Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayılarla DV2025

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
1.9k 168 104.8k 206

• @Erdem-Yıldız süreci herkes için hayırlı şekilde kapatmaları temennimiz. 2018 gibi 25 k da kapatmak ve 25 üstünün aktif bile olamaması daha kötü bir durum . dediğim gibi current olup bol mülakatlı bir yıl ile bitirsinler

• Tombaladan öyle bir numara cekmişiz ki. Ne öldürüyor ne güldürüyor, anca süründürüyor.

• Biraz hayal kırıklığı sonrasında hafiften inceleme fırsatı buldum 22 bin ne ifade edebilir diye.

19-22.000 arasında 1391 case var. Schedule edilme oranları, vize verilme oranları vs derken şüpheye yer bırakmayacak şekilde belli oldu ki Eylülde ellerinde verebilecekleri bol bol (en az 2500 kadar) vize olacak. Bu cepte. Yani vizeler biter diye korkmayın, bitmez. 30 Eylül'de bile vize basacaklar belli ki.

22 bin üzerine yine benzer artışı (case sayısı bakımından) yapsalar 24900'lerde kapanıyor, 25 bin diyelim düz. İlginçtir ki EU için verilecek (AOS harici) yaklaşık 17 bin vize için kaç case schedule edilmeli, sıra kaça gelmeli vs gibi hesaplar yapılınca da 25.500 civarında oluyordu. Yani aslında şu şartlarda 25.000-25.500 gibi bir noktada bıraksalar 17 bin vizeyi verebilecekleri bir senaryoya ulaşmış oluyorlar. Tabii ki tamamen kişisel yorum olmakla birlikte 30 binlere çıkarıp bu kadar adım adım, tane tane gitmişken kaos çıkarmak isteyeceklerini açıkçası pek sanmıyorum. @Erdem-Yıldız 'ın yaptığı before cases analizi harika gerçekten, keşke 30 binleri görse ama bir matematik çerçevesinde ilerliyorsa bence görmeyecek.

Öte yandan, bu 1391 case artışını Ağustos için mi yaptılar yoksa Eylül'ü de düşünerek mi yaptılar, bence asıl kritik nokta bu. Yani Ağustos+Eylül için de bu artışı yapmış olabilir bu manyaklar, bilmiyoruz. Eylülde tekrar bir 22.000 gelir mi, ya da 22.250, 22.500 gibi komik artışlar mı yaşanır, emin olamıyorum. Asıl problem, konsoloslukların aylık maksimum kaç case alabileceklerini bilmiyor olmak.

Ben de bu sebeple şöyle bir şey yaptım, sene başından beri açıklanan cutoff'lara ve zıplama aylarına göre göre aylık ortalama aktive olan case sayılarını çıkardım (incelenen ya da issue edilen değil, aktive olan, yani schedule edilebilecek potansiyel case sayısı).

Ekim-Kasım-Aralık: 6 binle açıldı, 3 ay değişmedi. Aylık ortalama 1212 case.
    Ocak-Şubat-Mart: Bu grubu birlikte aldım çünkü 12-12-13 bin diye gidiyor. Ciddi bir sıçrama yok. Aylık ortalama 1415 case.
    Nisan-Mayıs: Aylık ortalama 905 case.
    Haziran: 757 case.
    Temmuz: 713 case.
    Ağustos: 1390 case.

Hazirana kadar da backlog yoktu, konsolosluklar rahat rahat işlem yapıp caseleri temizleyebildiler. Haziran ve Temmuz tamamen kayıp oldu bizler için, durduk yere heba ettiler mis gibi iki ayı. Gerçi ortalama 1200'e tekabül edecek şekilde olsaydı artışlar, Ağustos cutoff'u 26 bin olmalıydı. Backlog olmaması durumunda Eylüle vize bile kalmayabilirdi. Konsolosluklar aylık ortalama 1200-1300 case sayısına denk gelecek bülten artışını kaldırabilecek güce sahipler belli ki, 1 Haziran'a geldiğimizde backlog olmaması buna delaletti. Bu arada 1 Haziran'a kadar olan aktif edilen aylık ortalama case sayısı da 1200. Sihirli sayı gibi düşünün. Haziran ve Temmuzu boş geçip Ağustos'ta tekrar 1390 case yüklemelerini görünce, eğer işin içinde bir mantık ve matematik arıyorlarsa, anladığım o ki yine Ağustos'ta 22 bine kadar olan kısmı temizleme ve Eylül'e iş bırakmama hedefi taşıyor KCC. Çünkü biliyorlar ki konsoloslukların kapasitesi buna yeterli, onlar da bu kapasiteyi sonuna kadar kullanmaya karar verdi.

30 binleri görmesi demek, 3715 tane case'i aktive etmek demek. Bu da kaos demek işte. KCC geçen sene son ay 30 binden 50 bine çıkardığında 5400 case aktive etmişti ama 34 bin sonrası tamamen çöp, doğru düzgün insan alamadı. 34 bine kadar olan kısım olabildiğince almıştı. Peki bu 30-34 bin arasında kaç case aktive edildi? Remember the sihirli sayı. 1200 evet. Yani aslında konsoloslukların doğal sınırları hemen hemen bu kadarlık bir artışı kaldırabilecek seviyede diye düşünüyorum, yani 1200-1300 case aktive edersen konsolosluklar takılmadan ilerleyebilir. Bu seneki Haziran-Temmuz hariç aylık ortalama case sayıları da aslında hemen hemen tutarlı. KCC geçen seneden ders almış gibi duruyor bence bu bakımdan. Öyle 3000-5000 case aktive edecek artışlardan ziyade, 1200-1300 yeterli ve tadında diyor olabilirler.

İnşallah 30 binleri görür, inşallah, ama çok zor duruyor. Benim sıramın current olması için 23500 açıklasalar yeterli mesela ama ben bu sene KCC'nin başında babam, DOS'un başında annem olsa güvenmem. Şu 1 ay stresten ne tırnak kalır ne saç.

• sadece 1 tane mi açıklanacak bülten kaldı? sonra bitiyor mu?

• @aed99 Evet. Temmuzda Ağustos'un bültenini yayınlayacaklar, o da Eylül ayında 2025'in kaçla kapanacağını gösterecek.

• Bu süründüren süreç benim gibi 25k üzeri olanlar için bitti galiba. Çok yükseltmelerini beklemiyorum artık.

• @mks hocam yanıldığınız nokta herkesin vize onayı artı mülakat alıyormuş gibi düşünmeniz aradaki herkes ne vize alacak ne mülakat yüzde 100 lük bir durum yok artı aoscular ve son ayda bir çok kişiye şans tanıyorlar gelelim geçen sene 34 bin üstü çöp mevzusuna 38-41 bin hatta 49 binin bile vize aldığını gördüm önenli olan hızlı ve yoğun olmayan elçilik olması altın nokta bu 34 bin üstü geçen sene vize alamadı tamamen çöp diye bir durum ortada yok aklında bu bilgiyi nasıl öğrendiniz

• @Erdem-Yıldız Mülakat alan herkesin , eğer mülakata katılması ve evraklarında bir sorun yoksa onay alacağını düşünüyorum . Kota sorunu olmayacak gibi. Sen ne düşünüyorsun ?

• @omerko eğer elçiliğin yoğun değilse mülakat verirse 20 eylül’e kadar sorun olacağını düşünmüyorum 20 eylül’e kadar rahat vize alınır gibi görünüyor ondan sonrası içinde bişey diyemem

• @Erdem-Yıldız Öyle düşünmüyorum. Aksine 1200 aktif edilen case olsa bile bunların içinden belki 700-800 tanesi mülakat alıyor diyorum. Olay bu kadar mülakat yapabilmek için aktive edilmesi gereken case sayısında bence. 2023 ve 2024 de üç aşağı beş yukarı aynı hesapla bakınca mantık çerçevesine oturuyor. Eğer vize bültenini ortalama 1200-1300 case aktif edecek kadar artırırsan, bunların arasından mülakat alacaklar ve issue edileceklerin sayısı konsolosluklarda büyük iş yükü bırakmıyor. Gidip de 2000 case aktif edecek kadar artırırsan ertesi aylara iş kalıyor, backlog oluyor. 2023'te erkenden 30 bin olup sonra 30 binde aylarca devam etme sebebi o mesela çünkü 30 bin içindeki toplam case sayısı 11-12 aylık bir süre gerektiriyor. O yüzden son 2 ay 32 binde takılı kalıyor. 2024'te 34-35 binden sonraki issue edilen vizelerin yok denecek kadar az olması da bundan, overload yapıyorsun ama işin doğası gereği görünmez bir limit var, o durduruyor konsoloslukları bir yerde.

İkinci kısma gelince, 2024'te 35 bin üstü her 1000 case içinde vize verilme oranı %1'in altında. Tabii ki alanlar olmuş ama her 100 kişiden biri. Hatta bazen 500 kişiden biri. O yüzden çöp, tek tük, hesaba katmaya değmez.

Bakalım, inşallah senin dediğin olur hocam. Herkes sevinsin artık.

• @mks, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Yani aslında konsoloslukların doğal sınırları hemen hemen bu kadarlık bir artışı kaldırabilecek seviyede diye düşünüyorum, yani 1200-1300 case aktive edersen konsolosluklar takılmadan ilerleyebilir.

Iste tam da bu sebeple son bultende matematik disi bir artis yapma ihtimalleri soz konusu. Cunku konsolosluk kapasitesi bultenden bagimsiz bir sinirlayici. Tamamen current da yapsalar verilebilecek vize sayisi belli. O yuzden 30binleri gorebilir son bulten. Adamlarin kotanin uzerinde vize vermek istemedikleri asikar. Burda varsayimimiz kotayi doldurmaya calismak istemeleri. Eger bunu istemezlerse son ay bulteni ilerletmelerine bile gerek yok zaten.

• 30000’ler bence artık imkansız. Kotayı underfill etmek istedikleri için Max 25K ile kapatacaklar gibi. Bunu 3-4 aydır hissediyorum ve söylüyorum. Umarım yanılırım. Underfill edince hiçbir şey sorgulanmıyor 45000 gibi rakamla bitirseler ne gibi bir yaptırımı var ki? 25K ve üstünün şansı bence %10’lara düştü. Kota doldurmak isteyen bir kurum 11 bülten sıkarak ilerletmezdi. Bu yönetimin son bir coşma yerine 23K’ya falan çıkıp orada bırakma ihtimali bana daha fazla gelmeye başladı. Herkes için hayırlısı olsun. Fazla da kafayı takmayın.

• Arkadaşlar Trumpın ban travel kararından sonra
    Türkmenistan vatandaşları DV den faydalanabileceklermi yoksa onadamı yasak geldi bilgisi olan cevaplayabilirmi

• @Erdem-Yıldız aynen katiliyorum. tek sorun kotanin altinda kalmayi umarsamamalari sanki. hic vites arttirmadan ilerlettiler sureci. ha bu ay ha sonraki ay diye diye son bultene geldik.

• @mbaris79 hayat devam ediyor deyip onumuze bakacagiz mecbur ama. benim mesela 7. denememde cekilisi kazandim. 7. denemede kazanip mulakata bile gidememek de yani ne bileyim 😀 sövmemek biraz zor

• @justdream ben 2006’dan beri deniyorum. ABD’de de uzun yillar yasadim istesem kalabilirdim, kalamadim bazi sebeplerden oturu. Acikcasi kendimden de ziyade kizim icin istedim, zaten bana da degil esime cikti, amorti gormemis bir insanim 😀 hayat iste ne yapalim, bu konuda kontrolumuzde olanlari yaptik gerisi bizden bagimsiz isliyor. İsyan etmek sonucu değiştirmiyor maalesef.

• @gucarslan sizin yorumunuz nedir açıklanan bülten ve gelecek bültenle ilgili ?

• @mbaris79 @justdream isyana gerek yok.

• @justdream denemeye devam kardeşim hayat bitmedi, üzülün tabi ama yıkılmaya da gerek yok. 8. Olmazsa 9. Da tekrar kazanırsın.

• @mbaris79 son bulteni 30 bin yapsalar dahi underfill olacak zaten. O yuzden ben sacma bir artis gerceklesecegini dusunuyorum.

Benzer Başlıklar

• Sayılarla DV2026

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    234
    4
    16 Oy
    234 İleti
    29k Bakış
    Mirage 0M
    @Serapp tabloda gördüm, ben de şaşırdım, ayrıntıyı bilemem ki🙄
  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • Sayılarla DV2024

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    450
    4
    23 Oy
    450 İleti
    55k Bakış
    srdrS
    @EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k