsolosluklara taşıdılar dosyalarını.
İyi irdelemeniz ve geçmiş deneyimlerden yararlanmanız doğrusu, her yılın özelinde konsoloslukların yaklaşımı farklı olabilir, KCC ile dosya taşımanız mülakat tarihi alabileceğiniz anlamına da gelmiyor. Bol şans!
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Sorularınızı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor, dosya taşımanın nasıl yapılacağı ilgili konu başlığının 4.iletisinde mevcut.
Bu başlık sadece mülakat deneyimlerinin paylaşımı için, yanlış başlıkta sorunuzu iletmişsiniz.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@ugursway Merhaba hocam, bizimde çocuk oldu. Çocuğu applicant ettik ekledik. Fakat eşimle bizim doldurdugumuz formda çocuk yok işaretli. Mülakat mailinden sonra kendi formumuza çocuğu eklemek için dosyamızı actiracagiz. Aklımıza takılan şey şu. Mülakat tarihi alır almaz hızlıca, nicholsondan sağlık randevusu almamız lazım. Dosyamızı açtırmadan çocuğu eklemeden, sağlık mülakatı almak için mail atarsak sorun olurmu. Yoksa önce dosyayı açtırıp çocuğu kendi formlarimiza ekleyip, öylemi sağlık mülakatı almak için beklemeliyiz.
-
Sn. @ugursway yapılması gereken tüm adımları detaylı anlatmış. Sahip olduğunuz CN ile Hong Kong’da mülakata katılma kararınız kesin ise bu konu başlığının 4.iletisinde detaylı iletildiği üzere bekar olarak dosyanızın KCC aracılığıyla taşınması için gerekli aksiyonu almanız gerekiyor. Akabinde tavsiye edilen işlemleri ailelerinde rızası ve müstakbel eşiniz ile planlayarak sürdürebilirsiniz. Şimdiden mutluluklar ve kolaylıklar 🍀
-
Forumdaki geçmiş yıl deneyimlerini okumak ve her yılın excel chart’larini incelemek - yorumlamak dosya taşıma yapmadan önce en doğrusu.
Bu söylediğimi yaptığınızda göreceksiniz ki, dosyalarını KCC ile Muscat’a taşıyan ve mülakat almayı bekleyen talihlilerden sadece 1 tanesi mülakat alabildi DV2025 sürecinde, mülakat dağıtımı yapılmadığını gördükçe talihliler Muscat’dan tekrar başka konsolosluklara taşıdılar dosyalarını.
İyi irdelemeniz ve geçmiş deneyimlerden yararlanmanız doğrusu, her yılın özelinde konsoloslukların yaklaşımı farklı olabilir, KCC ile dosya taşımanız mülakat tarihi alabileceğiniz anlamına da gelmiyor. Bol şans!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum