Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• arkadaslar selam. dv2025 kazananiyim, gectigimiz mart ayinda ilk girisimi gerceklestirmek icin iki haftaligine gir cik yaptim, green cardimi ve ssn’imi aldim ve onumuzdeki ay temelli tasinmayi planlıyorum. dun alkollu araba surmekten ehliyetime 6 ay el konuldu ve yapilan kontrollerde 1.24 promil alkollu ciktim. acaba bu olay abd’ye ikinci girisimde bir sorun teskil eder mi? ne yapmam gerekiyor? yardimci olursaniz sevinirim.

• @ATS16 Tekrar merhaba, Elçilikten :

"Dear Applicant,

The U.S. Embassy in Turkiye will be using a new visa appointment system from a new visa services provider starting on May 30, 2025.

Through the new service, visa applicants will be able to obtain visa information, pay visa application fees, schedule and reschedule visa interview appointments, and receive document delivery services.

Please note that all nonimmigrant and immigrant visa interview appointments that have already been scheduled or will be scheduled before May 19, 2025, will remain valid even after launch of the new visa appointment system. Visa applicants should plan to attend their appointments on the scheduled dates and times.

Specific instructions:

• If you already have an appointment scheduled: No further action is needed; attend your appointment on the scheduled date and time.
    • If you have paid the visa application fee but have not scheduled an interview appointment: We recommend that you schedule your appointment before May 19, 2025 using the current appointment scheduling system (https://ais.usvisa-info.com/) before the appointment system is restricted to read-only access.
    • If you are planning to apply for a visa but you have not started your visa application process: We recommend that you pay the visa application fee and schedule your appointment as soon as possible, because the current appointment system will not accept new visa fee payments beginning May 15, 2025, for cash payments and beginning May 18, 2025, for credit card payments.
    • If you have started your visa application process and received instructions to mail documents to the Consular Section: We recommend that you drop-off the requested documents at an authorized location as soon as possible, because these locations will no longer accept documents beginning on May 24, 2025.
    Important note: Between May 19 and 29, visa applicants will have read-only access to the appointment system. This means that applicants will not be able to generate payment slips to pay new visa fees; schedule, reschedule, or cancel appointments; request expedite appointment requests, etc.

The embassy website https://tr.usembassy.gov/ remains the best source of information regarding these changes.

Sincerely,"

şeklinde mail aldım. Artık 1 Haziranı beklemekten başka bir çaremiz kalmadı sanıyorum.

• Selamlar Dostlar, Hong Kong hala 2nl mülakat mailini atmadı benim durumumda olan başkaları var mı?

Bir de dr nicolson'a geçen perşembe mail attım hala cevap gelmedi anderson'a da mail atıp randevu alsam sorun olur mu sizce?

• @Nalcabasmaz Ben bundan bahsetmiştim

• @Okan-Tuğ Bende bekliyorum

• Merhabalar arkadaşlar yakında mülakata gireceğim askerlik belgem yok yoklama kaçağıyım ve belgeyi ne yaptıysam alamadım borç var borcu ödeyip yoklama başvurusu yaparsam alabileceğimi söylediler onu da yapamadım açıkçası bayağı araştırdım yoklama kaçağı ile alakalı güzel bir bilgi bulamadım e devletten aldığım yoklama başvuru butonunun göründüğü ekran görüntüsü ve ilerde dövizle askerlik yapacağıma dair yazdığım bir dilekçe var hong kongta mülakata gireceğim mülakat olumlu geçerse inşallah bu konuda deneyimlerimi paylaşacağım başka arkadaşlara da yardımcı olması adına bu konuda her hangi bir bilgisi olan vae mıdır ben bayağı aradım bulamadım çünkü

• @yalcin61 yanıtın için teşekkürler. hastane kaç günde dönüyor bilgin var mı? geçen perşembe mail attım henüz cevap yok.

• @Doğan-İnce Hocam selamlar. Tamamen aynı durumdayız, ben de bakaya dönemindeyim ve e-devlet'ten girincede direkt işlemleri yapmaya yönlendiriyor. Hong Kong askerlik belgesi istiyor mu araştırdınız mı? Şimdi tam hatırlayamıyorum fakat hong kong veya bangkok askerlik belgesi istemiyordu diye biliyorum. Ben Ankara'da mülakata gireceğim ve mülakat tarihinden 7-8 gün önce askerlik başvurumu yapıp süreci başlatacağım ve bu şekilde e-devlet'ten aldığım belgeyle mülakata gireceğim. Umarım sizin için de olumlu geçer fakat karekod veya resmidir damgası olmayan sadece ekran kaydı alınmış bir görsel ne kadar işe yarar emin olamadım. Bence çok çok iyi araştırmanız lazım aksi halde belge kabul edilmez ve AP'ye kalırsanız nasıl bir planınız var mesela?

• @aliaytac41 mail atmıştım hong konga belgeyi temin edemediğimi ve dilekçe yazdığımı belirttim bana kanıt niteliğinde bütün belgeleri götürmemi istediler bildiğim kadarıyla askerlik belgesi istiyorlar araştırmalarımda yoklama kaçağı olmanın green karta veya amerikan vizesine bi etkisi olmadığını gördüm internette ama ne olur ne olmaz şansa bırakmak istemiyorum new york türk konsolosluğunun dövizle askerlik adında pdf bilgilendirmesini çevirtip burada türk konsolosluğuna onaylatmayı deneyeceğim yani şuanda yapabildiğim bi bu var ap ye bu durumdan kalırsam da son çare borcu ödeyip yoklama başvurusu yapıp belgeyle başvuracağım umarım buna gerek kalmaz.

• @Doğan-İnce Umarım hiçbir sorun çıkmaz, bütün iyi dileklerim seninle. Yoklama kaçağı veya asker kaçağı olmak ne mülakata girmeye, ne vize almaya ne de yurtdışına çıkmaya engel değil. Konsolosluğun konuya dair tek isteği durumun ne olduğunu gösteren bir belge. Eğer bu yöntemin işe yararsa ilerleyen yıllarda da bir çok arkadaşın yardımına dokunur. Güzel haberlerini almak dileğiyle.

• Bu ileti silindi!

• @aliaytac41
    Aynen öyle valla ben stresten mahvoldum umarım olumlu geçerde deneyimlerimi paylaşırım diğer arkadaşlarla da yurt dışı yasağı yerim korkusuyla kendimi attım dışarı zaten 3 aydır asya taraflarında geziniyorum hayırlısıyla güzeliyle şu haberi alayım ilk işim detayları paylaşmak olacak sizin içinde güzel sonuçlanır inşallah sizden de güzel haberler bekliyorum :))

• @Doğan-İnce İnşallah hocam. Bol şans hepimize 🙂

• @Doğan-İnce konsoloslukların sitesinde askerlik belgesi "eğer askerlik yapıldıysa" şeklinde belirtiliyor. Ben bu konuda hong kong'a mail attım. Askerlik yapılmadıysa bir askerlik belgesi sunmaya gerek yok şeklinde dönüş yaptılar. Ekran görüntüsünü de forumda paylaşmıştım, aratırsanız bulabilirsiniz.

• @gouryella inceliyorum şimdi bilgilendirmen adına çok teşekkür ederim

• @aliaytac41 HK ve BK her ikisi de hatta tüm konsolosluklar askerlik belgesi istiyor ve en temel görmek istedikleri belgelerin başında geliyor. Askerliğin tecilli veya terhis belgelerinden birini göstermeniz gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Nalcabasmaz evet, lütfen o şekilde ilerleyin.

• @halildnrts34 öncelikle geçmiş olsun kötü olmuş bayağı bu girişinizi etkilemez ama kaptırmasaydınız iyi olurdu ehliyeti çevirtirdiniz en azından kardeşimde kaptırmıştı 1 sene sonra gelip aldı sonra gidip amerikan ehliyetine başvurdu oranın ehliyetini aldı kısacası bi sorun yaşamazsınız

• @Doğan-İnce yanitiniz icin cok tesekkur ederim. aslinda ehliyeti cevirtmekle ilgili bir endisem yok asil kafami kurcalayan acaba abd’ye giris yaparken bir sikinti yasar miyim cunku promil seviyesi 1.24, yapay zekaya sordum 1’in uzerinde olmasi sorun yaratabilir dedi ve ayrica polise verdigim ifadede 5271 sayili CMK’da belirlenen yasal haklarimi okudum, anladim diye bir ifade var, biraz arastirdigimda 5271 sayili kanunda supheli saniga yurtdisi yasagi getirilebilir yaziyor o yuzden canim biraz sıkıldı acikcasi. bu konuda bilgisi olan bir avukat varsa yardimci olabilir mi acaba? teşekkürler.

• Aşağıdaki gibi bir son dakika haberi geldi. Bakalım bu süreci nasıl etkileyecek:

SON DAKİKA! Trump yönetimi, tüm ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklarına yeni öğrenci ve değişim ziyaretçi vizesi (F, M ve J kategorileri) başvuruları için mülakat randevularının durdurulması talimatını verdi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |