Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@bravist

İmzanizi kontrol edebilir misiniz ayarlardan, iletilerinizde çıkmıyor sürecinizin detayları.

• @ATS16 yesilkartimza.jpg

Benim ekranda imzam görünüyor, farklı bir ayarmı yapmam gerekiyor?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Flight101 Okay
    Excelli doldurdum. İmzamı güncelledim.

• @Mehmet-Fatih-Aslan evet orjinal diplomanız varsa gerek yok.

• merhaba herkese bir sorum olucak belki yazılmıştır konusu ama vakit olmamasından yazmak istedim
    2008 öncesi mezunu olduğumdan dolayı sistem bizleri görmüyor. okuldan öğrenci durum belgesi QR kodlu elekronik imzalı müdür kaşe ve ıslak imzalı aldım .Diplomamın orjinali elimde mevcut bunların hepsini yeminli tercumana çeviri yaptırdım . bende belki 5 kez diplomamla ilgili mailler aldım ve taraflarına ilettim en son açıklayıcı bir mail yazdım yani sistemde nasıl görebileceklerini gibi gibi . ben kameradan okuttuğumda sitemde bilgiler otomatik çıkıyor sadece güvenlik kodu girdiklerinde görüntüleyebiliyorlar. verdikleri cevap

E-postanız için teşekkür ederiz. Belgeleri takip için Göçmen vize birimine ilettik. Görevli davanızı inceleyecek.

benim gibi bu sorunla karşılaşan var mı ?

yönlendirmeleriniz için ayrıca teşekkür ederim

• Herkese merhaba. Acil olarak sormak istediğim bir soru var. 10 Haziran salı günü Ankara' da mülakata gireceğiz. Pasaportun teslim alınacağı yer ile ilgili sisteme kayıt oluşturdum fakat giriş yapamıyorum engellendiniz diyor. Daha önce aynı sorunu yaşayan oldu mu? Ayrıca bu işlemi yapmazsam nasıl bir sorunla karşılaşırım? 0850 ile başlayan irtibat numarası artık kullanılmıyormuş. Her şey yeni sistemden yürütülüyormuş. Desteklerinizi bekliyorum.

• ⭐⭐

@eva7621 selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐⭐⭐

@Çağla-Güngören

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025) bu başlıkta detaylar mevcut. Sistem yeni ve geçiş süreci olduğu için ne yazık ki kullanıcılar da sıkıntı yaşıyor. İmzanizi da günceller misiniz forum kuralları gereği süreciniz doğrultusunda?

Yeni sistemin destek kısmından İngilizce yazacağınız soru ile daha hızlı destek alabilirsiniz, İngilizce yazanlara hızlı dönüş yapıldığına dair 1-2 yorum oldu ilgili başlıkta.

• Sayın Üyeler

Ben Atacan Dinçer, 2025 yılı Green Card (DV Lottery) talihlilerinden biriyim. Sıra numaram 10.000’li aralıklarda yer almaktadır. Sürecin bu aşamasında karşılaştığım bazı durumlarla ilgili olarak, tecrübelerinizi ve yönlendirmelerinizi rica etmek amacıyla bu mesajı iletmekteyim.

Benimle benzer sıra numarasına sahip olan bazı kişilerin, 2024 yılının Kasım–Aralık aylarında mülakat tarihlerini aldıkları ve bu mülakatları 2025 Ocak–Şubat aylarında gerçekleştirdikleri bilgisine ulaştım. Bu kişilerin büyük kısmının dosyalarını başka ülkelere (örneğin Hong Kong, Bangkok, Viyana gibi) taşıyarak süreçlerini hızlandırdıkları görülmektedir. Ancak benim dosyam halen Ankara Konsolosluğu’ndadır ve bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır.

Ayrıca, başvuru sırasında bekâr olmama rağmen Ekim 2024’te evlendim. Bu evlilikle ilgili olarak eşimi sürece dahil ettim ve kendisine ait belgeleri Ocak 2025’te sisteme gönderdim. Ancak bu güncelleme sonrasında KCC’ye e-posta yoluyla ulaştığımda yalnızca otomatik yanıt aldım ve bilgilerin artık değiştirilemeyeceği ifade edildi.

