Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Erdem-Yıldız Öyle düşünmüyorum. Aksine 1200 aktif edilen case olsa bile bunların içinden belki 700-800 tanesi mülakat alıyor diyorum. Olay bu kadar mülakat yapabilmek için aktive edilmesi gereken case sayısında bence. 2023 ve 2024 de üç aşağı beş yukarı aynı hesapla bakınca mantık çerçevesine oturuyor. Eğer vize bültenini ortalama 1200-1300 case aktif edecek kadar artırırsan, bunların arasından mülakat alacaklar ve issue edileceklerin sayısı konsolosluklarda büyük iş yükü bırakmıyor. Gidip de 2000 case aktif edecek kadar artırırsan ertesi aylara iş kalıyor, backlog oluyor. 2023'te erkenden 30 bin olup sonra 30 binde aylarca devam etme sebebi o mesela çünkü 30 bin içindeki toplam case sayısı 11-12 aylık bir süre gerektiriyor. O yüzden son 2 ay 32 binde takılı kalıyor. 2024'te 34-35 binden sonraki issue edilen vizelerin yok denecek kadar az olması da bundan, overload yapıyorsun ama işin doğası gereği görünmez bir limit var, o durduruyor konsoloslukları bir yerde.

İkinci kısma gelince, 2024'te 35 bin üstü her 1000 case içinde vize verilme oranı %1'in altında. Tabii ki alanlar olmuş ama her 100 kişiden biri. Hatta bazen 500 kişiden biri. O yüzden çöp, tek tük, hesaba katmaya değmez.

Bakalım, inşallah senin dediğin olur hocam. Herkes sevinsin artık.

• @mks, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Yani aslında konsoloslukların doğal sınırları hemen hemen bu kadarlık bir artışı kaldırabilecek seviyede diye düşünüyorum, yani 1200-1300 case aktive edersen konsolosluklar takılmadan ilerleyebilir.

Iste tam da bu sebeple son bultende matematik disi bir artis yapma ihtimalleri soz konusu. Cunku konsolosluk kapasitesi bultenden bagimsiz bir sinirlayici. Tamamen current da yapsalar verilebilecek vize sayisi belli. O yuzden 30binleri gorebilir son bulten. Adamlarin kotanin uzerinde vize vermek istemedikleri asikar. Burda varsayimimiz kotayi doldurmaya calismak istemeleri. Eger bunu istemezlerse son ay bulteni ilerletmelerine bile gerek yok zaten.

• 30000’ler bence artık imkansız. Kotayı underfill etmek istedikleri için Max 25K ile kapatacaklar gibi. Bunu 3-4 aydır hissediyorum ve söylüyorum. Umarım yanılırım. Underfill edince hiçbir şey sorgulanmıyor 45000 gibi rakamla bitirseler ne gibi bir yaptırımı var ki? 25K ve üstünün şansı bence %10’lara düştü. Kota doldurmak isteyen bir kurum 11 bülten sıkarak ilerletmezdi. Bu yönetimin son bir coşma yerine 23K’ya falan çıkıp orada bırakma ihtimali bana daha fazla gelmeye başladı. Herkes için hayırlısı olsun. Fazla da kafayı takmayın.

• Arkadaşlar Trumpın ban travel kararından sonra
    Türkmenistan vatandaşları DV den faydalanabileceklermi yoksa onadamı yasak geldi bilgisi olan cevaplayabilirmi

• @Erdem-Yıldız aynen katiliyorum. tek sorun kotanin altinda kalmayi umarsamamalari sanki. hic vites arttirmadan ilerlettiler sureci. ha bu ay ha sonraki ay diye diye son bultene geldik.

• @mbaris79 hayat devam ediyor deyip onumuze bakacagiz mecbur ama. benim mesela 7. denememde cekilisi kazandim. 7. denemede kazanip mulakata bile gidememek de yani ne bileyim 😀 sövmemek biraz zor

• @justdream ben 2006’dan beri deniyorum. ABD’de de uzun yillar yasadim istesem kalabilirdim, kalamadim bazi sebeplerden oturu. Acikcasi kendimden de ziyade kizim icin istedim, zaten bana da degil esime cikti, amorti gormemis bir insanim 😀 hayat iste ne yapalim, bu konuda kontrolumuzde olanlari yaptik gerisi bizden bagimsiz isliyor. İsyan etmek sonucu değiştirmiyor maalesef.

• @gucarslan sizin yorumunuz nedir açıklanan bülten ve gelecek bültenle ilgili ?

• @mbaris79 @justdream isyana gerek yok.

• @justdream denemeye devam kardeşim hayat bitmedi, üzülün tabi ama yıkılmaya da gerek yok. 8. Olmazsa 9. Da tekrar kazanırsın.

• @mbaris79 son bulteni 30 bin yapsalar dahi underfill olacak zaten. O yuzden ben sacma bir artis gerceklesecegini dusunuyorum.

• @Stoic-Turk oyle vir seneki kim ne tahminde bulunsa mantikli geliyor 😄

• @dogan28 8. olmadi zaten. 14.de bi daha kazanirim. turuncu reis de tekrar baskan olur ,😀

• Son ay ben de bir sıçrama bekliyorum 30 civarı harika olur. Ama burada şunu anlayamadık, bu fam yasası açıklandığında herkes teker teker taşıdı. Peki diğer konsolosluklar mülakatları bu taşıma sırasına göre mi veriyor? Bunu anlayabileceğimiz kadar uzun aralıkta açmadılar hiç bülteni. Eğer 30 civarı cutoff verirlerse belki erken taşıyan gene mülakat alır. Bilemiyorum yani işte son 1 şans. Olursa olur olmazsa da napalım. Uzun yıllar bu anıları anlatırız 😃

• Bir de bir öneri olarak. Benim gibi 22k üstü ve Viyana’da mülakata girecekler şimdiden temmuz sonuna Schengen vize randevusu alsın. Zaten tek şans kaldı gelirse orada gelir ve hızlıca Schengen alırız önceden randevu ayarladığımız için. Biliyorsunuz son anda randevu bulmak zor oluyor. Temmuzda açıklanacak bültenle 2nl gelmesi arası 1 hafta desek temmuz Sonuna randevu alınsa kurtarıyor gibi hesapladım. Kcc mail atarsa Viyana’ya gideriz atmazsa da gezmeye gideriz. 😃

• @Stoic-Turk siz rakamlara daha hakimsiniz. Eğer o şekilde olacağına eminsek neden olmasin o zaman elbet olabilir. Tek anladigim bu adamlar kesin underfill istiyor. Ben bu isin datasina pek girmedim, data scientist’im sozde ama bu isin matematiksel logic’ini kavrayamadim sanirim. Umarim dediğiniz gibi olur bizlere de bir kapi acilir.

• @akinoo0 Benim mülakat tarihimin eylül olması dışında bir seçenek kalmadı. O yüzden eylülü kapsayan bir schengen vizem olsa henüz current olmadan dosyamı viyanaya taşıyabilirim ama eylül'ü kapsayan 1 aylık schengen talebinde ne gerekçeyle bulunacağız ki? Turistik gezi için 1 ay inandırıcı bir süre değil.

• @akinoo0 Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama Schengen randevusu alabilmek asiri problem. Biz Nisandan beri ugrasiyoruz 24 Hazirana ancak randevu alabildik o da ustune para vs vererek Yunanistan’dan oldu. Daha önce 6 ay vize almış kişilere 4-5 günlük vizeler veriliyor. Bir de o problem var. Hersey bize karsiymiş gibi sanki 😀

• @gouryella turistik amaçlı başvuruda bulunacağız 1 ay uzun. Ben 2 haftalık bulunmayı düşünüyorum. Şöyle düşünün temmuzda 2nl geldi, dediler ki 10 Eylül mülakatın var. Siz zaten Schengen randevusunu alırken Temmuz sonu gibi bir tarih arayın ya da ağustos başı yada ağustos ortası en erken neyse, önemli olan tarih bulabilmek. Tarih bulunursanız pasaport 2 haftada falan geliyor. 2nl geldiğinde zaten randevu tarihini bileceğiniz için o tarihi içeren 10 gün 2 haftalık bir Avrupa seyahati için turist başvurusu yapabilirsiniz.

• @mbaris79 izmirdeyim, ben de bakıp aman tarih varmış dediğimden değil. Numaramın son aya kalacağını düşündüğümden öyle bir plan kurmuştum kafamda. Bu hafta başlayacağım araştırmaya. Umarım çok zorlanmam, bari orada yüzümüz gülsün 😃

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |