DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Öncelikle forumda sorularınızı sorarken büyük harf kullanmamaniz gerekiyor forum kurallari gereği.
Sorularınızın cevabı bu konu basliginin ilk iletisinde forum kaynakları başlığı altındaki “belge” ve “video” dosyalarında mevcut, tekrar göz atmanız hatasız submit etmenizi sağlayacaktir. Hala sorularınızın cevaplarını bulamaz iseniz tecrübeli kullanıcılar cevaplayacaktır sorularınızı.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@ATS16 merhaba, büyük harf kuralını bilmiyordum kusura bakmayın. Belgeleri birkaç kez üstünden geçerek inceledim ve izledim ancak sorularıma net bir cevap bulamadım.
-
merhaba. daha önceki deneyimlerde göremediğim için bir hususta değerli yöneticilerimizin bilgisini rica ediyorum. Dosyamı Viyana'ya taşıdım. orada eksik aşımız olduğundan bahisle aşı yaptırmamız gerektiği söylenirse, biz aşı yaptırmayı reddedebiliyor muyuz ? böyle bir yasal hakkımız var mı ? bu durum, süreci olumsuz etkiler mi ?
Mesela eşim Covid aşısı yaptırmadı ve yaptırmayı hiç istemiyor. biz bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz ? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim -
@oktay3847
Selamlar, gocmen vizeleri icin covid asisi zorunlulugu 11 mart 2025 tarihi itibari ile CDC tarafindan kaldirildi. DOS tarafindan İlgili aciklamaya buradan ulasabilirisiniz.
Diger gereken asilar ozelinde ise antikor testi ya da asi kartiniz ile kanitlayamaiyorsaniz ve Amerika’ya goc etmek istiyorsaniz eger yaptirmaniz gerekmektedir. -
Sorunuz Covid aşısı özelinde ise, 11.03.25 itibariyle son 1 yıl içerisinde Covid aşısı hatırlatma dozu olma zorunluluğu bu yonerge ile kaldırıldı, bu konu başlığında daha öncede konuşulmuştu.
Göçmen vize sürecinin önemli bir parçası olan aşılanma süreci kapsamında (göç ettiğinizde ABD’de yaşayanlara olası bir bulaşıci hastalık taşımamanız adına), Amerika Birleşik Devletleri'nin göçmenlik yasaları uyarınca göçmenlik amaçları için gerekli olan aşıları dini nedenler nedeniyle veya kişisel tercihiniz doğrultusunda olmayı reddetmeniz halinde, göçmen vize başvurunuz reddedilebilir. Riski ve tercihi size ait, aşılanma hususunda detaylara CDC’nin Vaccination yonergesinde bulabilirsiniz.
-
Sevgili arkadaşlarım,
Sizlere çok önemli bir soru sormak istiyorum. Rica ediyorum, yalnızca konuya hakim olan arkadaşlarım yanıt verirse çok sevinirim. Ayrıca, lütfen bu mesaj altında farklı sorular sorarak bilgi akışını kesmeyelim. Eminim ki bu mesaj birçok arkadaşım için faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim.
Sorum şu:
Case number’ım yaklaşık 15.000 civarında. Bildiğim kadarıyla, Visa Bulletin denilen sistemde case number’lara göre mülakat tarihlerinin açıklanması Haziran ayı gibi başlıyor (eğer yanılıyorsam lütfen düzeltin).
Benim sorum şu:
Bu süreçte CASE NUMBER inmülakatın Ankara’da gerçekleşme ihtimali var mı, yok mu?-Gecen yil hangi numaralara kadar gelmisti?
Ve bir diğer önemli konu:
- Numara taşıma (case taşıma) işlemini Visa Bulletin açıklanmadan mı yapmam gerekiyor,
yoksa case numaramın sırasının geldiğini gördüğümde ve hâlâ mülakata çağrılmadıysam mı taşımalıyım?
Sonuçta, elimizde 2026 Ekim ayına kadar bir zaman var. Ancak bu süre dolmadan önce sıram geldiği hâlde beklediğim için mülakat hakkımı kaybetmiş olur muyum?
- Benim esime cikti ve hic birsey bilmiyorum okuduklarimi anlamaya calisiyorum bullet sisteminde takip etmem gereken yer neresi ,cift olarak gorunuyorum basvuruda?
-Onerebileceginiz ulkeler nereler ,bu ulkelerde mulakat cagirmasini onceden haber verirler mi seyahati duzenleme acisindan?
Aranizda bu “-“ li sorulara cevap verebilicek bilgisi olan bir arkadasimiz var ise cevaplarsa herkes yararlanabilir bu olaylari yasamis olanlar lutfen yazsin kulaktan dolma haberler mesguliyet yapiyor sadece.
Simdiden tesekkurler
- Numara taşıma (case taşıma) işlemini Visa Bulletin açıklanmadan mı yapmam gerekiyor,
-
@cake, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
1- Does this job require at least 2 years of training or experience? BU SORU NEYE GÖRE CEVAPLANACAK NE SORMAK İSTİYOR?
2- AÇIKÖĞRETİMDEN 4 YILLIK İKİNCİ ÜNİVERSİTE OKUYORUM KAYDIMI 2. DÖNEM YENİLEMEDİM VE HALA MEZUN DEĞİLİM BUNU FORMA NASIL EKLEMELİYİM, YA DA EKLEMELİ MİYİM?
3- ÜNİVERSİTEYE GİTMEDEN ÖNCE YAŞADIĞIM YER, ÜNİVERSİTE EVİM SONRA DA GERİ YAŞADIĞIM YERE GERİ DÖNDÜM AMA ŞU AN ORADA YAŞAMIYORUM ADRES SIRASI NASIL OLMALI?
4- BAŞVURURKEN ADRES BİLGİSİNİ İNGİLİZCEYE ÇEVİREREK YAZMIŞTIM DS260'I O ŞEKİLDE Mİ DOLDURMALIYIM, YOKSA TÜRKÇE Mİ?1-şu an ki çalıştığınız yerden farklı başka bir yerde çalışıyorsanız daha onceki işvereniniz ve şirketinizin bilgilerini girdikten sonra “Does this job require at least 2 years of training or experience” sorusuna evet cevabını vererek şirketteki görevinizi ve içeriğini özet bir şekilde yazmanız yeterli. Çalışmadıysanız no olarak işaretleyebilirsiniz.
2-Yazdığınız ifadeden hali hazırda 4 yıllık üniversite (AÖF) mezunusunuz. Mezun olduğunuz ve diploması elinizde olan eğitim gördüğünüz üniversite/bölüm bilgilerini yazmanız yeterli. Elinizde diploması olmayan devam ettiğiniz eğitimin detaylarını yazmaya gerek yok.
3-Hatırladığınız kadarıyla mümkün olan en doğru tarihler ile günümüzden geçmişe (16 yaşına kadar geri gideceksiniz) doğru fiziksel olarak bulunduğunuz adresleri yazmanız bekleniyor. Mülakat esnasında sizden ikametgah kaydı istemeyecek konsolos karşılaştırmak için.
4-Adresinizi İngilizceye çevirmeye gerek yok, Türkçe olarak Türkçe karakter kullanmadan yazmanız yeterli.
Bol şans!
-
@melisbasdurmus Konsolosluk anlaşmalı sağlık kuruluşu, sonuçların mülakata yetişeceği şekilde ayarlıyor randevuları. Bu kuruluşların hızına bağlı olduğundan ülkeler arasında gün farklı olabiliyor. Hong Kong için de bu sebeple erken gitmek gerekiyor.
-
@harun-can tamamdır teşekkürler
-
@bravist, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@nsercan Hayırlı olsun, taşıma mailiniz ulaştı bilgi maili geldiyse, taşıma yapıldığında da tekrar mail alacaksınız. Otel adının belirtilmek istenmemesi, ileride o otele rezervasyon şartı getirilmesinin önüne geçilmesi olabilir diye düşünüyorum. Otel adının belirtilmesinin bizlere fayda sağlayacağını bu nedenle düşünmüyorum.
Aslında ben sadece adres yazmıştım. Ancak ilk önce case numarası sıfırlar olmadan gönderdim. Sonrasında Case numarası hatalı dediler. Cevap olarak ESC sayfasında göründüğü gibi gönderdim. Ardından konaklama yerinin ismini sordular ve en son bu şekilde mail attım. Taşıma yapanlarla konuştuğumda onlar sadece adresi ve sıfırlar olmadan göndermiş olmalarına rağmen taşıma işlemi yapılmış. Ben biraz yer ismi belirtmeye mecbur kaldım aslında.
Bugün 4.gün ve halen onay mailini bekliyorum. 
-
Bu ileti silindi! -
@gizemctr Cok tesekkür ederim

-
@bravist EKLEDİM.
-
@Leyla-Günay GÜNAY KASAP adıyla mı eklediniz? Buradaki kullanıcı adınızı yazarsanız size ulaşmak isteyenler için faydalı olacaktır, ayrıca listede giriş yaptığınız yerde "?" olan alanlarında doldurulması gerekli.
-
Listenin en altına (324 sonrası satırlara) ekleyebilirsiniz.
-
Merhabalar, dosyamı Viyana’ya taşıdım ve teyit maili attığımda KCC ile birkaç mail anlaşamamış olsak da bugün mülakat yerimin Viyana olduğunu doğruladılar. Paylaşmak istedim.
-
Merhabalar,
Dosyamızı geçen hafta pazartesi gün Bangkok a taşımıştık. Ve Bangkok a taşındına dair KCC den mail almıştık. Bugün tavsiyeler üzere mülakat yerimizi teyit için KCC ye mail attık fakat şöyle bir cevap aldık. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz? Daha önce benzer durumu yaşayan var mı?
“ Thank you for your inquiry.When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)
If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.
If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.
For additional information, please refer to the following websites:
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/ -
7-8 yıl önce sağ bileğim motosiklet kazası sonucu kırılmıştı ve opere edildi..kullanımı engel bir durum yok ama bazı hareketleri yapamıyorum..sağlık muayenesinde bu sorun olabilirmi?tüm forumu aradım taradım benzer bir vakka bulamadım..nolur kızmayın vallahi. Bulamadım


-
Kısa, öz ve net anlaşılır bir email ile KCC çalışma saatlerine göre farklı bir zaman diliminde tekrar email atabilirsiniz.
Kentucky zaman dilimi = Türkiye saati - 7 saat
KCC çalışma saatleri = 07:30 AM - 4:00 PM (lokal saat ile) -
@ATS16 teşekkür ederim, yarın tekrar atacağız. Sonucu paylaşacağız

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari


Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.