Bu kapsamda aşağıdaki konular hakkında bilgi ve tecrübe paylaşmanızı rica ediyorum:
    1. Sıra numaramla benzer durumda olan kişilerin dosyalarını farklı konsolosluklara taşıyarak süreci ilerletmeleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu uygulamanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
    2. Ankara Konsolosluğu’nda kalan ve henüz işlem görmemiş dosyalar için genel süreç hakkında bilginiz var mı? Bu durumda ne gibi adımlar atmamı önerirsiniz?
    3. Ekim ayında gerçekleştirdiğim evlilik sonrası eşimi sürece dahil ettim ve gerekli belgeleri sundum. Buna rağmen sistemde bu güncellemenin işlenmemesi süreci nasıl etkiler? Bu durum eşim açısından bir hak kaybına yol açar mı?
    4. Benzer durumda olan, yani hem sırada olup hâlâ mülakat alamayan hem de eş durumu nedeniyle belirsizlik yaşayan başka talihliler var mı? Bu konuda iletişime geçebileceğim topluluk, forum ya da bilgi paylaşım ağı önerebilir misiniz?

Sürecin sağlıklı ilerlemesi adına yönlendirme ve desteklerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
    Atacan Dinçer
    DV 2025 Talihlisi
    Case Number: 2025EU00010XXX

• Bugün itibariyle Miamiye giriş yaptım. Önce bi ev kiralamıştım bir ev sahibi vasıtasıyla Green Kartım oraya gidicekti ancak son anda adamın işi çıktı . Ondan sonra aynı şekilde Austin den birini buldum. Havaalanına girişte o adamın adresini verdim ancak adam asla cevap vermedi. Bu yüzden kartım o adrese gitmeden hemen benim başka bir adres bulmam ve adresimi değiştirmem gerekiyor. Otel vs. Bulacağım artık (kart otel adresine gider mi bilgisi olan söylesin lütfen 🙏)
    Ve gelelim bir büyük olaya daha 2 airbnb tarafından dolandırıldım. Bunu beni airbnb evime götüren Uber sürücüsü Jonathan kardeşim sağolsun söyledi. Bulunduğum bölge suç diyarıymış (Miami garden) ancak evin airbnb yorumları çok iyiydi. Adamlar fake hesap açıp 5 yıldız veriyormuş. Jonathan bana suç haritasını açtı ve o bölgeyi gösterdi. Şok oldum hemen yolu değiştirdim 3 günlük havalimanına yakın holıdayinn da konaklamaya başladım şuan. Airbnb kullanacaksanız veya herhangi bir şey önce evi görmeyi teklif edin. Şuanda hevesten çok hayali kırıklığı yaşıyorum. Umarım değişir

• @Shinoroki hocam bütün maddeleri boş verip ilk olarak dosyanızı taşıyacak bir ülke bulun ve Ankara yükünden kurtulun. Forumda bir kaç gün önce bir arkadaşımız bir kaç konsolosluğa mail attığını yazmıştı. Geriye doğru yakın tarihli aşamalar kısmını tarayabilirsiniz. Önce taşıyın, sonra mülakat tarihi alabilirseniz ondan sonra ilgili konsolosluk ile irtibata geçin. Formunuzu açtırın. Medeni durumunuzu ve eşinizi dosyanıza eklersiniz. Kolay gelsin.

• @Shinoroki Hocam sorularınızı buraya değil DV2025 Aşamaları kısmına sormanız gerekiyor, burası sadece mülakat deneyimleri için var. Ayrıca gerekli bilgileri imzanıza taşımanızı öneririm bu iki tavsiyeme uymamanız halinde cevap alma ihtimaliniz zor. Benim mesajımın altında yazan Dosya numarası ile başlayan kısmı kopyalayın, profilinize girince sağdaki üç noktaya tıklayıp düzenle dedikten sonra alttaki imza kısmına yapıştırın ve kendi bilgilerinize göre revize edin lütfen. Bunu yaptıktan sonra daha çok kişinin cevap vereceğinden emin olabilirsiniz. GC çıktıktan sonra evlilik konusunda hakim değilim fakat forumda nasıl yapıldığını bulabilirsiniz veya bilen arkadaşlar yardımcı olurlar. Fakat şu an sizin en acil şekilde dosyanızı taşımanız gerekiyor. Birinci önceliği ACİL koduyla buna vermeniz lazım. Ankara geçen dönem 7 bin küsürlerde kapattı bu dönemde de temmuz ayı için 5.500 küsüre kadar mülakat verdi. Ankara'dan mülakat beklemeyin. Ayrıca buraya sorduğunu soruları anahtar kelimelerle aratarak forumda bulabilir hatta youtube'dan bile dosya taşıma vs süreçlerine dair birden fazla video izleyebilirsiniz. Sadece soru sorup cevap beklemeyip birden fazla kanal üzerinden cevap aramanızı tavsiye ederim. Umarım geç kalmamışsınızdır, bol şans.

• @eva7621 soruma cevap bekliyorum çünkü zamanım kısıtlı teşekkür ederim .

• ⭐⭐⭐⭐

@eva7621

https://yesilkartforum.com/forum/post/498277

Size daha önce iletildiği üzere forum kuralları gereği imzanizi güncellemeniz halinde sorularınıza cevap alabilirsiniz forumda. Sorularınızı DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor DV2025 kazananı iseniz.

• Hong Kong’dan herkese selamlar ve iyi bayramlar.Dün sabah Baki ve Andaç arkadaşlarımızla girdiğimiz mülakattan aynı gün vizelerimizi alarak çıktık.Bu forumu kuran ve hala devamına katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler.Bu forumda şu iki cümle çok kilit cümlelerdi.1)Ankara’ya güvenmeyin 2)Her senenin dinamikleri çok farklı.Haziran 2024’de bu siteye katıldım,hemen her gün en az yarım saat mülakatları okudum,kendimce analizler yaptım ve notlar aldım.Burada herşeyin cevabı var

• ⭐⭐

@DenizMaths sizin adiniza cok sevindim. Vizeniz hayirli ugurlu olsun. Yeni hayatinizda bol sanslar. Amerikada da gorusmek dilegiyle. Esinize ve oglunuza selamlar.

• HK da bize sorulan mülakat soruları:
    1)Hangi yabancı ülkelere gittiniz?
    2)Amerika’da hangi şehirlerde bulundunuz?
    3)Suriye,İran,Irak ya da Kürdistan’da bulundunuz mu?
    4)Orada nasıl bir yaşam planlıyorsun?(17 yaşındaki oğluma soruldu)
    5)Hangi şehre yerleşeceksiniz?Orada tanıdık var mı?
    En son olarak da saç ekim doktoru olan eşime “benim saç ekimine ihtiyacım var mı?” diye bir şaka yaptı.Saçları çok iyiydi bu arada.🤣
    Ve mülakat bitti ,vizeniz onaylandı dedi.Bizde ondan aldığımız cesaretle oğlumuzun sınavları olduğunu ve hemen dönme mecburiyetimiz olduğunu söyledik.Mikrofonu kapattı,ayağa kalkarak arkadaki çalışanlarla bir dakika konuştu.Söz veremem ama elimden geleni yapacağım dedi.Yaklaşık 3 saat sonra aynı gün “pasaportlar hazır”mailini aldık.Aynı anda Baki ve Andaç arkadaşlarımıza da aynı mailler gelmişti.Bayram çocukları sevinciyle hemen tekrar koşup pasaportlarımızı aldık.Bizlerle en küçük bir bilgiyi dahi paylaşan herkese sonsuz teşekkürler🙏Elimden geldiği kadar her soruyu cevaplarım.İyi bayramlar herkese

• @onuru çok teşekkür ederiz.Bizim kahvaltı davetimizi kırmadınız,geldiniz,tanıştık ve tecrübelerinizden çok faydalandık.Sonrasında da yardımlarınızı hiç esirgemediniz.Saygı ve selamlarımızla🙏

• @DenizMaths ben daha önce irakta bulundum , acaba bu sorun olur mu ?

Benzer Başlıklar

• 728
  • 516
  • 19441
  • 2735
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |