Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Mikail-0 darısı bize inşallah dostum (:

• @Erdem-Yıldız ben de 20500-21500 arası demiştim... son bülten içinse maksimum 24000 olur diyorum. aylar önce de demiştim. bana kızılmıştı.

• @ATS16 bir temmuz akşamında 🙂↔

• @Mikail-0 hayırlı olsun hocam sorunsuz sıkıntısız gidersiniz umarım

• @Dgns0 current olursa bir çok kişi mülakat alamaz kapasite sınırlı

• Kazanmak mı zor 1.5 yılı devirmek mi bilemedim. Bu bültenle aktif olduk. Ama iş bununlada kalmıyor son vakitlerimiz artık. Hepimiz güzel haberlerle bu yılı kapatsın inşallah arkadaşlar 🤲

• geçen sene ile nasıl benzer olduğunu önceki yazımlarımda yazmıştım tahminim 21000 di 22000 oldu before cases olarak inanılmaz benziyor keşke bunu 3-4 ay önce keşfetseydim hevesimiz olmazdı son ay ki tahminim 32000 ama herkes mülakat alacak diye bişey de yok önenli olan mülakat alabilmek olacak herkese bol şanslar

• @justdream 20500 olması zaten imkansızdı hocam 24 bin değil 32 bin olacak bunu geçen sene ile bu senenin bültenlerinin before cases kıyaslayarak yapabilirsin 11 ay aynı aynı gitti bence 12. ayda aynı gidicek bir ay sonra görüşürüz 🙂 umarım dediğim yine tutar ama önemli olan mülakat alabilmek

• @Erdem-Yıldız aynen dostum umarım mülakat almamızı sağlayacak rakam neyse o açıklanır. umarım tahminlerin tutar 🙂 süreci son gününe kadar yaşamamız lazımmış demek ne diyelim...

• @justdream hocam bir çok kişinin sürece devam etmesi bizi son aya attı maalesef devam oranının yüksek olma nedeni ise tamamen fam yasasından dolayı diye düşünüyorum

• @Yusuf-Uzak sağolun umarım sizlerde bir sonraki leveli geçip mülakat alırsınız

• @Erdem-Yıldız süreci herkes için hayırlı şekilde kapatmaları temennimiz. 2018 gibi 25 k da kapatmak ve 25 üstünün aktif bile olamaması daha kötü bir durum . dediğim gibi current olup bol mülakatlı bir yıl ile bitirsinler

• Tombaladan öyle bir numara cekmişiz ki. Ne öldürüyor ne güldürüyor, anca süründürüyor.

• Biraz hayal kırıklığı sonrasında hafiften inceleme fırsatı buldum 22 bin ne ifade edebilir diye.

19-22.000 arasında 1391 case var. Schedule edilme oranları, vize verilme oranları vs derken şüpheye yer bırakmayacak şekilde belli oldu ki Eylülde ellerinde verebilecekleri bol bol (en az 2500 kadar) vize olacak. Bu cepte. Yani vizeler biter diye korkmayın, bitmez. 30 Eylül'de bile vize basacaklar belli ki.

22 bin üzerine yine benzer artışı (case sayısı bakımından) yapsalar 24900'lerde kapanıyor, 25 bin diyelim düz. İlginçtir ki EU için verilecek (AOS harici) yaklaşık 17 bin vize için kaç case schedule edilmeli, sıra kaça gelmeli vs gibi hesaplar yapılınca da 25.500 civarında oluyordu. Yani aslında şu şartlarda 25.000-25.500 gibi bir noktada bıraksalar 17 bin vizeyi verebilecekleri bir senaryoya ulaşmış oluyorlar. Tabii ki tamamen kişisel yorum olmakla birlikte 30 binlere çıkarıp bu kadar adım adım, tane tane gitmişken kaos çıkarmak isteyeceklerini açıkçası pek sanmıyorum. @Erdem-Yıldız 'ın yaptığı before cases analizi harika gerçekten, keşke 30 binleri görse ama bir matematik çerçevesinde ilerliyorsa bence görmeyecek.

Öte yandan, bu 1391 case artışını Ağustos için mi yaptılar yoksa Eylül'ü de düşünerek mi yaptılar, bence asıl kritik nokta bu. Yani Ağustos+Eylül için de bu artışı yapmış olabilir bu manyaklar, bilmiyoruz. Eylülde tekrar bir 22.000 gelir mi, ya da 22.250, 22.500 gibi komik artışlar mı yaşanır, emin olamıyorum. Asıl problem, konsoloslukların aylık maksimum kaç case alabileceklerini bilmiyor olmak.

Ben de bu sebeple şöyle bir şey yaptım, sene başından beri açıklanan cutoff'lara ve zıplama aylarına göre göre aylık ortalama aktive olan case sayılarını çıkardım (incelenen ya da issue edilen değil, aktive olan, yani schedule edilebilecek potansiyel case sayısı).

Ekim-Kasım-Aralık: 6 binle açıldı, 3 ay değişmedi. Aylık ortalama 1212 case.
    Ocak-Şubat-Mart: Bu grubu birlikte aldım çünkü 12-12-13 bin diye gidiyor. Ciddi bir sıçrama yok. Aylık ortalama 1415 case.
    Nisan-Mayıs: Aylık ortalama 905 case.
    Haziran: 757 case.
    Temmuz: 713 case.
    Ağustos: 1390 case.

Hazirana kadar da backlog yoktu, konsolosluklar rahat rahat işlem yapıp caseleri temizleyebildiler. Haziran ve Temmuz tamamen kayıp oldu bizler için, durduk yere heba ettiler mis gibi iki ayı. Gerçi ortalama 1200'e tekabül edecek şekilde olsaydı artışlar, Ağustos cutoff'u 26 bin olmalıydı. Backlog olmaması durumunda Eylüle vize bile kalmayabilirdi. Konsolosluklar aylık ortalama 1200-1300 case sayısına denk gelecek bülten artışını kaldırabilecek güce sahipler belli ki, 1 Haziran'a geldiğimizde backlog olmaması buna delaletti. Bu arada 1 Haziran'a kadar olan aktif edilen aylık ortalama case sayısı da 1200. Sihirli sayı gibi düşünün. Haziran ve Temmuzu boş geçip Ağustos'ta tekrar 1390 case yüklemelerini görünce, eğer işin içinde bir mantık ve matematik arıyorlarsa, anladığım o ki yine Ağustos'ta 22 bine kadar olan kısmı temizleme ve Eylül'e iş bırakmama hedefi taşıyor KCC. Çünkü biliyorlar ki konsoloslukların kapasitesi buna yeterli, onlar da bu kapasiteyi sonuna kadar kullanmaya karar verdi.

30 binleri görmesi demek, 3715 tane case'i aktive etmek demek. Bu da kaos demek işte. KCC geçen sene son ay 30 binden 50 bine çıkardığında 5400 case aktive etmişti ama 34 bin sonrası tamamen çöp, doğru düzgün insan alamadı. 34 bine kadar olan kısım olabildiğince almıştı. Peki bu 30-34 bin arasında kaç case aktive edildi? Remember the sihirli sayı. 1200 evet. Yani aslında konsoloslukların doğal sınırları hemen hemen bu kadarlık bir artışı kaldırabilecek seviyede diye düşünüyorum, yani 1200-1300 case aktive edersen konsolosluklar takılmadan ilerleyebilir. Bu seneki Haziran-Temmuz hariç aylık ortalama case sayıları da aslında hemen hemen tutarlı. KCC geçen seneden ders almış gibi duruyor bence bu bakımdan. Öyle 3000-5000 case aktive edecek artışlardan ziyade, 1200-1300 yeterli ve tadında diyor olabilirler.

İnşallah 30 binleri görür, inşallah, ama çok zor duruyor. Benim sıramın current olması için 23500 açıklasalar yeterli mesela ama ben bu sene KCC'nin başında babam, DOS'un başında annem olsa güvenmem. Şu 1 ay stresten ne tırnak kalır ne saç.

• sadece 1 tane mi açıklanacak bülten kaldı? sonra bitiyor mu?

• @aed99 Evet. Temmuzda Ağustos'un bültenini yayınlayacaklar, o da Eylül ayında 2025'in kaçla kapanacağını gösterecek.

• Bu süründüren süreç benim gibi 25k üzeri olanlar için bitti galiba. Çok yükseltmelerini beklemiyorum artık.

• @mks hocam yanıldığınız nokta herkesin vize onayı artı mülakat alıyormuş gibi düşünmeniz aradaki herkes ne vize alacak ne mülakat yüzde 100 lük bir durum yok artı aoscular ve son ayda bir çok kişiye şans tanıyorlar gelelim geçen sene 34 bin üstü çöp mevzusuna 38-41 bin hatta 49 binin bile vize aldığını gördüm önenli olan hızlı ve yoğun olmayan elçilik olması altın nokta bu 34 bin üstü geçen sene vize alamadı tamamen çöp diye bir durum ortada yok aklında bu bilgiyi nasıl öğrendiniz

• @Erdem-Yıldız Mülakat alan herkesin , eğer mülakata katılması ve evraklarında bir sorun yoksa onay alacağını düşünüyorum . Kota sorunu olmayacak gibi. Sen ne düşünüyorsun ?

• @omerko eğer elçiliğin yoğun değilse mülakat verirse 20 eylül’e kadar sorun olacağını düşünmüyorum 20 eylül’e kadar rahat vize alınır gibi görünüyor ondan sonrası içinde bişey diyemem

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |