Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar mülakatta gereken adli sicil, nüfus kayıt ve askerlik belgesi gibi belgelerin güncel hallerini mi veriyoruz mülakat öncesinde yoksa ceac'a yüklenildiği hali gibi mi? 3 ay önce alınmış olacak eğer sistemdeki belgeyi verirsem, belgenin tarihinin geçmesi gibi bir durum var mı? Hala geçerli mi mülakatta?

• @nazmi4343 benim ilk basvurdugum zaman bir evrak tarihi gecmisti ama sorun etmediler hatirlatti sadece bence iki sekilde de yaninizda bulundurun

• @salimekoken bulundugunuz sehirde, social security administration office mutlaka vardir. Buraya gidin ve eger ingilizceniz yeterli degilsebile telefonda size tercuman baglaniyor ve gerekli bilgileri size veriyorlar.

• Merhaba sevgili arkaslar, yoldaslar:) . Umarim herkes iyidir, beni soracak olursaniz cevabi cok dusunmem lazim,sizlerle ayni pisikolojideyim diyip kurtarayim:(. Bir istirhamim olacak musadenizle. I-130a basvurali 9 ay oldu, yavas yavas strese girmeye basladik esimle, allah buyuktur. Ikinci asamada ben amerikadan DS260 formunu dolduracagimi biliyorum, bunun disinda neler yapmam lazim yada hangi evraklari simdiden hazirlamam lazim . Konuyla ilgili bilgi ve tecrubeleriniz rica ederim. Mutlaka benim gibi surecin bu kismindaki arkadaslarada yardimi olacaktir paylasimlarinizin.Herkese cani gonulden sorunsuz surecler dilerim. Simdiden cok tesekkur ederim.

• Cr1 vizesi için l-130 formunu 29/03/2024’de gönderdik bu ay 16. ayımız daha kaç ay daha bekleyecegiz bilginiz var mı ?thanksler

• @Bircan Merhaba sanirim USCIS onayinin gelmesi son zamanlarda 14-15 ay arasi gibi bir sure, degisebiliyor zamanla. Onayinizi alinca NVC'ye odemeleri yapip DS260 IV formu doldurup ardindan dosya yuklemeniz gerekecek eger sizin geliriniz yeterli degilse veya son 3 yilda yeterli tax beyaninda bulunmadiysaniz joint sponsora ihtiyac duyacaksiniz. Siz ve eger ihtiyac duyarsaniz joint sponsorunuz I864 Affidavit of Support formunu dolduracak ardindan ikinizin de tax return belgeleriniz, W2 formlari, paycheckler, pasaport veya green card, birth certificate ve ABD'de adres bildiren fatura gibi belgeler istenecek. TR vatandasi esiniz ise E-devletten alacagi nufus kayit, adli sicil ve askerlik yapildi belgesi gibi belgelere ihtiyac duyacak. Ek olarak eger sizin veya esinizin bosanma durumunuz olduysa onun orijinal evraklari, veya varsa mahkeme-suc kayitlari vs istenir. Basarilar simdiden umarim onayinizi alirsiniz cok gecikmeden.

• @Bircan Bu sayfadan istenilen belgeleri ve türkiyedeki karşılıklarını görebilirsiniz.

• @ıscx selam özel olmazsa neden RFE oldunuz? Bizde evrakları submit ettik ama RFE olmaktan korkuyoruz

• Herkese merhabalar ufak bir soru aklıma takıldı şuan çok erken ama sormaktan zarar gelmez sanırım biz Eyalet olarak California Los Angeles Mailing Adress Yazdık I-130'da Eğer Doğru Biliyorsam Green Card Mektuplar Hepsi Aynı Adrese Gidiyor...

Ama Biz Orda Hayatımıza Muhtemelen Georgia,Atlanta'da Baslangic Yapmayi Dusunuyoruz Bu Noktada Sınır Kapısında Adresin Degistigini Soylemek Zorundamiyiz Cunku Yanlis Degilsem Sinir Kapisinda Adres Degisimi Belirtirsem Green Card Gecikiyor

Onun Yerine Bunu Belirtmesem Green Card Eski Adrese Gittikten Sonra Onu Teslim Alıp AR-11 Adres degisimi formu doldurup USCIS'e yollasam kisacasi Adresimin Degistigini 3-4 Ay Geç Bildirsem Basima Bir Sey Gelir Mi?

• @Ekto-Oktan Green card'in gonderilecegi adres 3 farkli asamada soruluyor ilki NVC asamasinda digeri konsoloslukta mulakatiniz esnasinda son olarak da ABD girisiniz sirasinda sinir memurlari dogrulama amacli soruyor nereye gonderilecek green card seklinde. Konsolosluga bir adres verip giris aninda adresiniz degisirse memurlara soylemeniz halinde sorun olmaz diye dusunuyorum. Soylemeyin diyemem USCIS sorun yapabilir ama adresi guncel tutmakta fayda var tabi.

• @seda-2 selam evrakları yükleme işini eşim yapmak istedi ve benim meşgul olduğum bir zamanda yaptı evrakların türkçe karşılıkları farklı olduğu için karıştırmış bir kaçını ben düzeltip gönderdim tekrar

• Covid-19 Aşısı Zorunluluğu Hala Göçmen Vizeleri İçin Devam Ediyor Mu? Unganlar Sitesine Baktığımda Mart 2025'de Kaldırıldı Olarak Gözüküyor Vize Almak İçin COVID Aşısına İhtiyacımız Yok Mu Artık?

• @Ekto-Oktan artik ihtiyac yok

• @Manushaqe Merhaba Mart girmişsiniz ABD'ye ben de 1 Nisanda giriş yaptım. Green Kartınız elinize ulaştı mı? 70 günü geçti ama gelmedi. Takip edebileceğimiz bi sistem var mı?

• @gkorkmaz evet bizim green kartlarimiz Mayis sonunda ulasti elimize. Uscis te takip edebilirisiniz. Orda durumu gsterir.

• Merhabalar,

DQ olalı bayağı zaman oldu ancak ne randevu geliyor, ne bir şey. Bir zamanlar insanlar 6 aydan fazla randevu beklemişlerdi. Öyle olmasından korkuyorum açıkçası. Bu süreç nasıl bir süreçse insanın psikolojisini yerle bir ediyor. Hiç bir şey belli değil. Neyse yani, bu süreci şikayet edebileceğimiz bir yer var mı? Gerçekten artık böyle boş boş sırf sistem değişti diye eli kolu bağlı oturmak istemiyorum. Bize vurdu piyango galiba

• @Seyduna maalesef bizde bekliyoruz dq 15 mayısta oldum şansıma halen ne bir ses ne bir seda var sistem değişmesi aslında randevu dağıtılmasını etkilememesi gerekiyor ama neden halen bekliyoruz bilmiyorum Ankara batch sistemi ile çalışıyor bu ayın sonuna doğru umarım gelir randevular gelmezse uzayacak gibi

• @rock Sizin neredeyse 1 ay oldu, anlamadm neden böyle oluyor. Ağustos'a randevu alırsak iyi ama daha ötelerlerse sıkıntı büyük ya

• @Manushaqe usciste green card basımı yada durumu ile ilgili bir bilgi göremiyoruz basılmadığı için mi böyle gösteriyor acaba?

• @Seyduna umarım alırız bekliyoruz yoksa inqury vereceğim

Benzer Başlıklar

• 1177
  • 22
  • 3116
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |