Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapmış talihlilerin dikkatine!

herkese merhaba,
    daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'ye gidip, doğum yoluyla çocuğuna vatandaşlık almış ve şu an DV sürecinde olan talihli arkadaşlarımız olduğunu biliyoruz.

bu teknik olarak mümkün olsa da, vizenin amacı dışında kullanıldığı gerçeğini elbette ki değiştirmiyor.
    önceki yıllarda bu durum sorun olmuyordu ancak; Trump sonrası süreçte bu durumun sorun yaratacağını tahmin ediyorduk.

bugün, daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapıp çocuğuna bu yolla vatandaşlık almış DV2025 talihlisi bir arkadaşımızın başvurusu direkt olarak bu sebep gösterilerek reddedildi.

bunu ilk defa yaşıyoruz ve gerçekten çok büyük bir olay.
    her sene bu durumda olan arkadaşlarımız vizelerini sorunsuzca aldılar ama artik direkt olarak bir ret sebebi statüsü kazanmış oldu.

bu durumda olan arkadaşlarımız varsa, şimdiden her şeye hazırlıklı olmalarını tavsiye ederim.

• @gucarslan bu ciddi anlamda çok büyük bir olay, yanlış hatırlamıyorsam yine dv2025 talihlilerinden viyanada mülakata giren bir talihli de çocuğunu amerikada doğurmuştu diye 15-20dk boyunca soru yağmuruna tutulmuştu ancak sonunda vizesini almıştı. Artık sorusuz ret veriyorlar sanırım. Bu durum sizce mülakatı yapan memurun insiyatifine bağlı olabilir mi? Bağlı ise artık bu durumdaki talihlilerin dosyasını viyana gibi ret vermekten kaçınan bir konsolosluğa taşıması şart gibi bir şey diyebilir miyiz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz elbette mülakatı yapan kişinin inisiyatifine bağlı ancak; INA kapsamındaki kuralı ret sebebine yazacak kadar resmiyete donduyse bu konu çok fazla riske girilecek bir konu olmaktan çıkar konsolosluk tarafında.

daha ılımlı olabileceği düşünülen konsolosluklara taşıma ihtimali de bir seçenek olabilir elbette.
    ama risk her zaman var olarak kalacaktır.

• ⭐⭐⭐

@Aslan-3 Selamlar...
    Pasaportum baştan aşağı Avrupa'nın tüm turistik ülkelerinin damgasıyla dolu olsa bile Avusturya'ya vize başvurusu yapmadan önce bir daha düşünürdüm...O yüzden başvuru için daha turistik ülkeleri seçmenizi önereceğim.
    Ayrıca daha önce de yazmıştım tekrarlayayım vize başvurunuzda Avusturya konsolosluğuna "ben ABD göçmen vizesi için geleceğim" dediğinizde karşı taraf "Bu kişi gemileri yakmış ya ABD den red alır da bizim ülkemizde kalır mı?" düşüncesine girerse diye düşünmek lazım...😉

• Yasaklı

hong kong ta girecek arkadaslar konaklama için öneriler varmı yada maliyetlerle ilgili bir bilgi cevaplar için teşekkür ederim

• ⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapmış talihlilerin dikkatine!

herkese merhaba,
    daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'ye gidip, doğum yoluyla çocuğuna vatandaşlık almış ve şu an DV sürecinde olan talihli arkadaşlarımız olduğunu biliyoruz.

bu teknik olarak mümkün olsa da, vizenin amacı dışında kullanıldığı gerçeğini elbette ki değiştirmiyor.
    önceki yıllarda bu durum sorun olmuyordu ancak; Trump sonrası süreçte bu durumun sorun yaratacağını tahmin ediyorduk.

bugün, daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapıp çocuğuna bu yolla vatandaşlık almış DV2025 talihlisi bir arkadaşımızın başvurusu direkt olarak bu sebep gösterilerek reddedildi.

bunu ilk defa yaşıyoruz ve gerçekten çok büyük bir olay.
    her sene bu durumda olan arkadaşlarımız vizelerini sorunsuzca aldılar ama artik direkt olarak bir ret sebebi statüsü kazanmış oldu.

bu durumda olan arkadaşlarımız varsa, şimdiden her şeye hazırlıklı olmalarını tavsiye ederim.

Bu durum diger vize turlerini de etkiler mi diye dusunuyorum. e1/e2, eb3 gibi

• @Aslan-3 lise diploma orjinaliniz var ise Viyana için söylüyorum sadece İngilizce tercüme yaptırın başka birşeye gerek yok. Orijinali zaten elinizde, apostil ise başka ülkelerde bu diplomayı kullanmak isterseniz geçerliliği olması için yapılan bir uygulama, onuda kaymakamlıklar ücretsiz yapıyor. Yeter ki diplomadiki imzalayan kişinin apostil kaydı sistemde olsun. Olmaz ise noterden onaylayıp götürdügünüz de yapılıyor. Sadece ekstra noter ücreti ödemiş oluyorsunuz.

• Merhabalar ben ankaradan mülakata gireceğim belgeleri ingilizceye çevirmeme gerek var mı? ya da hangileri çevirilmeli?

• @Flight101
    Teşekkür ederim, aynı intiba bende de oluştu, o açıdan Yunanistan için erken bir turistik gezi planı yapıp daha sonra mülakat zamanı tekrar Yunanistan vizesi ile Viyana’ya mülakata gitmeyi planladık, sizin deneyiminiz de bu kararı vermemizde etkili oldu, bunun için ayrıca teşekkür ederiz 🙏

• Merhaba kcc ye hong kong için dosya transfer maili atarken yanlışlıkla kendi mailimden değil abimin mailinden attım gördükten sonra kendi mailimden de attım sorun olur mu yardımcı olur musunuz.

• @akara

Çok teşekkürler, orjinal diploma ve İngilizce tercümesi tamamdır 👍

• Selam arkadaşlar.
    31 Ocak 2025 tarihinde İstanbul konsolosluğundaki mülakatımız sonucu B1/B2 turist vizesinden eşimle birlikte RED aldık.
    Bu Turist vizesinden red almamız green card mülakatımızda sorun teşkil edermi acaba

• ⭐⭐⭐

@Erkan-0 Selamlar...Her vize kendi kategorisinde değerlendirilir, sorun teşkil etmez...
    Sürecinizde başarılar...🍀

• @FROG-FROG
    Merhabalar, hayir Ankara’da gireceginiz mulakat icin belgelerinizi Turkce ya da Ingilizce sunabilirsiniz eger baska bir ulkeden alinacak belgeniz varsa, polis raporu vb. gibi bunlari cevirmeniz gerekebilir.

• Merhaba arkadaşlar taşıma işlemi için Hong Kong mail attık. Fiziksel adres istedi ne yapmamız gerekiyor..

• @kr7baba
    Merhabalar, hicbir sorun olmaz merak etmeyin. O emailinize istinaden dosyanizi tasiyabilirler, cevap gelene kadar tekrar bir email atmaniza gerek yok.

• @kaya1631 arama butonuna "Hong Kong" yazıp aratırsanız "Mülakat Deneyimleri" bölümüne yazılmış gönderilerden çok iyi fikir edinirsiniz.

• merhabalar, vize bültenine B)DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY FOR THE MONTH OF MAY) başlığı altında baktıgımda europe kısmı için sıralama 16.000 gösteriyor.benım sıralamam 14.000 lerde dosya numarama aktif mi oluyor? aktif olup olmadıgını nereden görebilirim?

• @onuru yani sağlık işlemlerini falan halledebileceğimiz kadar bir süre tanırlar mı? Yaklaşık olarak 1 ay önce falan yollamaları gerekiyor.

• @gucarslan

Merhaba, bende 2026 çekilişinde seçilen biri olarak aranıza katıldım.
    Eşim ve kendim için DS 260 formunu doldurduk ve artık bekliyoruz.
    Ekim ayında bir şeklide karar verip dosya taşıma işlemlerine başlayacağız.

Benim sorularım şöyle;

*** 10-15k CN si olup Ankara'dan randevu alan hiç mi olmuyor tarihte?
    *** Eşim ayrıca geçen sene ABD turist vizesi için randevu almıştı bu yıl Ekim ayına bu durumda nasıl hareket etmek lazım emin olamadık. DS160 ile DS260 formları mevcut şuanda.

Herkese iyi şanslar dilerim.

CN: 2026EU13XXX
    DS-260 Gonderimi: 29/05/2025
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |